Известие

Collapse
No announcement yet.

ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    Няма нарушение на европравилата в ЮП.

http://www.duma.bg/node/91269
    Павка, абе ти чете ли го това?
    Имало "насипен" ПРОЕКТО договор за цената на транзитиране. Направо да се чудиш - що така наще министри, не са се избили да 'одят да копат, та да стане по бързо.

А Митак - колкото и да ти изглежда невероятно - газ се добива не само в Русия. Молдова има намерение да става член на ЕС, та -а-а - да Европейски газ ще е. Азербайджан се чува, че също може да доставя газчица.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от Георги Савов Покажи съобщение
      Червения с халката,само мога да те съжалявам!
      Бай Митко какво пушечно месо,какви пет лева!
      Борят се две системи за сфери на влияние,но ти явно още живееш преди 89г.
      Представителите на "Позитано "20,не ви броят за хора,но се радват че има такива заблудени !На такива като вас разчитат!
      Определини хора си напълниха джобовете с евро покрай ЮП,а на накои тук пишещи напълниха главите с бръмбари!
      Жалка история,но вие продължавайте да дерзаете!
      Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
      Добре че сте вие просветените.........
      На всички тук това че се борят две системи е ясно, също така е ясно че ние ОБСЛУЖВАМЕ едната страна въпреки нашите интереси .... едните от нас са съгласни с това и не виждат нищо лошо да сме чужда "работна ръка" другите казваме че ще ние много по добре ако си избираме партньорите според това кое е полезно за НАС ....
      Заели сме страната на Русия (или поне аз , да не говоря от името на всички ) защото поне от това което се казва и се прави става ясно че Русия се бори за равни права на всичкки държави независимо от кой съюз са а САЩ и пионките от ЕС отстояват " изключителността " на американците...
      За продажните ни управляващи също не виждам разногласия положението е безнадеждно ...нямам представа какво трябва да стане за да се оправи това блато ....
      И не виждам какво комунистическо има в моята позиция по въпроса... също и не съм видял някой тук да копнее за социалистическа България или да иска възраждането на СССР . Ако мога така да се изразя след разпада на СССР едната страна на противостоянието изчезна но другата (както се оказва) не ...та аз искам да исчезне и втората половина от онова време за да може всеки да живее и да се развива според възможностите си и талантите си а не според волята на "изключителната" държава. Знам че е почти невъзможно...но поне някой посмя да се противопостави на тази система и аз го подкрепям.... Ако го беше направил Китай , щях да подкрепям Китай ...и това няма нишо общо с моите политически предпочитания.....
      Единственото ми предпочитание е България да е колкото може по свободна!
      Какви две системи ви борят и двамата. Системата е една навсякъде - капитализъм.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Какви две системи ви борят и двамата. Системата е една навсякъде - капитализъм.
        Подробно съм обяснил кои две системи имам впредвид.

---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:55 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Имало "насипен" ПРОЕКТО договор за цената на транзитиране. Направо да се чудиш - що така наще министри, не са се избили да 'одят да копат, та да стане по бързо.

А Митак - колкото и да ти изглежда невероятно - газ се добива не само в Русия. Молдова има намерение да става член на ЕС, та -а-а - да Европейски газ ще е. Азербайджан се чува, че също може да доставя газчица.
        Като няма договор как може да е в разрез с европейските правила ???

А тези находища които са "евентуално" , "може би" , "в най близко бъдеще" това е несериозно.. Единствено азерите , ама при тях май пак зависимостта от Русия е голяма , нямам време сега до проверя (работя) , но мисля че руски компаннии добиват газ в Азербаджан .... не съм сигурен в това , последното...
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Това все пак не е договор за наем на гарсониера. Има си договаряния, проекти и т.н. Освен това ЕК въобще няма никакви възражения относно договора за цената на газта. Те им казват проверете си тръжните процедури защото може да не съответстват на принципите на конкуренция в ЕС. Те нашите умници казват, ама ние нямаме окончателен договор за цената. Забележи само как го формулират, може да не съответства. Може пък и да съответства, въпрос на позиция.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Това все пак не е договор за наем на гарсониера.
            Именно - не е. Става въпрос за доста парички. Зачекнах ползата от проекта(съмнителната) за България. Това че другаря Путин искаше да ни го нахлузи като на Украйна(спомнете си за какво се драчеха там).
            А това че наще са омотали процедурите е друг въпрос.

Comment

Именно - не е. Става въпрос за доста парички. Зачекнах ползата от проекта(съмнителната) за България. Това че другаря Путин искаше да ни го нахлузи като на Украйна(спомнете си за какво се драчеха там).
              А това че наще са омотали процедурите е друг въпрос.

Украйна до сега беше на руска издръжка ....сега вече е свободна да решава съдбата си и вече бере плодовете от това
              Last edited by Orm; d.m.y г., 17:17.
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Ми добре дай го тоя газ.Само че като има толкова газ в Европа защо Германия се захранва от Ямал и Северен поток и то на най-ниска цена в Европа.Ми като говорят за санкции да вземат да кажат че няма да купуват газ от Русия и да си даяним на Европейска газ.Или май газта като влезе в Европа и вече не Руска ами европейска.Я ми кажи, ако Южан поток в този му вид го извием към Саудитска арабия, дали щеше да има драми със Третия енергиен пакет.Ай купувайте си ток от Марица 1 и 3 и бъдете щастливи.На цял свят му е ясно че всички искат да докопат ресурсите на Русия ще ми сваляте тука звезди от небето.Все ми е тая кой е от другия край на ЮП ,въпроса е ний да сме добре.И щото сме алчни тарикати никакъв поток няма да мине през нас.
                Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:48.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Ето че не европравилата са отказали руснаците а наще малоумници. Защото ако се беше построила тръбата руснаците нямаше къде да ходят освен да следват нашите (ЕС) правила....

http://itar-tass.com/ekonomika/1628376

"Это отсутствие именно разрешения на строительство. Этот вопрос не имеет никакого отношения к "Третьему энергетическому пакету", который регламентирует эксплуатацию", - подчеркнул Миллер.
                  Глава "Газпрома заметил, что отсутствие разрешения на работы - "это решение болгарской стороны", а не Еврокомиссии. "Здесь нечего кивать на Еврокомиссию. Разрешение на строительство выдает правительство Болгарии"
                  Last edited by Orm; d.m.y г., 17:52.

Comment

• Ха, Европа още си мисли че тя командва парада.Абе като не и нужен руския газ и си има свой защо се натиска бе.А пък въпреки визитите на Могерини в Турция - нъцкиЕрдоган е непреклонен.Тъп човек! "Визит главы европейской дипломатии Могерини в Анкару, призванный обратить турков в прозападную геополитическую веру, не принес результатов. Эрдоган остался непреклонен. Несмотря на то, что ему пообещали форсировать процесс евроинтеграции. Это после десятков-то лет ожидания" - http://ria.ru/radio_brief/20141209/1...e=registration

Ся за какво тормозят комшиите, нали не са в ЕС. - Дружить с Россией оказалось более выгодно и интересно, нежели кормиться "пряниками" и "завтраками" Евросоюза. Турция не намерена участвовать в антироссийских акциях, хотя и рвать связи с Европой тоже не хочет. Правда, приезд такого политического тяжеловеса как Дэвид Кэмерон назвали "тяжелой артиллерией". Ведь вслед за пряниками последует кнут, и именно устами британского премьера этот кнут обычно озвучивается. Что это будет и чем можно надавить? Точного ответа у Европы, внезапно развернувшей целый дипломатический спецназ на Анкару, похоже нет. Иначе она могла бы уже все решить, не тратя столько усилий." - http://ria.ru/radio_brief/20141209/1...e=registration

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                      Ето че не европравилата са отказали руснаците а наще малоумници. Защото ако се беше построила тръбата руснаците нямаше къде да ходят освен да следват нашите (ЕС) правила....

http://itar-tass.com/ekonomika/1628376

"Это отсутствие именно разрешения на строительство. Этот вопрос не имеет никакого отношения к "Третьему энергетическому пакету", который регламентирует эксплуатацию", - подчеркнул Миллер.
                      Глава "Газпрома заметил, что отсутствие разрешения на работы - "это решение болгарской стороны", а не Еврокомиссии. "Здесь нечего кивать на Еврокомиссию. Разрешение на строительство выдает правительство Болгарии"
                      Този си говори врели-некипели.

Прочети евродирективата "ТЕП", виж, какво изисква тя, после ми докажи, че Русия има документирани договорки за двете важни клаузи:

1 - Собственика на тръбата от руска страна и продавачът на газта да не са един и същ.

2 - Русия да разполага само с 50% от капацитета на тръбата.

и чак тогава говори, че България, своеволно не е издала разрешение за строеж.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ае стига вече, няма Южен поток няма руска зависимост за България.Нали това искахте.Докарвайте си газ откъдето искате само не и от Русия.

Еви презокеанските приятели, сами си го казват. http://inosmi.ru/usa/20141210/224833240.html

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Този си говори врели-некипели.

Прочети евродирективата "ТЕП", виж, какво изисква тя, после ми докажи, че Русия има документирани договорки за двете важни клаузи:

1 - Собственика на тръбата от руска страна и продавачът на газта да не са един и същ.

2 - Русия да разполага само с 50% от капацитета на тръбата.

и чак тогава говори, че България, своеволно не е издала разрешение за строеж.
                          Оф...като радио точка си ...не съм се самоцитирал, и не го твърдя аз а едиин човек който все пак има бегла представа за проекта ....

http://www.south-stream.info/pipeline/structure/ - Това е сайта на ЮП виж как са разпределени нещата.

А първата точка е някъв абсурд , те за това са се отказали хората , да построят тръбата и да не са собственици ...много изгодно предложение...

Shareholders: Gazprom (50%), Eni (20%), EDF (15%), Wintershall Holding (15%) - Да ги сметна ли вместо теб ???
                          Last edited by Orm; d.m.y г., 20:23.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                            много изгодно предложение...
                            Да де, много по изгодно е да построиш тръбата, да отчуждаваш имоти и т.н.т. без да знаеш ще имаш ли някаква полза. Павката да не "избухва" с процентите дивиденти, щото в един миг може да се окаже че това дружество печалба няма. Наистина много ми се иска да публикуват това което е подписано, та да се посмеем. Можем да гадаем на какво ниво е. Вече го писах - изумително е да се твърди че имаме договор, а нарушаването му да е без правни последици.
                            Да не се окаже че всичката документация е "хвърчащи" проекто договори.

Comment

• То у нас всичко взе да изчезва. Договори за газопроводи, досиета от банки, даже и тефтерчета. Започвам сериозно да се замислям и за оная ми работа.

Не ме е яд, че ме лъжат, ма ме е яд, че мислят, че им вярвам.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми , сега вече можем спокойно да седим и да се наслаждаваме как го "нахлузват" на турците.

Comment

Working...
                                X