Известие

Collapse
No announcement yet.

Тотална разпродажба – последна фаза от унищожението на България!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

1. Лютви Ахмед Местан
    2. Сергей Дмитриевич Станишев
    Двамата се опитаха да прокарат задкулисни, вероятно чужди, интереси, които да ръководят ДАНС чрез Делян Пеевски. За целта излъгаха брутално президента и прокараха закон за ДАНС, специално заради Пеевски. Това добро начало на списъка ли е?
    2014: Deutschland über alles

Comment

И двамата сте прави, по принцип трябва да се борим и срещу националната безотговорност, както и с дребните неща в бита, така е.
      И двете са еднакво трудни
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Ок , официален опит да обясня защо не ми харесват постоянните препратки към комунисти (респекторно Русия), и спасителите от запада.
        Вие постоянно се връщате към социализма , който го няма от 25 години (горе-долу), което според мен не е правилно. Също така не беше правилно да се спират хилядите туристи. Следва наща продукция , която не е се купува на запад , защото не е евтина колкото китаиската и не е качествена колкото европейската...какво следва от това???Ами следва свиване на производство заради невъзможноста да се реализира това производство на запад . В същото време Русия (според мен най богатата държава в света, като нямам предвид населението а възможностите и ресурсите, всичко останало като това дали Путин е олигарх, диктатор и.т.н не би трябвало да ни интересува) и страните от бившия СССР са 200 милионен пазар , който до сега (все още) смята българската продукция за качествена и би я купувала ако има такава възможност....като почнем от виното и свършим с обувките и чорапшите.... Само че "европейските" мита и ограничения правят наще продукти неконкурентоспосбни и там. Та ето защо според мен едни добри отношения с руснаците единствено биха ни помогнали , но това не е в интерес на господарите ни в момента. Надявам се това което написах да ви изясни защо съм против всякакви съюзи европеиски , азиатски и.т.н. Просто е ,всеки един съюз ти натрапва своите правила и ти трябва да ги следваш независимо дали са в твоя полза тези правила или не . В момента в ЕС те са в полза на по богатите, преди в СССР естествено в полза на Русия.
        С две думи , според мене в момента ЕС ни връзва ръцете с правила , които са годни за Германия , Франция но абсолютно непосилни при нас, ние живеем и зависим само от това колко пари ще решат да ни подхвърлят тази година , и абсолютно нищо не зависи от нас.
        Това нещо ме дразни и това нещо е основната спънка за нашето развитие.
        Не натрапвам на никой моето мнение - то си е мое

И последно , ето ви пример ка все още някои са по равни от останалите абсолютно същото като при комунистите .

Барак Обама -Реших, че Съединените щати трябва да се намесят в Сирия, но ще поискам разрешение от Конгреса за употреба на сила и с ограничен размах, заяви президентът на САЩ Барак Обама в изявление от Белия дом, излъчено директно от Си Ен Ен. В изявлението си от Белия дом Обама посочи, че удар може да бъде нанесен във всеки един момент, когато САЩ решат.
        http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...siriia-5992775 - цялата статия
        Last edited by Orm; d.m.y г., 22:29.
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
          Ок , официален опит да обясня защо не ми харесват постоянните препратки към комунисти (респекторно Русия), и спасителите от запада.
          Вие постоянно се връщате към социализма , който го няма от 25 години (горе-долу), което според мен не е правилно. Също така не беше правилно да се спират хилядите туристи. Следва наща продукция , която не е се купува на запад , защото не е евтина колкото китаиската и не е качествена колкото европейската...какво следва от това???Ами следва свиване на производство заради невъзможноста да се реализира това производство на запад . В същото време Русия (според мен най богатата държава в света, като нямам предвид населението а възможностите и ресурсите, всичко останало като това дали Путин е олигарх, диктатор и.т.н не би трябвало да ни интересува) и страните от бившия СССР са 200 милионен пазар , който до сега (все още) смята българската продукция за качествена и би я купувала ако има такава възможност....като почнем от виното и свършим с обувките и чорапшите.... Само че "европейските" мита и ограничения правят наще продукти неконкурентоспосбни и там. Та ето защо според мен едни добри отношения с руснаците единствено биха ни помогнали , но това не е в интерес на господарите ни в момента. Надявам се това което написах да ви изясни защо съм против всякакви съюзи европеиски , азиатски и.т.н. Просто е ,всеки един съюз ти натрапва своите правила и ти трябва да ги следваш независимо дали са в твоя полза тези правила или не . В момента в ЕС те са в полза на по богатите, преди в СССР естествено в полза на Русия.
          С две думи , според мене в момента ЕС ни връзва ръцете с правила , които са годни за Германия , Франция но абсолютно непосилни при нас, ние живеем и зависим само от това колко пари ще решат да ни подхвърлят тази година , и абсолютно нищо не зависи от нас.
          Това нещо ме дразни и това нещо е основната спънка за нашето развитие.
          Не натрапвам на никой моето мнение - то си е мое
          Нещо си се объркал кои са ни господарите в момента. На хартия са тия, които ти си мислиш, но на практика са Руснаците. Особено външната политика. Иначе ако говориш за краставици и домати съм сколонен да се съглася. Ама там ни клецат защото ние не сме си защитили интересите и сега субсидията за нашите стоки е в пъти по-малка от тяхната.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Следва наща продукция , която не е се купува на запад , защото не е евтина колкото китаиската и не е качествена колкото европейската...какво следва от това???Ами следва свиване на производство заради невъзможноста да се реализира това производство на запад .
            Кой ти казва, че българската продукция не се продава в ЕС? Това изобщо не е вярно. Също не е вярно, че производството се е свило. В сравнение с 1996г. се е увеличило около 3 пъти. Не е страхотно, но не е и малко увеличение. По износ/БВП България е по-голям износител от Китай и дори от Германия, която е с традиционно експортно-ориентирана икономика. Износът за ЕС не е проблем. Проблемът е, че правим основно евтини компоненти и малко цели завършени изделия. Едно БМВ струва колкото няколко ТИР-а с домати. Един Еърбъс струва повече от цялото годишно производство на зеленчуци в България.

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

В същото време Русия и страните от бившия СССР са 200 милионен пазар , който до сега (все още) смята българската продукция за качествена и би я купувала ако има такава възможност....като почнем от виното и свършим с обувките и чорапшите.... Само че "европейските" мита и ограничения правят наще продукти неконкурентоспосбни и там. Та ето защо според мен едни добри отношения с руснаците единствено биха ни помогнали , но това не е в интерес на господарите ни в момента.
            В България русофилството е силно разпространено и това е вследствие на руската пропаганда, която не е спирала никога след 1989г, а в последните години се засили чувствително.
            По темата. Няма никакви "европейски мита", които да пречат на търговията с Русия. Просто преди ние бяхме най-южната страна в СИВ и затова тук се произвеждаха доматите. Сега Русия си купува домати от Турция най-вероятно. То и самите ние си купуваме турски домати по някакви причини, а се чудим защо руснаците са спрели да купуват нашите.
            Най-важното е, че руснаците ще купуват нашите продукти ако са конкурентни. Никой няма да купува български неща само от добри чувства. Навсякъде по света е така. В България има толкова много русофили, но никой от тях не си купува Лада. Вие не искате да се прежалите за руска машина, а искате те да купуват българските стоки заради "добри отношения". Това не е основа за развитие.
            Пък и аз не мисля, че отношенията ни с Русия са лоши. Станишев като беше премиер чака Путин 2 часа за среща. Това се вика яко гъзолизане. Какво повече да направим.
            На морето е пълно с руски туристи. Щом като им харесва тук - нека идват да си харчат парите.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              Ти си напълно прав за това, че трябва да си търсим правата и да натискаме администрацията от ниските нива да си върши работата, а не да си бърка в носа. Твоят случай е показателен за това, че нещо може да се направи и не трябва да се примиряваме. Даже не нещо дребно, а направо са ти свършили работата, както трябва. Дано и Митко от Варна да го прочете и да се убеди, че не трябва да си казваме "карай да върви, тука в България е така".

За протестите обаче не съм съгласен с теб, понеже това са две съвсем различни неща. Протестите НЕ са срещу манталитета на тетките от администрацията, а срещу организираната престъпна банда, която е превзела някои от политическите партии. Срещу корупцията на висшите слоеве управляващи и основно срещу БСП и ДПС. Тези бандитски прослойки винаги са държали част от властта, но се стремят да обсебят цялата власт в държавата, дори и медиите. Ефектът от тяхното управление ще е пагубен за страната, още повече и от предния път 2005-2009г. когато управляваха във време на световен икономически подем, а оставиха държавата с рекордно висок бюджетен дефицит и усвоиха милиарди покрай абсолютно ненужни държавни инвестиционни проекти. Не може когато има толкова много хора, които ровят в кофите за боклук и умират по 1 000 човека годишно по пътищата, ти да строиш язовири и водни огледала и да правиш уж ремонти на детски градини за по 1 млн. лева в села с 10 деца. Ти за 1 млн. ще построиш детска градина на зелено за 100 деца... Срещу такива неща протестираме. И срещу това, че отявлени престъпници и уволнявани за корупция сега се назначават на висши ръководни постове.
              Сам ли си отговаряш вече?
              Мислех, че само с теменужките разговаряш.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Кой ти казва, че българската продукция не се продава в ЕС? Това изобщо не е вярно. Също не е вярно, че производството се е свило. В сравнение с 1996г. се е увеличило около 3 пъти. Не е страхотно, но не е и малко увеличение. По износ/БВП България е по-голям износител от Китай и дори от Германия, която е с традиционно експортно-ориентирана икономика. Износът за ЕС не е проблем. Проблемът е, че правим основно евтини компоненти и малко цели завършени изделия. Едно БМВ струва колкото няколко ТИР-а с домати. Един Еърбъс струва повече от цялото годишно производство на зеленчуци в България.

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

В България русофилството е силно разпространено и това е вследствие на руската пропаганда, която не е спирала никога след 1989г, а в последните години се засили чувствително.
                По темата. Няма никакви "европейски мита", които да пречат на търговията с Русия. Просто преди ние бяхме най-южната страна в СИВ и затова тук се произвеждаха доматите. Сега Русия си купува домати от Турция най-вероятно. То и самите ние си купуваме турски домати по някакви причини, а се чудим защо руснаците са спрели да купуват нашите.
                Най-важното е, че руснаците ще купуват нашите продукти ако са конкурентни. Никой няма да купува български неща само от добри чувства. Навсякъде по света е така. В България има толкова много русофили, но никой от тях не си купува Лада. Вие не искате да се прежалите за руска машина, а искате те да купуват българските стоки заради "добри отношения". Това не е основа за развитие.
                Пък и аз не мисля, че отношенията ни с Русия са лоши. Станишев като беше премиер чака Путин 2 часа за среща. Това се вика яко гъзолизане. Какво повече да направим.
                На морето е пълно с руски туристи. Щом като им харесва тук - нека идват да си харчат парите.
                Е че според теб излиза че всичко ни е наред и няма смисъл от протести ....Българското село е цъфнало и всички чакат нас да им продадем наши стоки..... Ето ти една спънка която намерих за 15 сек търсене http://www.cross.bg/index/article/ar...#axzz2dcRYLcRR
                Сигурен съм че ако се порастърся ще намеря още хиляди малки спънкил. Това че има износ за там така е , но можеше да е в пъти по голям и по някаква причина си мисля че и ти много добре го разбираш .... тези твои термини бвп/износ и други подобни.... политиците ги използват в техните речи да пускат прах в очите. Това което ти казваш го изнасяме не ние а западните фирми, а нашия селянин получава кило картофи за земята си.

---------- Post added at 06:32 ---------- Previous post was at 06:30 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                Нещо си се объркал кои са ни господарите в момента. На хартия са тия, които ти си мислиш, но на практика са Руснаците. Особено външната политика. Иначе ако говориш за краставици и домати съм сколонен да се съглася. Ама там ни клецат защото ние не сме си защитили интересите и сега субсидията за нашите стоки е в пъти по-малка от тяхната.
                Ако наистина са руснаците то тогава сме най идиотската нация.....в което наистина не ми се иска да вярвам
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Ок , официален опит да обясня защо не ми харесват постоянните препратки към комунисти (респекторно Русия), и спасителa-voenna-namesa-sreshtu-siriia-5992775[/url] - цялата статия
                  Соца го няма, ама социалистите са пак тук и са същите.Всичо в държавата ни е ръководено от тези хора, бъди сигурен.Кои са съдии, прокурори, ръководители на служби, полицаи, преса, издатели, бизнесмени-основно хора свързани с БСП и не със случайни хора от нея.Какви са БСП и ДПС, колко години от тия 25 те бяха във властта, а когато не бяха, хората им си бяха навсякъде, като махнеш само малко от върха.
                  Всичко друго е бля, бля-какъв прзар, по добър можеш да имаш и от позиция на ЕС?
                  Иначе така наречения от теб 200 милионен пазар е само средство за извиване на ръце-искаш АЕЦ-продаваш пилци, не искаш руски аец, не продваш, ще пуснеш тръба към еди къде си с газ, ако не искаш..., утре ще се обявиш против еди какво си, защото иначе пък ще ти спрем преработването на ядрено гориво или резервните части и т.н.Като искаме и сега може да имаме пазар, но нормален и догооврен-само че пазара на СИВ умря, тоест няма къде да пласираме онова, което никъде другаде не се купуваше, а ние пък купувахме техните боклукци.Сега предполагам не си купуваш руска кола, ТВ и т.н..
                  ПРосто българина трябва да преодолее насадения от комунизъма мързел, безинициативност, да се научи да мисли, да опзав свободата и интересите си, да произвежда и ще се оправи, както е било преди 0944 г.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 12:06.
                  sigpic

Comment

Ако наистина са руснаците то тогава сме най идиотската нация.....в което наистина не ми се иска да вярвам
                    На последно място сме в Европа...изводите сам можеш да си ги направш...

п.п. Сега погледнах и линка за спънките в търговията с Русия. Нямам представа защо са тези разрешителни - бях чел нешо, но съм забравил. Но си спомням как постоянно се гаврят с вноса от България - на месо напрмер. А ако погледнеш съотношението на техния износ за нас и нашия за тях, лошо ще ти стане. С НИКОЯ друга държава нямаме толкова лошо салдо. За тях не сме партньори, а само пазар.
                    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 10:48.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Подобна търгашеска политика в Русия е практика още от времето на СССР, сега в наши се прилага срещу много други държави, помните газовата война с Украйна, такива номера се правят даже и на Германия:
                      http://e-vestnik.bg/18364
                      Та какво остава на една малка България, в която преди 40 години националните предатели, българските комунисти, даже предложиха да станем 16 република сама да си договаря пазари.....

А тука има хубава статия за това за което всъщност спорим в подобните теми:

http://www.decommunization.org/Articles/Tzvetkov.htm

Ето една извадка за нашето близко минало, за които още се ронят сълзи:
                      ."......Една от най-отблъскващите черти на тоталитаризма е разгърнатата система на доносничество, с чиято помощ властта осъществяваше своя контрол върху личността. Страхът да не би някой да издаде на властите недотам доброжелателните ти мисли за тях се оказа изключително мощен фактор за дресировка.
                      ........
                      ......Така твърде голяма част от една икономика, която е вече пазарна, попада в ръцете на доскорошните комунистически големци и най-вече в ръцете на доскорошните кадри на репресивните органи, а комунистическите партии се пребоядисват на бърза ръка на "социалистически", за да се запазят като основна политическа сила в съответните страни......................
                      ...."
                      Last edited by fred; d.m.y г., 12:21.
                      sigpic

Comment

Е че според теб излиза че всичко ни е наред и няма смисъл от протести ....Българското село е цъфнало и всички чакат нас да им продадем наши стоки..... Ето ти една спънка която намерих за 15 сек търсене http://www.cross.bg/index/article/ar...#axzz2dcRYLcRR
                        Сигурен съм че ако се порастърся ще намеря още хиляди малки спънкил. Това че има износ за там така е , но можеше да е в пъти по голям и по някаква причина си мисля че и ти много добре го разбираш .... тези твои термини бвп/износ и други подобни.... политиците ги използват в техните речи да пускат прах в очите.[COLOR="Silver"]
                        Ако руснаците не искат да отворят пазара си за нас, ние какво да направим. Ти казваш да им лижем гъзовете, но аз ти казвам, че и това няма да помогне.
                        Както ти не си купуваш Лада заради симпатиите си към Русия, така и те няма да си купят бг стоки защото им викаме братушки. Защо да се заробваме доброволно?!
                        Вярно, руският пазар не е малък, но е 2 пъти по-малък от този на Германия и много пъти по-малък от този на ЕС.

Comment

Ако руснаците не искат да отворят пазара си за нас, ние какво да направим. Ти казваш да им лижем гъзовете, но аз ти казвам, че и това няма да помогне.
                          Както ти не си купуваш Лада заради симпатиите си към Русия, така и те няма да си купят бг стоки защото им викаме братушки. Защо да се заробваме доброволно?!
                          Вярно, руският пазар не е малък, но е 2 пъти по-малък от този на Германия и много пъти по-малък от този на ЕС.
                          Те руснаците си имат къде да продават ладите , нема ги мислиме тях сега ..... Имаше един виц дето специалистите от мерцедес отиват в Толяти да оправят руския автопром , мъдрят, правят, струват и накрая от конвеера излиза пак лада. И единия от руснаците им вика - Нали ви казаха че е от мястото , прокълнато е
                          Та , по темата , в никъкъв случай не казвам да лижем задници, явно не мога да ви обясня идеята си , а тя е да действаме според нашия и само нашия интерес, не зависимо с кой ще сме партньори , ние слава богу за сега нямаме врагове и нищо ( освен ограниченията на ЕС ) не ни пречи да работим с други държави извън ЕС. Освен русия по света има много държави които са по зле от нас и наща продукция (според мен) би вървяла!

Comment

Прав си, ама най добре е първом да си оправим бакиите-тоест да имаме държава, която народът контролира, като общество, цели и т.н.
                            Тоест да "дорастем" до това положение на обществото, а после всичко ще е по различно, отколкото сега.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Прав си, ама най добре е първом да си оправим бакиите-тоест да имаме държава, която народът контролира, като общество, цели и т.н.
                              Тоест да "дорастем" до това положение на обществото, а после всичко ще е по различно, отколкото сега.
                              Да за мръсните отрепки в парламента сым с двете ръце да се изгонят след околовръсното или на самото окловръсно , където е мястото за проститутки били те и политически. Тия хора не трябва да припарват близо до парламента. А когато малко се поохлаби примката около врата на народа , вече ще има и време да се мисли и за други работи и изобщо да се мисли за нещо по различно от това как да оцелеем....
                              Аз съм един от малкото хора които са имали късмета да се изучат и да се уредят на нормална работа , не се оплаквам от положението си. Но направо ми призлява като минавам през селата и ги виждам хората на какво дередже са ...не е правилно това , тези селяни (в най чистия смисъл на думата) са дарени с едни от най плодовитите земи ...Как по дяволите може да се докарат те до такава мизерия ...направо ужас.......

Comment

Отрепките ги избира българския народ или ги търпи с поведението.
                                Аз не се оплаквам от положението си-просто не ми е кръвта.Когато ти си не бил роден, аз спорех с мои приятели, които плюоеха соца.Не ми е в кръвта мрънкането!
                                Станах антисоциалист, като студент, а по късно и антикомунист.Мразя овчедушието и простотията!
                                В наши дни много повече хора се образват и изучават.Не знам ти за какво щастие говорииш, след като сега дни света е хилядократно по-отворен от този на соца, когато ти, ОРМ не си бил и пеленак. И България е хилядократно отворена за днешния българин, но той мрънка и си навира главата в задника.Плаче за мижавата си заплата в смотаното заводче и с това се изчерпва мирогледа му.
                                Оплаквам се от положението в България, заради манталитета на милионите български индивиди, а не заради теб, аз или който и да е друг.
                                Last edited by fred; d.m.y г., 20:49.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X