Известие

Collapse
No announcement yet.

Изказванията на Борисов относно Македония

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Чист грък..???А дали е така,всъщност новогръцкият етнос е съставен от Българи,Арванитес,Ромеи,Арамани-Власи....това не са мои думи а на Ригас Фереос.

Фамилията Вулгари е най-разпространена в Епир и Керкира-Корфу,всъщност Керкира е доста близо до Епир,та ето ти малко за фамилията на чист гръцки.

-Η οικογένεια Βούλγαρι(η) είναι αριστοκρατική οικογένεια της Κέρκυρας,Υδρας και Ηπειρος η οποία ανάγει την καταγωγή της στον Βούλγαρο πρίγκιπα Στέφανο Βούλγαρη που εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα στα μέσα του 15ου αιώνα. Το 1544 η οικογένεια γράφτηκε στην Χρυσή Βίβλο (Libro d'Oro) των ευγενών. Το 1698 της απονεμήθηκε ο τίτλος του κόμη.
    -Фамилия ВУЛГАРИ е АРИСТОКРАТСКО семейство от Керкира-Корфу,Идра и Епир,която води своето начало от БЪЛГАРСКИЯТ ПРИНЦ Стефано Вулгари,който се заселва в Керкира в средата на 15 век.През 1544 фамилията е вписана в Златната Книга(Libro d'Oro ) на благородниците.През 1698 им е дадена титлата Граф.
    Вярно, че имаше нещо такова. Точно на Корфу един приятел ми показваше някаква книга предполагам копие на споменатата от теб ама пусто узо ми е попречело да науча повече .....
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Тая вечер, ББ пак им завъртя пръст!
      Май вече и на мен ми писва да съм ....
      Върти им пръст докато се мазни и хили на един международен терорист.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Абе ББ ми става симпатичен с тия изказвания и с някои други прояви напоследък, въпреки всичките си други несъвършенства, но пък кой ли е съвършен

---------- Post added at 22:30 ---------- Previous post was at 22:29 ----------

Tе не са с български корени а са си българи с гръцки-погърчени имена,има две категории едните са го приели доброволно,всеизвестно наличието на голяма процент гръкомани през Възраждането,имало ги е из цяла България а не само в сегашна северна Гърция,на други тези имена са наложени по много зверски и насилствен начин но както бях писал някога,някъде в северна Гърция голяма част от зверствата са извършвани от българи гръкомани,едни от най-изтъкнатите гръцки андарти(комити) са именно гръкомани,бащата на гръцкото Възраждане се казва Евгениос Вулгарис,Паисиевите слова ,,О неразумний и слабоумний юроде....." са насочени именно към Евгениос Вулгарис и останалите гръкомани......
        Аз това имах предвид, ама не съм се изразил добре.Така е.Да не говорим, че тая политика си се прилага и днес.Познавам българи там, които живеят и косвено или не им се налага тая линия.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Що става с темата бре хора?Няма ли да ги анексираме макетата?
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Народа се удрема
            sigpic

Comment

Що става с темата бре хора?Няма ли да ги анексираме макетата?
              В никакъв случай!
              Заедно с тях вървят и двете кофи с мъда!
              Пардон !
              С шиптари и други, чужди нам вероизповедания!
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                В никакъв случай!
                Заедно с тях вървят и двете кофи с мъда!
                Пардон !
                С шиптари и други, чужди нам вероизповедания!
                Тях ше ги депортираме........
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Никола Груевски: С България имаме изкуствено създадена криза, от тяхна страна 27 декември 2012 | 12:10 | Сител 3
                  Начало / Мнение
                  Премиерът на Македония Никола Груевски в интервю за предаването „Яж бюрек” на телевизия „Сител 3”. Откъс от предаването е качен в сайта youtube.

Водещ: ...Тъкмо почувствахме, че имаме някои приятели, еврокомисарят Щефан Фюле започна да бъде на наша страна – скочиха и българите. Какво се случва? Разбирам, че нашето стратегическо определение остава ЕС, но от друга страна получаваме все повече и повече спънки за членство в ЕС. Вие казахте преди няколко години: „Никога няма да променя името”. Че ще организирате референдум и ще гласувате против...
                  Никола Груевски: Не, казах конкретно за какво ще гласувам против. Питате ме за отношението на България? Откъде тази ситуация и тази криза? Трябва да Ви кажа, че по мое мнение с България имаме изкуствена криза...
                  Водещ: От кого?
                  Никола Груевски: От тяхна страна. И не мога да разбера за какво правят това. В нещата, които посочват като причини не мога да открия реална причина. Първото нещо, което посочват е, че управляващите в Македония, или по някога казват Македония, правителството и т.н., има националистическа риторика към България. Твърдя отговорно, че досега България не съм споменал в какъвто и да било контекст, а още по-малко в отрицателен. Второ – твърдя отговорно...
                  Водещ: Може би точно това е причината, че не сте я споменали?
                  Никола Груевски: Не съм се занимавал с България. А нямало и причина да се занимавам с България – да имаме някакви дебати и да кажа нещо негативно. Да бъде по-точен: нищо негативно, или националистически не съм казал за България. второ – не само аз. Всички министри в правителството, заместник-министри, държавни секретари, всички членове на парламента от мнозинството, за което като лидер на ВМРО-ДПМНЕ имам някаква отговорност. Ако искате, бих сложил и държавната телевизия, въпреки че правителството няма правомощия в държавната телевизия – там има други процедури чрез съвет за... Но бих споменал и държавната телевизия. Един път не съм чул някой националистически да каже нещо отрицателно за България. Нека да намерят едно мое изречение националистическо, което съм казал за България и бихме могли да разговаряме и да видим дали сме се разбрали добре. Досега обаче не чух, освен определението, че имаме националистическа риторика, няма нито един пример на тази националистическа риторика към България. Затова казвам, че е изкуствено създадена криза. Беше казано също така, че сме променяли историята.
                  Водещ: Антиквизация...
                  Никола Груевски: Не, по отношение на България. Ще припомня: българската историография и македонската историография от 1945 до днес имат различни позиции по някои въпроси. Голям брой революционери, които ние смятаме за македонски революционери, те смятат за български революционери. В Македония е общоприето, че Гоце Делчев е най-приетата личност от македонската история от края на 19-ти и началото на 20 век. В България има град Гоце Делчев. Не паметник – град Гоце Делчев. Яне Сандански е наш национален герой. Има град Сандански. Да не споменавам всичките. Най-известните наши революционери при тях ги смятат за техни революционери. Това не създаде Никола Груевски. Това не създаде това правителство на ВМРО-ДПМНЕ. От 1945 г. до днес нашите историографии имат различия. Не знам защо сега ние сме виновни и защо изведнъж се сетиха да се карат за това. Гоце Делчев имаше паметник в Македония не знам от кога – от 1955 г. може би, онзи в Градския парк. Вероятно има и в България, при това не един а повече, със сигурност. След като са сложили име на град, предполагам, че има един или много повече паметници. Сандански има паметник в Македония, има и при тях. Това не е нещо ново. Не може сега това да вадят като причина, че ние сме променяли историята. Ние не я променяме, ние пораснахме с тази история. Тази история всички сме я учили в училище. Това е нашата история.
                  Водещ: Можете ли да спекулирате за какво правят това?
                  Никола Груевски: Трето: Вадят маловажни случаи, за които е изключително трудно да докажат, че са прави, от типа на Спаска Митрова, че това било направено нарочно от управляващите, защото била българка, и трябва да й се вземе детето. Как да ви кажа, аз лично не знаех, че съществува такава жена в Македония. И не само аз, а цялото правителство сме разговаряли коя е Спаска Митрова. Никой не знаеше, че в страната има жена, с име Спаска Митрова, че тя се развежда, че има съдебно дело кой да вземе детето и, че съдът дава детето на нейния съпруг и, че някъде в този период тя взема български паспорт и казва: Аз съм българка и иска политически да бъде защитена от България, защото политически било отнето нейното дете. Знаете ли кога разбрах за първи път за това? В 2008 г. бях на кратка почивка в Бриони, Хърватия, по покана на хърватското правителство, и там ми се обади премиерът на България Борисов на мобилния телефон. Казва: „Имаме голям проблем и ще ви моля да бъде намерен начин да се реши”. „Какъв е проблемът?”, казвам. „Спаска”. „Коя Спаска?”. „Митрова”. „Коя е Спаска Митрова?”. „Как коя е, взехте й детето”. „Какво дете”, казвам, „аз нямам никаква представа, какво говориш, дай да се разберем...” Така за първи път разбрах, че съществува наш гражданин, който по-късно станала и български гражданин, чието име и фамилия е Спаска Митрова и, че има такъв проблем. От такива неща да се прави държавен случай, според мен е изкуствено създадена криза.
                  Водещ: Защо?
                  Никола Груевски: Дали заради вътрешнополитически причини, не знам. Там има няколко по-малки партии, които са one-issue party – партия с един въпрос и най-често този въпрос е Македония и ежедневно дебатират за това. Понякога правят натиск и над по-големите партии – че трябва да предприемат нещо, че не са достатъчно добри патриоти. По-големите партии и техните водачи отговарят, че са по-големи патриоти от по-малките. Дали става дума за това, или за нещо друго, не мога със сигурност да кажа. Такива случаи да наброявате... или заснел се филм. Любовна история за едно момиче и едно момче във време на Втората световна война, когато в Македония...
                  Водещ: Говорим за „Трето полувреме”...
                  Никола Груевски: За „Трето полувреме”...
                  Водещ: Извънреден филм...
                  Никола Груевски: ...Когато в Македония.. Отличен филм, майсторски направен...
                  Водещ: Не документален...
                  Никола Груевски: Филмът не е направен за България. Филмът е направен за да се покаже любовна връзка и нейната съдба, свързана с футболен клуб „Македония”. Това се развива във време, в което България администрира с територията на Република Македония по време на Втората световна война и време, в което се случва депортирането на евреите.
                  Водещ: Отново има повод за нещо съвсем друго. Г-н Груевски, това е натиск върху Вас...
                  Никола Груевски: Твърдя отговорно и съм подготвен да го кажа навсякъде – това е изкуствено създадена криза, поради някакви причини. Ние не сме участвали в създаването на криза, а още по-малко нарочно сме участвали. Очевидно някой имаше нужда от тази ситуация. Напротив, ние сме давали само положителни изявления за България.
                  Водещ: Нали винаги ви обвиняваха, че ВМРО-ДПМНЕ е пробългарски ориентирана партия. Сега излязохте най-големи кръвници...
                  Никола Груевски: Аз съм човекът, който подписа договор за свободна търговия с България през 1999 г. Аз преговарях и го подписах. Нашият търговски обмен по онова време беше 50 млн. долара годишно. Сега е над 1 млрд. За 13 години от 50 млн. долара, стигна до над 1 млрд. годишен обмен. Всичко, което съм направил в живота, не е било отрицателно, а напротив – само положително. Защо някой има нужда от изкуствена криза, е друг въпрос.

Източник:http://focus-news.net/?id=f23172

К.М.

Comment

Все едно агент Гоце или Станишев са го дали.
                    sigpic

Comment

Според мен умишлено избраха Македонеца за финалист в Биг Брадър! За да потушат малко напрежението и по този начин да покажат приятелски чувства към Македония
                      sigpic
                      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

И аз така смятам ... Ако тихо и кротко го бяха избрали момчето - ОК , ама те изтъкваха 1000 пъти , че не било важно от къде е , че е македонец и т.н.
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Преекспонира се работата, да.Но от друга страна - по добре че го избраха - сърбофилите (у бивше българско, сега наречено македонско) реват срещу него,
                          Last edited by fred; d.m.y г., 09:37.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Преекспонира се работата, да.Но от друга страна - по добре че го избраха - сърбофилите (у бивше българско, сега наречено македонско) реват срещу него,
                            Ами получи се целувката на Сатаната.
                            Колкото до изказването на премиера им...
                            Ами след това словоблудство трябва да коленичи пред народа си, да поиска прошка за некомпетентността си и да рипне у ряката!
                            Медиите гърмят не само у нас, а и в целия ЕС, гърците се чудят как да се оправят с безочието им, а той синковеца не знаел какво става.
                            На него са му подчинени полиция, специални служби и военните, които си имат собствено разузнаване и всяка сутрин му докладват какво става.
                            Като не може да им чете и докладите, да се поразходи в центъра на Скопие и да се огледа. Току-виж се сблъскал с някой нов пакистански муджехидин, обявен за поредния "македонски" принц.
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Желев: Позицията ни за Македония трябва да се коригира
                              Не знам кой стои зад настоящата ни външна политика спрямо Македония, но тя трябва да се коригира. Това заяви президентът от 1990 г. до 1997 г. д-р Желю Желев по БНР, коментирайки отлагането на преговорите на Македония с ЕС.
                              Всички балкански страни трябва да станат пълноправни членове на ЕС и НАТО. Да не се поставят спирачки, на която и да е кандидатка. Това вреди на регионалното обединяване, да не забравяме, че Македония исторически е била "ябълка на раздора". Македония не трябва да бъде такава ябълка, а обединяващо звено в името на евроинтеграцията, категоричен е Желев, който оглавява и Балкански клуб.

Той смята, че главната вина за забъркалата се каша около името на Македония, трябва да се търси в начина, по който беше взето решението по този въпрос още в началото на 90-те години, когато започна разпадането на вече бивша Югославия (1991-1999).

Тогава властите в Атина наложиха идеята на Европейския съюз да не се признава тази страна под нейното име, припомни президентът Желев. Гръцките аргументи са смешни, категоричен е той. Да кажеш "не" на нейното влизане в ЕС, защото тя не иска да си промени името, е просто тъпотия, добавя Желев.

Всички страни, които излязоха от бивша Югославия* – Хърватия, Словения и др., са бивши югославски републики, включително и Сърбия е такава след разпадането на Федерацията. "Не може да се отрича правото на една нация да се самоопределя. Никой няма право да определя как една нация да се самоопределя. Във всички международни документи се съдържа правото гражданинът сам да реши как да се самоопредели. Това е негово свещено право", подчерта президентът Желев.

Едновременно с това той отбеляза, че "етническата принадлежност не може да се фалшифицира". "Когато баба ти и дядо ти са били българи, ти не можеш да се определиш като китаец", категоричен е първият демократично избран държавен глава на България.

В началото на този месец стана ясно, че Македония е останала без дата за започване на преговори с ЕС. Това бе решено от Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС. Не само България, но и още няколко страни са били против даването на дата за начало на преговори на Македония. В крайна сметка бе взето решение през пролетта на следващата година Европейската комисия да обяви доклад за постигнатото от Македония в три области - реформите в Македония, напредъка в развитието на двустранните отношения и постигането на напредък в спора за името с Гърция.

--------------------------------------------------------------------------------
                              *Югославия се разпадна в огъня на кървава етническа война, предизвикана от великосръбския хегемонизъм, олицетворяван от режима на диктатора Слободан Милошевич (1989-2000). В началото на януари 1992 г. България беше първата страна в света, която призна независимостта на четирите отцепили се от югофедерацията държави – Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина и Македония. За тази независима външнополитическа стъпка на младата българска демокрация огромна заслуга имаше президентът д-р Желю Желев. Всички останали страни в ЕС, САЩ и Русия в последствие признаха четирите републики.

източник:http://dnes.dir.bg/news/makedonia-zh...-12707258?nt=4

Браво на Желев за позицията, това е поведение на демократичен държавник.
                              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Желев: Позицията ни за Македония трябва да се коригира
                                Браво на Желев за позицията, това е поведение на демократичен държавник.

Само дето всъщност не каза, как точно трябва да се коригира позицията ни
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X