Известие

Collapse
No announcement yet.

"Майната му на Правословието"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Разликата между католицизма и православието е в последващо тълкуване на Исус Христос и протокола. Всъщност, както са станали двама императоти, на Рим и Константинопол, така и е трябвало да има двама църковни глави. Тъкмо тръгнали да си скубят брадите и папата се обръснал, та така до ден днешен си ходи обръснат.
    Православието се придържа стриктно до догмата, до като католицизмът дава една по-голяма свобода. Това води до маргинализирането му. Лютерани , баптисти, протестанти, мормони, евангелисти и всякакви други секти произлизат от католицизма.
    Като цяло католицизма е представител на атлантизма със всичките му хубосии.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Кой от вас е чел,чете Библията? Кой от вас е истински вярващ? По приказките ви досе определено не виждам вярата в никой от вас.
      "Хлопайте и ще ви се отвори"
      Който търси Бог,ще го намери,защото спасение намират всички,няма значрщение дали са православни или католици,протестанти,евангелисти.
      И защо се превръщаме в съдници? Нима ние сме тези които трябва да съдим?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
        Кой от вас е чел,чете Библията? Кой от вас е истински вярващ? По приказките ви досе определено не виждам вярата в никой от вас.
        "Хлопайте и ще ви се отвори"
        Който търси Бог,ще го намери,защото спасение намират всички,няма значрщение дали са православни или католици,протестанти,евангелисти.
        И защо се превръщаме в съдници? Нима ние сме тези които трябва да съдим?

А ето, че ти в момента говориш точно като сектант от "Обединени божии църкви".
        Библията не е за всяка уста лъжица. Може да я четеш, може да я прочетеш и нищо да не разбереш или да я разбереш погрешно. Може да си на погрешен превод, а може да е съвсем откровенно издание за педали.
        Преди да говориш по богословски проблеми, вземи прочети учебника по Апологетика.
        Съставили са го епископ Никодим и Протоиерей Цв. Христов.
        Издание на св. Синод на българската православна Църква.
        Написана е на разбираем език и дава една добра основа, на която човек може да стъпи.
        Книгата не е голяма, но има голяма тежест.
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аха,и ако те разбирам правилно човек трябва да вярва сляпо на поп,пастор или папа,учебник? Щом Библията не е лъжица за всяка уста. Коя основата на която стъпва христианството?

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Разликата между католицизма и православието е в последващо тълкуване на Исус Христос и протокола. Всъщност, както са станали двама императоти, на Рим и Константинопол, така и е трябвало да има двама църковни глави. Тъкмо тръгнали да си скубят брадите и папата се обръснал, та така до ден днешен си ходи обръснат.
            Православието се придържа стриктно до догмата, до като католицизмът дава една по-голяма свобода. Това води до маргинализирането му. Лютерани , баптисти, протестанти, мормони, евангелисти и всякакви други секти произлизат от католицизма.
            Като цяло католицизма е представител на атлантизма със всичките му хубосии.
            Най-голямото различие е в тълкуването за произхода и значението на Триединството - Отец, Син и Светия дух.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
              Аха,и ако те разбирам правилно човек трябва да вярва сляпо на поп,пастор или папа,учебник? Щом Библията не е лъжица за всяка уста. Коя основата на която стъпва христианството?

Библията също е учебник. Съставен в края натрети век, когато се събират епископите и решават какво ще влезне и какво не в нея.
              Тоест, кое е за стадото и кое за посветените.
              Още втората Божия мзаповед ни казва да не вярваме сляпо. Да си убеден не означава да вярваш сляпо, а можеш да бъдеш убеден само ако знаеш. А за да знаеш тряжва да си седнеш първо на задника и да четеш сериозни книги, а не брошурки от разни секти или популярни беседи от времето на ГлавПур-а.
              Популярните лектори са паразити.

Comment

Вярата и познанието са много различни неща. Блажени тез, които имат и двете.
                Да говориш истини не е необходимо да принадлежиш или да не принадлежиш към някои или нещо, защото истината не е монопол. Претенцията, че имаш патент за истината е сектантство.
                Православието се опира на триединността и единосъщността на Светата Троица - Отец, Син и Свети Дух. Католицизмът ги разглежда като отделни "явления".
                Библията е сборник от "Вехт" завет( Мойсеев закон) и "Нов" завет( сборник от жития) "одобрени" на Никейския събор от императорът езичник Константин. Освен тях същиствуват и т.нар. апокрифни жития, между които и тези на Йесус, на Яков, на Мария Магдалена и т.н.
                От друга страна, тези, които атакуват православието са сектанти, монотеистици и за това приемат исляма за близък(Таухид или Единобожие), а православието е техен враг.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Изобщо не ми е нужно систематизирането на религията за да съм вярващ. Не съм чел библията. Това не ме прави атеист. Не съм чел и десетте Божи заповеди. Това не ми пречи да ги спазвам.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Изобщо не ми е нужно систематизирането на религията за да съм вярващ. Не съм чел библията. Това не ме прави атеист. Не съм чел и десетте Божи заповеди. Това не ми пречи да ги спазвам.
                    Значи си агностик и спазваш обществено приети норми, както повечето хора.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                      Значи си агностик и спазваш обществено приети норми, както повечето хора.
                      Агностик, не и в смисъла който религията влага, защото аз не подлагам на съмнение съществуването на Бог, или висша сила.......(наименованието не е от значение).

Подлагам на съмнение нормите в които религията иска да вкара вярата.

Подлагам на съмнение църквата, като институция.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

ЕРЕТИК

Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 20:36.
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                          ЕРЕТИК

Точно!

Ама и докторът ще ври в казана заради това заглавие на темата.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Точно!

ами гностик си баце кът мене но аз съм ортодоксален евреин иначе съм напълно съгласен с твоите мнения всичките!

Comment

Агностик, не и в смисъла който религията влага, защото аз не подлагам на съмнение съществуването на Бог, или висша сила.......(наименованието не е от значение).

Подлагам на съмнение нормите в които религията иска да вкара вярата.

Подлагам на съмнение църквата, като институция.
                              Агностикът не подлага на съмнение съществуването на Бог, а необходимостта от църква и представата на църквата за висшата сила.

Точно!

Аз по дефолт съм за там, щото не съм кръщаван, тъй че заглавието ми е бял кахър

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                                Аз по дефолт съм за там, щото не съм кръщаван, тъй че заглавието ми е бял кахър
                                От това требе да се плашиш. Щот и аз не съм.
                                А това означава, че и там ще се дърляме

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X