Известие

Collapse
No announcement yet.

Служебното правителство............

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Има много истини във въпросния материал, за съжаление.
    Въпреки, че не разибирам, защо някой пише нещо а няма доблестта да го подпише.
    Тъй че освен всичко останало явно се цели и разпалване на омраза. Отново и отново...........

А затова, че сме простаци, спор няма. Който не вярва, да погледне по чуждоезичните форуми, какво е. Само по омразата и простащината можеш безпогрешно да разпознаеш българския форум.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      Ми не, не се слагам в тая категория и не слагам всички в нея, но за съжаление са доста често срещани и определят облика на българите.Както асоциират българите с цигани.Наскоро моя племенница си намерила работа в Австрия и и викали циганка.За тях българин е равно на циганин, сещаш се защо.
      E сещам се, така е и в други държави от ЕС, като следствие.
      Новсе пак не трябва да мислим, че това ще е вечно.Вечни неща няма-всичко тече и се се променя, а колко бързо и правлино зависи от всички ни.

---------- Post added at 01:39 ---------- Previous post was at 01:38 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Има много истини във въпросния материал, за съжаление.
      Въпреки, че не разибирам, защо някой пише нещо а няма доблестта да го подпише.
      Тъй че освен всичко останало явно се цели и разпалване на омраза. Отново и отново...........

А затова, че сме простаци, спор няма. Който не вярва, да погледне по чуждоезичните форуми, какво е. Само по омразата и простащината можеш безпогрешно да разпознаеш българския форум.
      Съгласен съм с двата извода-да, но вместо само да въздишаме и пъшкаме, да правим и по нещо за промяна.Винаги промяната започва от промяната в отделния човек.А много от недъзите ни, пак повтарям са присъщи и на всеки друг човек извън България.Но поради редът, който има в другите държави, тия им черти са озаптени.
      Last edited by fred; d.m.y г., 21:53.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Според мен всички австрийци са фашисти.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

А сега някой чех да ти пусне мнението в австрийски форум и да провокира братята австрийци , примерно де.
          sigpic

Comment

Еми, така ми звучат всички тези тъпотии, че българите навсякъде ги идентифицирали с крадливи роми.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Ами като се замислиш, основание имат хората, не се съм за ромите, нито толерирам безличното отношение на обществото към тоя проблем, ама и у нас никой не прави нищо за това, да се промени нещо повече с циганите.Не че и крадливите българи се радват на по различно отношение.Само дето циганията генерира само цигания.
              Last edited by fred; d.m.y г., 21:05.
              sigpic

Comment

Дай пример някоя държава да ги е интегрирала, аз поне не се сещам.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Почти навсякъде са интергрирани (то е ясно, че на 100% няма как да станe).Цигани има в цяла Европа.Никъде, освен в бившите соц страни, ги няма проблемите с тях -висока тежка престъпност, кражби (групови, едри, а не дребните кражби), убийства.
                  В най близката до нас, Гърция, има цигани и нещата са коренно различни.Не крадат, живеят в по добри жилища.
                  Имам познати с къщи в сев. Гърция -няма кражби и обири, да не говорим за убийства?Там имаше дребни кражби, изолирани случаи, но бяха разни албанци и бързо ги оправиха.
                  Да не говорим за Австрия, Германия, Финландия, Швеция и прочее северни и тамошните цигани.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 20:54.
                  sigpic

Comment

Почти навсякъде са интергрирани (то е ясно, че на 100% няма как да станe).Цигани има в цяла Европа.Никъде, освен в бившите соц страни, ги няма проблемите с тях -висока тежка престъпност, кражби (групови, едри, а не дребните кражби), убийства.
                    В най близката до нас, Гърция, има цигани и нещата са коренно различни.Не крадат, живеят в по добри жилища.
                    Имам познати с къщи в сев. Гърция -няма кражби и обири, да не говорим за убийства?Там имаше дребни кражби, изолирани случаи, но бяха разни албанци и бързо ги оправиха.
                    Да не говорим за Австрия, Германия, Финландия, Швеция и прочее северни и тамошните цигани.
                    Никъде(!!!), ама никъде не са интегрирани (може би само в Индия - по разбираеми причини). Навсякъде, където съм бил и съм говорил с местни хора, циганите са смятани за индивиди, които се занимават с престъпления (най-вече кражби и измами). Просто на тях им е залегнало дълбоко в културата, че няма нищо лошо да открадне, за да живее и нямат никакво желание да се променят (това вече го знам от цигани). Дори един от 'по-свестните', които съм срещал си имаше изказване по въпроса: "един циганин ако не излъже, или не открадне, не е циганин". Не може да се интегрира нещо, което не иска да се интегрира. Всъщност, може - като се разделят и се пръснат сред останалото население. След време (поколение.... две....три), ще се омешат с местните и ще се интегрират. Само че........на това май вече му се вика асимилация. Иначе Франция ни показаха вече точно как става интегрирането им - на влака и....да ги няма.

http://www.segabg.com/article.php?id=611108
                    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Ами Франция ни ги показа, ама не се справя така с арабите, които и причиняват много по големи проблеми от нашите цигани.Имам познати живули във Франция дълги години и трябва да ти кажа, че нашите циганьори са като дечица пред оная пасмина.Но няма да ги видиш качени на влака или кораба за Алжир, Мароко и прочее, защото статута им е друг.
                      А не знам ти какво разбираш под интеграция, горе съм го описал.Достатъчно е да си чел нашите родни класици, за да разбереш какво имам предвид.
                      Това, което се случва в наши дни никога не се е случвало преди.Не защитавам циганските беззакония, но не защитавам и българките такива, а и двете са породени от едни и същи причини.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 20:14.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Ами Франция ни ги показа, ама не се справя така с арабите, които и причиняват много по големи проблеми от нашите цигани.Имам познати живули във Франция дълги години и трябва да ти кажа, че нашите циганьори са като дечица пред оная пасмина.Но няма да ги видиш качени на влака или кораба за Алжир, Мароко и прочее, защото статута им е друг.
                        А не знам ти какво разбираш под интеграция, горе съм го описал.Достатъчно е да си чел нашите родни класици, за да разбереш какво имам предвид.
                        Това, което се случва в наши дни никога не се е случвало преди.Не защитавам циганските беззакония, но не защитавам и българките такива, а и двете са породени от едни и същи причини.
                        Много ми е интересно да науча кое е това, което прави арабите по-неприятни за Франция отколкото циганите.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами то, като ти е интересно нещо, то обикновено се търся и четат материали по въпроса.Сега как да ти разкажа, че като съм чел през години това и онова съм стигнал до такива изводи, но не и само аз.Имам познати живели във Франция и прочее.
                          Но с две думи- просто защото създават огромни проблеми, съчетано с настъпването на исляма в Европа, през последните 20-30 години.
                          Ето тук има малко например:
                          http://slivendnesiutre.wordpress.com...8%D1%82%D0%B5/
                          Last edited by fred; d.m.y г., 18:00.
                          sigpic

Comment

Ами то, като ти е интересно нещо, се търси, чете и съответно се намира отговор на тоя въпрос.
                            Но с две думи- просто защото създават огромни проблеми, това е.
                            Ето тук има малко например:
                            http://slivendnesiutre.wordpress.com...8%D1%82%D0%B5/
                            То ми е ясно, че ти това правиш - търсиш и четеш.
                            Имаш ли собствени наблюдения или просто си четеш оттук оттам?

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              То ми е ясно, че ти това правиш - търсиш и четеш.
                              Имаш ли собствени наблюдения или просто си четеш оттук оттам?
                              Оттук и оттам-тоест да четеш Работническо дело или 24 чася основно, та това не го правя.
                              Не чата оттук, оттам, а чета-книги, статии, обзори и прочее, доста богата литература имам предвид.И затова имам позиция.
                              Нямам собствени наблюдения, включително и за робството, ти може би имаш или само си чел оттук оттам?Е значи ли че робството е много хубаво тогава?
                              Писах ти по горе че имам познати живели дълги години във Франция и Канада и т.н.
                              Ето ти още малко, понеже каза че ти било интересно, в нета това намерих на бърза ръка:
                              http://www.novazora.net/2005/issue46/story_13.html
                              Last edited by fred; d.m.y г., 18:11.
                              sigpic

Comment

От тук и от там, не знам какво значи-тоест да четеш Работническо дело или 24 час основно, та това не го правя.
                                Нямам собствени наблюдения, включително и за робството, ти може би имаш или само си чел от тук от там?
                                Това не значи, че нямам позиция.
                                Писах ти по горе че имам познати живели дълги години във Франция и Канада и т.н.
                                ОК ето моята позиция, която се базира на 5 годишно пребиваване в арабска страна (Алжир) и няколко по-краткосрочни пребивавания във Франция:

Арабите, като всеки народ си имат своите кусури. Но те далеч не могат да се сравняват с циганите.
                                Колкото вреди носят афро-американците в САЩ, толкова вреди носят и арабите във Франция. И едните и другите се интегрират горе долу по един и същи начин в обществото. За разлика от циганите, които НЕ се интегрират. Те просто паразитират където и да се намират.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X