Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ето каква е ситуацията с ядрените централи в Европа (действащи и строящи се):

Сега някой да ми обясни, защо Франция, която има 58 действащи, строи само една.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Ето каква е ситуацията с ядрените централи в Европа (действащи и строящи се):

Сега някой да ми обясни, защо Франция, която има 58 действащи, строи само една.
      Ами защото има значително повече от всички останали, с десетки повече.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Ами защото има значително повече от всички останали, с десетки повече.
        Очевидно въобще не си запознат с проблемите на френската ядрена енергетика.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
          Ко правим сега със съветският/руският "мирен атом"? - Вятърната енергия стана с 30% по-евтина от атомната : http://www.memoriabg.com/2016/07/29/...a-ot-atomnata/
          Ами АЕЦ Козлудуй произвежда на цена два пъти по-ниска от тази която цитираш. Ами какво правим като не духа вятър или като духа прекалено силно.

Comment

Ами АЕЦ Козлудуй произвежда на цена два пъти по-ниска от тази която цитираш. Ами какво правим като не духа вятър или като духа прекалено силно.
            Не е това въпросът. Въпросът е какво правим, като в северна българия построим още един инертен източник и няма къде да пласираме производството му. Не забравяйте че тая енергия трябва и да се достави до потребителите. В момента маса централи не работят, а трябва да ги поддържаме, щото ако прекъсне далекопровод и "цъфваме". Ако Белене стане факт, то трябва да се строят далекопроводи, което освен финансови разходи е свързано и със загуба не енергия от преносът. А липсата на окончателен договор и там, е просто "екстра" към останалото безумие. Пак напомням, че наличните мощности са достатъчни. Режимът "дискотека" идва от невъзможноста да се балансира системата при ника консумация и понякога(особено зимата) от дефектирали далекопроводи. Бъдещето е във възобновяемите източници. Цената от ВЕИ тата беше преференциална, но вече няма да е такава, а тая технология ще поевтинее още.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              От МОЯ гледна точка, разликата м/у твоето и мисленето на "ония", дето колят, газят, взривяват и стрелят е само "богът" на който се кланяш. Ония викат - алах е велик, ти викаш - Путин е велик.
              За четири дни, два пъти се виждаха военни самолети да прелитат над градът. Познай защо го правят, къде отиват. Това не е от сега де, сега само се движат по ръба "братушките", миналата година най безцеремонно ни "прецапаха" над половината държава. Теб това те кефи, щото си патриот и мечтаеш за независимост, разбира се.
              Скъпият ток ше го плащаме ако построим Белене, щото за мое изумление се оказа, че родните русофили и там са ни насадили. Излиза че и там няма окончателен договор.
              Пак си чел между/през редовете явно.
              И пак за щатите се хвана, дали ще си купуваш калашник, М16 или манлихер е все едно. Както виждаш, въобще не е необходимо огнестрелно оръжие, трябва ти само "здрав дух". Даже като носиш пушка, "изменниците" може да я видят и да се скрият.
              Аз се преглеждам(макар и формално). Ти правил ли си го?
              Я коментирайте това видео бе отворковци. https://www.youtube.com/watch?v=GGaqGHb8y-s нали САЩ носят мир и просперитет.Още ли вярвате в Дядо Коледа.В същност знам отговора ония 45 години Сталин и т.н.

Ами ти на кой бог се краняш бе.Какво се разполагате сякаш държавата е ваша.Няма какво да кажеш и се хвана за подписа ми, който в интерес на истината абсолютно нищо не означава просто ми хареса.Като не можете да се биети мъжки ревете като жени.И да правилно, сам го каза, аз съм патриот, ами ти какъв си тогава.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Не е това въпросът. Въпросът е какво правим, като в северна българия построим още един инертен източник и няма къде да пласираме производството му. Не забравяйте че тая енергия трябва и да се достави до потребителите. В момента маса централи не работят, а трябва да ги поддържаме, щото ако прекъсне далекопровод и "цъфваме". Ако Белене стане факт, то трябва да се строят далекопроводи, което освен финансови разходи е свързано и със загуба не енергия от преносът. А липсата на окончателен договор и там, е просто "екстра" към останалото безумие. Пак напомням, че наличните мощности са достатъчни. Режимът "дискотека" идва от невъзможноста да се балансира системата при ника консумация и понякога(особено зимата) от дефектирали далекопроводи. Бъдещето е във възобновяемите източници. Цената от ВЕИ тата беше преференциална, но вече няма да е такава, а тая технология ще поевтинее още.
                Какво правим ли, откриваме работни места продаваме енергия, развиваме високи технологии и обучаваме специалисти. Сега от много пресмятания, останахме с пръст в устата и плащаме с лихвите. Възобновяемите източници изискват поддържащи мощности и все още са скъпи и неефективни. Когато започнат да се конкурират без държавни субсидии и започнат да продават на по-ниска тогава ще казваш че в тях е бъдещето.

Comment

• Айде да видя ся какво ще коментирате.Няма калашници няма патрони.

Comment

Включваме се към АЕЦ-а.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Я коментирайте това видео бе отворковци. https://www.youtube.com/watch?v=GGaqGHb8y-s нали САЩ носят мир и просперитет.Още ли вярвате в Дядо Коледа.В същност знам отговора ония 45 години Сталин и т.н.

Ами ти на кой бог се краняш бе.Какво се разполагате сякаш държавата е ваша.Няма какво да кажеш и се хвана за подписа ми, който в интерес на истината абсолютно нищо не означава просто ми хареса.Като не можете да се биети мъжки ревете като жени.И да правилно, сам го каза, аз съм патриот, ами ти какъв си тогава.
                      Не мога да коментирам видеото, защото не мога да го видя. Ония 45г определено задържаха голяма част от светът на едно място. Пак за САЩ ми пишеш, без никаква причина. С вярата съм малко скаран, аз на комунетата вярвах, докато не навтрших 20-тина години, стига ми толкова вяра. Кои сме ние, дето се разполагаме, или ми говориш в множествено число? Има ситуации в които нищо не мога да кажа, тая не е от тях. Подписът ти означаяа много, пряко е свързан с начинът ти на мислене. Аз като рева, рева като гей, не забравяй какви са ценностите които изповядвам. Въпреки че не си спомням да съм писал без да отговарям на някого. Това с боя не го разбрах. Ако си руснак, приемам че си патриот.

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      Какво правим ли, откриваме работни места продаваме енергия, развиваме високи технологии и обучаваме специалисти. Сега от много пресмятания, останахме с пръст в устата и плащаме с лихвите. Възобновяемите източници изискват поддържащи мощности и все още са скъпи и неефективни. Когато започнат да се конкурират без държавни субсидии и започнат да продават на по-ниска тогава ще казваш че в тях е бъдещето.
                      Колко работни места? Какви високи технологии ще развиваме бе човек? Какви специалисти ще обучаваме? Веднъж построена, централата поема само обслужващ персонал. Няма високи технологии, няма работни места. Тоците няма на кого да ги продаваме.
                      Останахме с пръст в уста, щото на едни хора им излязоха криви сметките.
                      Когато описаната ситуация се случи, тогава възобновяемите източници ще са настоящето. А то е съвсем близо. Държавните субсидии бяха за да се "побутне" развитието в тая насока. Винаги някъде духа или грее слънце, или тече вода, или има вълни.
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 04:41.

Comment

• За Белене ви се даде възможността вие да решите.
                        Това са ценностите на демокрацията.

Но не го направихте, защото сте заети да се "биете мъжки" и от демокрация не вдявате, не я и разбирате.

Сега се скъсвате да ревете, че за членството на България в ЕС и НАТО, никой не ви бил питал а една шепа корумпирани политици, били решили това вместо вас.

Но когато ви питат - мълчите, като пу.ки а после пак ревете.

Или защото искате все някой друг да ви е виновен?

Прост народ - слаба държава!

Сърдете се на себе си а не на управниците си.

На такива "борбени овце", които не са дорасли за демокрация, им трябва Сталин, Хитлер, Путин или Ердоган.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 11:23.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Колко работни места? Какви високи технологии ще развиваме бе човек? Какви специалисти ще обучаваме? Веднъж построена, централата поема само обслужващ персонал. Няма високи технологии, няма работни места. Тоците няма на кого да ги продаваме.
                          Останахме с пръст в уста, щото на едни хора им излязоха криви сметките.
                          Когато описаната ситуация се случи, тогава възобновяемите източници ще са настоящето. А то е съвсем близо. Държавните субсидии бяха за да се "побутне" развитието в тая насока. Винаги някъде духа или грее слънце, или тече вода, или има вълни.
                          Хиляди работни места, ядрената енергетика се води към високите технологии. Високите технологии се прилагат и в преноса на ел. Енергия. Тока ще го продаваме като орежем американските ТЕЦ и всички останали с нереално висока изкупна цена

Comment

Хиляди работни места, ядрената енергетика се води към високите технологии. Високите технологии се прилагат и в преноса на ел. Енергия. Тока ще го продаваме като орежем американските ТЕЦ и всички останали с нереално висока изкупна цена
                            Хиляди работни места, за милиарди инвестиция = политическа икономика. Ползването на високи технологии е хубаво нещо, верно ги развива, въпросът е къде. Мдаа, Павлинчо, ти чувал ли си че и у нас вече ина свободен пазар на тоците бе? Как точно го разбираш това орязване?
                            Като се скъса далекопровод, тебе може и да те топли мисълта че имаме ядрена енергетика, мен не ме топли.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              За Белене ви се даде възможността вие да решите.
                              Това са ценностите на демокрацията.

Но не го направихте, защото сте заети да се "биете мъжки" и от демокрация не вдявате, не я и разбирате.

Сега се скъсвате да ревете, че за членството на България в ЕС и НАТО, никой не ви бил питал а една шепа корумпирани политици, били решили това вместо вас.

Но когато ви питат - мълчите, като пу.ки а после пак ревете.

Или защото искате все някой друг да ви е виновен?

Прост народ - слаба държава!

Сърдете се на себе си а не на управниците си.

На такива "борбени овце", които не са дорасли за демокрация, им трябва Сталин, Хитлер, Путин или Ердоган.
                              Даа, странно нещо е туй, демокрацията. "Питаш" хората, какво искат. Те ти отговарят, а ти им казваш: Вий сте недорасли тиквеници и не можете да вземете правилно решение, за това го взимам заради вас.
                              А ценностите навсякъде са еднакви и се измерват във финикийски знаци. На другите неща им се казва идеали и други подобни, но не и ценности.
                              Та, така. После някой ще ми обяснява, какво сме или не сме направили и що е то демокрация.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Хиляди работни места, за милиарди инвестиция = политическа икономика. Ползването на високи технологии е хубаво нещо, верно ги развива, въпросът е къде. Мдаа, Павлинчо, ти чувал ли си че и у нас вече ина свободен пазар на тоците бе? Как точно го разбираш това орязване?
                              Като се скъса далекопровод, тебе може и да те топли мисълта че имаме ядрена енергетика, мен не ме топли.
                              Видеото горе, не го "виждаш", защото така е удобно.
                              От два дена лежа на плаж, съвсем близо до Варна и освен граждански самолети и "руски" гларуси, нищо не прелита. Ела в Плевен, да ти покажа, как изглежда и как звучи военен самолет, било то и учебен.

Политикономика?
                              В същност попадна точно в десетката. Икономиката е политика и политиката определя икономиката.
                              И да ме прощаваш, ма я покажи, дека е тоя "свободен" пазар на "тоци"?
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Докторе, ще ти задам един прост въпрос:

Ако на референдума за Белене бяха участвали, колкото хора повелява законът и както сочи и проуването на резултатите от проведения неуспешен референдум (повечето - за строежа на Белене).......сега щеше ли да се строи централата?

Спести си философстването и отговори с "да" или с "не".
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:42.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X