If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Аз нищо друго не правя, освен да посочвам източник (предполага се, че е CNN) при когото информацията се разминава с казаното от Павлин.
Накратко - само изясняваме, кое е вярното, защото някак оставам с впечатлението, че основното твърдение е "натурализираните американци са нискообразовани а кореняците са високообразовани".
Нищо не се разминава. CNN се контролира от демократите, така че нормално е да изкривяват малко резултатите. Аз имах предвид че мнозинството от образованите бели са подкрепили Тръмп. За Хилъри са гласували масово, латино и черни защото се страхуват от по-строги правила за имигриране и депортиране на нелегалните. Забравих да кажа че и обратните масово са гласували за Килъри. Ето тук може да видите:
Тука нашите медии дънят,че тези същите се чувствали застрашени и заради това подкрепяли Тръмп,там така ли изглеждат нещата или са за идеята за Растежа и Великите САЩ. Твоето мнение ми е интересно.
Застрашени са от безконтролната имиграция, многото военни конфликти в които се забърка САЩ и от последствията от глобализацията която доведе до закриването на цели индустрии и изнасянето им зад граница. Хората виждат в Тръмп надежда за промяна, макар да осъзнават че той не най-добрия избор.
---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:22 ----------
Иначе Тръмп казваше че са изостанали и са много назад с модернизацията на ядерното оръжие, че с бомбардировачите дето разплагат са летяли дядовците им... С други думи ще иска по голям военен бюджет. От друга страна пък че СРАЩ не трябва да световен жандарм..... Абе пак, пълна каша....
Дано се съсредоточи върху връщането на промишленноста обратно в Америка, да могат хората в близкия Изток и Украина да поемат глътка въздух от демократизирането....
Според мен той имаше предвид повишаване то ефективността на използване на военния бюджет. Този бюджет е толкова голям че не знам как ще го увеличават повече. Тръмп спомена че иска да ограничи участието на САЩ във военни конфликти и съответно ангажиментите в НАТО.
---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:27 ----------
Президент на Републиканците ще доведе до още по-голямо изостряне на отношенията с Русия.Винаги е било така - такава е статистиката на отношенията между двете държави.
С едната ръка ще ги къпе с блага вода, с другата ще ги сложи "да си легнат" ...
И републиканците са представители на най-едрия корпоративен бизнес на САЩ.Не очаквайте от тях социална или каквато и да е друга политика с такава насоченост.
За сметка на това очавам още по-силна подкрепа за Украйна и за Израел.
За България президент републиканец на САЩ е по-добре.
Тръмп може много да си "ляла" на предизборната кампания, ама в Библията е казано:
"По делата им ще ги познаете"
За Тръмп предизборната кампания беше просто една маркетингова стратегия, а избирателите просто целева маркетинг група.
И той успя с тази си стратегия.
Сега като президент във външнополитически план има няколко задачи :
- да "укроти" Русия и да я "сложи да си легне".
- да поддръжа и разширява американското влияние по целия свят
- да печели нови съюзници ...
Който си мисли че САЩ ще се оттеглят от завоювани международни позиции не си направил добър анализ и преценка на ситуацията ...
Тръмп не се ползва с подкрепата на всички републиканци. Така че тези клишета не важат за сега.
Много ме радват хората дето оперират с изрази от сорта "Тръмп ще сложи Русия да си легне".... Според американците Русия вече 3 години си ляга, ма все нещо не може да се намести....А и аз знам само един човек, който е сложил Русия да си легне и той се казва Горбачов. Втори път такава грешка няма да направят руснаците бъдете сигурни. Тръмп не Тръмп руснаците си имат 2 съюзника - армията и флота.... срещу тях дори и великите, неповторими и изключителни американци не смеят.... Та ще видим кой и къде ще ляга....
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Нищо не се разминава. CNN се контролира от демократите, така че нормално е да изкривяват малко резултатите. Аз имах предвид че мнозинството от образованите бели са подкрепили Тръмп. За Хилъри са гласували масово, латино и черни защото се страхуват от по-строги правила за имигриране и депортиране на нелегалните. Забравих да кажа че и обратните масово са гласували за Килъри. Ето тук може да видите:
---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:17 ----------
Застрашени са от безконтролната имиграция, многото военни конфликти в които се забърка САЩ и от последствията от глобализацията която доведе до закриването на цели индустрии и изнасянето им зад граница. Хората виждат в Тръмп надежда за промяна, макар да осъзнават че той не най-добрия избор.
---------- Post added at 15:27 ---------- Previous post was at 15:22 ----------
Според мен той имаше предвид повишаване то ефективността на използване на военния бюджет. Този бюджет е толкова голям че не знам как ще го увеличават повече. Тръмп спомена че иска да ограничи участието на САЩ във военни конфликти и съответно ангажиментите в НАТО.
---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:27 ----------
Тръмп не се ползва с подкрепата на всички републиканци. Така че тези клишета не важат за сега.
Е ако направи точно така ,както описваш ,ще влезне в историята ,но без широка подкрепа ще му е невероятно трудно да изпълни със съдържание тези очаквания.
Е ако направи точно така ,както описваш ,ще влезне в историята ,но без широка подкрепа ще му е невероятно трудно да изпълни със съдържание тези очаквания.
Дори, част от това да постигне, ще е огромен напредък.
Много ме радват хората дето оперират с изрази от сорта "Тръмп ще сложи Русия да си легне".... Според американците Русия вече 3 години си ляга, ма все нещо не може да се намести....А и аз знам само един човек, който е сложил Русия да си легне и той се казва Горбачов. Втори път такава грешка няма да направят руснаците бъдете сигурни. Тръмп не Тръмп руснаците си имат 2 съюзника - армията и флота.... срещу тях дори и великите, неповторими и изключителни американци не смеят.... Та ще видим кой и къде ще ляга....
Демократите са като деца от детската градина в сравнение с републиканците.
И второ американците "натискаха" със санкции(КОКОМ, КОКОМ2 и доста други) СССР докато на власт не дойде "техният човек" -Горби, който направи това което те искаха - отстъпи на САЩ цяла Източна Европа, барабар някои съветски републики ...
Да не си мислиш, че сега ще е нещо по -различно?!!!
Да не бъркаш Путин с Кошчей Безсмертни?
Защо Путин като някоя нетърпелива ученичка преди "първия й път" се натиска да възобновява отношенията си със САЩ и още в първото му обръщение към Тръмп, това беше основното послание и надежда(изречена с блеснали очи):
А) защото няма санкции срещу Русия и защото санкциите "не се отразяват на Русия"?
Б) защото икономически Русия е цъфнала та вързала
В) защото от Русия не изтичат навън капитали и богатите не се изнасят със все семействата си в Западна Европа и САЩ
Г) Защото от Русия към запада не изтичат мозъци
Д) И още, и още и още все в този смисъл ...
Тръмп е станал милиардер благодарение на безкомпромисността си и на това , че "не е пуснал на никого аванта" - не знам как Путин си представя "авантата" която очаква от "възобновяване на отношенията" да му излезе безплатна ...
Безплатна манджа няма дяда Путин.Ама ще го разбереш когато вече е твърде късно ...
Демократите са като деца от детската градина в сравнение с републиканците.
И второ американците "натискаха" със санкции(КОКОМ, КОКОМ2 и доста други) СССР докато на власт не дойде "техният човек" -Горби, който направи това което те искаха - отстъпи на САЩ цяла Източна Европа, барабар някои съветски републики ...
Да не си мислиш, че сега ще е нещо по -различно?!!!
Защо Путин като някоя нетърпелива ученичка преди "първия й път" се натиска да възобновява отношенията си със САЩ и още в първото му обръщение към Тръмп, това беше основното послание и надежда(изречена с блеснали очи):
А) защото няма санкции срещу Русия и защото санкциите "не се отразяват на Русия"?
В) защото от Русия не изтичат навън капитали и богатите не се изнасят със все семействата си в Западна Европа и САЩ
Д) И още, и още и още все в този смисъл ...
Тръмп е станал милиардер благодарение на безкомпромисността си и на това , че "не е пуснал на никого аванта" - не знам как Путин си представя "авантата" която очаква от "възобновяване на отношенията" да му излезе безплатна ...
Безплатна манджа няма дяда Путин.Ама ще го разбереш когато вече е твърде късно ...
Значи, един път успяха да излъжат хората в началото на 90-те. Ако се сещаш, тогава по големи американофили от руснаците трудно биха се намерили. И това стана тогава, когато нямаше толкова информация и всичко се държеше на слухове и Холивуд. Всички очакваха че след като вече го няма режима ще станат партньори ще се развиват заедно и ще има мир и разбирателство.....
А какво се оказа?!?!? Веднага западните компании тръгнаха да разграбват и изнасят. Либерастите, дали от наивност дали от алчност, раздаваха предприятия и ресурси за стотинки, олигарсите нямаха спирачки. Супер съвременни оръжия се режеха и се унищожаваха, докат превърнаха Русия в някво блато.... само срещу красиви обещания и малко водка за Елцин. И после дойде Володя, спря ги и олигарсите и западните хиени и за 10 години хората почнаха да усещат разликата. Почнаха да пътуват и купуват имоти из Еевропа. Та за това си го харесват хората. За сравнение, кризата 98-а година хората се запасяваха с елда, ориз и захар, сега - купуват имоти, коли и техника..... С други думи, няма как втори път да се излъжат, особено сега с този поток от информация и с тази силна армия за гарант.......
---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
А Путин винаги е казвал че е готов да работи с всеки президент на САЩ, който е готов да се договаря а не да диктува, това не е нещо ново.
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Значи, един път успяха да излъжат хората в началото на 90-те. Ако се сещаш, тогава по големи американофили от руснаците трудно биха се намерили. И това стана тогава, когато нямаше толкова информация и всичко се държеше на слухове и Холивуд. Всички очакваха че след като вече го няма режима ще станат партньори ще се развиват заедно и ще има мир и разбирателство.....
А какво се оказа?!?!? Веднага западните компании тръгнаха да разграбват и изнасят. Либерастите, дали от наивност дали от алчност, раздаваха предприятия и ресурси за стотинки, олигарсите нямаха спирачки. Супер съвременни оръжия се режеха и се унищожаваха, докат превърнаха Русия в някво блато.... само срещу красиви обещания и малко водка за Елцин. И после дойде Володя, спря ги и олигарсите и западните хиени и за 10 години хората почнаха да усещат разликата. Почнаха да пътуват и купуват имоти из Еевропа. Та за това си го харесват хората. За сравнение, кризата 98-а година хората се запасяваха с елда, ориз и захар, сега - купуват имоти, коли и техника..... С други думи, няма как втори път да се излъжат, особено сега с този поток от информация и с тази силна армия за гарант.......
---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:15 ----------
А Путин винаги е казвал че е готов да работи с всеки президент на САЩ, който е готов да се договаря а не да диктува, това не е нещо ново.
Защо не стана обратното? Т.е - соц - ът да "излъже" запада?
Нали в продължение на 45 г. комунистите ни обясняваха, колко проспериращ е социализмът и колко гнил е капитализмът. Или и те са ни лъгали доста преди това?
Защо не стана обратното? Т.е - соц - ът да "излъже" запада?
Нали в продължение на 45 г. комунистите ни обясняваха, колко проспериращ е социализмът и колко гнил е капитализмът. Или и те са ни лъгали доста преди това?
Ами щото с умиращият Брежнев след това Андропов и Черненко умря и идеологията. Защото западната идеологията и идеята за свобода са по добри. Никога не съм го отричал това. Въпросът е че се оказа че те работят само при тях и за тях (главно за САЩ става дума) за сметка на целият останал свят. За това в момента всички извън кръжока на ограбващите гледат с надежда към Путин и Русия. Някои го казват открито други ги е страх защото не вярват че руснаците ще успеят да се преборят, а те самите са твърде зависими от запада, други пък неистово се опитват да влезат в кръжока поне нещо и за тях да има.... Наистина задачата не е лека, това е "new world order", само че не американския вариант а противоположния. Няма кой да се пребори освен руснаците, въпросът е дали не избързаха и дали ще им стигнат силите.
---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:13 ----------
Ами щото с умиращият Брежнев след това Андропов и Черненко умря и идеологията. Защото западната идеологията и идеята за свобода са по добри. Никога не съм го отричал това. Въпросът е че се оказа че те работят само при тях и за тях (главно за САЩ става дума) за сметка на целият останал свят. За това в момента всички извън кръжока на ограбващите гледат с надежда към Путин и Русия. Някои го казват открито други ги е страх защото не вярват че руснаците ще успеят да се преборят, а те самите са твърде зависими от запада, други пък неистово се опитват да влезат в кръжока поне нещо и за тях да има.... Наистина задачата не е лека, това е "new world order", само че не американския вариант а противоположния. Няма кой да се пребори освен руснаците, въпросът е дали не избързаха и дали ще им стигнат силите. ---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:13 ----------
Американците натискаха докато дойде на власт "техният човек" -Горби ...
Аз затова ти написах
Пропусна и отговора на тези въпроси
Та кой /и е/са верният/те отговор/и?
Дам,...
И аз съм на мнение, че НЯМА да им стигнат силите.Ако искаха да имат успех, руснаците трябваше да стиснат зъби и да докарат БВП до поне 9 трилиона $, за да имат време когато има наложат санкции и да могат да си позволят едно 4-7 години независима политика.Писал съм го много пъти това.
А те какво - едва имаха 2.1 трилиона и хоп = анексия.Санкции и сега са 1.19 трилиона за 2015 година, а за тази се очаква БВП на Русия да около 900 милиарда долара...
Няма вече къде да отстъпват ...
Той затова Путин е като "ученичка преди първия й път" ...
При 9 трилиона $ БВП сега щяха да са ниво 5-6 трилиона $.
Вместо това "ножът е опрял в кокала/гърлото" и вече "няма на къде" = Путин се моли публично на Тръмп за възстановяване на отношенията...
Тръмп ще е доста по-гаден от Обама- безкомпромисен милирдер + Републиканец + расист ...
Освен това според мен Тръмп е и патологичен лъжец ...
По времето на Рейгън се говореше за Рейгъномика, а сега за Тръмпономика ...
За Путиномика не съм чул и дума да се обели ...
Изводите за всеки който може да си ги направи ...
=========================================
Всичко ще се повтори, макар и не по "стария начин" ...резултатите ще са подобни ...
Comment