Известие

Collapse
No announcement yet.

ГЪБКИ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Суссърнелко аз лично имам 4 хобита,риболов,готварство,градинарство,гъбобер,и всичките ми хобита са свързани с ядене празно нема,в първите 3 съм един от известните в по форумите и живите контакти,сега гъбарството може да не е най калоричното но е най евтиното хоби което съществува разходите са ти ZERO,имаш торба и нож къвто имаш и къвто си носиш а шанса да намериш добри гъбки които да набереш и продадеш е в пъти по голям от този да хванеш хубава риба или да трепеш некой глигут,ловец не бих станал поради следните причини,лова е колективен спорт с ясно изразени правила не е за мене,това е въоражен туризъм с чешити пияници,не ми се трепят животни каквито и да са те вкусни редки ценни или кви да е не ми е жал просто не виждам смисъла да влезеш с една пушка в гората и да ги подкараш на ламбада,ти не му даваш шанс на това животно гонят го кучета слагат му капани преследват го ловци по 20 човека гърмят по него това е абсолютната простотия,ще фрасна един глигут 100 кила и трябва да го мъкна на гръб през гората па да го дялкам да дам на тоя на оня нали се дели лова па го нося да го изследват за болести требе да го дера пърля чиста па в фризера па то ти се отще,ти си прасе и ти казвам че точно в тебе пък има най малко рандеман по-малко и от гъбите в 100 кила прасе има 19 кила месо а ти в тех се огледа,бех забравил че си Румен а зодия овен ли си като мене,тва не е много добро име да знаеш,в личните си познати не съм видял един читав сериозно ти казвам се некви сприхави и откачени.

    Comment


    • #32
      Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      ....
      Гъбите нямат никаква хранителна стойност.
      ....
      Това не е вярно!
      '05 166 V6
      '98 156 2.0 TS ex ...

      Comment


      • #33
        Златното правило при гъбите : "Не я ли познаваш тая гъба-не я бери"!
        Опасни двойници имат печурката, масловката и булката.
        Двойникът на печурката има тънко пънче, крехко и чупливо. Особен мирис и на мене съвсем не ми прилича на печурка, но....
        Масловката е гъба със светложът, до тъмнокафява окраска и е оцветена в жълто от долу. Забележителното е, че хифите и не са листовидни, като на другите гъби, а като тръбички. Приличат на дунапрен. Двойникът и е с хиви на ресни, по-тънко и крехко пънче и мерише на карбол. Двете лесно се различват.
        Двойникър на булката е най-опасен. Запомнете!!!!
        Булката е с червена шапчица и жълто пънче и точки. Те са остатъци от булото. Двойникър е е със същата конструкция, но е с бяло пънче и було. Най-лошото е, че двете гъби понякога са заедно.
        За това аз бера главно сърнели, лютици, пачи крак, рижийки и особено обичам челадинките.
        Ония малките ливадни гъбки, които всички обявяват за отровни, а те са най-безопасни.
        Но пак повтарям!
        Не познаваш ли една гъба и имаш ли съмнение- не бери!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

        Comment


        • #34
          Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
          Това не е вярно!
          Дооообре.
          Харесвам обоснованите твърдения.

          ---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:45 ----------

          Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
          Златното правило при гъбите : "Не я ли познаваш тая гъба-не я бери"!
          Опасни двойници имат печурката, масловката и булката.
          Двойникът на печурката има тънко пънче, крехко и чупливо. Особен мирис и на мене съвсем не ми прилича на печурка, но....
          Масловката е гъба със светложът, до тъмнокафява окраска и е оцветена в жълто от долу. Забележителното е, че хифите и не са листовидни, като на другите гъби, а като тръбички. Приличат на дунапрен. Двойникът и е с хиви на ресни, по-тънко и крехко пънче и мерише на карбол. Двете лесно се различват.
          Двойникър на булката е най-опасен. Запомнете!!!!
          Булката е с червена шапчица и жълто пънче и точки. Те са остатъци от булото. Двойникър е е със същата конструкция, но е с бяло пънче и було. Най-лошото е, че двете гъби понякога са заедно.
          За това аз бера главно сърнели, лютици, пачи крак, рижийки и особено обичам челадинките.
          Ония малките ливадни гъбки, които всички обявяват за отровни, а те са най-безопасни.
          Но пак повтарям!
          Не познаваш ли една гъба и имаш ли съмнение- не бери!
          Гъбите са кат коли втора употреба!
          Нито марката, нито прегледа при специалист, нито личните ти познания са от значение.
          Важен е късмета.
          Но благодаря за лекцията. Дано не си подбудил някой към самооубийство.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

          Comment


          • #35
            Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Дооообре.
            Харесвам обоснованите твърдения.

            ---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:45 ----------



            Гъбите са кат коли втора употреба!
            Нито марката, нито прегледа при специалист, нито личните ти познания са от значение.
            Важен е късмета.
            Но благодаря за лекцията. Дано не си подбудил някой към самооубийство.
            Ами най-малкото са добър източник на белтъчини с добър аминокиселениен профил, което особено за вегетарианци е нещо много важно. Още по темата:
            http://apteka-optima.com/181/%D0%BF%...8%D0%BD%D0%B8/
            '05 166 V6
            '98 156 2.0 TS ex ...

            Comment


            • #36
              Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
              Ами най-малкото са добър източник на белтъчини с добър аминокиселениен профил, което особено за вегетарианци е нещо много важно. Още по темата:
              http://apteka-optima.com/181/%D0%BF%...8%D0%BD%D0%B8/
              Хаха, ще има месо, мляко и яйца и аз ще търся аминокиселини от гъби до просиране.
              Говоря за нормално хранещи се хора, не за вегетарианци.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

              Comment


              • #37
                Суско сега метна ръкавицата като раздели хората на ненормални и нормални според кулинарните им предпочитания,е са ше се фанат гуша за гуша с некои веган да си обяснят ползите и свойствата на месната и немесната кухня.

                Comment


                • #38
                  Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                  Суско сега метна ръкавицата като раздели хората на ненормални и нормални според кулинарните им предпочитания,е са ше се фанат гуша за гуша с некои веган да си обяснят ползите и свойствата на месната и немесната кухня.
                  А, не!
                  Кулинарно предпочитание е италианска спрямо турска кухня, например.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

                  Comment


                  • #39
                    Не се ебавайте със Суско!
                    Той е специалист по трюфели.
                    Или поне трябва да бъде,.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

                    Comment


                    • #40
                      Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                      Не се ебавайте със Суско!
                      Той е специалист по трюфели.
                      Или поне трябва да бъде,.
                      Трюфелът е подправка за мен.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

                      Comment


                      • #41
                        аз бих те запитал съвсем по прасешки,бе обичаш ли да преяждаш?аз да непрекъснато ма сега се кротнах че гоня 40 и требе по полека с доста работи,ял ли си печенко прасенце с плънка гъбки и ориз на фурна ма цяла нощ печено и до другият ден на обяд?м?и преди да ми кажеш че не е вкусно и става като варено заби ги тия и ги говори на некои къде е хилав и яде вафли не на мене,вместо да тролиш ако след ако в форума а предполагам и в други форуми ги удивляваш с интернет познанията си знаеш ли каква голяма кошница с гъбки можеше да набереш и да разходиш децата и себе си че и кучето евентуално,а ти прост егоист седи и си бичи сам пред компа абе Сускова работа.

                        Comment

                        Working...
                        X