Известие

Collapse
No announcement yet.

ЕК открива наказателна процедура срещу България за "Южен поток"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Пак не си наясно. Това е стандартна схема за източване на предприятие от "хора", за които правилата не важат. Този филм съм го гледал вече.
    И аз вашите филми съм ги гледал, но като ме хванат за превишена скорост, си знам, че това е заради това, че съм карал бързо а не заради това, че съм част от някаква схема.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      И аз вашите филми съм ги гледал, но като ме хванат за превишена скорост, си знам, че това е заради това, че съм карал бързо а не заради това, че съм част от някаква схема.
      И като те хванат ти , а не ти плащат, че си баш джигит. И на мен ми се случва същото, но не и на въпросните "честни хора", които прожектират "нашите" филми.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Това, което сега се случи с ТЕЦ Варна и е толкова неприятно за някои хора, се нарича "предизвестена смърт" (с 8 годишно предизвестие).

Накратко - някой си помисли, че правила има, но те не важат за него.

Оказа се, че те важат и за него.
        Е кой е тоя дето не важат правилата за него.Доколкото знам фирмата не е българска а европейска и трябваше да донесе ценностите си под формата на по съвременно оборудване, дето да замени архаичното от соца.Ама иначе прибираха печалбата.Да не говорим че можеха да минат на газ, ама пак европейските ценности ни отрязаха газа.Евроценностите са на запад от нас, тука сме колония, а колониите се ограбват.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Е кой е тоя дето не важат правилата за него.Доколкото знам фирмата не е българска а европейска и трябваше да донесе ценностите си под формата на по съвременно оборудване, дето да замени архаичното от соца.Ама иначе прибираха печалбата.Да не говорим че можеха да минат на газ, ама пак европейските ценности ни отрязаха газа.Евроценностите са на запад от нас, тука сме колония, а колониите се ограбват.
          ЧЕЗ много добре са си направили сметката и са разбрали, че няма как да модернизират ТЕЦ - а при тези изкупни цени. Поради това са искали цените да станат аналогични с тези на американските тец-ове, ама йок.

А това за колонизатоите и колониите, ти вечно пропускаш една много дребна подробност:

Преди да стане една държава колония, тя бива колонизирана.

Това пък e ставало обикновено против волята и.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Даже Украйна ще провежда референдум за нато и ес.А нас не ни питаха, май само нас.Когато са сключвали договорите са си чели усровията нали, а те не са сключени при днешните цени, досега какво правиха.Когато работех в топлофикация тамън я бяха купили французите и първата им работа беше да махнат старите котли на мазут с нови на газ.На тия какво им пречеше.Де е държавата да следи за спазването на договора.Ма въпроса ми беше не защо закриват теца, а защо се опасяват от липса на ток при авария на някоя мощност.Нали имахме излишък от енергия и някой от вас твърдеше че нени трябват повече енергоносители.

Comment

ЧЕЗ много добре са си направили сметката и са разбрали, че няма как да модернизират ТЕЦ - а при тези изкупни цени. Поради това са искали цените да станат аналогични с тези на американските тец-ове, ама йок.

А това за колонизатоите и колониите, ти вечно пропускаш една много дребна подробност:

Преди да стане една държава колония, тя бива колонизирана.

Това пък e ставало обикновено против волята и.
              Щом им е такава сметката, да върнат парите взети за несвършена работа и да си понесат отговорностите по договора за приватизация. Нали това изискват евроатлантическите ценности?
              Никой не е получил съгласието ми да разпродава ресурсите на държавата ми и да ме вкарва в блокове.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                .......Ма въпроса ми беше не защо закриват теца, а защо се опасяват от липса на ток при авария на някоя мощност.Нали имахме излишък от енергия и някой от вас твърдеше че нени трябват повече енергоносители.
                Ами и в случая не става въпрос за недостиг на ел. енергия а за недостиг на електропреносен ресурс.
                Локалната електропреносна мрежа е оразмерена при наличието на този източник и при отпадането му става невъзможно захранването на консуматорите от останалите източници.

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Щом им е такава сметката, да върнат парите взети за несвършена работа и да си понесат отговорностите по договора за приватизация. Нали това изискват евроатлантическите ценности?
                Никой не е получил съгласието ми да разпродава ресурсите на държавата ми и да ме вкарва в блокове.
                100% съм съгласен с теб. Този който е сключвал договорите, които сега са в ущърб на нацията и който не упражнявал нужния надзор пък е получавал дебела заплата за това, сега да плаща сметката или да ходи в пандиза.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Ами и в случая не става въпрос за недостиг на ел. енергия а за недостиг на електропреносен ресурс.
                  Локалната електропреносна мрежа е оразмерена при наличието на този източник и при отпадането му става невъзможно захранването на консуматорите от останалите източници.
                  За човек запознат с това, що е то електричество, изказването ти е меко казано странно(ще се огранича с това определение).
                  Недостигът е точно на мощности( студен резерв).

Comment

За човек запознат с това, що е то електричество, изказването ти е меко казано странно(ще се огранича с това определение).
                    Недостигът е точно на мощности( студен резерв).
                    Има огромна разлика между недостиг на мощност изобщо (в национален мащаб) и недостиг на мощност в определен сегмент от мрежата!

Помисли върху слeдното:

Ако допуснем, че у нас работи само АЕЦ Козлодуй, която е с неограничена мощност и няма други източници в мрежата, ще има ли недостиг на ел. енергия в определени региони?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Тоя енергопреносен ресурс не беше ли задължение на ерепетата.Ся значи нищо против нямам евроценностите, ма какво е това евроценности, всеки говори за това понатие ма грам не го охарактеризира.Знам приказката за гордиевия възел и цар Соломон.Та мисълта ми е, ако ще има евросъюз в смисъла който аз влагам в това понятие то трябва да имаме едно европейско правителство, един президент и един парламент, който създава закони за всички страни членки чиито граници стават чисто административни и всяка една се управляват от губернатор който съблюдава спазването на едините европейски закони.Една полиция едно раследване един съд едно здравеопазване образовани е и т.н.Всичко друго е стръв за шарани като нас да са пионки в някакви игри на големите играчи.А, и независима политика.В сегашния си вид това чудо няма бъдеще.

Comment

• Аз смятам, че след като не сме Швейцария и да държим при нас парите на света, след като нямаме природните ресурси на арабския свят, след като сме проспали огромен период от развитието на технологиите, това да бъдем част от един относително богат съюз е единствената ни алтернатива.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Има огромна разлика между недостиг на мощност изобщо (в национален мащаб) и недостиг на мощност в определен сегмент от мрежата!

Помисли върху слeдното:

Ако допуснем, че у нас работи само АЕЦ Козлодуй, която е с неограничена мощност и няма други източници в мрежата, ще има ли недостиг на ел. енергия в определени региони?
                          България е с така организирана електропреносна мрежа, че да покрива адекватно нуждите съобразно консумацията, вярно не навсякъде, но на повечето места. Или поне някога беше така.
                          АЕЦ-а си е с точно определена мощност, която реално е недостатъчна, освен това е реактивна(негъвкава) мощност и за балансиране на системата са необходими "бързи"(гъвкави) мощности. Те за това е нужен "студен" резерв.

Comment

• Да де ма аз не искам да съм само бройка.Щото сега само ни лъжат, това изпълнете онова изпълнете, ма ще ви санкционираме ще ви отложим...Значи казват е ви законите е ви изискванията имате пет години да ги изпълните.Точка.След пет години ако си ги изпълнил влизаш и така кмета на долно Уйно няма си развява байряка или некъф си дилър с 50 висящи дела и с пет пресъди да ходи на свобода.Другото което е политикта на тоя съюз не трябва да е тази която е в момента.Щото днеска четох едно интервю с Меркел и като я попитаха тя ли е европейския съюз, доста остро отговори.Значи тоя съюз не трябва да позволява вмешателство от вън, по вътрешни и международни въпроси.И да прав си малка и бедна страна сме и не можем да оцелеем сред акулите и ни е необходим съюз.Дали с РФ или ЕС е въпрос на избор на народа.За момента моя избор не еЕС поради несъгласие с политиката му на конфронтация наложена му от САЩ.

Comment

България е с така организирана електропреносна мрежа, че да покрива адекватно нуждите съобразно консумацията, вярно не навсякъде, но на повечето места. Или поне някога беше така.
                              АЕЦ-а си е с точно определена мощност, която реално е недостатъчна, освен това е реактивна(негъвкава) мощност и за балансиране на системата са необходими "бързи"(гъвкави) мощности. Те за това е нужен "студен" резерв.
                              Виж сега, очевидно не си се замислял върху обстоятелството, че на този свят не съществува проектирана система, която да гарантира 100% от нуждите на потребителите. Може би с малки изключения, когато говорим за крайно критични системи, но те касаят малък брой портебители.

А такава система няма, защото изграждането и подръжката би я напавило толкова неефективна, че всеки би се отказал от нея.

Такава е и eлектропреносната система. Изчезне ли един източник в нея, това може да бъде само частично компенсирано от останалите. Най-малкото загубите по преноса ще са значителни.

---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Да де ма аз не искам да съм само бройка.Щото сега само ни лъжат, това изпълнете онова изпълнете, ма ще ви санкционираме ще ви отложим...Значи казват е ви законите е ви изискванията имате пет години да ги изпълните.Точка.След пет години ако си ги изпълнил влизаш и така кмета на долно Уйно няма си развява байряка или некъф си дилър с 50 висящи дела и с пет пресъди да ходи на свобода.Другото което е политикта на тоя съюз не трябва да е тази която е в момента.Щото днеска четох едно интервю с Меркел и като я попитаха тя ли е европейския съюз, доста остро отговори.Значи тоя съюз не трябва да позволява вмешателство от вън, по вътрешни и международни въпроси.И да прав си малка и бедна страна сме и не можем да оцелеем сред акулите и ни е необходим съюз.Дали с РФ или ЕС е въпрос на избор на народа.За момента моя избор не еЕС поради несъгласие с политиката му на конфронтация наложена му от САЩ.
                              Според мен е въпрос на време немецът, французинът и британецът да кажат "Баста на EC!"

Ако това се случи тогава ще разбереш що е това истинско разграбване на малки държави от страна на САЩ, Русия, Китай и кой ли още не.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ще вдигнат напражението на 400 или 750кv, в щатите и Русия как го пренасят.Ма това си иска инвестиции и цел на бизнеса.А тука гледат каквото може да опънат.Обаче въпроса пак опира до липса на мощност.Кел файда че имаш мощности в западна България като не можеш я закара в източна.

---------- Post added at 23:22 ---------- Previous post was at 23:18 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

Според мен е въпрос на време немецът, французинът и британецът да кажат "Баста на EC!"

Ако това се случи тогава ще разбереш що е това истинско разграбване на малки държави от страна на САЩ, Русия, Китай и кой ли още не.
                                САЩ ще ни "донесат" демокрация под лъжливи обещания колкото да си направят бази, Русия ще инвестира... всъщност може би вече не.Китайците...пука им за нас, пък и няма какво да копират.Съседите ще ни таковат.

Comment

Working...
                                X