Известие

Collapse
No announcement yet.

Радиолюбители... Има ли!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Радиолюбители... Има ли!?

Чудих се дали във форума има радиолюбители!?
    В момента разполагам само с един 27MHz ветеран за съжаление (другата ми "двуметрова" я откраднаха)
    Скоро ще се сдобивам с нова играчка и може да направим връзка с някои ако има желание...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Моето любителство се заключава с това уоки-токи на Cobra - в кварталния магазин ходя с него, защото все някой нещо е забравил, а през лятото го ползваме на вилата, за да не викаме в двора.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
      Чудих се дали във форума има радиолюбители!?
      В момента разполагам само с един 27MHz ветеран за съжаление (другата ми "двуметрова" я откраднаха)
      Скоро ще се сдобивам с нова играчка и може да направим връзка с някои ако има желание...
      Бях 3 години радист във флота, та не ми си чува за морз...пък съм загубил и тренинг вече.Беше....преди 30 години и кусур.Това е последното на което дежурях/спях/.От любопитство какъв ти е ветерана.
      Attached Files
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Много обичам да слушам радио
        пощенски кутии

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Бях 3 години радист във флота, та не ми си чува за морз...пък съм загубил и тренинг вече.Беше....преди 30 години и кусур.Това е последното на което дежурях/спях/.От любопитство какъв ти е ветерана.
          Това от снимката е Р155. И аз съм работил с такива, но по-старите (Р154) бяха по подходящи за слушане на музика

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз бях радиоразузнавач в Банкя и там имахме Р250М2 и Р399А. С тях се слушаше радио отвсякъде. Радио Сидни винаги пускаха готина музичка...
            145, 1.6 boxer
            156, 2.4 JTD - ex
            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

И хората си мислят че сме пазили Родината.

Имах един бивш колега запален радиолюбител, ама след като ни съкратиха му загубих дирите.Ако го видя ще го питам за позивната.
              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:22.

Comment

Р250М2 и Р399А от къде могат да се намерят тези модели?
                блиндирани врати, монтаж врати, решетки

Comment

И на Р250 съм работил, имаше ги във поделението едно време, не знам откъде може да се намери...от някой склад дето стоят бракувани...в продаволника май бях мярнал преди време.Обаче това е само приемник, ако не съм забравил до 25 мегахерца, лампов е, няма предавател.Може само да слушаш.За другия не знам.

Comment

Имах едни клиенти, които постоянно разнасяха една радиостанция с тях. Беше някаква мрежа, май на 27 Мхр. По техни сведения, имаше няколко станции майки, като едната беше на връх Глава в Стара планина. Имаха постоянна връзка в цяла България. Беше много интересно.
                    Не знам дали все още съществува тая мрежа.
                    В Германия, до колкото знам, все още си пазят старата система на мобилни телефони.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X