Известие

Collapse
No announcement yet.

Цената на тока може да падне с 50%

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Фотоволтаиците нямат бъдеще. Не и със сегашните технологии. У нас се въвеждат поради това, че идеята все още се лансира на лобистки принцип и поради това, че може да се изгражда на парче с относително малки инвестиции.
    Слънчеви централи работят на много места по света. Но те представляват доста по-сериозни съоръжения и изискват доста по-големи първоначални инвестиции. Но основната разлика е в това, че работят на коренно различен принцип.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Реално не вдигат цената повече от 3-4%.
      Не е вярно.

Дано сега успея да го сметна,че стареца пак ще ме прати на поправителен.

Ако купя 10 продукта и един от тях е 5 пъти по скъп от останалите 9, то независимо, че той като количество има 1 % тежест, то в парично изражение ще има близо 30 % тежест.

Ако 9 продукта струват по 1 лев, а 10тия е 5 лева, то общата сума е 14 лева.
      Скоро купувах 9 хляба и буркан черен хайвер.
      Колко са 5 лева от 14 лева сметка като процент бе Ники.

---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:58 ----------

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
      Ти си локум!
      Вецовете са 30 пъти повече от фотоволтаиците и вятърните
      зяпай тука бе прасе
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...=1#post1201171
      По една случайност знам добре колко са вецовете.

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 17:59 ----------

МЪКАААААААААААААААА, кви сметки връткам, и аз не си вярвам, хахахахахаха
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Не е вярно.

Ако купя 10 продукта и един от тях е 5 пъти по скъп от останалите 9, то независимо, че той като количество има 1 % тежест, то в парично изражение ще има близо 30 % тежест.

дали? и колко са бе приятелю?
        Alfa 155 2.0TS 8V '93
        sigpic
        VW LADAVAGEN '81
        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
          дали? и колко са бе приятелю?
          Абе ти си голям сухар
          Аз се пошегувах там.
          Вецовете са много.
          К.М.

Comment

Абе ти си голям сухар
            Аз се пошегувах там.
            Вецовете са много.
            пак ти казвам, че ни се компетентен по темата и не желая да ми омъскаряваш тематама със спам -*- шега било - - миндил!!!
            Alfa 155 2.0TS 8V '93
            sigpic
            VW LADAVAGEN '81
            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Пацо, ти правиш ли разлика между инсталирани мощности и производство. КПД на фотоволтаиците е нисък. Инсталираните мощности не значат нищо. Важно е какъв дял от електропроизводството или от електропотреблението имат вятърните и слънчевите централи и той е нищожно малък - за 2011г е под 2% от цялото електропотребление.
              Абе Никалай, когато имаш 6 пъти повече инсталирани мощности ще имаш и 6 пъти повече производство. Според доклада към 2011г. има инсталирани 154 мвт. слънчеви централи. Към 2013г. те са 1000 мвт или 6 пъти повече. Освен това зависи и колко мощности са инсталирани е началото на годината колко в края колко от тях са работили през целия период колко от тях през част от периода и т.н. Цялостния ефект ще се види ако всичко се отрази точно е доклада за 2013г. когато динамиката на изграждане на нови мощности е почти спряла.
              Last edited by pavlin; d.m.y г., 21:35.

Comment

• Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                пак ти казвам, че ни се компетентен по темата и не желая да ми омъскаряваш тематама със спам -*- шега било - - миндил!!!
                Бате ти си поредния льольо в тази тема, който пише тъпни.
                Няма да ти казвам защо знам колко са вецовете.
                Шегата беше за хора,които знаят.

Дай сега по темата, че се отклони.
                Аз обосновах, защо тези 5-6 % веи оказват значително влияние върху крайната цена.
                Ти освен да пожелаваш някой да гори в ада и да мяташ боб друго правиш ли?
                К.М.

Comment

Не е вярно.

Ами пак смяташ грешно, или нарочно си ги пишеш как ти е удобно. 5лв с колко процента повече е от 1лв??

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                    Абе Никалай, когато имаш 6 пъти повече инсталирани мощности ще имаш и 6 пъти повече производство. За 2011г. Според доклада към 2011г. има инсталирани 154 мвт. слънчеви централи. Към 2013г. те са 1000 мвт или 6 пъти повече. Освен това зависи и колко мощности са инсталирани е началото на годината колко в края колко от тях са работили през целия период колко от тях през част от периода и т.н. Цялостния ефект ще се види ако всичко се отрази точно е доклада за 2013г. когато динамиката на изграждане на нови мощности е почти спряла.
                    ей сега прасето ще каже, че 1000 мвт не е мощността на един 5-ти или 6-ти блок на козлодуй
                    просто защото му е кеф, а не, че може да смята
                    Alfa 155 2.0TS 8V '93
                    sigpic
                    VW LADAVAGEN '81
                    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      Ами пак смяташ грешно, или нарочно си ги пишеш как ти е удобно. 5лв с колко процента повече е от 1лв??

Сметни го ти де?

Нека смятам грешно, сметни го ти?
                      Ако го сметнеш, ще призная, че моята сметка е грешна, което няма да ми е трудно.

---------- Post added at 18:29 ---------- Previous post was at 18:27 ----------

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                      ей сега прасето ще каже, че 1000 мвт не е мощността на един 5-ти или 6-ти блок на козлодуй
                      просто защото му е кеф, а не, че може да смята
                      Това сега защо, за да покажеш, че и ти знаеш нещо, или?
                      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Фотоволтаиците нямат бъдеще. Не и със сегашните технологии. У нас се въвеждат поради това, че идеята все още се лансира на лобистки принцип и поради това, че може да се изгражда на парче с относително малки инвестиции.
                        Слънчеви централи работят на много места по света. Но те представляват доста по-сериозни съоръжения и изискват доста по-големи първоначални инвестиции. Но основната разлика е в това, че работят на коренно различен принцип.
                        И на какъв принцип работят другите слънчеви централи.

Comment

Валкинатора ще каже, той е инжИнер.
                          К.М.

Comment

Нали си в щатите? "Невада солар 1" е нещото което искаш да видиш.
                            Alfa 155 2.0TS 8V '93
                            sigpic
                            VW LADAVAGEN '81
                            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Грешно. Пробвай пак, не се отказвай.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

За разлика от фотоволтаиците, които директно преобразуват светлинна енергия в електрическа, другите технологии концентрират топлината от слънчевите лъчи в малък обем, генерират пара, която върти турбини.........и т н. Това са най-общо казано централи с концентриране на соларна мощност (CSP). Предимството им е че тази технология прави флуктуациите доста по-малки и акумулират излишната енергия доста по-ефективно. Такива централи могат да работят и нощно време.
                                Не казвам, че това е бъдещето, а само на фотоволтаичната технология не може да се разчита.
                                Кобминация от двете предствавлява едно добро решение за оползотворяване на слънчевата енергия.
                                А ако в бъдеше фотоволтаичната технология не поевтинее драстично и не се изнамери много по-ефективен метод за акумулиране на енергията, то CSP със сигурност ще се наложат.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X