Известие

Collapse
No announcement yet.

Най-лесната мишена за кражба - нашите деца.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
    Не не става с цивилизовани средства щото държавата не работи.
    Какво е държавата, и защо не работи?
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Какво е държавата, и защо не работи?
      Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото.

"Достойнството на държавата зависи в крайна сметка от достойнството на хората, от които е съставена." — Джон Стюарт Мил

Мисля че като направиш анализ на първото изречение ще си отговориш на второто.Някъде там е отговора на втората част от въпроса ти.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

"Необходимо е да се уточни, че нито в науката, нито в международното право, не съществува единно и общоприето определение на понятието държава".

Мааалко по надолу от частта която си копирал.

Щото на АБСОЛЮТНО всеки е ясно - държавата, това сме ние. Нашето поведение, нашите избори, нашите правила, нашето неспазване на правилата, нашето безхаберие, нашето малодушие.
        НАШЕТО, на нас, тия които населяваме тая територия, и сме се съгласили че сме държавата НРБ.
        Тръгвайки да решаваш сам подобни въпроси, се превръщаш в тоя, срещу когото негодуваш.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Със съжаление трябва да отбележа, че само саморазправата оправя нещата на този етап.

Живея до една градинка в която се навъдиха разни "просяци", пияници и т.н. По принцип не ми пречат в живота, но като се изпонапият и по цяла нощ врякат. Преди време ми избиха балансите, излязох на балкона и ги предупредих, че ще им намачкам тиквите, ако не млъкнат.
          Млъкнаха.....точно за 10 минути и пак се почна....
          Жена ми, като човек със здрава вяра в институциите взе да върти телефони, обяснява се с разни дежурни, слуша Моцарт........

Аз подхванах една поцинкована тръбичка 1'' и към 1м. дълга и долу при юнаците.......
          Докато се усетят изтимарих един по гъзюгата а другите...не бях виждал пияни - заляни да припкат като козички.

Ни полиция дойде, ни никой, но от този ден насам е тишина и спокойствие около мен.

Колега, нали разбираш че си изкарал късмет, защото така както ти вадиш 1 цол тръба(без значение дали знаеш колко е това в мм.) така някой друг може да ти изкара 9'' нож или нещо друго и полицията пак няма да дойде...

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Държава е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото.

"Достойнството на държавата зависи в крайна сметка от достойнството на хората, от които е съставена." — Джон Стюарт Мил

Мисля че като направиш анализ на първото изречение ще си отговориш на второто.Някъде там е отговора на втората част от въпроса ти.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          "Необходимо е да се уточни, че нито в науката, нито в международното право, не съществува единно и общоприето определение на понятието държава".

Мааалко по надолу от частта която си копирал.

Щото на АБСОЛЮТНО всеки е ясно - държавата, това сме ние. Нашето поведение, нашите избори, нашите правила, нашето неспазване на правилата, нашето безхаберие, нашето малодушие.
          НАШЕТО, на нас, тия които населяваме тая територия, и сме се съгласили че сме държавата НРБ.
          Тръгвайки да решаваш сам подобни въпроси, се превръщаш в тоя, срещу когото негодуваш.
          Митко и Ванката са прави, ама и двамата!
          Така както държавата, така и всички ние трябва да си гледаме работата, да си вършим задълженията и да бъдем съвестни граждани. Защото съвсем просто и нормално - държавата това сме ние.
          Да, знам колко абсурдно е това - да спазваш закона и с личен пример да се опитваш да направиш нещо и да поставим някакво начало...
          На който не му се занимава да вади тръбата.
          Който иска да направи нещо, нека бъде за пример.
          Единственото спасение от простотиоята и ужасът около нас е, ние да не ставаме такива.
          Поне това е изходът за мен.
          alfa romeo sprint 1984

Comment

Ми решаваш ги сам щото всеки е на принципа балсъму майката, налей една ракия.Това че ние сме държавата е само клише чиито е смисъл подобен на тоя на прословутите РМД-та - да заблуди масите че нещо зависи от тях.Значи от това което си написал следва че трябва да оставим безхаберието и да сложим ред в кочинката, ако действително ние сме отговорни за всичко.Щото принципно както сме им дали власта и правото да ни управляват така можем и да им го отнемем.Да ама не.Държавата се е превърнала в репресивен апарат който ти налага това което е угодно на управляващата върхушка .Тоест няма я обратната връзка от нас към тях.

п.п.Видно е че на никой не му харесва положението, защо тогава пишем по форумите и не си упражним правото.
            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 00:23.

Comment

Бившите РМД-та са днешните кооперации. Разликата е опитът. Ако тогава някой се интересуваше, резултатът можеше да е друг, не навсякъде, естествено. Щом си бачкал във ВАМО си получавал редовно покани за общите събрания. Нека позная - не си ходил на ни едно. Пак с оправданието че от теб лично, нищо не зависи.
              Е, да, ама - не.
              Няма лесен начин, или полагаме усилия да спазваме правилата, когато други не го правят, или се кефим на ситуацията в момента. А тя прогресира и ще прогресира, докато не срещне равно по големина и противоположно по посока противодействие.

п.п. Защо никой!? Някой ходиха по протести, други пък им казваха че не знаят какво искат, или пък че не това им е проблемът. А трети ги псуваха че им объркват ежедневието.
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:37.

Comment

То аз и по пиримиди не ходех.Е ти като ходи какво промени - вдигаш 41 гласа и некъф дет не си го виждал през живота си вдига 100 000.

Comment

За наглостта и чувството за безнаказаност ми беше мисълта.
                  Опитвам се да асимилирам и осъзная начина. Не е с блага дума. Очевидно. Но и с тръбичка не е. Или поне не с една. А как се преодолява инерцията? Как дедите ни са имали непокорен дух, а ние кротки? Изцедени от ежедневие или какво?
                  Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                  My Red Love
                  AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                    За наглостта и чувството за безнаказаност ми беше мисълта.
                    Опитвам се да асимилирам и осъзная начина. Не е с блага дума. Очевидно. Но и с тръбичка не е. Или поне не с една. А как се преодолява инерцията? Как дедите ни са имали непокорен дух, а ние кротки? Изцедени от ежедневие или какво?
                    Виж "черния петък" и ще си отговориш на въпросите.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

На първо време, може да се провери дали има разрешение за разполагане или строеж, а след това, ако има такова, неговота законосъобразност.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Виж "черния петък" и ще си отговориш на въпросите.
                        Не бях чела темата, вероятно защото (изначално) и през ум не ми е минавало да "ползвам" черните петъци.
                        Аз не разбирам и любимата на народонаселението "разходка в МОЛ-а", но туй си е мой проблем.

---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        На първо време, може да се провери дали има разрешение за разполагане или строеж, а след това, ако има такова, неговота законосъобразност.
                        Олди, конкретиката е просто повод.
                        И пример за "личния пример", който дават народните избранници.

Между другото, със задоволство установих, че всенародната любов вече е оставила своя отпечатък върху демонстративното нашествие..
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Не бях чела темата, вероятно защото (изначално) и през ум не ми е минавало да "ползвам" черните петъци.
                          Аз не разбирам и любимата на народонаселението "разходка в МОЛ-а", но туй си е мой проблем.
                          Зададох ти няколко въпроса, свързани с проблема, предизвикващ откриване на темата, а ти някак си, като че ли, го отбягваш.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Зададох ти няколко въпроса, свързани с проблема, предизвикващ откриване на темата, а ти някак си, като че ли, го отбягваш.
                            Някои въпроси няма да получат отговорите си тук.
                            Или поне не все още.
                            My Red Love
                            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Някои въпроси няма да получат отговорите си тук.
                              Или поне не все още.
                              Може и да се получат, ти проучи обстоятелствата, ако имаш желание - аз съм почти сигурен, че с помощта на всички тук, може да се разрешат проблемите.
                              sigpic

Comment

@кака: наглост, чувство за безнаказаност и прочие - мислиш ли, че някой (или поне със сигурност този, който тядосва) изобщо влага смисъла, който ти влагаш в тези думи? Матричаря мисля имаше подходяща фраза в подписа си: welcome to the real world (за съжаление това е real в момента, да не изброявам и други примери)
                                @другите колеги: мисля, че поизместихте темата малко встрани; (без)действието е част от съвременното ни съществуване, дилемата дали 'да хванеш сопата' или да пишеш жалби (може и да се обадиш на 112 или някой друг телефон примерно) е валидна за всекидневни НЕнормални ситуации, случки, постъпки и пр.
                                Мислех да опиша една случка от уикенда и да задам няколко риторични въпроса, но засга ще се въздържа - нищо ново няма да кажа, а и така или иначе всички знаем отговорите...
                                А на кака пак ще припомня поговорката за двата зелника!
                                166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                                x145 1.6 boxer

Comment

Working...
                                X