Известие

Collapse
No announcement yet.

Служебното правителство............

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Сега, няма спор, че арабите са съвсем различно тесто.Чичо ми живя дълги години пък в Мароко.Аз не казвам, че арабите и циганите са едно и също нещо.
    Но аз говоря за проблемите, когато хора, с друго самосъзнание и религия отидат, станат една голяма общност и започнат да живеят във Франция примерно-тогава започват тия проблеми, горе нахвърлих някои.
    Прав си и за циганите, ама, да си чел преди 1944, а и след това, да сме имали такъв проблем?Не, цигани у нас има от векове,живеят си по цигански, но не създават проблеми.(тук не знам дали забеляза по време на Пазарджишкия процес за ония имами, имаше шествие на цигани, облечени като талибани..ама друга тема)
    Проблемът с циганите у нас е в сегашната ситуация-простотия и бедност, за която държавата не прави нищо да я промени-това имам предвид под интеграция.
    И политика в тая насока-например, защо да се дават помощи за 5 и 8 деца, като е ясно, че главно цигани раждат толкова?Да се спре и да се дава помощ до 3 деца.
    Та колкото са виновни циганите, толкова сме виновни и ние, като общество, според мен.
    Last edited by fred; d.m.y г., 18:26.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Сега, няма спор, че арабите са съвсем различно тесто.Чичо ми живя дълги години пък в Мароко.Аз не казвам, че арабите и циганите са едно и също нещо.
      Но аз говоря за проблемите, когато хора, с друго самосъзнание и религия отидат, станат една голяма общност и започнат да живеят във Франция примерно-тогава започват тия проблеми, горе нахвърлих някои.
      Прав си и за циганите, ама, да си чел преди 1944, а и след това, да сме имали такъв проблем?Не, цигани у нас има от векове,живеят си по цигански, но не създават проблеми.(тук не знам дали забеляза по време на Пазарджишкия процес за ония имами, имаше шествие на цигани, облечени като талибани..ама друга тема)
      Проблемът с циганите у нас е в сегашната ситуация-простотия и бедност, за която държавата не прави нищо да я промени-това имам предвид под интеграция.
      И политика в тая насока-например, защо да се дават помощи за 5 и 8 деца, като е ясно, че главно цигани раждат толкова?Да се спре и да се дава помощ до 3 деца.
      Та колкото са виновни циганите, толкова сме виновни и ние, като общество, според мен.
      Не знам как са живяли циганите преди 70 години у нас. Вероятно по това време по-голямата част от българското население се е препитавало от селско стопанска дейност, за която не се изисква образование. Поради това неграмотността на циганите не е била съществен фактор. Днес, когато образованието става все по-значимо, тази разлика става голяма и води до много негативни последици. Не съм убеден, че ако се спрат помощите за многодетните им семейства, ще започнат да раждат по-малко деца. Просто ще започнат да крадат повече.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Има логика, ама не е съвсем правилна-а как живеят циганите в Испания, Англия, Финландия и Германия?Надали всички са професори, магистри или поне бакълавари.
        Затова писах преди няколко поста, че проблемът с циганите е предимно в бившите соц страни и емигрантите цигани от тези страни, не съм другаде да имат проблем.
        Точно за това държавата трябва да ги ограмоти на съответното ниво-не е небходимо да е високо.
        Ти помниш ли или заварвал ли си виетнамците тук?Понеже аз ги помня....не с добро.Но в други общества тоя проблем с виетнамците също го нямаше.
        sigpic

Comment

Кучето скача според тоягата. Тук поради безхаберието на управляващите циганите се присламчват към градовете, правят незаконни коптори и така заживяват някак. После крадат за да живеят.
          Някъде в Германия или Испания да знаеш за такива цигански гета, каквито има тук?
          Няма. Там или живееш според правилата, или напускаш. Понякога и принудително, както стана във Франция.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

И това не отричам, ама, освен тояга, както се казва трябва и морков да има.Не можеш да си строиш ограда и да не гледаш какво става извън нея, в един момент ще я прескочи някой.Държавата трябва да има и политика, е то е ясно че у нас и ред няма и политика, но това е пътят.
            Last edited by fred; d.m.y г., 19:21.
            sigpic

Comment

Както и за циганския проблем, така и за всичко в нормалните страни се прилага един основен и прост принцип. И той се нарича "принципът на счупеното стъкло"

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Счупеното стълко или прозорец, ако това имаш предвид. Той не изключва обаче това, което казвам.
                Няма развита държава без политика (и социална и всякаква) за населението си, включително и за тези, които не са основната му част.
                sigpic

Comment

Счупеното стълко или прозорец, ако това имаш предвид. Той не изключва обаче това, което казвам.
                  Няма развита държава без политика (и социална и всякаква) за населението си, включително и за тези, които не са основната му част.
                  Именно там е проблема.
                  В нармалните страни на първо място се следи за спазването на закона, без значение кой и колко тежко ще понесе последиците от това.
                  И чак след това се мисли за социални политики, които ще направят живота на малцинствата по-лек.

У нас е обратното. Което е основната грешка.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    У нас е обратното. Което е основната грешка.
                    Или просто това е целта!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Тоя Фреди умре да пише тъпотии.
                      Циганите в Холандия за изтребени още през средновековието.
                      Не ми се пише дълго.
                      В цяла западна Европа са гонени и преследвани.
                      Тук от край време си живеем с тях, ние сме търпеливи.
                      Как изобщо някой може да си помисли да сравнява араби с цигани.

Арабите имат свои държави, това само е достатъчно за да стане смешна тази аналогия.
                      Нека не забравяме, че тези хора имат пълното право да бъдат във Франция, по простата причина, че Франция е експлоатирала техните родни държави, за да постигне днешния си икономически статус.
                      Така е и с чужденците във Великобритания.
                      Цигани не могат да бъдат интегрирани в рамките на ЕС.
                      Мярката е една, но от ЕК няма да я допуснат.
                      Ударно вадене на всички подрастващи от гетата. Сещате се, че това няма как да стане.
                      По време на тоталитаризма бе започнато да се действа в правилната посока, но времето не стигна.

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:54 ----------

Прочети поне тази книга- „Съдбата на циганите в Европа“ на Доналд Кенрик и Грейтън Пъксън
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

А, глупостите са твоя запазена марка
                        Аз аналогии не правя, казвам че арабите създават проблеми в ЕВропа и то тепърва ще създават-много по големи от циганските, несравнимо по големи, свързани с исляма..
                        И не пиша какво е било преди 200 години, понеже и комунистите са ги изтребвали преди 60, нали?Говоря за съвременна ЕВропа.
                        Па като смятате, че това е решението требете ги, после давйте с евреите, турците, македонците, шопите и научните работници- онова джудже Сидеров трябва и то да вкара някой в парламента и да прави нещо
                        А относно бай Тошо, пак не позна, защото беше населил с цигани всички квартали, на първите етажи, с указ на ЦК на БКП, турците имаха по големи права от българите, квоти в универститета и какво ли не, така създаде и бая проблеми, които и днес са живи, за разлика от него,
                        Last edited by fred; d.m.y г., 12:42.
                        sigpic

Comment

А, глупостите са твоя запазена марка
                          Аз аналогии не правя, казвам че арабите създават проблеми в ЕВропа и то тепърва ще създават-много по големи от циганските, несравнимо по големи, свързани с исляма..
                          И не пиша какво е било преди 200 години, понеже и комунистите са ги изтребвали преди 60, нали?Говоря за съвременна ЕВропа.
                          Па като смятате, че това е решението требете ги, после давйте с евреите, турците, македонците, шопите и научните работници- онова джудже Сидеров трябва и то да вкара някой в парламента и да прави нещо
                          А относно бай Тошо, пак не позна, защото беше населил с цигани всички квартали, на първите етажи, с указ на ЦК на БКП, турците имаха по големи права от българите, квоти в универститета и какво ли не, така създаде и бая проблеми, които и днес са живи, за разлика от него,
                          Втората световна война не е била преди 200 години.
                          Аз казах ясно какво може да бъде решението.
                          Мен пък точно да ме обвиняваш, че искам да требя някой.
                          Я си припомни всичките теми за ромите, които съм пускал и колко псувни отнесох в тях.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                            Втората световна война не е била преди 200 години.
                            Аз казах ясно какво може да бъде решението.
                            Мен пък точно да ме обвиняваш, че искам да требя някой.
                            Я си припомни всичките теми за ромите, които съм пускал и колко псувни отнесох в тях.
                            Малко са, би казал Ханку Брат , но ти визира циганите и Холандия, а това е преди повече от 200 години, доста преди да се рови Левски например, когато и българите са били клани, ако поискат независимост.
                            А по време на втората Световна война цигани са трепали само фашистите, може би и комунистите.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 22:49.
                            sigpic

Comment

Наскоро гледах един готин френски филм, "Лионците" (Les Lyonnais), с Жерар Ланвен и Чеки Карио. Е те тва са цигани, наште са ... аре да не казвам.

Абе просто не случихме и на цигани. Хората кви цигани имат, ехееее...

Дръпнете си го филма, струва си отвсякъде.
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Франция е експлоатирала техните родни държави, за да постигне днешния си икономически статус.
                                Хаха, точно на експлоатацията дължи просперитета си днешна Франция, нема начин. Ти се върни в Средновековието да търсиш причините за сегашния им икономически статус. А, Ирландия, Германия, Япония, Австралия, Канада или Китай на какво дължат просперитета си като не са експлоатирали никой.
                                Не ми отговаряй. Знам, че пак не сме те разбрали правилно
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X