Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно данък върху лихвите по депозитите.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Относно данък върху лихвите по депозитите.

Уважаеми колеги, икономическият "гений" на ГЕРБ опря и до мизерните средства на българските граждани в банкови депозити. Може в нормалните страни това да е нормално, но в мизерсваща България да се взема данък върху лихвите по депозитите, които не покриват дори инфлацията, лично за мен е цинично.
    Твърдението, че с тези пари ще се увеличат пенсиите на родителите ни е безугледна лъжа и демагогия.
    Изплащайки пенсиите по банков път, всеки пенсионер се е сдобил с банкова сметка и парите в нея ще бъдат обложени, доколкото върху тях се надчислява някаква лихва.
    От друга страна, всеки отговорен родител е заделил средства за децата си под формата на "детски депозит". Моньо и сие обаче не правят разлика. Щом има пари, ще плаща. Така вече и децата ни ще плащат данък на некадърното ни управление.
    Икономическите евнуси на ГЕРБ и придворните банкери се опитват да ни убедят, че това е най-редното нещо, което трябва да се случи, за да се вкарали парите в реалната икономика.
    Може би аз съм сляп? За това, моля кажете ми, съществува ли такава?
    Другият въпрос, който никой не повдига, а е неразривно свързан с налагането на въпросния данък е как ще се декларират въпросните "приходи".
    Всеки с два лева в банка ще трябва да подава данъчна декларация. Да си плати такса на банката, за издаване на бележка за дохода. Да си плати на икономист за попълване на декларацията и после да виси по опашките, за да я подаде.
    Де е Киро на кирия?
    Аз за мен проблем нямам. Банката ми и без това е чужда, ще си изнеса парите от тук. Предпочитам да платя данък в чуждата държава, към която така и така съм се ориентирал. На некадърници пари няма да дам.
    Може да ме сметне някой за нихилист, но аз на хрантутници пари не давам.
    Единственото, за което бих дал тези пари тук е за оръжие, за въоръжаване на истинско Българско опълчение, ангажирано с изстъргването от лицето на страната ми на цялата политико-икономическа банда, докарала страната ми до безнадеждност.
    Last edited by myato; d.m.y г., 20:04.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Абе около мене, всички се тревожат дали ще им станат виното и ракията, ти говориш за данък върху лихвите.Заеби, отказах се да се тревожа за настоящето и бъдещето на тоз народ, а и почнах да се съмнявам и в миналото му.И правилно си се ореинтирал, не губи време.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз лично подкрепям този данък, но да бъде върху депозити над 30 хиляди лева.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Проблемът е,че изобщо не става въпрос за това.
        Това ще е поредното упражнение за одиране на още една кожа.
        Иначе съм привърженик на прогресивното облагане, съчетано със семейно подоходно облагане, с приспадане на ДДС в края на годината и други такива "щуротии" от ония държави.
        Чакай да млъкна, че сега ще ме анатемосат като комунист.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Въобще не сте разбрали какъв е номера.
          Много хора получават заплати/пенсии в банкови карти.
          Голяма част от тези карти са към сметка към която има някаква лихва пък била и тя минимална.
          Т.е. трябва да платиш данък дори да е стотинки и разбира се да напишеш данъчна декларация . Много хора обаче няма да напишат и подадат навреме такава , глобите започват от 100лв.
          ...

Comment

Данъчни декларации няма да се попълват.
            Тази работа ще вършат банките.

Ти знаеш ли какво е депозит??????
            Стига говори тъпотии за дебитни карти.

---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:25 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Социалист!!!!!!!!!!!!!!

Изясни се какъв си.

---------- Post added at 19:27 ---------- Previous post was at 19:25 ----------

Забравих да кажа, че подкрепям този данък.
            След като падне плоския данък, ще стане идеален и справедлив.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
              Данъчни декларации няма да се попълват.
              Ти знаеш ли какво е депозит??????
              И в тая тема ли ще тролиш ?
              Никъде няма официално потвърдено още че няма да има данъчни декларации. Цитати от журналисти не ме интересуват.
              Знам какво е депозит.
              Данъкът е върху лихвите. Дали е депозит или не - няма значение, има лихва плащаш данък. Това с депозита пак го измислиха журналята.
              ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                И в тая тема ли ще тролиш ?
                Никъде няма официално потвърдено още че няма да има данъчни декларации. Цитати от журналисти не ме интересуват.
                Знам какво е депозит.
                Данъкът е върху лихвите. Дали е депозит или не - няма значение, има лихва плащаш данък. Това с депозита пак го измислиха журналята.
                Е, ти май си по зле и от журналята.

Изясни си какво е депозит и тогава ми давай квалификации за тролене.
                Аман от неосведомени вечно лаещи кокери.
                К.М.

Comment

Хаха точно ти ли ще ми правиш оценка какъв съм !
                  Ти си изясни какво е държавен вестник.
                  Админ съм на форуми преди ти да знаеш какво е интернет така че сигурно знам какво е тролене.
                  ...

Comment

В/у дебитните карти също има лихва като при депозитите, но с разликата, че се начислява в края на календарната година и не е повече от 1%. Ако греша поправете ме.
                    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                      Хаха точно ти ли ще ми правиш оценка какъв съм !
                      Ти си изясни какво е държавен вестник.
                      Админ съм на форуми преди ти да знаеш какво е интернет така че сигурно знам какво е тролене.
                      Ти си едно лаещо........

Какъв админ си ти бре, какви тролове кви пет лева.

Как може да не правиш разлика между депозит и сметка по-която се превежда заплата?

Какви лихви те преследват, лихви има и по-кредит, там какво ще удържат, сливи ли?
                      Ти не подлежиш на оценка, какво да оценявам?
                      Написа некви тъпотии, пускаш плашила някакви.
                      Ясно се каза какво ще се облага с данък, ама кой да разбере.

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
                      В/у дебитните карти също има лихва като при депозитите, но с разликата, че се начислява в края на календарната година и не е повече от 1%. Ако греша поправете ме.
                      Зависи от конкретната банка, а и това не е депозит.
                      Абсурдно е това да се облага.
                      К.М.

Comment

А да ви се струва, че някой се опитва да заобиколи закона за банковата тайна?
                        Инак просто ще е безумно тъпо изпълнение което не си струва приходите.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          Гений, но си прав.
                          Така по данъка ще разберат какво имаш.
                          Ченгета, какво да ги правим.
                          К.М.

Comment

Прихода от лихви като доход е нормално да се обложи с данък. Друг е въпросът каква е политиката на правителството , какво цели да постигне с този данък и дали това е най-подходящия момент за тези промени. Обикновенно този доход се добавя към годишния доход и ако си под минимума нищо не плащаш като данък. В България при наличието на плосък данък нещата са по-различни.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Тъй, тъй, сами ще се закопаят!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X