Известие

Collapse
No announcement yet.

Реставрация на топка за скоростен лост от 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Реставрация на топка за скоростен лост от 147

Преди :

След :

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Отчитайки факта, че не показваш и не споделяш процеса на реставрация, не ми остава нищо друго, освен да те попитам: смени я с нова ли?

п.с. Станало е много добре.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Кажи сега как я полира, с какви инструменти/ шкурки...и после как положи черната боя на цифрите!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Отчитайки факта, че не показваш и не споделяш процеса на реставрация, не ми остава нищо друго, освен да те попитам: смени я с нова ли?

п.с. Станало е много добре.
        Не забравих да снимам просто на тази топка но на следващата ще сложа и снимки как я реставрирам !
        1. Разглобих я
        2.Изпилих капачето (отнех около милиметър и от алуминия, но гледах да не е повече за да не закрие схемата на скоростите
        3. Полирах капачето с паста за полиране на алумии
        4. Боядисах отново схемата с черна боя
        5. Облякох гумената част с естествена кожа
        6. Сглобих я
        7 . Монтирах я на моята кола !

За следващата ще пусна подробни снимки какво съм правил !
        Имам проект за такава със светещи числа и схема, за нея ще кача снимки !

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Кажи сега как я полира, с какви инструменти/ шкурки...и после как положи черната боя на цифрите!
        Комолекта, който използвам е този има дискове за рязане( аз ги ползвам и за грубото шлайфане ), полир паста и вълнения диск ( с които се прави финното полиране )

Освен това използвах водни шкурки каквито имам т.е всичките номера изредих понеже беше доста задълбан алуминия!

Боята ч нанесо предеи да почна да скуря с водната шкурка ( с четката душманската без да се притеснчва, че ще изляза защото като се шкури маха се маха това което не трябва от боята и накрая естественна кожа по тънияка реже се парче облепя се топката и след това няколко декоративно шева и е готова !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
          Не забравих да снимам просто на тази топка но на следващата ще сложа и снимки как я реставрирам !

2.Изпилих капачето (отнех около милиметър и от алуминия, но гледах да не е повече за да не закрие схемата на скоростите

А как постигна този алуминиев ефект - само с полирането от т.3 или си я боядисвал с нещо
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
            А как постигна този алуминиев ефект - само с полирането от т.3 или си я боядисвал с нещо
            Капачето на тази топка алуминиево ! Просто го полирах!

Comment

1. Разглобих я
              5. Облякох гумената част с естествена кожа
              6. Сглобих я
              7 . Монтирах я на моята кола !

За следващата ще пусна подробни снимки какво съм правил !
              Имам проект за такава със светещи числа и схема, за нея ще кача снимки !

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

Комолекта, който използвам е този има дискове за рязане( аз ги ползвам и за грубото шлайфане ), полир паста и вълнения диск ( с които се прави финното полиране )

Освен това използвах водни шкурки каквито имам т.е всичките номера изредих понеже беше доста задълбан алуминия!

Боята ч нанесо предеи да почна да скуря с водната шкурка ( с четката душманската без да се притеснчва, че ще изляза защото като се шкури маха се маха това което не трябва от боята и накрая естественна кожа по тънияка реже се парче облепя се топката и след това няколко декоративно шева и е готова !
              Колега не е ли по добре при всичката тая хамалогия да идеш и да си вземеш една друга топка, за 20 стотинки,понеже ако направиш всичко това за нещо друго кадето има стоиност ,ще ти платят пари да си смениш колата.
              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                Колега не е ли по добре при всичката тая хамалогия да идеш и да си вземеш една друга топка, за 20 стотинки,понеже ако направиш всичко това за нещо друго кадето има стоиност ,ще ти платят пари да си смениш колата.
                КЕФ ЦЕНА НЯМА !
                Аз го правя за лично удоволствие !

Comment

КЕФ ЦЕНА НЯМА !
                  Аз го правя за лично удоволствие !
                  Е тука вече имаш пълно право,ако се касае за заиграване за личен кеф,просто няма спор.
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

добре,де ама на мойта топка всичко е изтрито от пръстени,дайте идея да я направя,че много дразни
                    Alfa Romeo 147 1.6 105bhp. 01'

Comment

Първоначално публикувано от marshal_tr Покажи съобщение
                      добре,де ама на мойта топка всичко е изтрито от пръстени,дайте идея да я направя,че много дразни
                      Метално ли е капачето или пластмасово ?

Comment

Аз имам една дървена топка за скоростния лост ( 156 преди фейслифта) Дори не знам дали е истинско дърво или не. Лакът е напукан и няколко пъти съм се чудил дали може да се възстанови по някакъв начин.
                        ...

Comment

Добра работа колега!Моята топка беше същата и в окаяно състояние но предпочетох ето този вариант срещу 20лв:
                          Attached Files
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
                            Добра работа колега!Моята топка беше същата и в окаяно състояние но предпочетох ето този вариант срещу 20лв:
                            На тази и трябва само нагорещени цифри и и диаграма на схемата да ги прегори кожата( да стане като щампа ) и ще стане страхотно !

Comment

Аз момчетата в ателието веднага ги питах за щампа но за съжаление не предлагаха такава услуга,не съм го отписал като идея,ще си направя при първа възможност!
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Working...
                              X