Мислех си, че противоречието между твърдението ти и реалността е очевидна. Ти наистина ли не го забелязваш?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Първият истински президент
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеМислех си, че противоречието между твърдението ти и реалността е очевидна. Ти наистина ли не го забелязваш?
Не сте ли се замисляли, че те (политическите убеждения) могат и да са следствие именно от тази безпристрастност, каквато обикновено е присъща на историците и мъдрост, която би трябвало да идва с годините!
П.П. Надявам се и Вие да сте достатъчно мъдър за възрастта си и да правите разграничение между убеждения и партийна принадлежност!
Comment
-
Аз пък не знам какво се впрягате и двамата.
Аз ще призная само този, който не каже: "че това е решено или изискано от Европа"
достатъчно сте умни, за да ме разберете.
Всичко останало е прах в очите.
Изнесъл една реч и всички му ръкопляскате или се възхищавате от него, а той трябва да прави това 365 дена в годината, а не само инцидентно.
Смеят се някои, че в Беларус вадят картофите с коне, а никой не се вглежда в това, как са обработени нивите. Никой не се интересува какви са добивите и какво всъщност представляват. Картофи или ГМО от братските САЩ.
Защо някой не покаже гетата в САЩ?!
Абе всеки си има кирливи ризи!
За мене тая реч е замазване на очите и нищо друго. Протоколно изпълнено задължение!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
fade ако наистина много добре си разбрал на къде "бия" защо беше нужен поста ти? И как ще коментираш факта, че един истински комунист или социалист като Пантев участва три пъти като депутат в най-висшия орган на България от страната на една престъпна партия чиито членове са всичко друго но не и пролетарии. За какъв морал, безпристрастност и мъдрост може да говорим?SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеfade ако наистина много добре си разбрал на къде "бия" защо беше нужен поста ти? И как ще коментираш факта, че един истински комунист или социалист като Пантев участва три пъти като депутат в най-висшия орган на България от страната на една престъпна партия чиито членове са всичко друго но не и пролетарии. За какъв морал, безпристрастност и мъдрост може да говорим?
По скоро във вашият пост е по притеснително повърхностното обобщаване и слагане на всички под един знаменател. Предполагам, че знаете кои правеха така в едно не толкова далечно минало?
Изобщо няма да коментирам, че това е далеч от широко прокламираните свобода на словото и убежденията каквито се очаква да имат хора изповядващи ценностите на демокрацията! Дали нещо или едно лице е престъпно предполагам, че знаете кой го отсъжда това... ако ли пък сте забравили ще Ви подсетя малко. Тя е сляпа в едната ръка държи меч в другата везни!
Ако ли пък твърдите че политическата система или пък, че въпросната партия е попречила да бъдат изправени престъпниците пред въпросната дама, искам да Ви напомня, че имаше ако не ме лъже паметта два мандата, в които т.н десни движения да се опитат да повлияят на независимата съдебна система за да направи лустрация.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение...
Смеят се някои, че в Беларус вадят картофите с коне, а никой не се вглежда в това, как са обработени нивите. Никой не се интересува какви са добивите и какво всъщност представляват. Картофи или ГМО от братските САЩ.
...
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:25 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеБла бла бла! Клишета, опорни точки и тъпизми! Не си ми интересен. Сбогом.
Обаче ако гореказаното Ви кара да се чувствате като един "победител" или почесва, или пък още по лошо подпира поувисналото Ви его... нямам нищо против!
Сбогом и от мен!Last edited by fade; d.m.y г., 22:18.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз пък не знам какво се впрягате и двамата.
Аз ще призная само този, който не каже: "че това е решено или изискано от Европа"
.....
Но друго искам да кажа-наскоро слушах някъде по радио или ТВ, някой каза, че ние сами се поставяме в една прекалено послушна позиция, независимо дали става дума за САЩ или СССР.
Това е така, не споря. Но и да уточним -преди 1944 не сме били такива (или чак такива)-например: евреите спасени, на Източния фронт войници не са пращани, макар че сме били доста притиснати от Германия.
След 1944 нещата доста се променят, за да се стигне до "наши дни"-това е разликата.
---------- Post added at 01:24 ---------- Previous post was at 01:21 ----------
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеАми адаш, то ние понеже сме голямата работа и ни е под достойнството да отглеждаме картофи пък било то и с коне да ги вадим, затова картофите ще си ги внасяме от тия дето ги обработват с коне. Пък нашите цигани ще ползват конете да влачат откраднатите железа към пунктовете за вторични суровини. Понеже мноо ни е страх от Хелзинкиския комитет и се страхуваме да не им нарушим правата и самобитността като ги накараме да извършват обществено полезен труд![COLOR="Silver"]
..
В духа на репликата си към Мордохай, ще уточня, че и това настояще е зародено след 1944 г., когато земеделието е било прехвърлено от частника към кооператива, со кротце и с бая кютек всъщност.След като дълго време земята бе ничия, сега ще трябва време да се научим да я обработваме отново.Така например след Освобождението, българи заселени в УНгария, Чехия, АВстрия и т.н се занимават със земеделие и градинарство.В Унгария, където са рупали предимно зеле и картофи, почти всички зеленчуци са развити от българи преселници, носещи семена от България и заселили се там.
В наши дни, след рухването на комунизма българите се занивават с точене на карти, крадене на коли и проституция...
А бая неща /земеделска продукция имам предвид/ внасяхме още по бай Тошово, това беше в резултат на разделението на труда в СИВ.Last edited by fred; d.m.y г., 21:30.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение...
А бая неща /земеделска продукция имам предвид/ внасяхме още по бай Тошово, това беше в резултат на разделението на труда в СИВ.
Аз лично съм бил на всички бригади в ученическите си години и съм работил само в консервни комбинати. Не помня да са ни карали с международни камиони или вагони от някъде нещо което да слагаме в бурканите. Идваше си само от полето с трактори и ремаркета. Напротив, ние товарехме на камиони и вагони продукцията. Дори още си спомням рецептата на заливката за кисели краставички за Германия, която всъщност беше със захар и краставичките изобщо не бяха кисели!
За сметка на това пък не си спомням на кооперативният пазар да е имало в нашият град полски картофи! Имаше си хора от селата които изнасяха едни едри червени картофи които като сорт вече май не съществуват.
Ако по големите градове хората са ручали полски картофи аз това не мога да знам, но ако някой го твърди трябва да го докаже с цифрички от достоверен източник! Аз само споделям лични впечатления.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеАз пък не знам какво се впрягате и двамата.
Всичко останало е прах в очите.
Изнесъл една реч и всички му ръкопляскате или се възхищавате от него, а той трябва да прави това 365 дена в годината, а не само инцидентно.
Защо някой не покаже гетата в САЩ?!
Абе всеки си има кирливи ризи!
За мене тая реч е замазване на очите и нищо друго. Протоколно изпълнено задължение!
Значи или вадиш картофите с коня или гледаш ГМО. Други варианти има ли. Понеже аз знам за доста държави, където ГМО са забранени, пък не работят с коне. Да ти кажа ли какви са добивите там?!
На Плевнелиев му ръкопляскаме защото никой друг политик не прави такива неща никога. А иначе това, че политиците трябва да се държат така всеки ден е хубаво пожелание, но всички знаем, че това е доста трудно да се случи и то по много ясни причини. И една от тях е, че когато някой направи нещо хубаво, веднага се казва "е какво толкова", "прах в очите". За да си честен политик в България трябва да си напълно наясно, че ще бъдеш един съвременен Ян Хус. То затова и желаещите не са кой знае колко.
Comment
-
Вадят картофите с коне ама друг път. Затова сега произвеждат два пъти повече продукция от колкото в България. През 1990г. сме били на едно ниво. Абе глупостите на Никалай край нямат.
http://www.indexmundi.com/facts/indi...#country=by:bg
Ето с това може и да вадят някои неща. Индустрията им също е по-напред отколкото в България.
http://www.belarus-tractor.com/en/main.aspxLast edited by pavlin; d.m.y г., 02:21.
Comment
-
Ще ви отговоря общо, че до сега шляпах бридж.
Всяка есен като ученик съм бил на бригада за вадене на картофи и за това, не случайно ви подхлъзнах. Има доста комбайни за вадене, но ако искаш качествени картофи, то тогава се вадят с едно рало, независимо от това дали с трактор или с кон. Коня гази значително по-малко.
Ама това в кръга на майтапа.
Картофите се раждат в планината и няма да обяснявам защо. Там добива е такъв, че и коня бързо върви. А тежките комбайни са просто неефективни. Освен това, изваждането им е най-лесната, но и най-деликатна работа.
Ама стига с тия картофи!
Ники, пишеш:"това е доста трудно да се СЛУЧИ"
Запомни!
Случват се случайните неща.
Тия, които ги желаем "СТАВАТ"
Ти като си легнеш с някоя мадама, какво искаш?
Да ти се случи или да ти стане! Хайде да не си извращаваме езика. То политици и журналисти масдово го използуват тоя идиом, но това показва само колко малко четат книги. Намери ми поне в един класик, който да говори уроди от сорта: "няма как да се случи" ;"това го очакваме да се случи след седмица"...
Можеш още да си добавиш.
Проблема е в не четенето на книги, а от там и лабилната езикова култура, която се формира в основното училище.
Ти не си ми виновен, ама ти ми падна!
Политика не трябва да се харесва, а да върши работа.
Стамболов са го мразели мнозина и си е имал черната страна, но я виж от сегашна гледна точка.
И преди девети и след това са клали народа ни едни и същи пезевенти. Антон Страшимиров не случайно казва: "Клаха народа, както турчин не го е клал". Четете какво описват нашите летци, защитниците на небето на София през 1943-44 година. Те вървят на тарани и саможертва, а долу ги чакат по улиците изродите от полицията, която ги арестува, малтретира и пребива със сопи. Само защото са летци, а те свине!
Ето тия изроди са използувани после и от комунистите, за да изколят това, което е останало читаво от народа.
До като не видя политик, който точно и ясно да вижда проблемите и да предлага прости решения, няма да спра да ги попържам ежедневно!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеВадят картофите с коне ама друг път. Затова сега произвеждат два пъти повече продукция от колкото в България. През 1990г. сме били на едно ниво. Абе глупостите на Никалай край нямат.
http://www.indexmundi.com/facts/indi...#country=by:bg
Ето с това може и да вадят някои неща. Индустрията им също е по-напред отколкото в България.
http://www.belarus-tractor.com/en/main.aspx
Тези данни измерват брутния селскостопански продукт, измерен в долари. Ама това, че Беларус е по-голяма страна от нас като население явно няма никакво значение за теб. Ето аз ти пускам данни от същия линк за САЩ и Русия и понеже цифрата на щатите е с 3 пъти по-голяма, излиза, че руското селско стопанство е гола вода. Нали не гледаме, че САЩ са 310 милиона, а Русия - 143.
http://www.indexmundi.com/facts/indi...#country=ru:us
Да не говорим, че данните ти са от 2011, а през 2012 годишната инфлация в Беларус е към 120%, т.е. същият продукт е станал доста по-малко в долари.
Абе, който смята, че в държава като Беларус се живее добре, да ходи там. За мен нещата са пределно ясни. Щом на стената има портрет на жив човек, значи тази държава не става!
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеЩе ви отговоря общо, че до сега шляпах бридж.
В момента преобладаващото мнение на Ганьо Балкански е, че всичките са маскари. Е, тогава от какъв зор един честен и кадърен човек да става политик. Нали му е ясно, че трябва хем да си жертва професионалната кариера, хем ще го изравнят със земята.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТи наистина си много тъпо парче и аз съм убеден, че тия линкове ви ги спускат отгоре като опорни точки защото информацията изглежда правдободобна на пръв поглед.
Тези данни измерват брутния селскостопански продукт, измерен в долари. Ама това, че Беларус е по-голяма страна от нас като население явно няма никакво значение за теб. Ето аз ти пускам данни от същия линк за САЩ и Русия и понеже цифрата на щатите е с 3 пъти по-голяма, излиза, че руското селско стопанство е гола вода. Нали не гледаме, че САЩ са 310 милиона, а Русия - 143.
http://www.indexmundi.com/facts/indi...#country=ru:us
Да не говорим, че данните ти са от 2011, а през 2012 годишната инфлация в Беларус е към 120%, т.е. същият продукт е станал доста по-малко в долари.
Абе, който смята, че в държава като Беларус се живее добре, да ходи там. За мен нещата са пределно ясни. Щом на стената има портрет на жив човек, значи тази държава не става!
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:28 ----------
В България ще започнат да се появяват читави политици тогава, когато обществото стане способно да оценява техните действия. Ангела Меркел има 69% одобрение. Външният им министър - 70%, пък са пак хора. Не се безгрешни. В България всеки мрази всеки.
В момента преобладаващото мнение на Ганьо Балкански е, че всичките са маскари. Е, тогава от какъв зор един честен и кадърен човек да става политик. Нали му е ясно, че трябва хем да си жертва професионалната кариера, хем ще го изравнят със земята.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment