Известие

Collapse
No announcement yet.

ДЕ е дъртият гъзар! /корабна тема/

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Митак, изложбата е впечатляваща, но както се каза: нашето си е наше!
    Честно казано, имаш нужда от малко ръчкане на самочувствието.
    Коментарите ни са съвсем точни. Ето ти и моето мнение, на "безпристрастен":
    На много от моделите си личи една перфектна линия, която говори не за изработка, а за готови щампи и промишлени форми. Много от моделите, които видях в частта за верижна техника съм ги сглобявал още като пионерче. Това са същите форми, само дето са калупосани и направени на ново, а после замазани. Най-много си личи на Т-34-85. Там има дефект на руския модел, който е повторен 1:1.
    При твоите има една грубоватост на елементите от чугун, стомана и бронз. Личи си насечения силует и грубата обработка. Те са били точно такива. Отливка, а после съвсем леко обработени. На повечето само счупени ливните гърловини.
    С една дума най-близо са до автентичните, защото с пръстчета, пилички и иглички си ги правил. Най-висшия пилотаж в моделирането.
    За това-БРАВО!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Благодаря за подкрепата но в моето занимание критиките даже са добре дошли.Относно качеството, колкото по-качествено по-добре, но...има значение дали правиш кораб от първата световна или луксозен лайнер.В първия случай прекаленото качество може да ти превърне кораба в сувенир.Естествено ако искаш да правиш сувенир е друга бира.Нещо като това.
      Никога по кораба не е имало толкова много бронз, единственото вярно е че в един момент е бил бял със жълти комини.В интерес на истината този кораб е претърпял много преустройства даже в един момент е бил черен.
      Attached Files
      Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 20:27.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Модел на ескадрения броненосец „Цесаревич”, който е участвал в Руско-японската, а по-късно и в Първата световна война ще бъде спуснат на вода. Той е изработен от Димитър Димитров и бе показан на открилата се днес в Археологически музей годишна изложба на Модел клуб „Варна”. .................

Цялата статия ТУК
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Да ти кажа, не съм давал интервю в тоя смисъл на понятието.Много хора ме разпитваха, явно един от тях е бил репортер и е пресъздал статия."Аквариумът" всъщност беше нарочно направен съд за изпитания на моделите, относно плаваемост център на тежеста диферент и крен.Ето го.
          Attached Files

Comment

• Боже, боже....тва медиите са голяма работа.Като прочетох заглавието по внимателно осъзнах какво са написали - http://petel.bg/Eskadren-bronenosets...v-Varna__81432 Ся цяла Варна ще се втурне на морска гара да очаква спускането на кораба на вода...А и това с познавачите е толкова преувеличено, естествено че всички се тълпяхме около моделите и разговаряхме помежду си, имам пред вид колегите моделисти.То бива да изопачаваш нещата ама това ме натъжава, още повече че не са ме интервюирали официално.Сещам се кой е репортера, един дет ме разпитваше подробно, мислех че е посетител и му е интересно, дали може да плува, обясних му че може и смятам да го пробвам в някой водоем, не в солена вода.Даже ми даде акъл да го пусна в езерцето с лодките в Морската градина а аз му казах че не обичам сиерджии.Да беше казал че работи за няква медия нямаше да му откажа.Тъпа раута.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Боже, боже....тва медиите са голяма работа.Като прочетох заглавието по внимателно осъзнах какво са написали - http://petel.bg/Eskadren-bronenosets...v-Varna__81432 Ся цяла Варна ще се втурне на морска гара да очаква спускането на кораба на вода...А и това с познавачите е толкова преувеличено, естествено че всички се тълпяхме около моделите и разговаряхме помежду си, имам пред вид колегите моделисти.То бива да изопачаваш нещата ама това ме натъжава, още повече че не са ме интервюирали официално.Сещам се кой е репортера, един дет ме разпитваше подробно, мислех че е посетител и му е интересно, дали може да плува, обясних му че може и смятам да го пробвам в някой водоем, не в солена вода.Даже ми даде акъл да го пусна в езерцето с лодките в Морската градина а аз му казах че не обичам сиерджии.Да беше казал че работи за няква медия нямаше да му откажа.Тъпа раута.
              Ми хайде бе - кво става? - аз от 5 часа вися пред дока с бутилка шампанско.......

Не се коси, Митак - това са журналята. Това за един модел. А представяш ли си по-важната информация, как се изкривява по пътя до нас? А и като започнат всички с онова copy-paste......

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ми не съм бил център на внимание и ми идва в повече.Участвам за удоволствие, не за слава, радва ме че хората наистина се наслаждават на експонатите,запознавам се различни хора от други градове, обменяме опит...нещо като нашите сбирки, отиваш да се видищ с приятели понякога има и бира.Не обичам така да се изкривяват нещата.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Ми не съм бил център на внимание и ми идва в повече.Участвам за удоволствие, не за слава, радва ме че хората наистина се наслаждават на експонатите,запознавам се различни хора от други градове, обменяме опит...нещо като нашите сбирки, отиваш да се видищ с приятели понякога има и бира.Не обичам така да се изкривяват нещата.
                  Влез им в положение... Само гледат да има драма и сензация, а не е представил нещата подобаващо, а вземат друг на работа, който пък кой знае какви щеше да ги натвори. А и къде ти е виждал алфист отблизо, няма как да не даде отклонения в една или друга посока. Мен пък хич не ми се ще кораба да се цапа в тва езеро из тия жабуняци, отделно се притеснявам, че нещо може да му се случи, да не става дума, че и на тази маса не ми се струва надеждно защитен.
                  Важното е, че Митето е супер!!!
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Днес направих сефтето на Цесаревич.На язовира до Николаевка.Само дето имаше много вятър и вълнички, за нас малки ма за корабчето като 10 бала.Ей голям кеф е.https://www.youtube.com/watch?v=Afdu33MRryE Не е хич професионално видеото ама толкова му разбираме.

Comment

• Еее то много яко бе ... Ама вятъра наистина си е сериозен.
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Вярно вълнението за него е като десет бала, но пък цапа добре!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Ей, това изглежда много маниашко. Ама да го гледаш само от страни. Хвала ти, Митак!
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• той е Гуру велик !!! баси човека е

Comment

• ---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:03.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Ми търсех си удобно място, дето да няма канап серсеми че ще им събера въдиците.Ма пък бойното му кръщене беше успешно.

Comment

Working...
                                X