Известие

Collapse
No announcement yet.

ББ съвсем се вживя в образа на ТЖ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
    Кажи го на гладуващите, които сутрин ровят в контейнера...
    Боже, станали сме толкова арогантни, по-зле сме от кучета, промиването на мозъци върви с пълна сила - гледай монитора, невиждайки сълзите в очите на децата и бедните...гледай и не виждай нищо около себе си, нали туй е целта...
    ...а съседката утре пак ще ме помоли за една цигара, щото е безработен учител на 50 и кусур, кой ще я взема на работа...горката жена, ма тя нали е некадърна да изкарва пари, само дето е научила няколко хиляди идиотчета на четмо и писмо, та после да плюят бедните по форумитя- ДА ТИ ЕБА И ДЕМОКРАЦИЯТА!
    Слушай сега внимателно. Ако е вярна възрастта, която виждам в профила ти, през 1989 - та, когато свърши кошмарът на социализма, за който говоря, ти си бил пишлеменце на 12 години.

Какво знаеш ти от онези времена???

Какво си усетил от тях???

Мама меси, тати носи........това ли ти беше животчето в ония времена?

Знаеш ли как човек с двойна дискова херния мъкне кофите с мозайка, за да осигури жилище за семейството си??? И всичко това срещу заплата от 31 ст. на месец (тридесет и една стотинки). Нямаше и за една бира. Още си пазя фишовете, ако не вярваш.

А в същото време гърмяха лозунги "Всичко за човека, всичко за благото на човека"

Знаеш ли какво беше Българската армия тогава???
    Знаеш ли, че за обидите и поведението, които сега си позволяваш, щеше да чукаш камъни по кариерите???

Вземи да идеш при някой психиатър. Може още да не е късно.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

А хората, които едно време са взимали 200лв. заплата, по-кадърни ли са били от теб?
      Или са били подпомогнати от партията?
      Или ти си бил потъпкат от същата тази партия?

В противоречие с по-горното ти мнение за преуспелите младежи....
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
        Кажи го на гладуващите, които сутрин ровят в контейнера...
        Боже, станали сме толкова арогантни, по-зле сме от кучета, промиването на мозъци върви с пълна сила - гледай монитора, невиждайки сълзите в очите на децата и бедните...гледай и не виждай нищо около себе си, нали туй е целта...
        ...а съседката утре пак ще ме помоли за една цигара, щото е безработен учител на 50 и кусур, кой ще я взема на работа...горката жена, ма тя нали е некадърна да изкарва пари, само дето е научила няколко хиляди идиотчета на четмо и писмо, та после да плюят бедните по форумитя- ДА ТИ ЕБА И ДЕМОКРАЦИЯТА!
        Знаеш, че винаги съм имал добро мнение за тебе, нещо с което не могат да се похвалят много хора.
        Обаче сега трябва да те наругая, че не слушаш какво ти казва "Екологичния"
        Ще ти дам пример:
        Ние бяхме само два класа випуска ни.
        Класният ни беше Физик. От тия даскали, дето им разбираш всичко.
        Другият по физическо. Ама от тия, които така направиха, че и най-кривите ми съученички ги накара да ходят като гръцки богини.
        Не като сегашните патрави манекенки!
        Двайсет години по-късно:
        Класният ни правеше инсталации по къщите и имаше пари като всеки друг занаятчия. Другият се оплакваше от малката си пенсия, като аристократично отказваше да тренира разни бабички по круизни кораби и се оплакваше непрекъснато от безпаричие.
        Нали разбираш. Въпрос на избор.
        Майка ми също отказа да обучава"идиотчета" и се придържаше към сладкарсия туризъм.
        Береше ягоди, боровинки, малини и всякакви фрути и гъби.
        Въпрос на избор.
        Иначе с края на поста ти съм съвсем съгласен. Даже имам претенции към изчерпателността му, но лакоонизма е привилегия на аристократа!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          А хората, които едно време са взимали 200лв. заплата, по-кадърни ли са били от теб?
          Или са били подпомогнати от партията?
          Или ти си бил потъпкат от същата тази партия?

В противоречие с по-горното ти мнение за преуспелите младежи....

В онези години имаше голям проблем с осигуряването на жилища за млади семейства. Съществуваше един доста сигурен начин за да се сдобиеш с такова жилище.
          Работиш 18 месеца в строителството и след това ти дават ново жилище на държавен наем или срещу закупуване. Ти избираш.
          Тези 18 месеца не са нищо непосилно. Работа като всяка друга. Има хора, които цял живот я работят.
          Особеното в случая беше това, че често пъти (както се случи при мен) не ти плащат нищо, защото знаят че и да не ти плащат, ти пак ще работиш, защото ти трябва жилището. От друга страна за тези 18 месеца имаш право на краен брой болнични дни (не помня колко, но мисля, че бяха 10 или 20). От там нататък ако ти се наложи да ползваш и един ден в повече, договорът се прекратяваше.
          При един инцидент на обекта, получих сериозна травма в кръста. Лекарите искаха да постъпя в болница и да ме оперират. Не можех да си го позволя. Отказах с подпис лечението си и продължих да мъкна кофите, гърчейки се от болка. Всички ме съветваха да спра, защото можех да остана в инвалидна количка. Стисках зъби, псувах "грижата за човека" и завърших договора.
          Жена ми беше в майчинство с първото ни дете със 60 лв. майчинство. Понеже от строителството практически не получавах заплата, след работа ходех да работя в една шир-потреба да сглобявам осветителни тела. Всеки ден от 18 до 23 + събота и неделя........срещу 200 лв. Така връзвахме двата края.

Та така.............ти преценявай кой-кадърен, кой ощетен, кой-какво........

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз разбирам, че ти е било трудно, но не разбрах, защо не си работил друга работа, на която да получаваш повече пари и да си плащаш жилището, вместо да ти удържат парите и да се гърчиш?
            Едни хора са можели да работят и да плащат, а други не - това не е подаяние, нито помощ от партията, нито престъпление, нито нищо - работиш и си плащаш.
            Ти защо не си могъл?
            sigpic

Comment

Аз разбирам, че ти е било трудно, но не разбрах, защо не си работил друга работа, на която да получаваш повече пари и да си плащаш жилището, вместо да ти удържат парите и да се гърчиш?
              Едни хора са можели да работят и да плащат, а други не - това не е подаяние, нито помощ от партията, нито престъпление, нито нищо - работиш и си плащаш.
              Ти защо не си могъл?
              Начините да се сдобиеш със жилище в ония години бяха следните:

1 - Да се регистрираш в общината като крайно нуждаещо се младо семейство (живеехме в една гарсониера аз със жена ми и бебето + родителите на жена ми).........и да чакаш неясно колко години за да ти дадат.

2 - Да отидеш на свободен наем (нещо непосилно за семеен доход от 300 лв

3 - Да купиш жилище от човек на свободна продажба (30 000 за двустайна панелка) И банките не отпускаха такива суми.

4 - 18 - месечния договор, за който писах.

Без никаква финансова подкрепа отникъде и със заплата от 200 - 300 лв избрах вариант 4.

За простосмъртен човек на 25 години по онова време 200 - 300 лв беше тавана на възможностите за моята квалификация. Без значение колко си кадърен.
              Такава беше държавната работа. Алтернатива - никаква.
              Затова казвам, че сега е лесно. Хората поне имат някаква алтернатива. Дори и да избягат зад граница. Тогава и това не можеше.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти защо не си могъл?
                Явно, че на 31 не помниш какво беше комунизма щом задаваш такива въпроси. Да не мислиш, че тогава можеше просто да напуснеш от една работа и да почнеш на друга?! Тогава не можеше и да говориш без разрешението на Партията, та какво остава да си избираш местоработата или жилището. Всичко ставаше с връзки, яки връзки.
                Аз си спомням, че нашите не смееха и вкъщи да говорят свободно, а за някои неща се криеха и си говориха тихо, да не чуем. Ние като деца можеше да кажем някъде нещо не както трябва и можеше да стане страшно. А баща ми беше офицер, член на партията. Майка ми също работеше в м-во на отбраната.
                Веднъж я бяха върнали от работа щото била с прозападно облекло. Беше с панталони българско производство, които приличаха малко на дънки, но даже не и от дънков плат.
                Тогава алтернативи имаше само за активните борци и тези със стабилни връзки. Другите бяха измет.
                Най -интересното е, че и майка ми и баща ми през целия преход гласуват твърдо за БСП.
                2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Начините да се сдобиеш със жилище в ония години бяха следните:

1 - Да се регистрираш в общината като крайно нуждаещо се младо семейство (живеехме в една гарсониера аз със жена ми и бебето + родителите на жена ми).........и да чакаш неясно колко години за да ти дадат.

2 - Да отидеш на свободен наем (нещо непосилно за семеен доход от 300 лв

3 - Да купиш жилище от човек на свободна продажба (30 000 за двустайна панелка) И банките не отпускаха такива суми.

4 - 18 - месечния договор, за който писах.

Без никаква финансова подкрепа отникъде и със заплата от 200 - 300 лв избрах вариант 4.

За простосмъртен човек на 25 години по онова време 200 - 300 лв беше тавана на възможностите за моята квалификация. Без значение колко си кадърен.
                  Такава беше държавната работа. Алтернатива - никаква.
                  Затова казвам, че сега е лесно. Хората поне имат някаква алтернатива. Дори и да избягат зад граница. Тогава и това не можеше.
                  А можеше да работиш в Либия, като държавата ти прибира 70% от дохода или да сечеш в Коми и след това да си купиш жигула без ред, еее, благини
                  И

---------- Post added at 23:18 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Я...........
                  Тогава алтернативи имаше само за активните борци и тези със стабилни връзки. Другите бяха измет.
                  Най -интересното е, че и майка ми и баща ми през целия преход гласуват твърдо за БСП.
                  Ами пропагандата често пъти върши работа, спор няма, ама и това е до време.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                    А можеше да работиш в Либия, като държавата ти прибира 70% от дохода или да сечеш в Коми и след това да си купиш жигула без ред, еее, благини
                    И

---------- Post added at 23:18 ---------- Previous post was at 23:16 ----------

Ами пропагандата често пъти върши работа, спор няма, ама и това е до време.
                    Либия и Коми ще видиш през крив макарон! Ако не си член на Партията или не си подплатен със солидни връзки на отговорни другари ще си бачкаш цял живот в завода за дребна сума и ще слушаш разказите на някой близък успял да се домогне до невероятно екзотичните места като Либия и Коми и да цъкаш с език гледайки новата му бяла жига.
                    Last edited by BLUE1; d.m.y г., 19:24.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

А да, трябва одобрение разбира се, то не е за всяка уста лъжица това.
                      Иначе майка ми можеше да замине, лекар, безпартийна (за Либия), ама баща ми беше твърдо против.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Абе хора, не мислите ли, че същите приказки и в момента ги говорят хора, които не са успели и които тотално са обезверени? Не мислите ли че след 30 - 40 години ще говорят същите като вас думи само на мястото на "БКП" ще пишат друга абривиатура?

П.С. Само да вметна, че офицери в армията се водеха над средната класа ... и същият тоя човек, на който родители му са били офицери да ми говори за връзки и трудности на живота тогава ...
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Аз никога не съм казвал, че помня, ама виждам направеното днес, което е резултат от действията тогава и за това питам, как едни са могли, пък други не?
                          Точно както и в днешно време!
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                            Абе хора, не мислите ли, че същите приказки и в момента ги говорят хора, които не са успели и които тотално са обезверени? Не мислите ли че след 30 - 40 години ще говорят същите като вас думи само на мястото на "БКП" ще пишат друга абривиатура?

П.С. Само да вметна, че офицери в армията се водеха над средната класа ... и същият тоя човек, на който родители му са били офицери да ми говори за връзки и трудности на живота тогава ...
                            Аз не знам някой да е избягал от "режима" на щатите, Франция или Западна Германия, докато от соц лагера избягаха милиони. Който имаше възможност да се измъкне със семейството си го направи. Много хора не посмяха, защото знаеха, че ще тормозят близките им. Някои ги застреляха на стената, нали знаеш.
                            Това е все едно да казваш, че и лайното и пастата е еднакво гадно.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Характерно за капитализма е това, че има експлоатация на човек от човека.
                              При социализма е точно обратното.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                                Аз не знам някой да е избягал от "режима" на щатите, Франция или Западна Германия, докато от соц лагера избягаха милиони. Който имаше възможност да се измъкне със семейството си го направи. Много хора не посмяха, защото знаеха, че ще тормозят близките им. Някои ги застреляха на стената, нали знаеш.
                                Това е все едно да казваш, че и лайното и пастата е еднакво гадно.

Понеже в една друга тема бягаш от отговори искам да те питам само едно единствено нещо:

В момента в джунглата на Амазония живеят племена без електричество, без телевизия, без партии и държавни управления, без здравни и друг тип системи, които ние "цивилизованият свят" определяме като диваци. Живет така от стотици , а може би хиляди години. Какво те кара да си мислиш, че те не са щастливи и имат нужда от това, ние да им казваме на кой бог да се кланят и как да си живеят живота?
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Working...
                                X