Известие

Collapse
No announcement yet.

Компютърната индустрия в България, минало и настояще.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    Това в "Работническо дело" ли го чете?!?

До `82 година България цъфтеше, що Живков и Брежнев се целуваха под път и над път, руснаците даваха пари, а ние ги харчехме, забележете - "нисколихвено".
    Брежнев обаче се спомина, както и Андропов и Черненко, и се появи Горбачов ... Той обаче недолюбваше много-много Живков и нисколихвените заеми секнаха ... Донбаските въглища, захранващи Мариците и Варна, вече не бяха на кредит и трябваше да се карат въглища от Виетнам ... Както се сещаш, навлото е доста по-голямо, а и качеството им е доста по-лошо ... Те затова имаше сътресения с енерго производството ... Тока дотогава струваше 3 ст/kW, след тези сътресения започна тихомълком да се увеличава, но тогава на никой не му стискаше да протестира пред Народното Събрание, щото съществуваха и ДС, и Белене, и други красиви места и курорти ...

Тези профилактики, дето ми ги дрънкаш, ги разказвай на селяните от Канзас ...
    Не, родителите ми работеха в енергетиката. За Техенерго ако си чувал.

---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:46 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Печатницата е доста по-късно от плана Маршал.
    Чувал съм, изобщо за много неща които нормалния свят е правил, а комуноидите мачкали съм чувал.
    Но това преди 60 години.
    В последните 20, Норвегия, Русия, Либия... различен обществен строй, много петрол.
    Та коментари?
    Аиде бе, парите за плана Маршал откъде дойдоха. Отмяна на златния стандарт още някои др. хватки с международни споразумения и печатницата на долари на пълни обороти.

За Норвегия ти казах, много малка страна с много природни ресурси. За Либия също ти казах че беше страната с най-висок стандарт в Африка и с най-високо ниво на образованост, също така имаха почти нищожен държавен дълг с големи валутни резерви, много социални продобивки за населението. Другите разлики между двете страни идват от националните им особености едните са араби много племена събрани на едно и един от друг по-мързеливи а норвежците са си северна нация, много по-организирани и подредени.
    За Русия, Орм много подробно ти обясни.
    A забравих да спомена че на Норвегия не и налагат ембаргота, за разлика от Русия и Либия.

---------- Post added at 15:59 ---------- Previous post was at 15:57 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    Няма смисъл!
    Прав си че няма смисъл, не се коси.

---------- Post added at 16:04 ---------- Previous post was at 15:59 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
    [ATTACH]95933[/ATTACH]

Демокрация!!!
    Да и после им блокираха резервите в чужди банки за да си приспаднат разходите за бомбардировките и вкараха нови играчи в петролната им индустрия.
    Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:19.

Comment

• Да попитам само. Замисляли ли са се някои от тук пишещите да потърсят специализирана помощ?
      Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
        Да попитам само. Замисляли ли са се някои от тук пишещите да потърсят специализирана помощ?

Де бе пич, сподели на теб как ти се отрази?
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Купоните и опашките за бензин се получиха след промените защото се освободиха цените по един безмислен начин и започнаха здрави спекули източвания и т.н.
          Купоните се появиха след 1989г. защото държавата вече нямаше пари да покрива вноските по външния дълг и съответно нямаше как да субсидира повече производството и доставките на бензин и хранителни стоки. Това беше всъщност и причината да се разпадне СИВ - фалитът на соц-а, а не Горбачов "предателят".
          Опашките си бяха още от много преди да падне соц-а. В Полша държавата фалира фактически още в края на 70-те. Началото на 80-те има купонна система и се въвежда дори военно положение за известно време. След това се разрешават някои частни икономически дейности. Това става много преди 1989г.
          Социализмът фалира сам заради липсата на каквато и да е икономическа логика в т.нар. планово стопанство. Това беше един неуспешен социален експеримент, проумейте го най-накрая.

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Освен това Норвегия не е участвала в световни войни не била разрушавана и има много по-свестни съседи от Русия.[COLOR="Silver"]
          Това не е причина за високия стандарт на страната и ти много добре го знаеш
          ФРГ и Япония са били разрушени напълно, с унищожено цяло поколение. След 30 години липса на социализъм имат сравним стандарт с този на САЩ и в пъти по-висок от този на победителя СССР.
          Сомалия също не е разрушавана от световните войни, но БВП на глава от населението стига колкото да не умрат от глад.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Купоните се появиха след 1989г. защото държавата вече нямаше пари да покрива вноските по външния дълг и съответно нямаше как да субсидира повече производството и доставките на бензин и хранителни стоки. Това беше всъщност и причината да се разпадне СИВ - фалитът на соц-а, а не Горбачов "предателят".
            Опашките си бяха още от много преди да падне соц-а. В Полша държавата фалира фактически още в края на 70-те. Началото на 80-те има купонна система и се въвежда дори военно положение за известно време. След това се разрешават някои частни икономически дейности. Това става много преди 1989г.
            Социализмът фалира сам заради липсата на каквато и да е икономическа логика в т.нар. планово стопанство. Това беше един неуспешен социален експеримент, проумейте го най-накрая.

ФРГ и Япония са били разрушени напълно, с унищожено цяло поколение. След 30 години липса на социализъм имат сравним стандарт с този на САЩ и в пъти по-висок от този на победителя СССР.
            Сомалия също не е разрушавана от световните войни, но БВП на глава от населението стига колкото да не умрат от глад.
            Немците ги признавам няма спор работлива и умна нация , но за САЩ и Япония ....хм някъде бях дал часовника с дълга на САЩ с някаква невероятна сума , а за Япония .... не мога да пиша толкова а и не ми се занимава , само ще ти дам едно име - Адмирал Колчак... ако наистина те интересува какво е това икономическо чудо
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
              [ATTACH]95933[/ATTACH]

Демокрация!!!
              Къде видя демокрация в Либия? Аз не знам през 2011 или преди това да е имало такова нещо там. Виж ако коментарът ти беше "война" тогава щеше да е адекватен.

Comment

Къде видя демокрация в Либия? Аз не знам през 2011 или преди това да е имало такова нещо там. Виж ако коментарът ти беше "война" тогава щеше да е адекватен.
                Войната беше за да се наложи демокрация !!! какво има толкова сложно за разбиране????
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Немците ги признавам няма спор работлива и умна нация , но за САЩ и Япония ....хм някъде бях дал часовника с дълга на САЩ с някаква невероятна сума , а за Япония .... не мога да пиша толкова а и не ми се занимава , само ще ти дам едно име - Адмирал Колчак... ако наистина те интересува какво е това икономическо чудо

Що бе пробвай се да пишеш за Япония. Чудно какви простотии ще сътвори червенатата ти кратуна.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Войната беше за да се наложи демокрация !!! какво има толкова сложно за разбиране????
                    "Демокрацията" така или иначе не е дошла, така че няма как да е причина за снимката от 2011, която ти си публикувал. Причината за разрушенията е войната, която се води се води там.
                    Аз мога да ти постна снимка на Манхатън, Париж, Токио или Франкфурт и да напиша "Демокрация", но няма смисъл да постваме изкривени, неверни или безсмислени доводи. Това е практика на една лява партия, която управлява България вече близо 60 години.

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                      Що бе пробвай се да пишеш за Япония. Чудно какви простотии ще сътвори червенатата ти кратуна.
                      Що синьото ти чекмедже празно ли е ?? Притрябвал си ми да ти пиша нещо....

Comment

Абе Никалай,
                        престани да пишеш глупости, нещата не са толкова прости за колкото ги мислиш.

Comment

Що синьото ти чекмедже празно ли е ?? Притрябвал си ми да ти пиша нещо....
                          Не бе пълно е! Просто ми е интересно каква глупост и лъжа ще сътвориш.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                            Хайде, нещо като не можем да си го обясним и започваме пак с теорията червен, син и т.н.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              Абе Никалай,
                              престани да пишеш глупости, нещата не са толкова прости за колкото ги мислиш.

А какви са бе американец?

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              Хайде, нещо като не можем да си го обясним и започваме пак с теорията червен, син и т.н.
                              Така де, аз това чакам, някой да ми обясни за Япония.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

"Демокрацията" така или иначе не е дошла, така че няма как да е причина за снимката от 2011, която ти си публикувал. Причината за разрушенията е войната, която се води се води там.
                                Аз мога да ти постна снимка на Манхатън, Париж, Токио или Франкфурт и да напиша "Демокрация", но няма смисъл да постваме изкривени, неверни или безсмислени доводи. Това е практика на една лява партия, която управлява България вече близо 60 години.
                                Демокрацията е оправдание за убийства и нахлувания в чужди държави , естествено че я няма... Едно не мога да разбера , наистина ли не сте забелязали как се погазва всичко и всички които не се подчиняват??? Или вярваш че америка носи добро по света, санта клаус идва на коледа , а българия е свободна демократична държава??!?!? Защо не ме оставите на мира .... живейте си в неописуемия рай с братските народи от ЕС за които сте просто някви мизерници от изтока които са дошли да им чистят туалетните .... Наистина стига толкова не ми се занимава повече

---------- Post added at 19:52 ---------- Previous post was at 19:49 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                                А какви са бе американец?

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:45 ----------

Така де, аз това чакам, някой да ми обясни за Япония.
                                Потруди се малко , ако наистина ти е интересно ,и не е за да може да пишеш глупостите си, казах ти прочети за Адмирал Колчак.....

Comment

Working...
                                X