Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Бях на 22, жена ми на 19, роди ни се първото дете и трябваше да осигуря жилище на младото ни семейство.
    Понеже съм праволинеен човек, видях че общината и партията не ги е еня за младите семейства и с връзки се уредих в 18 - месечния комсомолски набор за да работя като мозайкаджия и след това да получа заветното жилище. Чувствах се като Богоизбранник. От тежка работа никога не съм се плашил а и в крайна сметка има хора на които целият им трудов живот минава по строежите.
    Работата беше тежка, но поносима. Това, което се оказа непоносимо беше заплатата. С другите момчета получавахме по 10 - 20 лв заплата. Веднъж дори получих 36 стотинки. На въпросите, защо толкова малко ни отговаряха, че имало много отбиви, че не сме изпълнявали нормите, че разценките по които калкулирали положения труд били остарели. Примерно пренасяне на 1 тон цимент на разстояние 50 м. по хоризонтала се заплащало по 47 стотинки. А когато поставяхме въпроса по-остро, винаги отговорът бе:
    "Ти внимавай да не се простиш със жилището....."
    Жена ми получаваше 60 лв майчинство.
    Принудих се да започна работа в шир-потреба - сглобявах луминесцентни осветителни тела, работех всеки ден от 18 до 23 + събота и получавах 200 лв.
    Така връзвахме двата края.
    Дотук нищо странно, нито непосилно.

Лошото дойде на третия месец, когато на един обект получих травма - дискова херния на ниво L4 - L5 и адски болки и изтръпване в левия крак.

Полагаха ни се 12 дена болнични и нямахме право на платен или неплатен отпуск за срока на договора.
    Надхвърлиш ли болничните с 1 ден и договорът отпада.

Стисках зъби, ходех по доктори, биеха ми блокади, правеха ми физиотерапия, без никакъв резултат. Болничните заминаха като миг и аз отново помъкнах кофите с мозайката.
    След още 2 месеца положението стана непоносимо. На поредния преглед в първа работническа болница, неврологът откри, че имам херния и между L5 - S1.
    Каза, че ако не постъпя незабавно в болница, може да прекарам остатъка от живота си в инвалидна количка.
    Подписах декларация, че отказвам и се върнах при кофите с мозайката.
    Само аз си знам, как съм избутал тази година и половина. През цялото това време си "мислех" за партията и за нейната първа грижа - човекът.

Изводите оставям на теб.
    Мда, Партията.Мен пък ме изключиха от комсомола, щото казах на едно събрание че се говори много ая не се казва нищо всъщност.След години реших да кавдидатствам в ВМЕИ, обаче ми казаха че ако съм партиен член ще ползвам предимство.Речено сторено, подадох молба, проучваха ме 6 месеца въпреки че бях служил в секретно поделение и беща ми беше военен летец и съответно член на БКП.Докато ме проучваха взеха че ме приеха в ВМЕИ и без да съм партиен член и и си оттеглих молбата за членство.Викохо ми но събрание да ме порицаят...дъра-бъра..аз не отидох.Съобщиха че само щото баща ми е военен не са ме наказали....какво наказание не знам.Две години учих и се наложи да напусна и да се захвана за работа щото чакахме дете с жената и нямахме средства и жилище, а не исках да имам собствени сревства и т.н. като другите.А тез дет станаха партийни членове и се надяваха да се сдобият с жилище по не знам къф си начин ....някои още ме догонват, щото още не могат да се отърват от мисълта за познати ,връзки и че някой трябва да им го даде в ръцете наготово.Бали го, така и не можах да проумея нищо в часовете по марксизъм ленинизъм.Некви локуми, некви словесни излияния с неясна цел.Въобще това религиите и партийте са ми нещо като губене на време.А ако имам време за губене го запълвам с една бира и макетно ножче.Виж, въпроса за извънземните по ме вълнува, обаче ми трябват неоспорими доказателства.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Уважавани от мене хора плещат глупост след глупост!
      Не сравнявайте 70-те години със сега, а България през 70-те с Гърция например, преди Хунтата. Защото при нея демокрация няма.
      Та в тогавашна демократична Гърция, масово хората живеят в една стая с добитъка, както българинът не е живял дори под турско.
      Здравеопазване йок, а пенсии само за държавни служители.
      Токът е лукс, който са имали под 5% от населението.
      По традиция и до ден днешен, хората със завършено начално образование се смятат за учени. начално, а не основно. Средното е голям лукс.
      За три години хунта, Гърция става това, което е днес. Има три-четири пъти по-голям доход на глава от населението.
      Ние нямаме нито едно предимство пред системата по време на социализма.
      Ето нещата, които сега ги има, а тогава бяха престъпление:
      Проституция
      хазарт
      лихварство
      лобизъм
      педерастия
      зоофилия
      педофилия
      двойно гражданство, без реални заслуги
      липса на казарма
      наркомания
      битова престъпност
      циганска престъпност
      монополи
      тотално сриване на образованието
      ........

Списъкът е много дълъг.
      Свобода!?
      Я не ме разсмивайте!
      Имаше член в НК, който преследваше волнодумците. За агитация против социалистическата система. Може и да не съм точен във формулировката.
      По времето на капитализма имахме закон за защита на държавата.
      Просто усещам, как всички сте готови да скочите и да ревнете, че сега можеш да си говориш каквото си искаш.
      Не е така, скъпи мои!
      Просто системата до такава степен се е разложила, че не може вече всичко да контролира. Освен това е затлъстяла. Освен това и подходът е друг.
      Ти си плещи каквото си искаш, а ние си трупаме за тебе в една папчица. Една ей такава малка, във виртуалното пространство. Ти си чукаш по клавиатурата, дереш си гърлото в кръчмата, а там някъде се записва, а ти не знаеш. Ох не знаеш, какво те чака, защото ги нямаме вече закона за анти-социалистическа, нито за анти-капиталистическа, но си имаме чл.108 мисля, за антидемократична пропаганда. По него осъдиха имамите . Освен това си имаме и членове за антисемитска и фашистка пропаганда.
      Очевидно анти-българската пропаганда не само е ненаказуема, но дори и желателна.
      Иначе като в каламбура:
      Рузвелт: У нас имаме демокрация и свобода на словото. Всеки може да застане пред Белия дом и да вика "Долу Рузвелт", без да му направим нищо.

Сталин: И при нас имаме свобода и демокрация. Всеки може да застане пред Кремъл и да вика колкото си иска, "Долу Рузвелт" и ние не му направим нищо.
      А теб приятелю, да те питам защо пишеш такива галвотии като съм сигурен,че много добре помниш как стоеше въпроса с "липсата" на престъпност и другите уж "западни екстри". Нямало проституция, нямало хазарт, нямало наркотици?!?! Айде бе нямаше!!! Да, не бяха в такъв размер щото нали помниш милицията, железният юмрук на партията какво правеше- стане някъде нещо и целият КК по домова книга в районното и бой до скъсване, няма адвокати няма права, всички са виновни. А когато някой висш партиен другар му стане скучно, оперативният от стопанска винаги знаеше от къде да му доведе другарки с по-леко поведение за забава в ловното стопанство.
      А да приравняваш хомосексуалността с престъпление или болест е цинично и висша форма на примитивизъм. Гейовете тогава не бяха по-малко от сега, просто ги беше страх да си го признаят щото имаше наказания....Нямало лобизъм да просто трябваше да си от "нашите" , а това, всичко да се купува с "връзки" как го наричаш- естествено, корупция!!! И накрая, но не на последно място, приятелю точно ти не можеш да си позволиш да интерпретираш правото по такъв фриволен начин ето какво гласи цитираният от теб член от НК: Чл. 108. (Изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 99 от 1989 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.
      (2) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2007 г.) Който по какъвто и да е начин опетни герба, знамето или химна на Република България, се наказва с лишаване от свобода до две години или с глоба до три хиляди лева.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Ще допълня това, което казва Блу за престъпността по времето на соц - а....

По дефиниция организирана престъпност възниква, когато има наличие на някакъв дефицит.

Така например е възникнала и организираната престъпност в САЩ, в годините на сухия режим.

Т.е - възникнала е в резултат на дефицита на една единствена стока - алкохолът.

Сеща ли се някой с по-дълга памет, кое не беше дефицит по времето на соца? А за следствието от това?

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Отново говориш глупости.
          A ти си идиот......

---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:49 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Ти си ми ясен:

Мама меси, тати носи..........да живей живота на сянка.

Бъди благодарен на съдбата, че не си се докосвал до глупостите, за които говоря.
          Еко,колкото и да се мъчиш е невъзможно да го убедиш,не се хаби.
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Направо да ви се чуди човек как сте оцеляли до сега....
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• В нито един тоталитарен режим не е имало организирана престъпност, даже Мусолини е оспял да смаже мафията, поне до момента в който не е започнал да я ползва.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                Направо да ви се чуди човек как сте оцеляли до сега....
                Ормчо, някои не оцеляха! Твоите идоли успяха да ги убият !
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Кво го нищим тоя соц не мога да разбера.Каквото било било, няма да се върне.Хубаво лошо, точка.25 години от живота си преебахме.И ся пак http://www.moreto.net/novini.php?n=261399 . Как да не емигрираш в Русия.
                  Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 18:10.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Кво го нищим тоя соц не мога да разбера.Каквото било било, няма да се върне.Хубаво лошо, точка.25 години от живота си преебахме.И ся пак http://www.moreto.net/novini.php?n=261399 . Как да не емигрираш в Русия.
                    Митак, майната му на соц-а. Но някои задокеански пъдпъдъци си мислят, че сега всичко е леш тук и бършат сълзи и сополи по соц-а, без да знаят какво реално представляваше той.

Накратко - хора без отправни точки анатемосват всичко.

Човек който с лека ръка слага черта на всичко и не се учи от минали грешки е просто един глупак.

Винаги е имало едни хора, които са дърпали света напред и винаги е имало и такива, които са дърпали назад.

Керванът си върви а кучетата си лаят.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Бях в България преди две години. Такъв леж и мизерия по време на соца не е имало.

Comment

• Нещо софтуера се ебава, та не мога да ви цитирам, ама вие ще се сетите.
                        Интелигентността на един човек се измерва със способността му да се справя със ситуацията.
                        На строежите се изпращаха всички ония, които искаха непременно да живеят поне в окръжния град. Там и стояха за по 180-200 лева заплата, ама нали не са на село.... А за който искаше заплата и жилище, най-лесното бяха националните обекти и програми за развитие.
                        Ето, майка ми беше учителка в Родопите и това бяха най-щастливите ни години. Имахме огромен апартамент, екология, спокоен живот и доходи далеч над средните за страната.По тия места и натегачеството не беше както в централните градове.
                        Имам много познати, които точно по схемата: завършване на образованието, брак, назначение или договор в развиващ се район.
                        Ама не!
                        Трябва да сме в София, Пловдив, Варна, Бургас.....
                        После ни пречат заплатите от 120 лева и като не знаем, какво да правим със свободното време-започва се с оплакване и мрънкане.
                        Накратко, който не го мързеше тогава имаше много по-големи възможности.
                        Сега имаш повече възможности само за кражби и далавери.
                        Тоталният контрол!
                        Сега има много по-тотален контрол, но не се използува за борба с престъпността, а за разчистване на лични сметки.
                        Я си представете, за колко време щяха да открият крадците на Шипка!
                        Колкото до закона за антисъветска и антисоциалистическа пропаганда, ами сега го има същоя закон, само, че за антидемокрация....Четете бе!
                        Поровете се малко.
                        Глобализацията сега ни носи евроатлантическите ценности. Някой ако ги знае да ми ги изреди! Просто знам, че тая тема е осрана от всякъде. На някои може да им е приятно да ги чукат от зад, но на мене не.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                          Бях в България преди две години. Такъв леж и мизерия по време на соца не е имало.
                          Ти пък какво знаеш и помниш от соца?
                          И като си много умен отговори си сам защо е нямало такава мизери.

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:52 ----------

Морди, ''Накратко, който не го мързеше тогава имаше много по-големи възможности.
                          Сега имаш повече възможности само за кражби и далавери.''.....възможности имаха само определени,а кражбите и далаверите и тогава ги имаше,всички малко или много крадяха,дори и обикновенните работници крадяха,в ДАП крадяха гориво,във Вимпром алкохол,цигари от цигарените,строителни материали от всякъде......
                          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• А не мога да разбера защо по телевизията биха тъпан че Шипка е останала без охрана.То баш елате и я оберете.Друг е въпроса що за хора могат да окрадат такава светиня.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              А не мога да разбера защо по телевизията биха тъпан че Шипка е останала без охрана.То баш елате и я оберете.Друг е въпроса що за хора могат да окрадат такава светиня.
                              Освен това някакъв лаик обяснява, как на тази витрина шоковият сензор бил малко по-нечувствителен от останалите и затова я обрали точно нея.
                              Пък то и първолак ще се сети, че тия сензори врякат при счупване на стъклото. А защо не са взети мерки срещу отваряне (повдигане) на капака?
                              Сега трябва да търсят отговорност от този, който е проектирал и инсталирал охранителната техника, защото е допуснал голяма и тъпа грешка, а това може означава, че той е и крадеца.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                Нещо софтуера се ебава, та не мога да ви цитирам, ама вие ще се сетите.
                                Интелигентността на един човек се измерва със способността му да се справя със ситуацията.
                                На строежите се изпращаха всички ония, които искаха непременно да живеят поне в окръжния град. Там и стояха за по 180-200 лева заплата, ама нали не са на село.... А за който искаше заплата и жилище, най-лесното бяха националните обекти и програми за развитие.
                                Ето, майка ми беше учителка в Родопите и това бяха най-щастливите ни години. Имахме огромен апартамент, екология, спокоен живот и доходи далеч над средните за страната.По тия места и натегачеството не беше както в централните градове.
                                Имам много познати, които точно по схемата: завършване на образованието, брак, назначение или договор в развиващ се район.
                                Ама не!
                                Трябва да сме в София, Пловдив, Варна, Бургас.....
                                После ни пречат заплатите от 120 лева и като не знаем, какво да правим със свободното време-започва се с оплакване и мрънкане.
                                Накратко, който не го мързеше тогава имаше много по-големи възможности.
                                Сега имаш повече възможности само за кражби и далавери........
                                Да ме прощаваш, ама или не си живял у нас по онова време, или вече те е хванала склерозата.

Когато работех допълнително към шир-потреба, както бях писал по-напред, кажи-речи всеки месец идваха ченгетата и затваряха работилницата под всевъзможни предлози а работодателят (просто един предприемчив човек) го бяха обявили за престъпник и враг на народа.
                                Това разбира се ставаше, защото човекът не си снасяше редовно рекета.

Сега ти ми отговори на въпроса:

Има ли по-голяма мерзост от това да караш един човек да се срамува от това, че се труди честно и почтено ???

Сега може и да няма много алтернативи освен престъпността пред този, който не инвестира в себе си, но умния и кадърния човек може и успява.

Мога да ти дам десетки примери с момчета на по 25 г., които с акъла си получават по 3 - 4 К лв. заплати. Точно сега и точно в България. Но те са си направили труда да се изучат и могат доста повече от това да мият чинии по пицариите.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X