Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• http://tass.ru/ekonomika/2396565
    http://news.smi2.ru/newdata/adprevie...dpreview&st=16
    Русия засега казва че няма данни да е бил свален, ма тогава горните две авиолинии що си преправят маршрутите.Ми ако се окаже че е свален със западно оръжие ммм....кой ще санкционират.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Най-вероятно превозвачите се застраховат в случай че .......лъжата се окаже вярна.

Странно е самолет да се разпадне във въздуха поради технически проблем.

Само уважението към паметта на загиналите ми пречи да развихря фантазията си по отношение на възможните сценарии.......на този етап.

Да изчакаме да се изяснят причините, пък после пак ще си ги чешем.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Хм...американски спътник регистрирал топлинно избухване от руския самолет....а за оня над Донбас ни дума....http://ria.ru/incidents/20151103/1313105155.html

Comment

• Може и да е вярно а може и да не е. Ще стане ясно, като направят химически анализ за взривни вещества.

Странното е (ако е вярно), че са намерени отломки, които не са от лайнера.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Абе не знам...ама последните два дена са ги попилели - http://www.moreto.net/novini.php?n=305487&c=03

Comment

• Взривил се е един от двигателите

http://tass.ru/proisshestviya/2407011
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Как се взривява реактиввен двигател на пилон под крилото че да разруши самолет.Имаше един боинг дето му падна двигателя при излитане, конкорда засмука някаква шина от постата и не се взриви ами се запали, на един ТУ 154 му се пръсна турбината, ефекта бил като че са го стреляли с бук, ама пак не се разпадна, вярно че катастрофира ама щото това става в момент на излитане и рязко губи мощност когато най му трябва, един 747 мина през облак от вулканично изригване блокират му и 4 двигателя, обаче планира и като излиза от облака пак ги пали и каца благополучно.Та как точно се взривява един такъв двигател, дори да има изтичане на гориво турбината го издухва, най-много да стане пожар а той се овладява със спиране притока на гориво и пожарогасителна система, абе нещо усукват ми се струва, явно знаят вече ма искат да го изтърсят в подходящ момент.

Comment

• Де да знамкак такапише..

Няма ли шанс да се разпадне ако стане рязка смяна на ъгъла?
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Ако вследствие разрушаването на двигателя има щети по крилото зороди които самолета губи подемна сила от едната страна и това предизвика въртене със ъглова скорост поголяма от допустимата то той се разрушава.Всеки самолет си има праг на претоварване над който се разрушава физически ама за да се стигне дотамтрябва нещо да ги придизвика.Взрив в двигателя е многозначно понятие предполагам че намекват за причинен от външен фактор взрив.Вероятно съществува някаква 1 на милион възможност да се взриви, ама от всичко което съм гледал за самолетни катастрофи няма такъв случай.Освен да е попаднала ракета или да е заложен взрив ми се струва малко вероятно самия двигател така да гръмне.Ся професионалистите ще кажат а ние като лаици в областа ще го приемем.Освен това чисто реактивните двигатели са запазена марка за военните в гражданската авиация се използват турбовентилаторни които имат един голям вентилатор който обдухва двигателя и външно...та не знам как ще се образува такова съотношение гориво въздух та да се взриви - ето едно четиво като за нас - http://aerohroniki.com/2013/07/14/ан...?игател/

Comment

• Доколкото съм запознат, самолетите от тази фамилия и не само, предават в реално време доста данни, касаещи техническото състояние на машината. Особено пък двигателите.
                      А това означава, че всеки параметър, мръднал и съвсем малко от нормалното оставя следа в системата и генерира аларми.
                      Поради това си мисля, че ако разрушанането на двигателя беше станало в следствие на технически проблем, това щеше да се знае още преди трагедията.
                      Остава варианта да е била заложена бомба в двигателя.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Абе реално погледнато всичко може да стане даже и немислимото, например в един документален филм някъв боинг катастрофира заради накаква повреда която вероятноста да се случи била практически равна на нула та чак не била заложена в инструкциите и симулаторите на полет....обаче се случва и от тогава симулират дори и невероятни ситуации.Не си спомням какво точно беше пък и да си спомня едва ли ще го обясня, ама при някакви супер невъзможни съвпадения на различни фактори уредите въвеждат в заблуждение пилота и той взема неадекватно решение, всъщност взема адекватно решение в истинска ситуация ама в неистинска е грешно решение.
                        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:06.

Comment

• Преди да се пусне на конвеира един самолет, се правят всевъзможни симулации, касаещи именно двигателите.
                          Така в крайна сметка се гарантира това, че каквото и да се случи с един двигател, то не може до доведе до разрушаването на самолета.
                          Дори самото окачване на мотора е такова, че в дадена ситуация, ако той може да стане причина за разрушаването на крилото, той се откача и пада.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Да де ама после има човешки фактор касаещ подръжката.Ако там не са си вършели работата според инструкциите и правилата, а и колкото и да ти е чудно и там ползват секънд хенд части,друг е въпроса че са минали анализ преди да ги допуснат, друг е въпроса че се пише за сменена част в документите ама даже не са я погледнали.Ама тука ми стана интересно, как аджеба ще се взриви такъв двигател, без да има заложен взрив или ракета.

Comment

• Странна работа, шайтан-тръбата не мое да стигне до тоз самолет на таз височина, а пък да заложат взрив в двигателя ми звучи много холивудски. Ама ей го, взривил се двигателя бил, и това не го казва някой си а уж от разпечатките на кутиите било станало ясно....

Comment

• Дайте да изчакаме резултатите от химическата експертиза, вместо да се правим на авио-експерти.

Струва ми се, че британците вече разполагат с някаква информация по въпроса, щом правят официално изявление, че се касае за бомба.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X