Известие

Collapse
No announcement yet.

Компютърната индустрия в България, минало и настояще.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Никога не съм чувал за Колчин, говоря ти, че тезата, че икономика, която се оправя със злато е приказка за наивници. Икономиката е форма на организация на обществото и затова победена и разделена Германия, ГФР имам предвид удари за 15 години победителите - СССР.А СССР, който окраде половин Европа след войната се разпадна след няколко десетилетия, даже и без война..
    А че критикувам Русия, СССР и т.н си прав Но критикувам тая система, като потерпевш, както и няколко стотици милиони, които преживяха, а и още преживяват тоя екстремен", пърдон, експеримент, наречен социализъм.
    Нито съм руснак, нито съм комунист, нито пък се влияее от пропагандата, в която преживяхме.
    Не че мразя руснаците-мразя обществения модел, който ни наложиха, когато ни завладяха, както и обществото, което вследствие на насилие се въвдвори там.
    Даже и руските комуняги са против Путин, прави сметка, докъде стигнахме.Всъщонст вие Путин ли подкрепяте или Зюганов?

Сериозна тема и Павлин, са нещо несъвместимо, ако съдя по това, което пише тука поне.Темата му е абсолютно несъстоятелна, тенденциозна и манипулативна.
    Може да си организира сказки с кубинците във Флорида, вече му го препоръчах, ама явно го е шубе да не го убие някой емигрант от "острова на свободата"...
    Жолзи, сега, да не си говорим съвсем глупости, щото то наистина няма смисъл...айде всеки си има мнение, ама да спазваме добрия тон все пак, нали
    Ами аз доколкото знам ( не претендирам че съм прав ама едно 80% съм сигурен) икономиката и златото (тогава) са били много тясно свързани , в смисъл парите на една държава е трябвало да имат златно покритие (или как се казва там не знам), та ти ,който си човек занимаващ се с икономика (доколкото разбрах от поста ти , не си историк а икономист, нямам причина да не ти вярвам) ще кажеш така ли е било или не.... Точно по тази причина аз смятам че ако по онова време такова количество злато се окаже в техните ръце , то това определено би дало силен тласък на икономиката. (това е мое , непрофесионално мнение)

А за темата с руснаците. Ето ти няколко факта:
    1) Първите потърпевши от строя са - Руснаците
    2) Всички по времето на онзи строй смятаха капитализма за зло , а онази бълвоч за светлото бъдеще .... забележи приликите , сега всички смятат обратното и никой не се замисля ....
    3) Преброй моля те жертвите на "демокрацията" на НАТО и на СССР май НАТО печели надпреварата( днеска между другото , пак даваха как по погрешка са бомбардирали сватба - замисли се само един от най светлите дни при тях , а и при нас също, после тези араби идват и взривяват нашите деца, колкото и нелепо да звучи - ЗАСЛУЖЕНО, защото хилядите убити техни деца не се отличават от нашите с нищо , просто деца. P.S слава богу още не са се сетили за нас )
    4) И още нещо , може ли да ми кажеш , като сме пълноправни членки на ЕС , с колко закона не сме се съгласили и сме наложили вето????
    Last edited by Orm; d.m.y г., 23:56.
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Такива сравнения само невежи могат да правят. 180 тона злато могат да създадат и 10 млрд. БВП и 100 млр. БВП.

Comment

• По принцип златото само по себе си не създава никакъв продукт, но ти това няма как да го знаеш.
        Въпросът тук е, че мащабите са много различни. Тези 80-180 тона злато са една малка капка в морето и няма как да са причина за японското икон. чудо. По едни груби сметки стойността на 80 тона злато е към 2,4 млрд. долара. Тия пари са по-малко от 50% от разходите за 1 ядрен реактор от 1000 мгвт.

29 декември 2011, 07:42

София, България

На 45-то място сме по златни резерви, сочат данни на World Gold Council.
        България разполага с 39,9 т. злато, което съставя 11,8% от резервите ни.

Така се подреждаме в класацията над страни като Бразилия, Украйна, Сърбия, Чехия, Словакия и др. Едва 6 държави по света, както и Международният валутен фонд имат повече от 1000 т резерви в злато. Именно те заемат първите 7 места в класацията.

САЩ са категорично на първото място със своите 8133,5 тона златни резерви, следвани от Германия (3401 т.), МВФ (2814 т.) и Италия (2451 т.). Топ 10 допълват Франция, Китай, Швейцария, Русия, Япония и Холадния.

И още:
        Япония е една от държавите с най-големи валутни резерви в света. Едва около 3 на сто от тях са под формата на злато, като централната банка управлява запас от благородния метал в размер на 843,5 тона.

Мисля, че повече трябва да се вслушваме в цифрите, а не в свободните съчинения на този или онзи. Цифрите не лъжат.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
          Така е, ама най-глух е оня,който не иска да чуе!
          А иначе по темата ти, аз лично си правих дипломната работа в близката 83'та,когато ми се наложи да използвам възможностите на едно Правец 8,на което с 3 входни и 2 изходни параметъра оптимизирахме един металургичен процес!Останах възхитен за колко кратко време получихме множество резултати,които ни помогнаха да направим и публикация,която беше една признателност за работата на целия ни екип в катедрата!
          Та ако някой има какво да каже в този аспект да заповяда,лично на мен това ми представлява интерес!
          Е то всичко се каза, как се създава идеята, как се гепят и пригаждат технологиите и как липсата на сериозна развойна дейност (гепенето от запада не е развойна дейност) и икономическа логика в строя води до там, че 88 година Правец 16 е всъщност асемблаж от азиатски компоненти.
          И там темата приключва... индустрията се предава пред азиатците 88, а 90 започва вноса на и386, после 486 и никой вече не иска и да чуе за побългарена 286.
          Настоящето е на софтуера и услугите, асемблажа вече не е интересен, правят го във всеки гараж.
          На С/Срр многофакторната оптимизация е доста по-лесна.

---------- Post added at 01:10 ---------- Previous post was at 01:04 ----------

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
          Ами аз доколкото знам ( не претендирам че съм прав ама едно 80% съм сигурен) икономиката и златото (тогава) са били много тясно свързани , в смисъл парите на една държава е трябвало да имат златно покритие (или как се казва там не знам), та ти ,който си човек занимаващ се с икономика (доколкото разбрах от поста ти , не си историк а икономист, нямам причина да не ти вярвам) ще кажеш така ли е било или не.... Точно по тази причина аз смятам че ако по онова време такова количество злато се окаже в техните ръце , то това определено би дало силен тласък на икономиката. (това е мое , непрофесионално мнение)

А за темата с руснаците. Ето ти няколко факта:
          1) Първите потърпевши от строя са - Руснаците
          2) Всички по времето на онзи строй смятаха капитализма за зло , а онази бълвоч за светлото бъдеще .... забележи приликите , сега всички смятат обратното и никой не се замисля ....
          3) Преброй моля те жертвите на "демокрацията" на НАТО и на СССР май НАТО печели надпреварата( днеска между другото , пак даваха как по погрешка са бомбардирали сватба - замисли се само един от най светлите дни при тях , а и при нас също, после тези араби идват и взривяват нашите деца, колкото и нелепо да звучи - ЗАСЛУЖЕНО, защото хилядите убити техни деца не се отличават от нашите с нищо , просто деца. P.S слава богу още не са се сетили за нас )
          4) И още нещо , може ли да ми кажеш , като сме пълноправни членки на ЕС , с колко закона не сме се съгласили и сме наложили вето????
          Баси... само вътрешните жертви на СССР стигат да направят НАТО пеленаче, а хората им е се тая кой ги убива.
          Сталин изпреварва по жестокост и брой избити Хитлер в пъти, но пропагандата още замъглява нещата в историята.
          Поне ползвайте свестни доводи...

---------- Post added at 01:12 ---------- Previous post was at 01:10 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
          Павлине ти наистина ли не разбираш сравнението или ти харесва да даваш определения? Опитай се пак да проумееш, че държава в която БВП е 40000 на глава от населението, някакво си злато с реална стойност от 19 пак от глава на населението не може да мръдне и на сантиметър икономиката. Още повече, че цялата история е пълен шит!
          Опитва се да изнервя опонентите с определения като види, че му правят на пух и прах пропагандата
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            По принцип златото само по себе си не създава никакъв продукт, но ти това няма как да го знаеш.
            Въпросът тук е, че мащабите са много различни. Тези 80-180 тона злато са една малка капка в морето и няма как да са причина за японското икон. чудо. По едни груби сметки стойността на 80 тона злато е към 2,4 млрд. долара. Тия пари са по-малко от 50% от разходите за 1 ядрен реактор от 1000 мгвт.

29 декември 2011, 07:42

София, България

На 45-то място сме по златни резерви, сочат данни на World Gold Council.
            България разполага с 39,9 т. злато, което съставя 11,8% от резервите ни.

Така се подреждаме в класацията над страни като Бразилия, Украйна, Сърбия, Чехия, Словакия и др. Едва 6 държави по света, както и Международният валутен фонд имат повече от 1000 т резерви в злато. Именно те заемат първите 7 места в класацията.

САЩ са категорично на първото място със своите 8133,5 тона златни резерви, следвани от Германия (3401 т.), МВФ (2814 т.) и Италия (2451 т.). Топ 10 допълват Франция, Китай, Швейцария, Русия, Япония и Холадния.

И още:
            Япония е една от държавите с най-големи валутни резерви в света. Едва около 3 на сто от тях са под формата на злато, като централната банка управлява запас от благородния метал в размер на 843,5 тона.

Мисля, че повече трябва да се вслушваме в цифрите, а не в свободните съчинения на този или онзи. Цифрите не лъжат.
            Ами ако са го продали златото, тогава какво правим. Ти откъде знаеш какво са направили с това злато. И как сравняваш сегашни икономически показатели на дадена икономика за да предположиш какво би било влиянието на определи фактори върху същата икономика 50 назад когато показателите и тенденциите са били съвсем различни.

Comment

• И но кой са го продали златото? На марсианците? Какво изобщо обсъждаме тая измислена история. Фактите- 13 милиарда долара изплатени като репарации до 1958 година! Икономическа сила от първата тройка! Неграмотност под 1%! Безработица под 5% (2011 год.), една от най-добрите образователни системи в света..........много може да се пише.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Е то всичко се каза, как се създава идеята, как се гепят и пригаждат технологиите и как липсата на сериозна развойна дейност (гепенето от запада не е развойна дейност) и икономическа логика в строя води до там, че 88 година Правец 16 е всъщност асемблаж от азиатски компоненти.
                И там темата приключва... индустрията се предава пред азиатците 88, а 90 започва вноса на и386, после 486 и никой вече не иска и да чуе за побългарена 286.
                Настоящето е на софтуера и услугите, асемблажа вече не е интересен, правят го във всеки гараж.
                На С/Срр многофакторната оптимизация е доста по-лесна.

---------- Post added at 01:10 ---------- Previous post was at 01:04 ----------

Баси... само вътрешните жертви на СССР стигат да направят НАТО пеленаче, а хората им е се тая кой ги убива.
                Сталин изпреварва по жестокост и брой избити Хитлер в пъти, но пропагандата още замъглява нещата в историята.
                Поне ползвайте свестни доводи...

---------- Post added at 01:12 ---------- Previous post was at 01:10 ----------

Опитва се да изнервя опонентите с определения като види, че му правят на пух и прах пропагандата
                Ако това твое твърдение за Сталин е вярно , сега населението на русия трябва да е - 100 души //или нешо подобно

---------- Post added at 06:40 ---------- Previous post was at 06:37 ----------

Пак ви избива на нападки към СССР (ОТ 20 ГОДИНИ НЕ СЪЩЕСТВУВА), защо не критикувате римската империя, или фараоните например ??? Защо вместо да се вайкате за миналото не се огледате какво става около вас???
                Last edited by Orm; d.m.y г., 09:52.
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• И какво става около нас, плащаме гяволъка на комунистите...
                  Плащаме, че търпим същите или отрочетата им да ни правят на маймуни 20 години след като уж историята ги отрече.
                  Това става.
                  Дори в криза нормалните държави са в пъти по-добре от коя да е пост-социалистическа.
                  Дори след война сърбите са в пъти по-добре от нас.
                  Огледайте се малко и вие де...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                    Адмирал Александър Колчак, бяга от немците с близо 80 ( по други данни около 180) тона злато , когато е нападнат от чехословашки корпус , та историята е много интересна , но според някои теории това злато и до сега се намира в Японски и Английски банки..Имайки предвид "Японското икономическо чудо" - нищо чудно

http://www.monitor.bg/article?id=212237 - Ако се разровите ще намерите още инфо !!!
                    Ей това ми стана интересно, но не мога да отворя линка, коя година попада това злато в Япония????

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      Ей това ми стана интересно, но не мога да отворя линка, коя година попада това злато в Япония????
                      Ами май 18 година... Всъщност не е сигурно че е в Япония

---------- Post added at 08:18 ---------- Previous post was at 08:15 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      И какво става около нас, плащаме гяволъка на комунистите...
                      Плащаме, че търпим същите или отрочетата им да ни правят на маймуни 20 години след като уж историята ги отрече.
                      Това става.
                      Дори в криза нормалните държави са в пъти по-добре от коя да е пост-социалистическа.
                      Дори след война сърбите са в пъти по-добре от нас.
                      Огледайте се малко и вие де...
                      Това е Унбиливибул
                      Last edited by Orm; d.m.y г., 11:29.

Comment

• А Япония капитулира 45г. Демек няма отношение. То толкова злато така или иначе няма отношение, но все пак....

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                          А Япония капитулира 45г. Демек няма отношение. То толкова злато така или иначе няма отношение, но все пак....
                          НЕ знам , наистина не съм специалист в тази сфера , просто го споменах като вариант и много интересен исторически факт (чакай да поясня че пак ще ме обявя за комунист - факт не че златото е в Япония , а че е загубено и до сега не се знае къде е)

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение

Това е Унбиливибул
                            Не това е теорията на шаблоните.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:08.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                              Не това е теорията на шаблоните.
                              Доводче нещо?

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                Доводче нещо?
                                Доводите са в твоя коментар.

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                                И но кой са го продали златото? На марсианците? Какво изобщо обсъждаме тая измислена история. Фактите- 13 милиарда долара изплатени като репарации до 1958 година! Икономическа сила от първата тройка! Неграмотност под 1%! Безработица под 5% (2011 год.), една от най-добрите образователни системи в света..........много може да се пише.
                                По-важно е какво са купили а не на кого са го продали.

Comment

Working...
                                X