Първоначално публикувано от ivan dimitrov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеЧе защо Маккейн да има думата а Путин не ?????
Това не е от значение за мен. Вьпросьт е че не става дума за частна сделка.
Понеже по горе ме пита - като сключваме сделка с ЕС или САЩ - договорите се оповестяват. Като сключваме с Русия - все е дьлбока таина, докато не дойде време да плащаме. Това ли те кефи? Да те поставят пред свьршен факт.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеЗащо ти е да цитираш когото и да било? Дьржавата вьзлага порьчка на верно частни компании. Това от наша страна. От Руска - ако да е частна сделка, как Путин има думата по вьпроса? Като четеш публикациите, опитваш ли да вникнеш в написаното. В едната от постнатите статии(от теб) си пише че в хазната няма да има приходи, поради изплащане на заема. Е уж се разбрали там нещо си по вьпраса, неясно какво и как. Кое е частното тук(освен опитьт за супер далаверка)?
Аз като взема кредит също го изплащам и съм на печалба когато го изплатя и инвестицията почва да се възвръща.Затуй и не ми пука че съм безработенКакво искате веднага да потекат пари ли.И арабските шейхове инвестират в небостъргачи които ще им носят печалба когато нефта свърши.Е тва ни е проблема, нямаме търпение и искаме печалбата веднага.Навремето вложих труд и пари докато другите живяха по дискотеки и плажове, ся аз си живея а те плащат наеми или тепърва изплащат заеми.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
Аз като взема кредит също го изплащам и съм на печалба когато го изплатя и инвестицията почва да се възвръща.
Причината да спомена начина на финансиране е да ти покажа че не става вьпрос за частен проект, както твьрдиш(то няма и как да е).
И следователно няма разумна причина да се крият договори. Не ми стана ясно защо намесвате всеки който ви падне в наща местна простотия.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Ми няма намесени европейски пари.Що трябва да им даваме отчет когато не харчим техни средства.Не ми се търси вече но мисля и че и в другите държави потрасето проектите не са публични.Просто ние сме слабото звено в проекта.И се съмнявам че ще ни оставят на мира дори и да сме изпълнили европейските изисквания, ще намерят други причини
"Българският участък ще струва 3.5 милиарда евро [33]. Стойността му е почти половината от общата сума, необходима за изграждането на целия сухопътен участък, тъй като у нас трябва да се изгради и терминалът, който ще приема цялото количество природен газ за Европа и три компресорни станции. Българският енергиен холдинг ще финансира 15% от стойността чрез заем в размер на 620 млн. евро при лихва от 4.25%, който ще се връща за 22 години. 15% е делът на „Газпром“, а за останалите 70% ще бъде осигурен заем от руската страна при неясни параметри. От 2018 г., веднага след запълването на капацитета, българската страна ще получава дивидент от проекта в размер на 715 млн. лв. до 2035 г. Икономическият министър Драгомир Стойнев съобщи още, че очакваните приходи (от транзитни такси) за периода 2013–2043-а година се равняват на приблизително 2,8 млрд. евро, които ще влязат в бюджета."
На 14 ноември 2006 г. руският Газпром и италианската компания „Ени“ влизат в споразумение за стратегическо партньорство, даващо право на Газпром да доставя руски газ директно на италианския пазар, като се започне от 2007 г
Тръбопроводът ще бъде построен и управляван от няколко проектни компании. Първоначално за изграждането и експлоатацията на офшорната част на Южен поток са създадени две дружества, и двете намиращи се в Цуг в Швейцария с акционерен капитал от 100 000 CHF.[21] Южен поток АД, съвместно предприятие между Газпром и Ени, е учредено на 18 януари 2008 г., а Южен поток транспорт АД, съвместно предприятие между Gazprom, Eni, Électricité de France и Wintershall е учредено на 3 октомври 2011 г.[22] Управител на Южен поток транспорт АД е Марсел Крамер, бивш главен изпълнителен директор на компанията за транспортиране на газ Gasunie. Газпром притежава 50% от акциите на Южен поток транспорт АД, Eni – 20%, a Électricité de France и Wintershall притежават по 15%. През ноември 2012 г. е решено да се създаде South Stream B.V., настоящата проектна компания, в Амстердам.[23] По-рано Eni е регистрирала компания в Амстердам под името South Stream BV, но през февруари 2012 г. се преименува на Eni JPDA 11-106 BV.[24]
Българският участък от газопровода ще бъде построен и управляван от съвместно предприятие на Газпром и Булгаргаз, а сръбският участък от съвместно предприятие на Газпром и Сърбиягаз (Srbijagas).[25] [26] [27] Унгарският участък ще бъде построен и управляван от съвместно дружество, в което равни дялове имат Газпром и държавната Унгарска банка за развитие (MFB), които ще закупят изготвеното предпроектно проучване на унгарския участък от SEP Co., съвместно предприятие между Газпром и MOL.[28] Словенският участък ще бъде построен и управляван от съвместно дружество, в което равни дялове имат Газпром и Geoplin Plinovodi. За построяването на хърватския участък ще бъде създадена руско-хърватска компания, в която участието ще е 50%-50%.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Много голяма е залака за този южен поток, много пари ще се откраднат
Comment
-
Ще постна две новини:
1. Путин: България да си поиска пропуснатите печалби от ЕС
Владимир Путин обоснова спирането на "Южен поток" с отказа на България, под натиск от Европейския съюз, да разреши преминаване на тръбата през нейна територия.
2. Брюксел: България няма право на компенсации заради спирането на "Южен поток"
Първата новина някак си я разбирам. Засегнат е интереса на Русия и Путин реагира типично в негов стил. Това е нормално.
Втората новина обаче ме изненада. "Нашето семейство" ЕС не ни защити, а като ощипана мащеха се презастрахова, казвайки ни, да не разчитаме на компенсации.
Определено в този случай ние защитавайки европейската политика, която е повлияна в този случай от политиката на САЩ, губим доста.
Нито една друга държава не определи Южен поток като губещ проект.
"Вечни врагове" като Турция и Русия си стиснаха ръцете, а ние стиснахме на чичо Сам дудука.За пореден път аз влизам в бой.
Последният истински сега предстои.
За такъв ден живей.
За такъв ден умри.
Comment
-
Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщениеЩе постна две новини:
Владимир Путин обоснова спирането на "Южен поток" с отказа на България, под натиск от Европейския съюз, да разреши преминаване на тръбата през нейна територия.
Първата новина някак си я разбирам. Засегнат е интереса на Русия и Путин реагира типично в негов стил. Това е нормално.
Втората новина обаче ме изненада. "Нашето семейство" ЕС не ни защити, а като ощипана мащеха се презастрахова, казвайки ни, да не разчитаме на компенсации.
Определено в този случай ние защитавайки европейската политика, която е повлияна в този случай от политиката на САЩ, губим доста.
"Вечни врагове" като Турция и Русия си стиснаха ръцете, а ние стиснахме на чичо Сам дудука.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Споменавах някъде, тук или в друга тема, че заинати ли се Путин, ще направи съвместни инвестиции с други икономики извън ЕС, изпитващи глад за ресурси - тогава ще настане едно дупчене на земните недра, с неясен както икономически, така и екологичен ефект, и тогава пак американците ще спечелят.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщениеЩе постна две новини:
"Вечни врагове" като Турция и Русия си стиснаха ръцете, а ние стиснахме на чичо Сам дудука.
Това с дудука е от "Варненската арт инсталация". Митака да сподели дали я е видял. Освети ги и у Варна с "оЙроценности".
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеСпоменавах някъде, тук или в друга тема, че заинати ли се Путин, ще направи съвместни инвестиции с други икономики извън ЕС, изпитващи глад за ресурси - тогава ще настане едно дупчене на земните недра, с неясен както икономически, така и екологичен ефект, и тогава пак американците ще спечелят.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Поздрав за евро-атлантиците - https://www.youtube.com/watch?v=IbniTOgiBdYAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеПоздрав за евро-атлантиците - https://www.youtube.com/watch?v=IbniTOgiBdYОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеНещо са се скрили наще борци за демокрацияAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Това долу са думи казани от Лавров по повод някакви обвинения към Русия за Украйна нещо ставаше дума.
Не стига че лъже , наща Кристалинка , а и исползва руски пословици и поговорки
"Обяснението за прекратяването на проекта "Южен поток" с България донякъде изглежда малко прехвърлено от болната глава на здравата."
http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...avchik-6028351Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
Comment