Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Не говоря за софтуер. За производство на софтуер не се изисква нищо освен човешки ресурси.

Говоря за професионален хардуер, най вече сървъри, сторидж-и, мрежово и друго комуникационно оборудване.
    Е това какво е.
    http://www.depo.ru/category_c1853122-1923584.aspx
    http://www.etegro.com/
    Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:22.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Павлинчо, занимавай се с неща от които отбираш. Не е достатъчно просто да ползваш търсачката в мрежата.

И все пак за хората от бранша, ще споделя впечатленията си.

Сървърите и SAN усгтройствата- с Intel-ски процесори и спирам да говоря. Дисковете не е ясно, какви са, но залагам една бира на това, че не са руски.

L3 суичовете - пълно копие на масово разпространените примерно Cisco - вски, с тая разлика, че не подържат PoE.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

А те щото руснаците никого и с нищо не провокират:

http://kanal3.bg/news/world/europe/2...i-prez-Bosfora

---------- Post added at 11:03 ---------- Previous post was at 10:54 ----------

Много яко!

Само внимавай да не си навлечеш неприятности, като показваш неща "от кухнята", другарю американски разузнавач!

Между насочено оръжие и свален самолет, потопен кораб, унищожен танк или нещо отсорта правиш ли разлика.Зенитнитни ракети се насочват срещу самолети.В случая става въпрос за войника със РПГ-то на рамо - http://www.maritime.bg/2015/12/07/36996/ .И понеже съмишленика ти Ванката се заяде че кораба е територия на държавата под чийто флаг плава/ за Доналд Кук става въпрос/ то какво правят на руския кораб и как си носят бойното дежурство си е тяхна работа.Или това за територията не важи за руските кораби.Ще трябва да свиквате и да се съобразявате.То пък и източника един надежден....поне да бяха посочили линк към информацията.Напомня ми за оная медия дето от от един модел на кораб гръмна пресата че във Варна щели да пускат на вода броненосец от Първата световна.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Между насочено оръжие и свален самолет, потопен кораб, унищожен танк или нещо отсорта правиш ли разлика.Зенитнитни ракети се насочват срещу самолети.В случая става въпрос за войника със РПГ-то на рамо - http://www.maritime.bg/2015/12/07/36996/ .И понеже съмишленика ти Ванката се заяде че кораба е територия на държавата под чийто флаг плава/ за Доналд Кук става въпрос/ то какво правят на руския кораб и как си носят бойното дежурство си е тяхна работа.Или това за територията не важи за руските кораби.Ще трябва да свиквате и да се съобразявате.То пък и източника един надежден....поне да бяха посочили линк към информацията.Напомня ми за оная медия дето от от един модел на кораб гръмна пресата че във Варна щели да пускат на вода броненосец от Първата световна.
          Ма те го пуснаха броненосеца. Аз дори видеото гледах. Но ти явно си го проспал

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Четем, четем.............и си оставаме само с четенето.

Едно е ясно - всичко онова, което представлява технология за военната промишленост и не е обект на секретност, бива продавано и по света.

Някой знае ли за някакви руски стоки за масова употреба на нашия пазар? Освен това, което намираме в Берьозка?

Тук има професионалисти от различни сфери. Всеки един може да сподели това, дали ползва някакви руски творения.

Аз мога да започна с впечатления от сферата в която работя (IT бранша).

Ползвам продукти на всякакви производители, като се започне с американски и се свърши с китайски. И нито един руски продукт.
            И това не се дължи на някаква конкретна политика или табута в бранша.
            Дължи се единствено на съотношението качество (функционалност) / цена.

PS:

Всъщност си спомням, че преди има - няма 20 години си бях купил един руски антирадар. Той започваше да ме известява известно време след като виждах палката на катаджията.

Щях да пропусна и едни тонколони, които за парите си звучат доста добре.
            Би ли посочил американски стоки на нашия пазар освен айфоните.Нещо месо , зеленчуци черен хайфер червен такъв, обувки, дрехи, газ, нефт - нали обещаха новите ви приятели ко става.Ако все още не ти е виновна Русия де.Пък и да не забравяме и санкциите които въведохте срещу Русия, имай ги в пред вид относно липсата на руски стоки.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Би ли посочил американски стоки на нашия пазар освен айфоните.Нещо месо , зеленчуци черен хайфер червен такъв, обувки, дрехи, газ, нефт - нали обещаха новите ви приятели ко става.Ако все още не ти е виновна Русия де.Пък и да не забравяме и санкциите които въведохте срещу Русия, имай ги в пред вид относно липсата на руски стоки.
              Аз не съм говорил конкретно за хамерикански стоки, ма щом държите да даваме примери - София се напълни с едни Шевролетчета, предимно таксита. Влез в някой магазин за пц-та и обърни внимание на моделите. После направи справка, какви са фирмите майки IBM/Lenovo, HP и каквото си харесаш.
              Руски стоки нямаше и преди санкциите и бас държа, че няма да има и след тях. Та добре че са санкциите за да се оправдавате с тях.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Не са оправдавам с тях, лади, газки и други руски машини се срещат често по улиците, така че относно колите ясно, относно компютрите също.За други ежедневни стоки питах ама айде.В интерес на истината в къщи имам повече руски неща отколкото американски даже не се сещам за нещо американско освен едно рокерско яке което го купих от един авер на който брат му го донесе от Америка ма не можа да го облече щото докато дойде време да извади мотора за новия сезон и стана 130 кила пък беше 90 и затва.Ама с дюнер и бира тъй става.Ся го чакам да стане 200 кила че да не може се качи и на мотора, каска ще си намеря че неговата е тип канче и не ми харесва.

п.п.Рокерски одежди само американски или испански, другото е компромис.

Comment

• Да, все още се виждат бензинови ЗИЛ-яги. Сърцето ме заболява, като видя такъв. Всеки ден минавам покрай един мускал, боядисван с блажна боя и четка а задните му калници са му дооформени с бой отвътре с чука, за да има Extra-volume багажника. Но пък има винетка, ГО и стикер за зелена зона.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:34.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Да, все още се виждат бензинови ЗИЛ-яги. Сърцето ме заболява, като видя такъв. Всеки ден минавам покрай един мускал, боядисван с блажна боя и четка а задните му калници са му дооформени с бой отвътре с чука, за да има Extra-volume багажника. Но пък има винетка, ГО и стикер за зелена зона.
                    Че "Ниви" не виждаш ли ??? Или не ги гледаш че да не ги забележиш случайно ?!?!?! Дори полицаите карат от дългата база (от по новите)
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                      Че "Ниви" не виждаш ли ??? Или не ги гледаш че да не ги забележиш случайно ?!?!?! Дори полицаите карат от дългата база (от по новите)
                      Да бе - верно!
                      Спомням си новата Самара, която подкарах през 91 - ва. Беше приличен автомобил на фона на тогавашната конфекция. Само дето след 10 години стопанисване в гараж, ми отиде 1 лист ламарина за да я изкърпя а задната врата направо смених, защото нямаше да какво да се захване нова ламарина. Навъртях и 250К и я смених.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Павлинчо, занимавай се с неща от които отбираш. Не е достатъчно просто да ползваш търсачката в мрежата.

И все пак за хората от бранша, ще споделя впечатленията си.

Сървърите и SAN усгтройствата- с Intel-ски процесори и спирам да говоря. Дисковете не е ясно, какви са, но залагам една бира на това, че не са руски.

L3 суичовете - пълно копие на масово разпространените примерно Cisco - вски, с тая разлика, че не подържат PoE.
                        Започваш да издишаш. Първо не произвеждали, след това произвеждали ама процесорите им били такива, дисковете били онакива.
                        Произвеждат това което им е необходимо и това за което имат пазар.

Comment

Започваш да издишаш. Първо не произвеждали, след това произвеждали ама процесорите им били такива, дисковете били онакива.
                          Произвеждат това което им е необходимо и това за което имат пазар.
                          Е добре - аз издишам. Нека някой колега се включи и сподели, дали знае някъде насериозно да се работи с оборудването, което си посочил.

Казах вече ама ти не четеш - водещите играчи в тоя бранш са 4 - 5. (това не означава, че няма второстепенни 200).И Русия не е измежду тях.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Да бе - верно!
                            Спомням си новата Самара, която подкарах през 91 - ва. Беше приличен автомобил на фона на тогавашната конфекция. Само дето след 10 години стопанисване в гараж, ми отиде 1 лист ламарина за да я изкърпя а задната врата направо смених, защото нямаше да какво да се захване нова ламарина. Навъртях и 250К и я смених.
                            Сигурно си я купил за 50к лева ...

---------- Post added at 19:59 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Е добре - аз издишам. Нека някой колега се включи и сподели, дали знае някъде насериозно да се работи с оборудването, което си посочил.

Казах вече ама ти не четеш - водещите играчи в тоя бранш са 4 - 5. (това не означава, че няма второстепенни 200).И Русия не е измежду тях.
                            Не издишаш споко , не са лидери в този бранш... Но са лидери в много други. И вярно,, тяхното производство в повечето случаи не е насочено за крайния потребител, но и малко страни могат да се похвалят с производство на ракетни двигатели , сложни сплави и.т.н
                            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Напротив, напоследък имат много компании които са насочени към крайния производител, офис оборудване, битова техника и т.н.

Comment

Напротив, напоследък имат много компании които са насочени към крайния производител, офис оборудване, битова техника и т.н.
                                Ми и аз не съм ги виждал... поне по наще земи

Comment

Working...
                                X