Известие

Collapse
No announcement yet.

Кулинарна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не си мастор, начи
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
      Не си мастор, начи
      Не си сигурен дали думата "мастор" се пише с "и" или "й" и си го пропуснал, та ако объркаш, г-н Търтей да не те банне. Хитро.
      И за да не е съвсем офф, няколко поста по-нагоре съм оставил едно от малкото изказвания по темата.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
          Не си мастор, начи
          Майсторлъкът не се състои в помненето на рецепти.
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Абе защо у тос форум нема тема за рецепти и кой какво и сготвил?

Тва алфиста не мое да готви или как?
            да се разпиша в темата...Тези, които бяха на сбирката на почитателите на твърдата музика вече я знаят тази рецепта, защото я коментирахме тогава, но за тези които не бяха сега ще я споделя и тук. Та само да кажа, че Mr. Devil, демек аз не готвя, защото не ми се отдава това, но пък за сметка на което съм цар на нестандартните и ненормални рецепти. Ето, споделям най-любимата ми мега извратеняшка рецепта:за целта са ви необходими бяла риба, черен пипер и кокосово мляко. Първо печете рибата мноооого внимателно, за да не се раздроби, след което я овъргалвате геройски в черен пипер /за баш дяволи само двойна доза от пипера хаха/ и после поливате с кокосовото мляко като отново внимавате да не се раздроби . Проста, лесна и идиотска рецепта...само дето едната от съставките нещо трудно се намира... Не ви я препоръчвам рецептата за специални случаи при сваляне на мадами/мъжове, защото е доста нестандартна.
            Влюбена в Alfa Romeo GTV
            GTV- психопатска кола само за психопати!!!

Comment

Туй чудо става ли за ядене или е даване простор на въображението.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Супер тема! Особено след ден като днешния - бях направил страшни пържоли - овъргаляни в черен пипер, червен пипер и къри, изпечени на истински огън. Въобще излишна скромност мога да заявя, че съм цар на скарата!
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Супер тема! Особено след ден като днешния - бях направил страшни пържоли - овъргаляни в черен пипер, червен пипер и къри, изпечени на истински огън. Въобще излишна скромност мога да заявя, че съм цар на скарата!
                  Теб поне може да те пробваме.
                  От печене вчера и днес ми свърши дървения кюмюр - то не бяха кюфтета, шишчета, пилешки пържоли и накрая изпростяхме със свински, неможахме да стигнем до кърначетата - като се измерих тази вечер и се хванах за главата - 2,5кг за 1,5дни.
                  Голяма свинщина - направо ме е срам от себе си.
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:44.
                  sigpic

Comment

Търтьооо, ти първи ще обереш недоволството на народните маси след "офтопичните" теми за правописа, икономиката и сега - кулинарията Инак за мен готвенето е по-разпускащо дори от седене и гледане в точка с празен поглед

Ето резюме от миналата седмица - тривиални, но златни: руло Стефани и агнешки котлет с ориз (понякога с булгур). За залепването на рибата (и всичко друго) по скарата - ми измислили са го хората, минава се с парче сланина след загравяне. Аз имам вградено барбекю в кухнята, понеже сме последен етаж - култ Десертът е баварски крем с желе от мандарини.
                    Сандвичите пък ги изрових случайно сега от архива - от бекярския живот в студентски град са, "закуска за шампиони"
                    Attached Files

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Мазането със сланина предварително си е класика в жанра, макар, че и тя стана кът вече, но си има сухи риби и става малко мацаница.
                      A, каквото и да ми приказвате има си миризма на месото печено на скара след рибата - трябва си отделна скара само риба.
                      sigpic

Comment

Абе вие сладко не ядете ли?
                        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Моята скара се чисти с телена четка и миризми няма.

Кольо, баце, ако печеш на огън не си никъф скараджия вервай ми.
                          Жар, въглища, виж това е друга бира.
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            A, каквото и да ми приказвате има си миризма на месото печено на скара след рибата - трябва си отделна скара само риба.
                            На ел. грил може би наистина това е единственият избор. На барбекю с дърва/въглища обаче този проблем го няма - просто трябва скарата да се "сгори", почти до червено, след рибата (а и преди всяко печене, всъщност). Всякакви налепи стават на пепел и падат при следващото намазняване (някои минават с влажен мазен парцал, ма на мен ми е леко гнусно на вид тва).

п.п. Сланината я доставям от проверен био източник
                            Attached Files
                            Last edited by bass; d.m.y г., 11:52.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
                              Абе вие сладко не ядете ли?
                              Аз избягвам, защото се получава убийствена комбинация с алкохола, пък съм и много дебел.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                Моята скара се чисти с телена четка и миризми няма.

Кольо, баце, ако печеш на огън не си никъф скараджия вервай ми.
                                Жар, въглища, виж това е друга бира.
                                Добре де, не се изразих правилно - на китайски въглища брои ли се?
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X