Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой е по голям "светец" ?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Ние ги познаваме, виждаме делата им - въпроса е да се направи нещо конструктивно.
    Не подчинявай духовните дела на логика.
    Ти не виждаш делата им, а виждаш това, коети ти поднасят медиите.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Не подчинявай духовните дела на логика.
      Ти не виждаш делата им, а виждаш това, коети ти поднасят медиите.
      Недей така, защото живея на 100м. от Църква.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Недей така, защото живея на 100м. от Църква.
        И от делата на един свещеник съдиш цяла многовековна институция?
        К.М.

Comment

И от делата на един свещеник съдиш цяла многовековна институция?
          Естествено, че не съдя по няколко, които са ми през очите, но както всички споменаха, преобладават такива.
          sigpic

Comment

Всяка облага е свързана с огромни отговорности.
            Не търси проблема в морала, а в липсата на наказателна отговорност за онези, които бъркат в кацата с мед без да понасят отговорност.
            Говорим за духовни лица, кой от вас е безгрешен?
            Не забравяйте обаче, че тях ги чака жесток съд.
            За един и същи грях бедната проститука и дядо поп ще бъдат съдени различно.
            Тази вметка я правя за въцърковените православни християни.
            Само да попитам, защо различен съд? И защо трябва, някой да го е страх от това? Управление чрез страх, ето затова е целият проблем. Хората с висш сан са пред много голям избор. Виждат на какво е способен страха, защо тогава с малко намеса от наша страна, да не използваме страха за собствени блага. Затова не ме интересува кой ще поеме управлението на църквата. Не останаха духовници, защото те не са в София, Варна, Пловдив или които и да е по-голям град. Управлението и възползването от страха на хората, не е шега работа и не може да се нарича религия .
            http://hopenhagen.org/

Comment

Естествено, че не съдя по няколко, които са ми през очите, но както всички споменаха, преобладават такива.
              Ти всяка неделя ли ходиш на църква, причастяваш ли се, изповядваш ли се, кой съдиш, една институция на самоиздръжка ли. Цьрквата как се издържа.
              К.М.

Comment

Ти всяка неделя ли ходиш на църква, причастяваш ли се, изповядваш ли се, кой съдиш, една институция на самоиздръжка ли. Цьрквата как се издържа.
                Като изляза на едната тераса и виждам Църквата, а и камбаната и всяка сутрин ме буди, но идеята ми беше средствата и да се управляват от лица различни от духовниците.
                sigpic

Comment

Като изляза на едната тераса и виждам Църквата, а и камбаната и всяка сутрин ме буди, но идеята ми беше средствата и да се управляват от лица различни от духовниците.
                  Не разбираш как функционира църквата
                  К.М.

Comment

Не разбираш как функционира църквата
                    Нямам претенции да разбирам, но не е лошо да има адекватно управление по отношение на приходите и разходите, за да не се огрешават духовните лица.
                    sigpic

Comment

А у мене възникнаха некои въпроси.Какво е правил Иисус от 7 до 30-та си година.В Назарет ли е роден или в Галилея,дали нещата не са нагласени за да се изпълни пророчеството.След като Бог ни е създал по свой образ и подобие, би следвало да има същите атрибути като всеки мъж, обаче никъде не се споменава за неговата половинка - явно е много самотен Бог, откъдето пък следва че отдавна му е писнало от нас, следователно ето откъде иде израза "блаженни са вярващите", демек надявайте се.Моят съдник е моята съвест и ако аз не успея да осъзная грешките си, няма бог който да ми ги опрости.Сигурен съм че религията е нагласена в интерес на църквата и ако Иисус можеше да види отнякъде би се саморъпънал.Всички религии имат един общ корен - Слънцето, като символ на светлината, и как по дяволите то Слънцето огрява по различен начин.Може и да греша, но мисля че проблемите са започнали след появата християтството и исляма.40 дена пловдивският митрополит щял да пости от мъка по дядо Максим - айде бе, мъка, кой знае откога се моли да умре че да му заеме мястото.Борбата е за власт и привилегии, дреме им за миряните.Ще ми се религиите да са по-дискретни в присъствието си на този свят и християните да си знаят църквата, а чалмите джамиите и ако може, не, желателно е, на юг от нас.А аз си живея добре и без божества, макар да обичам да чета старогръцките митове и легенди.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Четох-четох и ме засърбяха и мене пръстите. Да ги поначешам и аз.
                        Понеже виждам, че изобщо не се познава структурата на Църквата, ще се опитам да я осветля мъничко.
                        Първо не бъркайте поповете с епископите и владиците.
                        Поповете са от бялото духовенство, тоест те се женят, имат семейства и деца и прочие.
                        Епископите са от черното духовенство. Тоест монаси.
                        Когато станеш монах, ти си сменяш името и вече си мъртъв за света. Ти си нов човек, отдаден на Бога. Монахът няма нищо свое , освен вярата в Бога.
                        Той има пълно послушание към по-висшестоящите от него.
                        Той няма майка, баща, брат сестра, деца и каквото и да било друго.
                        За тях той е вече мъртъв.
                        Него няма и кой да го наследи, защото той няма нищо материално.
                        Всички тези неща определят неговото поведение. Това положение им позволява и налага да се занимават само с духовните си обязаности и да не мислят за лично облагодетелствуване.
                        Първо-сигнално всеки ще ревне:- Да ама я виж каква лимузина има!?
                        Има, ама няма!

Както казах, той няма нищо свое. Това в което се вози е на Църквата.
                        За мнозина Църквата са поповете, а това съвсем не е така.
                        Водачите на Църквата винаги са били от черното духовенство, тоест монаси.
                        Ако си мислите, че монасите само се молят по цял ден и не пипат нищо друго, просто се лъжете.
                        Да вземем например един манастир.
                        В структурата му има монаси, които се занимават с най-различни дейности.
                        От готвенето в магерницата, до приготвяне на виното, планиране на ремонта, строителството, има реставратори, книжовници, агрономи, историци, лекари, железари и какви ли още не.
                        Само Рилският манастир е евакуирал три пъти цялата си библиотека и утвар.
                        Това не може да стане от лениви, незаинтересовани люде.
                        Църквата като институция е оцеляла през вековете, защото е стъпила на много здрава основа.
                        Показателно е, че по всички въпроси тя има готови отговори, далеч преди да станат актуални.
                        Тя има становище по ГМО и клонирането и генното инженерство много преди дори и да се заговори за него.

За Инвитрото.
                        Църквата е против него, защото е стъпало към клонирането и генното инженерство. По-късно се разбра, че науката е отишла толкова далеч, че не е необходима майчина утроба и Църквата смекчи позицията си.
                        Относно абортите!
                        При сина ми нямах тая възможност, а и сигурно желание, но при дъщеря ми ходех на всички прегледи и видеозони.
                        Гледайки това човече, на което му бие сърчицето, преобръща се и явно чувства, кога му е добре и кога не, свирепо ми нахлу в главата мисълта, че някой може да го извади от там и да го убие.
                        Да добавя, че беше в месеците , когато са позволени абортите.
                        Трябва да си изрод, за да се съгласиш на аборт, ако един път си видял детето си.
                        Каква дума само , а!
                        Аборт!
                        То си е чисто убийство!
                        Да , ама го осъзнах, чак когато го видях.
                        Ха сега ми отговорете, другари атеисти и всякакви скептици, как Църквата, без да е имала видеозони и цялата съвременна техника , знае и е категорично против убийството, наречено с евфемизма аборт!
                        Такива категорични позиции има и по кръвосмешението, брака, храната и ред други.
                        Редно е да не съдим, за да не ни съдят.
                        Още повече, когато не знаем и не разбираме нещо!

Едит: Църквите се управляват от Настоятелство, което се състои от цивилни граждани. То определя как да се изразходват средствата.
                        Last edited by mordohy; d.m.y г., 01:32.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

.........................................
                          За един и същи грях бедната проститука и дядо поп ще бъдат съдени различно.
                          Тази вметка я правя за въцърковените православни християни.

......Сусе чак сега осъзнах,че имаш страхотно чувство за хумор.
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Четох-четох и ме засърбяха и мене пръстите. Да ги поначешам и аз.
                            Понеже виждам, че изобщо не се познава структурата на Църквата, ще се опитам да я осветля мъничко.
                            Първо не бъркайте поповете с епископите и владиците.
                            Поповете са от бялото духовенство, тоест те се женят, имат семейства и деца и прочие.

Едит: Църквите се управляват от Настоятелство, което се състои от цивилни граждани. То определя как да се изразходват средствата.
                            Поздравявам те!!!!!!!!
                            Сега се надявам много от българите православни християни да разберат защо отоманците с такава лекота са ни наричали гяури.
                            1. Защото сме били друговерци?
                            2. Защото сме били без никаква вяра, демек безверници?
                            К.М.

Comment

Поздравявам те!!!!!!!!
                              Сега се надявам много от българите православни християни да разберат защо отоманците с такава лекота са ни наричали гяури.
                              1. Защото сме били друговерци?
                              2. Защото сме били без никаква вяра, демек безверници?
                              .....гяур е персийска дума...........
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                                .....гяур е персийска дума...........
                                Къде написах какъв е произходът на думата?
                                Защо трябва да показваш знания под формата на несъществуваща корекция на нечие мнение?
                                К.М.

Comment

Working...
                                X