Известие

Collapse
No announcement yet.

Разни работи по колата.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И той така каза.Освен това откри оня модул, естествено оказа се че талянеца дето навремето е оборудвал колата с кабели и музика нещо е сътворил както му е удобно.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      И той така каза.Освен това откри оня модул, естествено оказа се че талянеца дето навремето е оборудвал колата с кабели и музика нещо е сътворил както му е удобно.
      Къде го откри - зад жабката ли?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Там някъде,изчанчен и завит с някаква изолация.Не му се пречках щото нещо не му беше ден.Сега си е на правилното място.Ма това доста го забави да го въстанови и утре ще ходя да довърши дясната врата.

Comment

Предварително се извинявам, че не е съвсем по темата, но имам един въпрос относно подобрение на моята алфа 156 и се надявам тук да получа отговор. Искам да поставя халогени, като фабрично няма такива. Питането ми е ако си взема халогени и панел (който е до скоростния лост с управлението на огледалата и халогените) дали ще се получи свързването. Отворих моя панел, но не виждам допълнителни кабели. Дали заводски предвиждат такива и са дянати някъде по-навътре или просто няма такива?
          Алфа Ромео 156 1.6ТС

Comment

Абе никъде не са дянати просто ще трябва да прекарваш и съответните релета да сложиш, пестят от всичко.Не съм се заглеждал по 1.6 имат ли нямат ли халогени ама ако ще слагаш оригинални вземи си една броня с място за такива или направо броня с халогени че има там едни ушички за захващане дето трудно се наподобяват.Както и да е, каквото решиш да правиш опиши после, желателно и със снимки как си го сътворил щото за това е тоя раздел да има на едно място разни подобрения по колите ни дето могат да се намерят лесно а не да се губят някъде из страниците.В този смисъл монтажа на халогените е подобрение.

Comment

За халогените да отговоря на колегата.
              Колата е подготвена ,има си всичко кабели и релета някъде в жабката цъкат сякаш , единствено трябва да се потърси отпред ниско около радиатора кабела за фарчетата. Моята беше така без халогени и си купих панелчето с копчето куплунга е същия като на този с едното копче ,включих го и чух релето да цъка. Само че аз ги ползвам за диоди за дневни светлини.
              AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

Първоначално публикувано от nightsurfer Покажи съобщение
                За халогените да отговоря на колегата.
                Колата е подготвена ,има си всичко кабели и релета някъде в жабката цъкат сякаш , единствено трябва да се потърси отпред ниско около радиатора кабела за фарчетата. Моята беше така без халогени и си купих панелчето с копчето куплунга е същия като на този с едното копче ,включих го и чух релето да цъка. Само че аз ги ползвам за диоди за дневни светлини.
                Колега включих новия куплунг, но не чувам никакво цъкане от жабката, а на всичкото от горе не намирам буксата на кабела на халогените, къде да я включа. Ако можеш да опишеш по подробно, къде по-точно около радиатора е този кабел. Проследявах кабелите, които отиват към мигачите и фаровете, но не намирам друг такъв. Може би трябва да взема и кабел допълнително (то стана голяма играчка) Иначе буксите на куплунга са същите.
                Алфа Ромео 156 1.6ТС

Comment

Монтаж на подлакътник

Колеги искам да се допитам.Искам да си монтирам подлакътник на моята Алфа 147,която оригинално няма такъв.Намерил съм си оригинален,дават ми го със стойка за монтаж и болтове,плюс барче(каквото и да е това).Въпроса ми е може ли да се направи без да изглежда отвратително и играчка ли ще да бъде.

Comment

Малко акъл ми требе.Значи имам едно хладилниче на 12 в., с елемент на Пелтие 12703.Подмених елемента с такъв само че 12706.Т.е. два пъти по мощен.Проблема ми е с охлаждането, понеже съществуващия вентилатор явно не е достатъчен.Някакви идеи за вентилатор с по-голям капацитет с размери 90/90 или максимум 100/100 на 12 волта, или някакви други решения.Очевидно с водно охлаждане не става.Подмених елемента понеже със стария много бавно охлаждаше и става така че докато се охлади водата в шишетата вече съм пристигнал, което очевидно обесмисля начинанието.Горе-долу поне 3,5-4 часа трябват да се охлади.С новия елемент същата раута само дето харчи два пъти повече ток.Проблема е охлаждането на топлата страна на елемента.

Comment

Само с вентилатор резултатът ще е мижав. Мисли за по-сериозен радиатор в комбинация с вентилатор.

Доста голям избор от вентилатори има тук.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Митак можеш ли да качиш снимка на охладителя - радиатора . Вероятно е малък за 12706 .
                        Освен това и термоотвеждащата паста също играе голяма роля в случая
                        Вентилатори както каза Еко от Елимекс . Най близо до теб Елимекс има на спирката срещу Дом Младост .
                        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Малко акъл ми требе.Значи имам едно хладилниче на 12 в., с елемент на Пелтие 12703.Подмених елемента с такъв само че 12706.Т.е. два пъти по мощен.Проблема ми е с охлаждането, понеже съществуващия вентилатор явно не е достатъчен.Някакви идеи за вентилатор с по-голям капацитет с размери 90/90 или максимум 100/100 на 12 волта, или някакви други решения.Очевидно с водно охлаждане не става.Подмених елемента понеже със стария много бавно охлаждаше и става така че докато се охлади водата в шишетата вече съм пристигнал, което очевидно обесмисля начинанието.Горе-долу поне 3,5-4 часа трябват да се охлади.С новия елемент същата раута само дето харчи два пъти повече ток.Проблема е охлаждането на топлата страна на елемента.
                          Това да ти охлади бирите забрави,слагай и от ония пластмасови елементи пълни със спирт,дето ги охлаждаш предварително във фризера.Авто хладилника с ток може само да поддържа охладени предварително питиета или каквото там имаш,но не охлажда както газовите .Едно лято се разхождах с такова хладилниче на 12В,че и един 180 АЧ акумулатор мъкнех ,но си е слабичко.

Comment

В момента не мога да кача снимка понеже хладилника е в колата и не ми се слиза.Вентилатора е 92/92 и е по-малък от радиатора.По виртуален спомен радиатора да е 110-120 мм на страна, и 20 мм височина на ребрата.По дебел не може да се сложи.Проблема с вентилаторите е че не им достигат обороти.Мисля да импровизирам с четково моторче и перка от стар вентилатор.Само че много ще бръмчи.

Comment

Working...
                            X