Известие

Collapse
No announcement yet.

ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Въпроса беше как така няма да допускат други да преговарят за 7 -миблок.Някой европейски пакет или директива не се ли нарушава.Там до жицата некой друг да допуснат 50-50...ммм?Или за американците не важи.Да им пикам на евродемокрацията.
    Не това е въпроса. Не ни трябват нови мощности - това е въпроса.
    Инак - даваш линк към писание, споменаващо некъв вестник който пък намеква за други които писали нещо и ни заливаш с възмущение. А за ЮП, за ебати и договорките не ти дреме, там нищо не те притеснява. Ако беше руснак - нямаше да е чудно, но.....
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Въпроса беше как така няма да допускат други да преговарят за 7 -миблок.Някой европейски пакет или директива не се ли нарушава.Там до жицата некой друг да допуснат 50-50...ммм?Или за американците не важи.Да им пикам на евродемокрацията.
      Липсата на конкурс в дискутирания случай не е в разрез с правилата на ЕС. Това се практикува и е практикувано и в други държави от ЕС. А практиката показва, че повечето конкурси, касаещи строежа на ядрени мощности, водят до задънена улица.
      Първо чети и после пикай.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Не това е въпроса. Не ни трябват нови мощности - това е въпроса.
        Инак - даваш линк към писание, споменаващо некъв вестник който пък намеква за други които писали нещо и ни заливаш с възмущение. А за ЮП, за ебати и договорките не ти дреме, там нищо не те притеснява. Ако беше руснак - нямаше да е чудно, но.....
        Да Ванка не ни трябват, ще затворим старите блокове някой ден и ще внасяме, пари бол.Като не ни трябва може да изнасяме.Може пък да измислят технология за безплатна енергия и т.н.
        Ма ся са сетиха Варна да е хъб за европа.http://www.moreto.net/novini.php?n=273830&c=02 Все още не искат да разберат че вече е история ЮП.Та вместо да се радват що се вдига толкова шум след като мандалото лопна..
        А прочети втората половина на следващия линк и ми кажи турците прости ли са като са събрали три тръби от три доставчика.http://www.moreto.net/novini.php?n=273828&c=02
        Всъщност ние не гоним независимост а само си сменяме господарите.Типично по български ни мързи да си напънем мозъците и да поработим, вместо това, да има за боб и леб, па някой друг балък да се трепе и навира между шамарите.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Имаш ли идея кога ще дръпне икономиката ни толкова, та да ни трябват нови мощности? Сега се оказва че използваме по малко от 1/3 от наличните. Преди седмица съобщиха че в момента предлагаме тоци на 8ст и няма търсене. Сети се че един светодиод консумира 10 пъти по малко от 1 крушка, един ел двигател е с 30 процента по голямо кпд от тия преди 10г, и ще се сетиш кога ще ни трябват нови мощности.
          За Руската тръба - няма лошо да се направи, ама не при тия условия. При тия условия и Турция ще се откаже. Само дето там няма и да опитат да ги предложат.
          Сам казваш - трима доставчици, това е независимост и сигурна ниска цена. Как точно очакваш това да се случи, ако останем само на ЮП. Да, много е лошо за нас, Американски компании да се включат в тръбата от Украйна. Ми то ши трябва да купуваме по евтина газ. Ко ши ги праим тез пари дето ще останат!?
          Не дай боже пък, да вземем да копаме у морето и от там да потече - съвсем ще закъсаме.

Comment

• Шефът на „Южен поток“ с 31 000 лв. заплата и експерт за шофьор:

http://offnews.bg/news/%D0%A0%D0%B0%...80_430687.html

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Имаш ли идея кога ще дръпне икономиката ни толкова, та да ни трябват нови мощности? Сега се оказва че използваме по малко от 1/3 от наличните. Преди седмица съобщиха че в момента предлагаме тоци на 8ст и няма търсене. Сети се че един светодиод консумира 10 пъти по малко от 1 крушка, един ел двигател е с 30 процента по голямо кпд от тия преди 10г, и ще се сетиш кога ще ни трябват нови мощности.
              За Руската тръба - няма лошо да се направи, ама не при тия условия. При тия условия и Турция ще се откаже. Само дето там няма и да опитат да ги предложат.
              Сам казваш - трима доставчици, това е независимост и сигурна ниска цена. Как точно очакваш това да се случи, ако останем само на ЮП. Да, много е лошо за нас, Американски компании да се включат в тръбата от Украйна. Ми то ши трябва да купуваме по евтина газ. Ко ши ги праим тез пари дето ще останат!?
              Не дай боже пък, да вземем да копаме у морето и от там да потече - съвсем ще закъсаме.
              Никъде не съм казал да е само ЮП.Който и да е единствен доставчик ще търси да извива ръце.Но ако имаш ЮП и още един от дето ще да е е по-друго.Американски компании ако се включат в тръбата ще купуваш евтин газ докато другия се откаже после Лошото е че на нас никаква тръба не ни уйдиса.От морето газ ще потече само ако друг я изкопае а ние вземем трохите.Хората се чудят как да им потече нефт в двора - ний не, не ни трябва имаме достатъчно.Открий го, построй мрежата и му тури пломба, кат ти дотрябва използвай го.Затуй щатите сега използват своите си източници в подходящия за тях момент.И не напоследно място тези проучвания за нефт и газ трябва да се правят от наши фирми а не от чужди.Щото така си е нашо а ако ангажираш чужда фирма за да икономисаш пари за проучвания и боцкане и някой да си тури в джоба пачка, то тази фирма няма да го прави щото и е интересно а защото ще иска дял, печалба, възвращаемост а както е видно нащте са на принципа аз да забогатея майната и на България.

Comment

Никъде не съм казал да е само ЮП.Който и да е единствен доставчик ще търси да извива ръце.
                И ето го смисъла на прословътия 3-ти пакет, дето толкова го проклинаш. Ако руснаците сами си построят газопровода а на нас плащат предварително уговорена транзитна такса - супер, добре дошло, можеше и в газ, без проблем. Ама не, ние трябва да строим на половина, за да си продава Русия газта. Това срещу дивиденти от дружество с мажоритарен собственик - Русияаааа. Същата от чиято печалба ще се отчислява печалбата на въпросното дружество. Приказка!
                За капак - не може друг да ползва тръбата. Демек - приказка със щастлив край.
                Ами.....няма да плача за тоя проект.
                Принципно има компании(не само американски), специализирани в откриването на находища срещу заплащане. Ние май не разполагаме със ресурси(хора и техника) за такива операции.

Comment

И ето го смисъла на прословътия 3-ти пакет, дето толкова го проклинаш. Ако руснаците сами си построят газопровода а на нас плащат предварително уговорена транзитна такса - супер, добре дошло, можеше и в газ, без проблем. Ама не, ние трябва да строим на половина, за да си продава Русия газта. Това срещу дивиденти от дружество с мажоритарен собственик - Русияаааа. Същата от чиято печалба ще се отчислява печалбата на въпросното дружество. Приказка!
                  Принципно има компании(не само американски), специализирани в откриването на находища срещу заплащане. Ние май не разполагаме със ресурси(хора и техника) за такива операции.
                  Пропусна да споменеш, че в началото братушките ще прибират всичко за тях си само ...
                  http://www.capital.bg/politika_i_iko...t_jujen_potok/

Като изключим разните опорни точки, на мен ми е интересно, защо аджеба "братята славяни" ни отебаха за отрицателно време и защо Турция твърди, че другия газов проект е с по-голям приоритет от предложението на Владимир Владимирович...
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Най добре е руснаците да си направят морската част и да си платят на нас за сухоземната, за един хъб в Северозападна България.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                      Пропусна да споменеш, че в началото братушките ще прибират всичко за тях си само ... :
                      Конфигурацията намеква че няма да е само в началото.
                      Всъщност излиза много вероятно да трябва да плащаме накрая. И отново - другаря Путин се разсърди че сме спрели строителството, а се оказа че окончателен договор няма.
                      Очакваше се да се смеем накрая, като лъсне истината.
                      Верно звучи като виц, ма много черен тоя хумор, не ме кефи.

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                        Пропусна да споменеш, че в началото братушките ще прибират всичко за тях си само ...
                        http://www.capital.bg/politika_i_iko...t_jujen_potok/

Като изключим разните опорни точки, на мен ми е интересно, защо аджеба "братята славяни" ни отебаха за отрицателно време и защо Турция твърди, че другия газов проект е с по-голям приоритет от предложението на Владимир Владимирович...
                        Даже ми много ни траяха.
                        Русия предложи 6% отстъпка за Турция а тя иска15%.Затова твърди че ТАНАП е по-важен.Анадънму.Тъй се преговаря.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Естествено, че никой друг не може да ползва тръбата безплатно.Я построй един хотел на два етажа и ела кажи - Митак, я ела ползвай втория етаж.Аз нямам нищо против, ти как си.
                        Третия пакет - кажи на Меркел да го приложи към Северен поток.
                        Когато става дума за енергоносители е естествено всеки да дърпа към себе си да извлече максимум полза.Това че наште тарикати не знаят как да се договарят е друг въпрос.
                        Мисля че това което предлага Олди е най справедливо - хъб на брега и който иска газ да си докара тръбичка.Така Германия или Европа може да построи тръба до хъба и да приложи третия пакет като предложи на руснаците да я ползват 50/50.

А може да мине и повече от една тръба през Бг, ма ний не сме прости като турците.

А така и не ми отговорихте на въпроса, защо въпреки решението на Путин ЕС тръгна да търси решения за ЮП.След като не е важен и необходим не би трябвало да се занимава с тоя въпрос повече.

Comment

Естествено, че никой друг не може да ползва тръбата безплатно.Я построй един хотел на два етажа и ела кажи - Митак, я ела ползвай втория етаж.
                          Никой не е казвал да се ползва безплатно!
                          Нека е хотел, ситуацията е следната - Идваш и ми казваш, дай на твоя територия да построим едно хотелче. Ще го ползваме 50/50. Аз ще организирам курортистите, аз ще боравя с финансите. Ти ще взимаш 50 процента от печалбата, когато изплатиш заема който ще ти дам(заедно с лихвите). Осигурил съм туристи за 2г, ако след това хотела не се пълни, ще ми плащаш кеш дългът си. Естествено, не можеш да каниш ти почиващи.
                          Ще се съглася(може би), но трябва да не съм изтрезнявал 50г.
                          А се разбягаха, щото Путин им разказа виц(друг,пореден). Подозирам че всички са наясно, но нямат друг полезен ход, освен да припкат. Все пак са политици.
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:25.

Comment

• Руснаците трябва да разберат, а те може би го знаят, че естествения път на газта минава през България.
                            Географското разположение на Турция е такова, че може да обедини източници на енергия от Каспийския регион, както и от Персийския залив, но разпределението им за Европа, която всъщност е консуматора, е най-удачно да стане у нас.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Много ме кефите колеги , няма договор но ако имаше такъв нямаше да е изгоден......... някви мегаспособности изкарвате ...

P.S - Митак ти не разбра ли че на неудобните въпроси не е прието да се отговаря . Така че не очаквай отговор на конкретен въпрос....
                              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Честито колеги,
                                България я чака светло туристическо бъдеще. Западноевропейски баби ще точат лиги по бг нестинари и овчари. Шивачки народни песни ще пеят.
                                Млекари руйно вино ще пият.
                                Не щем големи геополитически проекти, не щем химия и енергетика. Добре дошли западни банки, българските ще ги скапем, за да може вие да печелите.
                                Ще произвеждаме мед и шарани и ще задминем Румъния и Унгария.
                                Тъпанари......
                                За пореден път аз влизам в бой.
                                Последният истински сега предстои.
                                За такъв ден живей.
                                За такъв ден умри.

Comment

Working...
                                X