Известие

Collapse
No announcement yet.

Градина-благинки и зеленина за окото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

готвя и знам вкусовите рецептори за солено,сладко,кисело,люто,горчиво и тн,но за мене лютото променя и разваля вкуса на храната и качеството и,представи си да ядеш люто кисело мляко или прясно?лют компот от череши?слагам червен пипер в шкембе чорба за цвят и това ми е лютото,имам вуичо който без 3-4 люти чушлета не сядаше и сега е така солницата до него и си отхапва и си топи в сол и докато не почервенее и не се изпоти не му е конфортно,гледаше един модел едни зелени от 6 до 8 см ставаха дълги и тънки и са набръчкани имат сиво кафяви линийки по тях леко набръчканичушлетата е това е трепач няма спасение,между другото нито ги нападат листни въшки ни ги кълве нещо самозащитени са от секъде чушлетата,бяха пратили от тях и аз ги знам и се изхилих а баша ми се направи на мъж и даже си ги запече на котлона и си ги сложи в боба,резултата беше прееба боба зеваше с уста нагоре и си правеше гаргара с компот,а и в едно село спахме и тътри една баба към нас и вика-щеш ли баба да ти дадем пипер ако обичате да си турнете,аз се осетих че бабата си прави кярията с нас и викам искаме и тия с мене се нахвърляха на подобна порода чушлета чак си цепна наденицата и си сложи вътре чушле да му е "пикантно"...подсмърча после вика тая от къде се зема с тия ампули ми е.а мамата

Comment

Вчера скъсах първите 2 люти чушки от балконските.
      Усещането за люто идва от капсацина в чушките. Да, ако прекалиш не усещаш вкуса на храната. И обратно: ако ядеш люто умерено усещаш вкуса на храната по-добре - това е защото рецепторите вече са активирани...
      ...

Comment

Хайде да покажа няколко вида домати
        жълт домат много сладък и вкусен
        биволско сърце но е по твърд и сладък
        и домат круша сладък
        всичките домати са големи около по половин кг
        Attached Files
        156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

много обичам доматки,обичам розов селски от тоя разпльокания,но биволското сърце си е за ценители да си го нарежеш на лимонени резенки с зехтин и лук от страни и сиренце си е класика несравнимо е просто,месест домат с малко семки и сок силен аромат.

Comment

А, на вас случвало ли се е да унищожите нещо което сте засадили преди 30 години :

Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
              много обичам доматки,обичам розов селски от тоя разпльокания,но биволското сърце си е за ценители да си го нарежеш на лимонени резенки с зехтин и лук от страни и сиренце си е класика несравнимо е просто,месест домат с малко семки и сок силен аромат.
              Ее, биволското сърце си е деликатес! Ама и обикновен градински не връщам!
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                А, на вас случвало ли се е да унищожите нещо което сте засадили преди 30 години :

Не може ли да се избегне ?
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                  Не може ли да се избегне ?
                  Не можа да се избегне отсичането му, въпреки красотата му, защото беше вече много опасно близо до къщата и при силни ветрове имаше реална опастност от падане - височината му стана над 15м и плитка коренова система върху скална маса.
                  Няколко специалисти изразиха опасения и дадоха мнение за премахването му.
                  Имаше идея да се укрепи с тънки стоманени въжета, но щеше да заприлича на антена.
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 08:31.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение

...
                    Точно затова се мисли преди да се засади дърво . Като си отговори човек на въпроса "дали", започва да си задава въпроса "какъв вид" да бъде дървото. Иначе е твърде малко времето, в което му се радваш .
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                      Точно затова се мисли преди да се засади дърво . Като си отговори човек на въпроса "дали", започва да си задава въпроса "какъв вид" да бъде дървото. Иначе е твърде малко времето, в което му се радваш .
                      Човек се учи, докато е жив, но трудно може да се предвиди какво ще се случи след 30г.
                      Преди 5г. засадих едни кленове и вече знам, че след 20-30г. трябва да се отсечат или постоянно да се подържат.

Между другото за смърча подадох официална информация за отсичането му, въпреки, че е в моя двор - така е по закон.
                      Last edited by old alfist; d.m.y г., 09:59.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                        за кокошки и аз съм навит ама няма кой да ги гледа на село,още повече че заради химията с която блъскат пилетата по магазините от декември не сме яли пилешко/дъщеря ми получава алергична реакция/миналия месец купих едно домашно пиле и никакъв проблем нямаше от него.домашното си е домашно
                        обикновено ги блъскат с пеницилин, а той е силен алерген, ще трябва да проверите тая работа, щото ако не дай си боже се наложи някакъв антибиотик, да не стане беля
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Човек се учи, докато е жив, но трудно може да се предвиди какво ще се случи след 30г.
                          Преди 5г. засадих едни кленове и вече знам, че след 20-30г. трябва да се отсечат или постоянно да се подържат.

Между другото за смърча подадох официална информация за отсичането му, въпреки, че е в моя двор - така е по закон.
                          Има някои определени видове, за които е необходимо уведомление, когато се намират в частен двор.
                          Поне така знам аз, но няма лошо, че си пуснал писмо.
                          Но може и да съм пропуснал някоя законова поправка.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

• и аз мислих за 2 орехови храста в градината ама освен че ще ми дават сянка вредна и ще е трудно орането заради тях та ги напръсках и на есен ще ги вадя,едно е да сечеш и унищожаваш всичко едно е като нещо ти пречи на разумното съжителство,гледал съм как по другите страни ги прекарват с камиони и ги пресаждат,аз обаче ще садя ябълка и череша на есен решил съм го даже мерих с рулетката кое как ще се падне.

Comment

• Не съм чул и чел за иглолистни да иска разрешение.За орех дори и да е един метър,5000лв. е глобата
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• не знам каква е глобата но ми пречи,въртех се мислих го да е 1 а те са 2 орехчета и още 2 джанки бяха поникнали единият аз я копнах другата багера,не ми беше приятно знам че е дърво,имам 3 върби в права линия тях не съм ги пипнал за ограда са ми въпреки че няма полза от тях,и както казват старите хора къде има върба има вода-абсолютна истина е,като копа багера прекъсна един огромен корен на върбата изкопа го а точно под корена има подземен ручей на 2 метра под земята направо къпеше корена,като го извадих от него течеше вода от корена,какво нещо е природата братче на върбата нищо и няма здрава си е.

Comment

Working...
                                X