Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение

Това че не си чувал, не значи че си прав....
    Без съмнение е така. Ако имаш информация по въпроса - сподели моля. Ще ми е интересно.
    Никой не твърди че нищо не е направено тогава бре! Проблемът е че се правеха предимно глупости. Ревете ми за заводите сега, пък не си давате сметка, че един завод който не произвежда конкурентен продукт, няма как да съществува, освен за сметка на някой друг.
    И сам можеш да разузнаеш какво е карал един французин 70-те години. Ако можеш, сравни Рено 16 и Москвич, аз немога.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Без съмнение е така. Ако имаш информация по въпроса - сподели моля. Ще ми е интересно.
      Никой не твърди че нищо не е направено тогава бре! Проблемът е че се правеха предимно глупости. Ревете ми за заводите сега, пък не си давате сметка, че един завод който не произвежда конкурентен продукт, няма как да съществува, освен за сметка на някой друг.
      И сам можеш да разузнаеш какво е карал един французин 70-те години. Ако можеш, сравни Рено 16 и Москвич, аз немога.
      Че Рено 16 е копия москвич бре (са го видях).... Заводите са били построени за друг модел икономика , това не значи че най доброто решение бе да се разграбят. А иначе националите сега щяха да ритат във зала Армеец или при вас във Варна

Колкото до това че никой не се е затичал към Русия , 1000 пъти го писах че са 2-ри след САЩ по брой затичали се....
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Обещаното предаване - https://www.youtube.com/watch?v=0OCu-_z2fGM

P.S - Пак да ви подсетя , ако знаете англоезични подобни предавания казвайте че ми е интересно
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Някои живеят в паралелна реалност. Аз тази година бях в България и видях всички тези придобивки за които някои така упорито говорят. Нищо особенно на фона на общата апатия. А това че едно време не е имало кафе, също не е истина, в нашата къща редовно се пиеше кафе и редовно се купуваше бразилско, никарагуанско и др. видове кафе от магазина без никакви проблеми. Проблемът сега е че много неща има но хората нямат възможност да купуват. Сега отивам в прехвалените супермаркети и гледам хората си купуват по един домат, едно резенче сирене от палмово масло и т.н.

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:17 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          гръбнака на сегашната икономика са предприятията и инфраструктурата построена преди 1989г.

Comment

• И най лесно да го продадеш и събориш вместо да го дадеш на правилната фирма да произвежда конкурентни стоки.Абе ний сме най-големите умници със 100 % приватизация единствени и уникални останалия свят включително и бившия соц ряпа да яде.Просто не искате да признаете че връзкарството и безхаберието породенто от зародилата се бясна демокрация дето всеки гледаше как да докопа трохи от масата на демократите ебаха мамата на държавата.Циганите се връзват на безплатни кебапчета, българина на светло бъдеще я от СССР я от Запада.Всеки реве че нямя пари, пенсията малка, заплатат малка пък ооп, кола за 7-8 бона - отде бе, е ми има и отстрани да капе бе, то само на 500 лв на става.Е те тва ни го осугурява западната либерална демокрация и затова рипате срещу Русия щото там няма неплащане на осигуравки няма работа без договор вервай ми.Братовчед ми живее там и имам сведения от първа ръка.И поварвайте имат повече от нас, та не ми говорете за едно време, то свърши край, няма да се върне.Учи в СССР,живя в СССР и живее в Русия редови инженер е в едно предприятие, и кара Тойта Ландкруизър, нова от магазина.Жена му има магазинче за дрехи иначе е учителка по професия.Колко от вас бе инженерчета бивши и настоящи карат чисто нови коли и имат летен апартамент в Крим.Даже той не може да ми уреди работа там че да изкарам виза за 6 месеца поне, имат си работници и нямат нужда от пришълци, демек и с връзки не става вий за корупция ми говорите.Корупцията има ма не в такива размери като тука.Корупция има навсякъде по света.Ай залъгвайте се с Брюксел и успех.

---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:22 ----------

Малко за свободата в Русия - https://www.facebook.com/10847227255...6735906058145/ я го направете тука, нали сме свободни....ама нямате самочувствие на българи, ами на роби.
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
              Кооперации има навсякъде и могат да бъдат успешни.
              Кооперации на доброволни начала е едно,насилствено обаче е съвсем друго,точно комунетата съсипаха селското стопанство на една традиционно развита селскостопанска държава каквато беше България до 1944г,понеже искаха да индустриализират е наиндустиализираха се
              След промяната 1989г.точно същите кратунковци и децата им ограбиха държавата(не я ограбиха Американците нито световното масонство и илюминатите)и трябва да подкрепяме тези хора ли.И не ми хвалете онова време щото много добре си го спомням за разлика от 90%от пишещите тук на които някой им е разправял как хубаво е било по Тошово време.
              къде е златния резерв на България??
              като говорите за тецовете Марица,защо мълчите за Лукойл че те и данъци не плащат,и броячи нямаха на входа и изхода.

Ето и малко материал за размисъл...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/...a_bulgarskiia/
              Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                А това че едно време не е имало кафе, също не е истина, в нашата къща редовно се пиеше кафе и редовно се купуваше бразилско, никарагуанско и др. видове кафе от магазина без никакви проблеми.
                гръбнака на сегашната икономика са предприятията и инфраструктурата построена преди 1989г.
                На колко години си бре!? Май времето на комунизма ти го е разказвал дядо ти, партиен функционер.
                Едновремешните предприятия са гръбнакат на безграбначните. Тъкмо безмозъчната едновремешна инфраструктура, направи градовете непроходими, сега се налага и това да се преправя, а това е мнооого по трудно, от ново строителство.
                Задайте си въпроса, кой ще си купи фабрика и после ще я събори, ако от нея може да изкарва пари. Дааа, знам, знам. Щатите са виновни, марсиянците и те са в заговорът, щот искат да ни вземат ресурсите....
                Ако Русия си е променила политиката, и е започнала да привлича мозъци и да задържа собствените си - много добре. Имам леко съмнение, че по тоя въпрос ще се наложи да се доверя на "честна дума", но не е проблем.
                Това не ме вълнува чак токова, та да го превръщам в политически въпрос. Вий си се вълнувайте за Русия....

Comment

• Мен принципно ми се иска Бг-то да спре да бъде нечий сателит.Човека е единственото животно дето се спъва в един камък два пъти, българина единственото дето по няколко пъти.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Мен принципно ми се иска Бг-то да спре да бъде нечий сателит.Човека е единственото животно дето се спъва в един камък два пъти, българина единственото дето по няколко пъти.
                    Изтървахме момента за това. Трябваше като събарят Берлинската стена, да я пренесем тук. Тъкмо щеше да ни "опаше" 2 пъти. И с братският корейски народ щяхме да обменяме опит и геройски да се зъбим на целият свят...

Comment

На колко години си бре!? Май времето на комунизма ти го е разказвал дядо ти, партиен функционер.
                      Едновремешните предприятия са гръбнакат на безграбначните. Тъкмо безмозъчната едновремешна инфраструктура, направи градовете непроходими, сега се налага и това да се преправя, а това е мнооого по трудно, от ново строителство.
                      Задайте си въпроса, кой ще си купи фабрика и после ще я събори, ако от нея може да изкарва пари. Дааа, знам, знам. Щатите са виновни, марсиянците и те са в заговорът, щот искат да ни вземат ресурсите....
                      Ако Русия си е променила политиката, и е започнала да привлича мозъци и да задържа собствените си - много добре. Имам леко съмнение, че по тоя въпрос ще се наложи да се доверя на "честна дума", но не е проблем.
                      Това не ме вълнува чак токова, та да го превръщам в политически въпрос. Вий си се вълнувайте за Русия....
                      Така като гледам съм по-голям от теб. Задай си ти въпроса сега ли има повече бедни или преди, сега ли има по-добро образование, здравеопазване и обществени придобивки. Сега ли има по-голяма престъпност или преди. Сега ли имаме хора с присъди във висшата политика или преди.
                      25г. само с комунистите се оправдавате, ами защо не направихте така ме да се живее по-добре да има по-малко безработица, повече сигурност и пр.
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 01:25.

Comment

Изтървахме момента за това. Трябваше като събарят Берлинската стена, да я пренесем тук. Тъкмо щеше да ни "опаше" 2 пъти. И с братският корейски народ щяхме да обменяме опит и геройски да се зъбим на целият свят...
                        Кой ти говори за изолация, ма явно златната среда ти убягва.

Comment

• Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                          Кооперации на доброволни начала е едно,насилствено обаче е съвсем друго,точно комунетата съсипаха селското стопанство на една традиционно развита селскостопанска държава каквато беше България до 1944г,понеже искаха да индустриализират е наиндустиализираха се
                          Развито било селското стопанство, с волските впрягове и ралото преди 1944г.

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:21 ----------

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение

Ето и малко материал за размисъл...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2007/...a_bulgarskiia/
                          Пускаш материали на един платен журналист. Направи си труда първо да провериш кой му плаща за тези материалчета.
                          Работи за Иво Прокопиев, един от най-крупните приватизатори и демократизатори. По твоята логика трябва да е и комунист.
                          Last edited by pavlin; d.m.y г., 01:36.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Кой ти говори за изолация, ма явно златната среда ти убягва.
                            Давай, обрисувай ми я тая златна среда. Ама имай предвид че заедно с бездомните кучета, пак сме по малко от един град, в съседна Турция примерно.
                            Пак за Русия ще плачем. И преди го писах - нека сме в добри отношения бе! Обаче не за наша сметка, както са свикнали, нека сме в нормални отношения.
                            И преди ви давах примери (които даже можеш да провериш, ако ти се е скъсила паметта) за връзките ни с Русия след СССР. Пресният пример е прословутият ЮП, дето стана турски, гръцки, марсиянски и бяхте сигурни че ще го бъде, щото много изгоден. Тъжната истина е, че олигарсите разбират само от монопол...в такава среда са възпитавани.

QUOTE=pavlin;1446100]Така като гледам съм по-голям от теб. Задай си ти въпроса сега ли има повече бедни или преди, сега ли има по-добро образование, здравеопазване и обществени придобивки. Сега ли има по-голяма престъпност или преди. Сега ли имаме хора с присъди във висшата политика или преди.
                            25г. само с комунистите се оправдавате, ами защо не направихте така ме да се живее по-добре да има по-малко безработица, повече сигурност и пр.[/QUOTE]

Аз съм на 50, ти на колко си? Тия въпроси си ги задавам всекидневно, но се питам и защо е така. Какво стана с въпроса за фабриките? Откри ли разумен отговор на въпроса - защо някой ще събори завод, от който може да печели?
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:56.

Comment

• Аз съм на 50, ти на колко си? Тия въпроси си ги задавам всекидневно, но се питам и защо е така. Какво стана с въпроса за фабриките? Откри ли разумен отговор на въпроса - защо някой ще събори завод, от който може да печели?
                              На колко да е,бил е трети клас като дойде "промяната"и както е в приказката --ти беше там ама на мен ми казаха.Чугунени кратуни,не може да ги убедиш.
                              Last edited by warbah; d.m.y г., 02:41.
                              Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

• Ами има много примери на заводи и фабрики които са били с бъдеще и въпреки това са били унищожени. В нашия край, фабрика за осветителни тела Светлина, фабрика за текстил Наталия, завод за роботи Берое, предприятие за оборудване за хран. промишленост Хранмаш, консервна фабрика Петко Енев, Техенерго за проектиране на енергийни мощности и още много други. За ДЗУ въобще не отварям въпрос.
                                Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:39.

Comment

Working...
                                X