Известие

Collapse
No announcement yet.

Президентска република ли сме?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Президентска република ли сме?

Честито, от вчера България е президентска република.
    Случи се поредният парадокс.
    Президентът осуети избор на парламента.
    Президентът си позволи да бламира върховния държавен орган.
    Президентът си позволи да осуети държавна церемония.
    Президентът осуети избора на 126 депутати.
    Сега парламентът реши да прави нов избор, демек, призна, че президентът диктува /ББ/
    Пълен цирк.
    Как е възможно институциите да решават на база анонимни сигнали?
    Пълен абсурд.
    Чия кандидатура бе Марковска?

Кажете Вие, ще ми е интересно да прочета нещо интересно.
    Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 21:36.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

...ще ми е интересно да прочета нещо интересно.

Седя си в тъмен ъгъл и ям лайно с виличка.
    Как се яде ли? Бавно, за да усетиш вкуса.
    Първо: купуваш продуктите.
    Всичко започва с вечерята, със свещите, или ако няма свещи, с приглушената светлина. Двама души. Той и тя. Говорят и сякаш времето изчезва, след това хапват първото си ядене заедно и тогава единият получава душевен запек. Все едно светът изчезва и това е последното ядене, което ще вкусиш, ставаш на другия ден, не ти се докосва друга храна, не ти се пие нищо.
    Второ: добавят се подправките.
    Всяка дума и движение се попива от душевно запечения. Той си мисли, че и отсрещният има същите душевно-чревни проблеми. Ароматът, който се носи е на феромони, с малко лук и бира. Но всичко това ти изглежда като най-скъпият парфюм от ТAX FREE-то на летището. Мирише ти на него.
    Трето: загрява се фурната.
    Тела, пот, мили погледи, пак пот, пак тела. Две ръце. Където две ръце, там и два крака. Още пот, пот, пот. Но не пот- на мед ти се струва, а все пак правиш заливката. И все още се чудиш да сложиш ли в печката това, което си приготвил и дали ще си изгориш кожата отново?
    Четвърто: сервираш.
    Вече не знаеш гладен ли си, жаден ли си, всякакъв здрав разум е изчезнал. Телата и потта не са от значение. Само вкусът, ароматът, близостта. Сервираш и е късно да мислиш какво си сготвил.
    Пето: Лайното е готово
    **
    Как се яде лайно ли? Когато душевният запек се спусне като сълза и достигне устните ти. Когато вкусиш, че това е чиста вода със сол. Когато разтреперана повдигнеш покривалото на тавата и видиш, че всичко е перфектно, че в душата си носиш само любов.
    Защо тогава го опитваш и има вкус на лайно? Защото така се яде лайно. Сготвяш си го, хващаш виличката и започваш да си боцкаш. И може би се надяваш, че онзи някой ще дойде по-скоро. За да яде с теб. Или по-скоро да отидете за нови подправки, за да си сготвите нещо хубаво. Защото си сигурна, че той знае: ти не заслужаваш да ядеш лайно. А дали наистина знае?

Извадка от наръчника за момичета.

Дано ти хареса

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Добър избор, добра аналогия.
      К.М.

Comment

Бате ви Рамбо, Тиквоний пак се наложи, а Росенчо, момчето е като марионетка - нямаше доблестта да каже две думи на кръст.
        Явно има някакви съмнения, но това, че в последния момент се появяват не говори добре за съдебната ни система.
        Пролича си разцеплението между Парламента и Президенството.
        Все пак сме Парламентарна Република.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

В крайна сметка президента реагира много правилно.
          Какво, да седи и да гледа една нагла баба, която се заклева?!?В какво се кълне, и като се закълне пък какво става...
          Та хареса ми.
          Не знам какво е бламирал, защото съм сигурен, че почти никой в парламента, освен няколкото "независими" депутати (група отявлени ченгета и кариеристи, сменящи партиите, като носни кърпи, които са влезли от квота на парламентарна сила, а не сами) няма да пожелае да гласува отново за въпросната особа.
          Та не сме президенска република, но пък президента показа, че не е и чучело.
          Определено ми харесва повече от всичките досегашни наши президенти.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            В крайна сметка президента реагира много правилно.
            Какво, да седи и да гледа една нагла баба, която се заклева?!?В какво се кълне, и като се закълне пък какво става...
            Та хареса ми.
            Не знам какво е бламирал, защото съм сигурен, че почти никой в парламента, освен няколкото "независими" депутати (група отявлени ченгета и кариеристи, сменящи партиите, като носни кърпи, които са влезли от квота на парламентарна сила, а не сами) няма да пожелае да гласува отново за въпросната особа.
            Та не сме президенска република, но пък президента показа, че не е и чучело.
            Определено ми харесва повече от всичките досегашни наши президенти.
            Да, от времето на Червенков не съм гледал президент да чете от листчета.

Щом смяташ за редно да се нарушават закони, ок.
            Темата за неадекватната баба е нещо съвсем различно.
            Ами ако утре ВСС избере прокурор и някой реши да се скътае при клетвата, какво се случва.
            Кой избира в случая?
            Президентът одобрява избора на парламента ли?
            К.М.

Comment

Да, от времето на Червенков не съм гледал президент да чете от листчета.

Щом смяташ за редно да се нарушават закони, ок.
              Темата за неадекватната баба е нещо съвсем различно.
              Ами ако утре ВСС избере прокурор и някой реши да се скътае при клетвата, какво се случва.
              Кой избира в случая?
              Президентът одобрява избора на парламента ли?
              Е, па останалите не четяха, ама пък толкова алчни и безпринципни хора и нагаждачия бяха, че имената им не искам да пиша даже.Просто мижитурки, изплували от гърнето с мръсотия отгоре, като най големи лайна.
              Да, ясен е подтекста за нарушаване, но в крайна сметка дали това е закононарушение може да се изтълкува от Конситуционния съд и второ, ако не ти (или не ни) харесва, грабвай шапката и тичай през президенството да протестираш, това е
              Отделно, ако закона е скапан да се замени-какъв е тоя закон.Ако не присъства президента, клетвата не е законна, ама ако присъства трябва да стои, като тотем и да мълчи само?
              sigpic

Comment

Е, па останалите не четяха, ама пък толкова алчни и безпринципни хора и нагаждачия бяха, че имената им не искам да пиша даже.Просто мижитурки, изплували от гърнето с мръсотия отгоре, като най големи лайна.
                Да, ясен е подтекста за нарушаване, но в крайна сметка дали това е закононарушение може да се изтълкува от Конситуционния съд и второ, ако не ти (или не ни) харесва, грабвай шапката и тичай през президенството да протестираш, това е
                Отделно, ако закона е скапан да се замени-какъв е тоя закон.Ако не присъства президента, клетвата не е законна, ама ако присъства трябва да стои, като тотем и да мълчи само?
                Трябва да знаеш първо какво е "представителна функция".
                Някой да представлява държавата при различни церемонии.
                К.М.

Comment

Не забравяйте, че Марковска е от квотата на Парламента.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

Трябва да знаеш първо какво е "представителна функция".
                    Някой да представлява държавата при различни церемонии.
                    Е да избираме една миска там и да виси тогава, с гласуване по интренет.За чий ни е президент, само да виси и да лапа бюджетна пара, та и вице има....
                    sigpic

Comment

Е да избираме една миска там и да виси тогава, с гласуване по интренет.За чий ни е президент, само да виси и да лапа бюджетна пара, та и вице има....
                      За чий са ни законите и конституцията?

Забелязваш ли, че погазването на законите стигна върха.
                      Не ми се мисли, колко присъди ще отнесем в Страсбург.
                      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Ясно е, че е оттам, ама това например можеше спокойно да бъде уредено както при законодателството-Президентът връща законопроект и ако Парламента отново го прегласува е длъжен да го приеме вече.
                        Тоест, не мисля, че това е някакво нарушение, особено в този случай.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Именно.
                          К.М.

Comment

За чий са ни законите и конституцията?

Забелязваш ли, че погазването на законите стигна върха.
                            Не ми се мисли, колко присъди ще отнесем в Страсбург.
                            Законите са създадени не да служат сами на себе си, а на обществото.Ако те изпълняват тази си функция трябва да бъдат променени.
                            Не мисля, че в наши дни законите се погазват повече, отколкото преди 30 години или по времето на триглавата коалиция.
                            А и неспазването им често иде от объркани и мудни процедури, тоест пореден повод да имаме ясно и работещо законодателство а не джунгла от нормативна, поднормативни и всякакви актове, а полза никаква.
                            sigpic

Comment

Законите са създадени не да служат сами на себе си, а на обществото.Ако те изпълняват тази си функция трябва да бъдат променени.
                              Не мисля, че в наши дни законите се погазват повече, отколкото преди 30 години или по времето на триглавата коалиция.
                              А и неспазването им често иде от объркани и мудни процедури, тоест пореден повод да имаме ясно и работещо законодателство а не джунгла от нормативна, поднормативни и всякакви актове, а полза никаква.
                              Едно време точно променяха законите, за да бъдат античовешки.
                              Законът е всичко, моралът държавна система не създава.
                              Правосъдие по морални съображения е едно голямо лайно.
                              К.М.

Comment

Working...
                              X