Известие

Collapse
No announcement yet.

Митове и легенди, или как Вапцаров бе жертван и употребен в името на соц пропагандата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Митове и легенди, или как Вапцаров бе жертван и употребен в името на соц пропагандата

Това не е нещо ново, писано по един или друг повод и начин още от покойния Г. Марков, после не помня кой точно издаде книга в друга светлина и т.н.
    Интересното е, че тук става дума как се измислят митовете и легендите на комунистическата пропаганда.
    http://dnes.dir.bg/news/film-nikola-...-12162008?nt=4
    Един поет и мечтател бива жертван в името на нищото от тия, на които се е доверил.Нищо ново под слънцето.
    Last edited by fred; d.m.y г., 21:04.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Фреди, нали го знаеш оня лаф за мненията и задниците...

Явно си много зле щом се доверяваш на драсканиците на поръчкови журналисти...доста отчаяно от страна на управляващите щом стигнаха до там да плащат на драскачите, да вдигат костите на отдавна починали хора...

А бе, я кажи на коя хранилка си и ти?
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Ами железни човече никой не ми плаща, ако ми намериш някой да ми плаща, затова, че вярвам в това,което пиша ще съм ти благодарен.Не ти ли идва наум, че който мисли с главата си, най често никой не му плаща
      Плаща се да си послушен или да прокараш неизгоден проект примерно - АЕЦ Белене Не случайно едри милионери с в първите редици на защитиниците му у нас.
      Не знам колко книги си прочел, ти си знаеш, но не ти ли идвало наум че доста работи, които ни набиваха в главите са пълни лъжи? Прочети книги-не вестници.Чети, това което са писали свободните хора и след би разбрал много неща, които сега явно не виждаш.
      Принципа на фашистите, който прилагаха и комунистите-тотална пропаганда, демагогия и лъжи работи, ама до време.
      След 20 години никой няма и да помни даже кой е и Вапцаров, понеже и в миналото малко четяха, както и сега никой не чете, да няма и да помни нещо от лъжите в историята.А аз мога да ти изрецитирам наизуст повече 15 стихотворения от него, а ти?
      Масата от хора нямат памет-мнението им се формира от вестниците и ТВ в което живеят и си отива с тях.Човешкото развитие винаги отсява боклука от истината за щастие.Но хората обикновено трудно се променят и си ходят с капаците най често до гроба....
      Last edited by fred; d.m.y г., 12:29.
      sigpic

Comment

Фен на "Бройко" и политиката му да говори за лъжи и демагогия...е това е безсрамно!

Излиза че си по добър икономически анализатор от HSBC..., ми да вземат да си хвърлят дипломите и милионите, тия от „Глобал Пауър” и да се обърнат към Фреди-бой, да ги светне кое е изгодно и кое не!

Обаче излизаме от темата, проклети да ся тия които вдигат костите на люде подобни на Вапцаров, за да се изхрачат за пореден път в медиите или за постигането да дребни политически дивиденти....те тва е изтината, и ако пълната ти с "книжки" тиква не го вдява, напразно си ял хляба на родителите си да те образоват!
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

Е, аз не разбирам, а ти брато, явно ги разбираш тия работи. Та с Белене вземи и ги светни тия инвеститори бре, да ходят там...Ще те позлатят, как така са изпуснали тая "златна мина".Само да осигуриш и 20 милиарда, па и да изкупуваш още ел. енергията 20 години, щото от това е далаверата (за Русия)..
          А костите на Вапцаров и подобните нему ги оплюха тия дето след 1944 станаха милионери и милиардери на техен гръб - децата на товаршчи с каскети и цървули навремето, които говорят иниглизки и се правят на големи социалисти днес.Па като си мисля, май ти не си от тях, ама им пригласяш..А наздраве
          Last edited by fred; d.m.y г., 11:06.
          sigpic

Comment

И този човек е погубен от комунягите.. върнали са ни векове назад с геноцида на интелигенцията в България.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
              И този човек е погубен от комунягите.. върнали са ни векове назад с геноцида на интелигенцията в България.
              Така е, отделно влиянието върху народа.Настоящето бездушие, простотия и безхаберност са заченати, родени и възпитани във времето на комунизма, а сега им сърбаме попарата.А има и глашатаи на минало, които сами не знаят за какво плачат...
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                Интелигенцията, която ни наби да маршируваме редом с нацистите ли?

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:29 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Така е, отделно влиянието върху народа.Настоящето бездушие, простотия и безхаберност са заченати, родени и възпитани във времето на комунизма, а сега им сърбаме попарата.А има и глашатаи на минало, които сами не знаят за какво плачат...
                Убийството на предприемчивия дух и самоинициативността не означава винаги духовно убийство.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Свиня, интелигенцията ли ни наби да маршируваме?
                  Интелигенцията ли управлява царство България?
                  Пък и сравни маршировките преди и след 9 септември...
                  И докато Борис 3 и кабинетите лавираха с нацистите, комуноидите първи пращаха войските в Чехословакия.
                  За това и десетилетия наред съветите от българи към българи отиващи натам бяха да се правят на сърби, да не ги намерят пострадали.

Възпитанието на гъзолизие и лозунгарство ми се разминава с представите за духовно израстване.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Свиня, интелигенцията ли ни наби да маршируваме?

Пък и сравни маршировките преди и след 9 септември...
                    Даже сравни маршировката на Германските и Съветските паради.

Възпитанието на гъзолизие и лозунгарство ми се разминава с представите за духовно израстване.
                    Мда!
                    Духането не е духовен живот!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Мда!
                      Духането не е духовен живот!
                      Духовните жени не духат ли?

Матричар, и си прав и не си прав
                      Войските в Чехословакия сме ги пратили заради същата конюктура, която ни накара да екстрадираме евреи от беломорска тракия и Македония.
                      Империите решават каква политика да провеждаме до ден днешен.
                      Моите години като дете и ученик минаха в ужасно културна среда.
                      Всяко начало започва с кръв и сълзи, та така и със соца
                      К.М.

Comment

[QUOTE=Susscrofa;1131459]

Духовните жени не духат ли?

Всички духат, стига да си поискаш правилно.
                        По-точно да си го направиш!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Всяко начало започва с кръв и сълзи, та така и със соца
                          Да, ама със соца не беше само началото, а си беше кръв и сълзи през цялото време.
                          2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Да, ама със соца не беше само началото, а си беше кръв и сълзи през цялото време.
                            Е, ако си бил гамЕнче в училище сигурно до последно са те пляскали милиционерите.
                            К.М.

Comment

.....която ни накара да екстрадираме евреи от беломорска тракия и Македония.

А на някой нужни ли са му евреи в Македония и Тракия????
                              И какво ще дойде екстрадирали,нима са местно население?????

И Тракия се пише с голямо Т........

---------- Post added at 15:53 ---------- Previous post was at 15:51 ----------

Интелигенцията, която ни наби да маршируваме редом с нацистите ли?

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:29 ----------

По-добре ми звучи ,,Лили Марлен" от ,,Катюша".....

---------- Post added at 15:54 ---------- Previous post was at 15:53 ----------

Е, ако си бил гамЕнче в училище сигурно до последно са те пляскали милиционерите.

Аз бях ,,гаменче" и ме пляскаха милиционерите.
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Working...
                              X