Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Орм, пак общи приказки! Аз ще ти дам пример с мнение на един от вашите хора, но се абстрахирай от личността и се опитай до коментираш съдържанието и това е само част от проблемите с ЮП:

Само за да може фирмите на Делян Пеевски да се качат върху тръбата. А те всъщност, се качиха върху националния ни интерес

Грабежът в енергетиката във времето на управление на кабинета "Орешарски" достигна колосални размери. Премиерът съумя да дискредитира даже и един от стратегическите за България проекти "Южен поток" в името на кражбата, заяви Румен Петков в поредното си послание. "Министър-председателят не направи публична обществена поръчка, не гарантира интереса на обществото и държавата, не съумя да защити национална позиция, в името на това да настани фирмите на Делян Пеевски по тръбата. Само че това го видяха в Брюксел", каза Петков.

Той посочи липсата на логика и обяснение за цената на енергийния проект. "Премиерът не пожела да обясни защо "Северен поток" струва 7 млрд., 500 млн., при дължина 1 224 км. под вода, а "Южен поток" на българска територия е повече от два пъти по къс - 511 км., изцяло на суша, но струва 3 млрд., 500 млн. долара".

Според Петков това показва явна финансова злоупотреба под покровителството на кабинета. "Кои са, всъщност, фирмите, на които е даден "Южен поток". Сега, за да може министър-председателят да обслужи интересите на Делян Пеевски, той съсипа интересите на "Южен поток", от който са зависими, в добрия смисъл на думата, още пет европейски държави. Това грабителство няма да бъде простено. Това, че премиерът е възприел да бъде слуга, е негов проблем. Но това, че слугата удря европейска България, удря стратегически за България инвестиционни проекти, е проблем на обществото. Аз нямам илюзия, че прокуратурата ще предприеме някакви действия срещу него, поне докато обслужва олигархични интереси. Този период ще свърши и тогава ще дойде времето на всички злоупотребили".

Румен Петков отново засегна темата за назначението на Георги Христозов и зададе въпроси към премиера. "На колко борда е член? Може би на четири? Какво е възнаграждението, което получава месечно и в какво състояние са дружествата, към чието управление има пряко отношение? Това са все въпроси, на които един ден Пламен Орешарски ще трябва да отговаря".

---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:17 ----------

А това за "липсата" на нарушения по ЮП.

Въпреки твърденията на българския министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, че промените в закона за енергетиката, облагодетелстващи "Южен поток", не са в нарушение на европейското законодателство, Европейската комисия продължава да твърди обратното. Това стана ясно след дълго отлаганата среща между Стойнев и комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер. Освен това Европейската комисия напомня, че ако строежът на "Южен поток" започне и в противоречие с правилата за обществените поръчки, също могат да бъдат наложени санкции. По неофициална информация комисията вече е започнала и процедура за нарушение срещу България.

Промените в закона за енергетиката бяха приети преди месец на първо четене. Текстовете, които официално бяха внесени от депутатите от БСП Таско Ерменков и Явор Куюмджиев, създават нова категория - "морски газопровод", който е изключен от правилата за достъп на трети страни (т.е. на доставчици на газ, несвързани със собствениците на тръбата), отпада определянето на тарифите от независим регулатор и т.н. Целта е морската част на "Южен поток", която навлиза на 24 км в българска територия (териториални води и суша), да има правен статут все едно че не стъпва на европейска територия.

Българската версия

В официалното прессъобщение на Министерството на икономиката и енергетиката след срещата се казва, че Драгомир Стойнев е предоставил достатъчно информация, че България по никакъв начин не нарушава европейската правна рамка. Той също така е предоставил протоколите, подписани между БЕХ и "Газпром", според които сухопътната част "Южен поток" напълно ще спазва европейското законодателство. "Бях доста изненадан от факта, че опозицията в България може би погрешно е информирала еврокомисаря Йотингер за законодателните инициативи в Народното събрание по проекта "Южен поток", е цитиран министърът. Пред българските кореспонденти в Брюксел той е казал, че опозицията е заблудила Йотингер, че морската част на газопровода се простира на 20 км на българска територия, а приемната станция на газопровода всъщност била само на два километра от бреговата ивица.

И европейските критики

Говорител на Европейската комисия повтори специално за "Капитал Daily", че европейското законодателство "се прилага върху всяка инфраструктура под юрисдикцията на ЕС (която включва българските териториални води и изключителната икономическа зона в Черно море). Дължината на сухопътната част на "морския газопровод" няма връзка с оценката на комисията за това дали промените в Закона за енергетиката са съвместими с Газовата директива". Тоест промените в закона за енергетика всъщност са безсмислени и няма как "Южен поток - транспорт" (т.е. морската част на газопровода) да бъде автоматично освободен от действието на европейското законодателство.

От ЕК допълват припомнят освен това, че България вече й е дала мандат да преговаря с Русия за намирането на такива правила за ползване на "Южен поток", които да бъдат съобразени с европейското законодателство. "Освен това позволете ми да ви припомня, че комисията е също така загрижена като цяло за българското междуправителствено споразумение с Русия за "Южен поток", което ние също смятаме, че нарушава правото на ЕС."

От Европейската комисия вече официално предупреждават и че България може да е нарушила и правилата за обществените поръчки. Търг за избор на строител на "Южен поток" всъщност не беше обявен. Вместо това се проведе се конкурс от "Южен поток България" (50% е собственост на Българския енергиен холдинг) с подозрително къси срокове и подозрително конкретни изисквания за строителите (опит в изграждане на газопровод с конкретен размер, въпреки че технологията за 20- или 32-инчовата тръба не се различава съществено). За строител по неофициална информация беше избран консорциум от фирми, в който водеща е руската "Стройтрансгаз" (със собственик Гендадий Тимченко, на когото САЩ забраниха да стъпва на тяхна територия като част от санкциите за руската анексия на Крим) и българското обединение "Газпроект юг". То пък се състои от "Промишлено строителство холдинг" (собственост на "Водстрой 98", която се свързва с Корпоративна търговска банка), "Техноекспортстрой", "Главболгарстрой", "Понсстройинженеринг" и "ПСТ холдинг".

"Ако газопроводът "Южен поток" бъде построен в нарушение на европейското право (т.е. на правилата за обществените поръчки) или работи в нарушение (т.е. на третия енергиен пакет), комисията ще предприеме необходимите стъпки да гарантира, че европейското законодателство ще бъде приложено."

На срещата между Стойнев и Йотингер освен това са били обсъждани и заплахата за отнемане на лицензите на електроснабдителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-про", както и изпълнението на препоръките на ЕК относно реформите в българския енергиен пазар.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
      Мене пък ми е интересно как разбра ти (нямам предвид ние, общественоста а именно теб) че имало схеми , нарушени и.т.н , имайки предвид колко лесно се преиначават
      фактите и истината се определя според ситуацията ???
      Как разбра че АЕЦ Беляне не е изгоден за БГ, а че целия свят строи такива и им е изгодно се пропусна???
      Имам предвид , толкова ли си сигурен в информацията с която разполагаш???[COLOR="Silver"]
      Разбрах както всички останали, хората които дьржат на правилата го сьобщиха. Относно верноста на информацията - много по склонен сьм да вярвам на институция, обслужваща интересите на много страни, отколкото на теорията на конспирацията.
      Белене не искам да го коментирам. Миналата година(предполагам и тая), се чудеха как да запазят работоспособна системата, изключвайки мощности.
      Ако цената на битовата ел.енергия е паднала, то аз сьм пропуснал тоя момент. Плащайки скьпи реактори(без значение руски, щатски или марсиански), за да продаваме ефтин ток навьн, няма да прокопсаме.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Добре , какво според тебе трябва да доказва поста ти ???
        Защо всеки път , когато ти предложа да помислиш над нещо ти (и не само ти де) ми поствате някакви статии??? Аз знам и много добре разбирам че никой няма да спре такъв проект без да представи поне някаква причина. Сигурен съм че не си чел европейските директиви също така съм сигурен че 10 юристи ще ги изкривят въпросните директиви по 10 различни начина.
        Имайки предвид мизерниците които ни управляват бих повярвал на всичко изписано в постнатата статия . Но също така , когато след визита на американски добродетели и тайни преговори се спира такъв проект и когато пред очите ми се прави държавен преврат подкрепян от държавата от която са въпросните добродетели почвам да си задавам въпроси и да мисля , не тръгвам да копирам статии и мнения на известни и неизвестни "герои". Има много въпроси на които отговора е "вярвайте ни , ние сме добрите". Не знам каква е тази ваша безрезервна вяра в ЕС и особено САЩ.
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Орм аз не твърдя, че ЮП не се използва и за геополитика, никога не съм "вярвал" в ЕС и САЩ, "вярата" е присъщо за вашата ядка. Да САЩ и ЕС ще използват всички методи за да накарат Путин да спре да подклажда конфликта в Украйна. А за това, че ние даваме идеални поводи да ни скастрят с нашите си криминални далавери си е лично наш проблем. А ти замислил ли си се колко много устройва конфликта в Украйна политиката на Путин? Господа европейци Украйна е нестабилна държава, дайте да построим тръбата, че да не сме зависими от конфликтите в нея....нали сега няма да ме убеждаваш как "опълченците" са си местни хора, които със собствени средства и възможност указват такава жестока съпротива на редовна войска.

И ето ти резултата от ясния и точен договор за ЮП!

Парите от Южен поток тръгнаха и България се разтресе

След тайно взетото решение за начина ни на участие в проекта Южен поток през есента на миналата година, която отрази спрозумението за преразпределение на "корупционната възглавница" от 2 милиарда евро между българския и руския управляващ елит, след "тайния" търг за избор на главен изпълнител и още по-тайния процес на селекция на участниците от българска страна, в това число и избор на обслужващи банки /отгатнете от веднъж коя българска банка е основен играч/ последва и тайно подписване на договора с главния изпълнител през май. Без политическата подкрепа на посочените влиятелни кръгове, КТБ нямаше как да заеме несъответстваща на тежестта и възможностите и в банковата ни система централна роля.

Веднага след подписването трябваше да тръгнат авансовите плащания по проекта, в това число към българските участници, които пък трябва да се отчетат нататък по веригата и най-вече да осигурят финансиране на поредните избори и да попълнят оформилите се междувременно "дългови дупки" в групови и лични бюджети.

Замислената през есента схема засече,

тъй като се появи проблема "Украйна" и собственикът на Стройгазмонтаж попадна в списъка с американски санкции. КТБ, която бе заплашена от попадане в черния списък със санкциите, вероятно е отказала да играе предвидената и роля, която може да постави под въпрос целия и бизнес - извън руските и връзки. Вероятно поради тази причини са възникнали трудности с издаването на гаранциите за изпълнение на другите български участници. Без тях те не могат да участват в преразпределителния процес, съответно да изпълнят предназначението си. Зад тях, припомним, стоят и чакат своят "откат" - лепта - истинските играчи - политици и бизнескръгове.

Първите плащания по Южен поток, за което беше цялата битка около подписването на договора, предпоставяше и нуждата от актьорските етюди, който премиерът и енергийния министър разиграха - от една страна да успокояват Брюксел, че ще съобразят с евродирективи и ще "слушкат", от друга да разиграват сценката с непосредствено предстоящия за подписване седми блок на АЕЦ "Козлодуй" /с което да ангажират политически американците/, като медийно "спират" проекта при визитата на американските сенатори, а от трета страна - на корпоративно равнище продължават реално важната за тях дейност - като подпишат договора и реално "усвоят" плащанията по Южен поток. Работата по него не спирала под радара на обществено внимание. Да сте чули някой да е споменал нещо за проекта Южен поток докато всички сме втренчени в драмата КТБ?

За да излезе от неловкото положение със санкционирания главен изпълнител, министърът Стойнев, чиято роля в процеса е много по-значима отколкото се предполага в аферата КТБ, стана и кандидат-наследник на Станишев на върха в БСП. Той медийно изпробва кьорфишека със смяната на главния изпълнител на избраника с друга руска компания Центргаз, която реализира проекта в Сърбия. Участниците разбират безперспективността на тези опити в средносрочна перспектива, но полезността им като димна завеса в текущата сага с банката и най-вече с реалното разплащане с постъпилите преводи по Южен поток. Отново с надеждата /както и при другите проекти от Големия шлем/ нещата да станат необратими. Едни хора да вземат едни пари, други хора да се разположат на удобни и високо платени места в компанията - пък да му мислят следващите правителства и потребителите.

Тук се вписва идеално острата фаза по казуса КТБ през втората половина на месец юни, след като Цветан Василев е разбрал, че е попаднал в центъра на събития и процеси, които не може да контролира и които могат да потопят банката му. От една страна, ако продължи да играе ролята на "обслужваща банка" и при очертаващата се пропаст в развитието на процесите между Русия и Запада, може сам да попадне в кръстосания огън и да изгори заедно с всички придобити активи. Ако не играе

"по свирката" на "партньорите"

си тогава пък "чакащите по веригата" след него компании и кръгове, за които финансовия ресурс е въпрос на живот и смърт - ще го атакуват фронтално, защото са силни и няма какво да губят.

Изглежда Василев е предпочел първия път и това го е превърнало в мишена на втората група, което обяснява и координираната атака срещу КТБ от страна на институции, медии и отделни личности. Именно защото плащанията по Южен поток реално "тръгнаха" и няма място за дипломация.

ВТБ озвучи официалната позиция на руската страна - това не е наша битка. Няма да подкрепим открито банката с наливане на свеж ресурс - достатъчни са преводите по Южен поток. Остава неизменната опцията за влияние върху процесите чрез класическото "ще се присъединим към печелившия". Москва де факто каза - интересува ни Южен поток да тръгне, дори в сегашния вариант при който премиерът декларира едно, а на изпълнителско равнище става друго. За целта започваме да плащаме. Посещението на Лавров само удостовери съгласието на Москва с предложената схема.

Къде в този процес е българския национален интерес, този на данъкоплатците, на потребителите на природен газ, на спестителите в банките? Моят радар не го лови. Не знам за Вашия.

Затова се случват и абсурдни неща - акционерите искат да внесат допълнително капитали за да попълнят неясната като дълбочина финансова дупка, квесторите /разбирай противниците на Цветан Василев чрез БНБ/ отказват и не публикуват докладите на одиторите и техните заключения!? Тъй като читателят вероятно няма да проумее логиката на случващото се - и за да се ориентира повтарям още веднъж тезата си - битката не е да се спаси или оздрави КТБ, да се върнат парите на вложителите и рестартира банката, а да се вземе контрола и отнеме правото на Цветан Василев и групата около него да разпределят финансовите потоци както по линия на Южен поток, така от придобитите активи през последните четири години.

Ако не могат, то тогава банката ще се остави да фалира и тогава по принуда ще трябва да бъде заменена с друга. Затова

на сценаристите им трябва този абсурден Закон за КТБ,

за да намерят правното основание за намеса на контролираната от тях държава като се използва държавния ресурс. Именно поради това трябва да се неутрализират опитите на Василев и компания да спасят и отворят банката възможно най-скоро, тъй като очевидно зад него има достатъчен ресурс за да го стори.

Класически случай на познатата поговорка на Пене - "не е важно аз да съм добре. Важното е на Вуте да му е зле".

Това, че в тази нашенска битка с чуждестранно участие, няколко стотин хиляди души ще загубят спестяванията и работата си, че ще се разтресе банковата ни система, а заедно с нея и свързаните институции и икономически субекти - няма никакво значение. Важното е хората с властта да докажат пред "външните сили", че именно те управляват България, в това число и в случая с проекта Южен поток, да демонстрират, че могат да накажат всеки български бизнесмен или икономически агент, който си въобрази, че може да се измъкне от тресавището наречено Преход.

Ето защо аз не мисля, че изобщо трябва спасяваме КТБ и да се намесва държавата - това е работа на акционерите. Ако трябва ще продадат дялове, ако трябва ще продадат активи, ако трябва ще привлекат допълнително средства - но не е работа на БНБ да национализира или сменя собственици и казва кой трябва да живее и кой не. Това в палитрата на автократичните режими. Ако управниците не го разберат, тежко и горко ни - ще имаме да плащаме много, защото казусът е нарисуван за съдебни искове от страна на акционерите към държавата. Те това и искат да постигнат чрез Закона за КТБ - да размият зад решение на Парламента - персоналната отговорност, като прехвърлят вината на прокуратура, на БНБ и на политическите дейци върху държавата - за да плащаме и ние.

.Авторът декларира, че няма никакъв интерес от едно или друго развитие по казуса КТБ извън неговото общо разбиране за обществена полза и национален интерес - разбиран като интерес на данъкоплатеца, на потребителя и на спестителя. Този съкратен анализ е част от текущите анализи за рисковете и развитието на ситуацията, която компанията "Иновейтив Енерджи Солюшънс" изготвя за свои клиенти. Решението за публикация е водено от разбирането за необходимостта от балансирано-информирана и прозрачна обществена среда. Публикува се едновременно и на страниците на информационния бюлетин по въпросите за проучването и добива на нефт и газ на Центъра за изследване на Балканския и Черноморски регион.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Има много въпроси на които отговора е "вярвайте ни , ние сме добрите".
            Дай някакьв пример.

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
            Не знам каква е тази ваша безрезервна вяра в ЕС и особено САЩ.
            Безрезервно на себе си не вярвам, за САЩ и ЕС да не говорим. Аз пьк се чудя на вашата вяра в Русия.
            Поне до момента, историята там много прилича на оная за кривата ракета и космосьт.

Comment

• Само че Путин не е раздавал понички по площадите и нито ЕС нито САЩ имат доказателства че Путин подклажда нещо. От днеска има и наблюдатели на границата , а преди това 18 мисии не са констатирали нито едно нарушение .

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:14 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Дай някакьв пример.

Безрезервно на себе си не вярвам, за САЩ и ЕС да не говорим. Аз пьк се чудя на вашата вяра в Русия.
              Поне до момента, историята там много прилича на оная за кривата ракета и космосьт.
              Давам примери , заповядай !

Русия е нападнала Грузия
              Садам има ядрено оръжие
              Асад е исползвал химическо оръжие
              Народа на крим гласува на сила
              Путин доставя оръжие на опълченците
              Боинга е свален от опълченците
              Русия не иска да участва в разследването за Самолета
              Руски военни обучават опълченците да стрелят с Бук

Дай поне едно доказателство моля , че съм ги пропуснал!

А моята "вяра" в Русия се основава на това че не съм видял нито веднъж да се докаже че те са виновни в нещо , ама да се докаже как си трябва не с истерични изказвания , и обратното , на няколко пъти видях как се лъже и се манипулира народа на запад.
              Last edited by Orm; d.m.y г., 20:30.
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Хайде започна се пак с безмислено дългите копирани мнения. Няма какво да коментираме повече. Иначе АЕЦ Белене беше напълно безмислен, пък сега Уестингхаус като построи един реактор за цената на два, всичко си е напълно смислено. И всички тези смислени идеи идват след посещения на разни видни личности отвъд океана. При Белене беше Клинтън, при ЮП Маккейн и компания.

---------- Post added at 17:33 ---------- Previous post was at 17:28 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Дай някакьв пример.
                Ето коментар на едо изказване по CNN във връзка с изтрелването на балистични ракети по Донецк. Значи ако тези ракети са изстреляни от нашите хора те са добри ракети.

Един от служителите в администрацията на САЩ коментирал, че не е сигурен, че ще бъдат показани американски сателитни снимки на украинската ракетна стрелба, "защото това са добрите" в конфликта. Друг негов колега казва, че употребата на такива ракети "е ескалиране на насилието, но Украйна има право да се защитава".

Comment

Само че Путин не е раздавал понички по площадите и нито ЕС нито САЩ имат доказателства че Путин подклажда нещо. От днеска има и наблюдатели на границата , а преди това 18 мисии не са констатирали нито едно нарушение .

Русия е нападнала Грузия
                  Садам има ядрено оръжие

А моята "вяра" в Русия се основава на това че не съм видял нито веднъж да се докаже че те са виновни в нещо , ама да се докаже как си трябва не с истерични изказвания , и обратното , на няколко пъти видях как се лъже и се манипулира народа на запад.
                  Нещо не говорим един и сьщ език. Беше написал - вьпроси на които се отговаря с .....
                  Исках пример на вьпрос с подобен отговор. Това което си представил са ... да кажем твьрдения. В по вечето от примерите даже - предполужения. Имайки предвид крайният резултат, от развитието на историята някой ми изглеждат доста вероятни. Това не ми е важно, не сьм адвокат на САЩ. За ситуацията с боинга казах кога бих коментирал - след като приключи разследването. В момента всяко твьрдение е под вьпрос.
                  Конфликта м/у Русия и Украйна не е от сега. Само това ще кажа. Отвратително е че гинат хора но не това ме кара да пиша тук. Мен ме вьлнуват нашите интереси основно. Ето че вече не това е темата, а руската политика.
                  Досадно е.

Comment

Само че Путин не е раздавал понички по площадите и нито ЕС нито САЩ имат доказателства че Путин подклажда нещо. От днеска има и наблюдатели на границата , а преди това 18 мисии не са констатирали нито едно нарушение .

Русия е нападнала Грузия
                    Садам има ядрено оръжие

Я дай линк към информацията за 18 мисии които не са установили нарушения?

А по доказателствата които търсиш, ти вярно ли мислиш, че Русия би направила нещата толкова явно, че да има преки доказателства за това? Специално за войната с Грузия даже и руската страна се съгласява с доклада на комисията разследвала случая- войната е започната от Грузия след провокация на Русия!
                    Проблема на Саддам само евентуалното притежание на ядрено оръжие ли беше? Аз мисля, че не...
                    1974 избиването на шиитските лидери в Дауа
                    1980 депортация и убийства на кюрди от сектата Fayli
                    1983 отмъщенията заради Масад Барзани, над 5000 отвличания на мъже и момчета повечето на възраст до 10 години, открити са останките на над 500 души в масови гробове.
                    1988 Кампанията "Анфал"- 182 000 кюрди са избити, деца, жени, старци.....в т.ч. и чрез използването на БОВ.
                    1990 Нахлуването в Кувейт.
                    1991 Операцията по прогонване на над 250000 шиити..........след операцията на територията населявана от тях са останали едва 20000 души.
                    1991 след потушаването на шиитските и кюрдските бунтове от редовната иракска армия са открити масови гробове с хиляди избити.
                    1999 убийство на шиитският лидер Муктада ал-Садр, и двама от синовете му......
                    По всички останали въпроси може много да се напише, но в чисто правен смисъл доказателства не се събират толкова лесно.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Брей как сте се развихрили.Да не си помислите че съм дезертирал.Мой близък има много сериозен здравословен проблем, та не ми е до нищо в момента.Само не се карайте и обиждайте.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Стига бре Ормчо,примери-доказателства бол за вина на Русия....двата Гладомора в Украйна,Катинското клане.....
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Брей как сте се развихрили.Да не си помислите че съм дезертирал.Мой близък има много сериозен здравословен проблем, та не ми е до нищо в момента.Само не се карайте и обиждайте.
                          Аз ще почакам още малко.
                          И ключ.
                          Взе да ми писва.
                          Големи хора, а имат нужда от озаптител.
                          Явно тук никой не държи на тоя раздел.
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                            Аз ще почакам още малко.
                            И ключ.
                            Взе да ми писва.
                            Големи хора, а имат нужда от озаптител.
                            Явно тук никой не държи на тоя раздел.
                            Не ключ, а изтриване и е нужно на тази тема!
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                              Не ключ, а изтриване и е нужно на тази тема!
                              И на целият раздел.....
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Да, Кайски в нормалните автомобилни форуми политически теми няма, еле пък такива с постове съдържащи някаква си филия различна от българската
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X