Първоначално публикувано от ecotronic
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Армия от платени тролове брани БСП в мрежата
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеАбе ти нормален ли си или се правиш на олигофрен?
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеБългария усвоява повече отколкото дава в ЕС но за последните 7 години сме платили повече от колкото реално сме получили.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеПрочети пак какво си написал. Прочети го отново и тогава прави предполужения.
Това което искам да кажа........е същото поради което, от години не гледам американски филми
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеПървоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение...България усвоява повече отколкото дава в ЕС но за последните 7 години сме платили повече от колкото реално сме получили.
Вие участвал ли сте в конкурс или програма за получаване на пари от Европейски фондове?
Опитайте да подадете документи, спечелете субсидия от там, и тогава изказвайте "компетентни" мнения!
П.П.
Забравих да кажа... аз съм бил консултант и съм видял механизмите, рушветите и т.н.
Така че не на мен тия!Last edited by fade; d.m.y г., 23:11.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКогато от работата ти зависи работата на хиляди хора или некомпетентното и вършене може да доведе до загуба на огромни суми, то тя не се нарича "хоби".По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега, имам едно простичко въпросче:
Вие участвал ли сте в конкурс или програма за получаване на пари от Европейски фондове?
Опитайте да подадете документи, спечелете субсидия от там, и тогава изказвайте "компетентни" мнения!
Не колега. Не сьм.
Сега ако сте така добьр да ми отговорите - каква е врьзката на липсата на логика в написаното от Павлин, с тежката форма на тромава подкупна и продажна бюрокрация у нас - ще сьм Ви благодарен.Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:14.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеЩом не е "хоби" би следвало да е добре платена, щом е толкова отговорна.Иначе си или майка Тереза или наивен.Най-добре когато виждаш смисъл от работата си и ти носи удоволствие да я вършиш, защото това значи че работиш качествено, но моля те получи "прозрение" по скоро.
Но имам хубав и спокоен сън
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Простичко е...
Отиваш, слагаш една гаранция в банка която ти е казана предварително коя да бъде, за същата сума за която кандидатстваш, теглиш едно кредитче от банката, и си купуваш машинките от там от където ти каже фондчето. Машинките са задължително произведени във европейското съюзче. Т.е. какво правим... финансираме тяхното производствоооо... По нататък слагаш си машинките тука почваш да се блъскаш ден и нощ да правиш нещо си идват едни наблюдатели и ти изпиват акъла с една камара условности и правила за които дори и не си помислял че съществуват и пак ти казват от коя банка парички трябва да изтеглиш щото те тия работи с парички стават. Няма къде да ходиш, сложил си примерно земята на която е построено предприятието. Да кажем, че за тази земя си набутал с една камара пари да и промениш статута да и закараш комуникации и т.н. подробности. Обаче няма къде да ходиш... правиш кото ти кажат щото си мноо... ама с мноо вътре и тия парички са в банката която те са ти казали. Накрая ако имаш късмет и ако си почерпил достатъчно добре консултантите ти приемат обекта и тогава чак ЕС ти отпуска парички да си покриеш част от сумата дето си теглил от банката!
Забравих... за проект си платил едни парички на една фирмичка дето за изготвянето на документите за кандидатстване ти е взела пари и за внасянето на документите където трябва "и както трябва" също. След това ако са ти внесли проекта "както трябва" им даваш да кажем още толкова пари. Ок... те са заинтересувани да ти направят документацията както трябва...
Ей такива ми ти работи. Надявам се да сте разбрал колега схемата за източване на капитала и финансиране на производството на ЕСLast edited by fade; d.m.y г., 23:31.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа, аз очевидно, според нашите "стандарти" съм един наивник.
Но имам хубав и спокоен сънПо-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеПростичко е...
Отиваш, слагаш една гаранция в банка която ти е казана предварително коя да бъде, за същата сума за която кандидатстваш, теглиш едно кредитче от банката, и си купуваш машинките от там от където ти каже фондчето. Машинките са задължително произведени във европейското съюзче. Т.е. какво правим... финансираме тяхното производствоооо... По нататък слагаш си машинките тука почваш да се блъскаш ден и нощ да правиш нещо си идват едни наблюдатели и ти изпиват акъла с една камара условности и правила за които дори и не си помислял че съществуват и пак ти казват от коя банка парички трябва да изтеглиш щото те тия работи с парички стават. Няма къде да ходиш, сложил си примерно земята на която е построено предприятието. Да кажем, че за тази земя си набутал с една камара пари да и промениш статута да и закараш комуникации и т.н. подробности. Обаче няма къде да ходиш... правиш кото ти кажат щото си мноо... ама с мноо вътре и тия парички са в банката която те са ти казали. Накрая ако имаш късмет и ако си почерпил достатъчно добре консултантите ти приемат обекта и тогава чак ЕС ти отпуска парички да си покриеш част от сумата дето си теглил от банката!
Забравих... за проект си платил едни парички на една фирмичка дето за изготвянето на документите за кандидатстване ти е взела пари и за внасянето на документите където трябва "и както трябва" също. След това ако са ти внесли проекта "както трябва" им даваш да кажем още толкова пари. Ок... те са заинтересувани да ти направят документацията както трябва...
Ей такива ми ти работи. Надявам се да сте разбрал колега схемата за източване на капитала и финансиране на производството на ЕС
Вярно бюрокрацията е огромна(от наша страна), но ще се сьгласите че пари току така не се дават. Има контрол, ако на някой това не е удобно е друг вьпрос. Програмите работят с определени банки по обясними причини. Чудно ми, е за кви машини производство на ЕС говорите, като и ние сме част от него. Да не се окаже че "спонсорираме" "наше " производство?Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеТова по коя програма? Щото имам познат, който докара полужението до сьвсем друго дередже. Това с плащането за проект и внасяне както и кьдето трябва далеч не е задьлжително. Вьпрос на вьзможности е.
Вярно бюрокрацията е огромна(от наша страна), но ще се сьгласите че пари току така не се дават. Има контрол, ако на някой това не е удобно е друг вьпрос. Програмите работят с определени банки по обясними причини. Чудно ми, е за кви машини производство на ЕС говорите, като и ние сме част от него. Да не се окаже че "спонсорираме" "наше " производство?
Става въпрос за италиански машини. Има такива аналози и корейски и китайски на много по изгодни цени, но никой не ти позволява да си купиш такива и да си свалиш първоначалната инвестиция. ЕС плаща 60% в конкретният случай или нещо около тази сума.
Съвсем наскоро пък за италиански машини и испански материали една софийска фирма се опита да изтръска човека който ме беше наел за доверено лице, една много сериозна сума. Намерихме по-добра оферта като качество и технология, на немска фирма която дори предложи техният партньор (много известен химически концерн) да поеме разходите по разработката на материала който беше със специални изисквания. Ся аз съм далеч от мисълта, че това беше направено от алтруизъм обаче, цената беше на същото ниво без да ни изнудват с банкови залози и да ни извиват ръцете разни фондове и консултанти. Разликата е, че контактувахме директно с тях на място в Германия, а паричният поток ще дойде от съвсем друго място и при съвсем различни условия отколкото в процъфтяващата ни със субсидиите от ЕС "държавица".
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеПростичко е...
Отиваш, слагаш една гаранция в банка която ти е казана предварително коя да бъде, за същата сума за която кандидатстваш, теглиш едно кредитче от банката, и си купуваш машинките от там от където ти каже фондчето. Машинките са задължително произведени във европейското съюзче.Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 00:43.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеТи си или лъжец или абсолютно некомпетентен!!! От такива "консултанти като теб сме си патили във фирмата и знам, че или трябва сам да си движиш нещата или да си намериш професионалисти, които знаят какво правят. Грам истина няма в горния цитат. Познавам хора, които си взеха машини и уреди от САЩ, Швейцария и Китай. Изобщо няма изискване машините да са европейски. Банката си я избираш сам, стига да работи по съответната програма, разбира се.
Единственото нещо което съм правил в цялата тази вакханалия е да оценя способността на една машина да върши работата за която се закупува, какво ще струва поддръжката и по време на експлоатацията и да предложа алтернативи. Това което по горе така простичко разказах се е случвало с хората които са решили да се възползват от така наречените програми за финансиране и се е случвало пред очите ми. Дали сега те са си наели такива консултанти които да им движат нещата си е техен проблем. Но последният човек за когото работих като доверено лице, просто се изсмя на предложението което му направиха в така наречената консултантска фирма и затова се наложи да отидем до Германия.
И накрая още веднъж ще Ви обърна внимание на невъздържаният тон и квалификациите, защото аз може и да не съм толкова търпелив като някой други колеги.
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега Банкова гаранция се внася винаги... парите се дават накрая, и обикновено това е само част от сумата!
Ние кредитни милионери сами си сьздадохме. За тая цел сьюз ни не трябва.
Така и не получих отговор - каква е врьзката м/у написаното от вас, и липсата на логика в написаното от Павлин?
В края на краищата - внасяш х и получаваш оборудване за х, + 50 процента от сумата х.
Последното изречение от поста ми беше опит за хумор(черен може би).Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
Comment