Известие

Collapse
No announcement yet.

Компютърната индустрия в България, минало и настояще.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каквото и да бърка Николай, японското чудо, както го наричат, няма нищо общо с руското злато, а евентуалната пък липса на това руско злато, няма нищо общо със слабата руска икономика и ниската и производителност спрямо развитите държави, това е истината.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Само не мога да разбера на какво основание правите тези категорични заключения , по въпроси , по които работят много по големи специалисти от вас (като се има предвид че не сте специалист) и не могат дори те да дадат 100% отговор ?!?!?!?
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Ами не разбрах въпроса ти, ама ще си повторя отговорите
        Руската икономита е слаба и нерентабилна-това си факт и за всеки, който подразбира нещо от икономика.
        А Японската няма нищо общо с разните му легенди за злата и рубини в случая, а с японската дисциплина, наука и не на последно място-частна собственост, пак е ясно за тия дето разбират нещо от икономиката.Па аз 20 години работя в тая област, а и още 8 съм учил, та все нещо разбирам повече от тия, дето четат основно вестници и гледат СКАТ.
        sigpic

Comment

• Аз и преди го казах някои хора си обясняват нещата с червено и синьо, ако не си червен си син и обратно, ръководят се от стари шаблони набити в съзнаниео им въобще не си правят труда да се огледат и видят че времето на площадната демокрация и лозунгите отдавна отмина.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Ами не разбрах въпроса ти, ама ще си повторя отговорите
            Руската икономита е слаба и нерентабилна-това си факт и за всеки, който подразбира нещо от икономика.
            А Японската няма нищо общо с разните му легенди за злата и рубини в случая, а с японската дисциплина, наука и не на последно място-частна собственост, пак е ясно за тия дето разбират нещо от икономиката.Па аз 20 години работя в тая област, а и още 8 съм учил, та все нещо разбирам повече от тия, дето четат основно вестници и гледат СКАТ.
            8 години си учил за това??? ОК, само да вметна че никой не беше чувал за Колчин преди да го спомена! Искаш да кажеш че нито 80 нито 180 тона злато не могат да повлияят на една економика ?!?!?!? Да кажа само че не отричам техните качества ..... просто много съмнително изглежда всичко това ....
            P.S. Имам чувството че само ако напиша думата Русия , ще почнете да отричате, нещо от сорта - "Не , не си прав , не е Русия , ти си комунист , имаш носталгия към соц времената" .....
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Отличителни черти на съвременните български комунисти
              1 – Виждат света на принципа на оксиморона – в черно и бяло
              2 – За тях човечеството все още се дели на „фашисти” и „антифашисти”. Като „фашисти” биват определяно всичко живо от социалдемократи до либертарианеци и от монархисти до нацисти и троцкисти, а „превилегията” да бъдеш антифашист се пази единствено за комунистите.
              3 –Мнение, което не споделя тяхната философия, ги изкарва извън нерви. Започват да бълнуват за нуждата от лагери и репресии.
              4 – За тях провалилият се в България социализъм е върхово постижение на човешката мъдрост и знание, а влашкият циганин Тодор Живков – еталон за държавническото изкуство.
              5 – Разговори на тема „Демонтиране на Паметника на Съветската Армия” и „Комунистически терор след 9 септември 1944 г.” им действат като клизма.
              6 – Преливат от идиотски ентусиазъм щом стане дума за някакво комунистически мироприятие.
              7 – Ползват Facebook, Skype, Twitter, свободното пространство в Интернет, карат западни марки автомобили, но иначе отричат днешното общество като „капиталистическо”.
              8 – Страдат от особено тежка форма на русофилия, която при тях се равнява на деменция и загуба на чувството за обективна реалност.
              9 – Когато не говорят за Русия се утешават със заучени лафчета от „Наръчник на агитатора”, партизански песни и мили спомени за корекомите, ерзац кафето и едномесечните почивки в комунални барачки на морето.
              10 – Все още живеят с идеята, че настъпването на комунизма предстои и кипят от дива радост щом чуят нещо за „братски Китай”. Когато им кажете обаче, че последната реформа, която стартира в Китай е либерализация на банковата система, просто стойте и гледайте сеир.
              11 – Интересна тенденция при днешните български комунисти е да се опитват да се изкарат християни, но представата им за християнската вяра е твърде ограничена и основана на малоумен култ към Дънов, Ванга и другаря Сталин, който според тях бил „искрено вярващ християнин”.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• ПОЧИСТВАНЕ!!!

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                Отличителни черти на съвременните български комунисти
                1 – Виждат света на принципа на оксиморона – в черно и бяло
                2 – За тях човечеството все още се дели на „фашисти” и „антифашисти”. Като „фашисти” биват определяно всичко живо от социалдемократи до либертарианеци и от монархисти до нацисти и троцкисти, а „превилегията” да бъдеш антифашист се пази единствено за комунистите.
                3 –Мнение, което не споделя тяхната философия, ги изкарва извън нерви. Започват да бълнуват за нуждата от лагери и репресии.
                4 – За тях провалилият се в България социализъм е върхово постижение на човешката мъдрост и знание, а влашкият циганин Тодор Живков – еталон за държавническото изкуство.
                5 – Разговори на тема „Демонтиране на Паметника на Съветската Армия” и „Комунистически терор след 9 септември 1944 г.” им действат като клизма.
                6 – Преливат от идиотски ентусиазъм щом стане дума за някакво комунистически мироприятие.
                7 – Ползват Facebook, Skype, Twitter, свободното пространство в Интернет, карат западни марки автомобили, но иначе отричат днешното общество като „капиталистическо”.
                8 – Страдат от особено тежка форма на русофилия, която при тях се равнява на деменция и загуба на чувството за обективна реалност.
                9 – Когато не говорят за Русия се утешават със заучени лафчета от „Наръчник на агитатора”, партизански песни и мили спомени за корекомите, ерзац кафето и едномесечните почивки в комунални барачки на морето.
                10 – Все още живеят с идеята, че настъпването на комунизма предстои и кипят от дива радост щом чуят нещо за „братски Китай”. Когато им кажете обаче, че последната реформа, която стартира в Китай е либерализация на банковата система, просто стойте и гледайте сеир.
                11 – Интересна тенденция при днешните български комунисти е да се опитват да се изкарат християни, но представата им за християнската вяра е твърде ограничена и основана на малоумен култ към Дънов, Ванга и другаря Сталин, който според тях бил „искрено вярващ християнин”.
                Синьо първи номер...Ама направо си безинтересен на фона на сериозната тема,която е поставена от Павлин!
                Във форума се обсъждат теми поставени от всеки,но сериозно и с необходимите познания и разбиране, както и с подобаващо уважение към всеки! Ако ти и подобните на теб лица нямате какво да кажете по-поставена тема, може да си замълчите!Доста хора с неподобаващ тон и търсещи лични изяви си намериха мястото!Да не се наложи да се анализира всичката ви помия и да излезете в неплатен отпуск заради неспазване на основни правила на форума-а именно,да се общува коректно,с уважение!!!
                А относно темата имам какво да кажа конкретно, но след като някой почисти тази спамерска помия сътворена от вас!
                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Я още един! И защо смяташ, че имаш правото да даваш оценки на това кой пише сериозно, кой спами, кой твори спамерска помия......, че даже си позволяваш и да заплашваш със санкции.....ха ха ха
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    8 години си учил за това??? ОК, само да вметна че никой не беше чувал за Колчин преди да го спомена! Искаш да кажеш че нито 80 нито 180 тона злато не могат да повлияят на една економика ?!?!?!? Да кажа само че не отричам техните качества ..... просто много съмнително изглежда всичко това ....
                    P.S. Имам чувството че само ако напиша думата Русия , ще почнете да отричате, нещо от сорта - "Не , не си прав , не е Русия , ти си комунист , имаш носталгия към соц времената" .....
                    Никога не съм чувал за Колчин, говоря ти, че тезата, че икономика, която се оправя със злато е приказка за наивници. Икономиката е форма на организация на обществото и затова победена и разделена Германия, ГФР имам предвид удари за 15 години победителите - СССР.А СССР, който окраде половин Европа след войната се разпадна след няколко десетилетия, даже и без война..
                    А че критикувам Русия, СССР и т.н си прав Но критикувам тая система, като потерпевш, както и няколко стотици милиони, които преживяха, а и още преживяват тоя екстремен", пърдон, експеримент, наречен социализъм.
                    Нито съм руснак, нито съм комунист, нито пък се влияее от пропагандата, в която преживяхме.
                    Не че мразя руснаците-мразя обществения модел, който ни наложиха, когато ни завладяха, както и обществото, което вследствие на насилие се въвдвори там.
                    Даже и руските комуняги са против Путин, прави сметка, докъде стигнахме.Всъщонст вие Путин ли подкрепяте или Зюганов?
                    Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                    ...Ама направо си безинтересен на фона на сериозната тема,която е поставена от Павлин!
                    Сериозна тема и Павлин, са нещо несъвместимо, ако съдя по това, което пише тука поне.Темата му е абсолютно несъстоятелна, тенденциозна и манипулативна.
                    Може да си организира сказки с кубинците във Флорида, вече му го препоръчах, ама явно го е шубе да не го убие някой емигрант от "острова на свободата"...
                    Жолзи, сега, да не си говорим съвсем глупости, щото то наистина няма смисъл...айде всеки си има мнение, ама да спазваме добрия тон все пак, нали
                    Last edited by fred; d.m.y г., 22:41.
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Никалай, бъркаш тотално понятията, продължаваш да се излагаш. БВП не ти е пари в брой че да го сравняваш с наличност в злато.
                      Аз не сравнявам БВП с наличност в злато, но очевидно една наличност от 19 долара на човек от населението няма как да предизвика икон. чудо. Особено в голяма държава с много висок БВП.
                      Едното е 19, другото е 40 000. Ти си тоя, който се излага, повярвай ми.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

• ЧЕТИ ПРАВИЛАТА!

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                        Я още един! И защо смяташ, че имаш правото да даваш оценки на това кой пише сериозно, кой спами, кой твори спамерска помия......, че даже си позволяваш и да заплашваш със санкции.....ха ха ха
                        Пак ти казвам-форума има правила,които трябва да спазваш!Провери си постовете още веднъж и ще разбереш защо...си безинтересен за тази тема!!!
                        Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                          Пак ти казвам-форума има правила,които трябва да спазваш!Провери си постовете още веднъж и ще разбереш защо...си безинтересен за тази тема!!!

напаните ти за авторитетност са забавни. Иначе по темата- Компютърната индустрия в България, минало и настояще
                          Думите Компютърната индустрия- спокойно могат да бъдат заменени с думата Слоновете! Ще се получи абсолютно подобна сериозна тема.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Absolutely!

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            Аз и преди го казах някои хора си обясняват нещата с червено и синьо, ако не си червен си син и обратно, ръководят се от стари шаблони набити в съзнаниео им въобще не си правят труда да се огледат и видят че времето на площадната демокрация и лозунгите отдавна отмина.
                            Така е, ама най-глух е оня,който не иска да чуе!
                            А иначе по темата ти, аз лично си правих дипломната работа в близката 83'та,когато ми се наложи да използвам възможностите на едно Правец 8,на което с 3 входни и 2 изходни параметъра оптимизирахме един металургичен процес!Останах възхитен за колко кратко време получихме множество резултати,които ни помогнаха да направим и публикация,която беше една признателност за работата на целия ни екип в катедрата!
                            Та ако някой има какво да каже в този аспект да заповяда,лично на мен това ми представлява интерес!

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              в калчищаАз не сравнявам БВП с наличност в злато, но очевидно една наличност от 19 долара на човек от населението няма как да предизвика икон. чудо. Особено в голяма държава с много висок БВП.
                              Едното е 19, другото е 40 000. Ти си тоя, който се излага, повярвай ми.
                              Ама другото което го споменаваш и било 40000 не е наличност бе Никалай, Как ще го сравняваш с нещо което е в наличност, оплете се като пате в калчища.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                Ама другото което го споменаваш и било 40000 не е наличност бе Никалай, Как ще го сравняваш с нещо което е в наличност, оплете се като пате в калчища.
                                Павлине ти наистина ли не разбираш сравнението или ти харесва да даваш определения? Опитай се пак да проумееш, че държава в която БВП е 40000 на глава от населението, някакво си злато с реална стойност от 19 пак от глава на населението не може да мръдне и на сантиметър икономиката. Още повече, че цялата история е пълен шит!
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X