Мерси, мерси, и вас да ви спохожда щастието.За съжаление се убедих че в морската ни столица заведенията са пълен ташак.Пържените картофи със сирене вече не са това което бяха, сега са чипс със млечен продукт на цена почти 8 лв порцийката. Дотам бяхме с ресторанта.После се преместихме в Ред рок, поне атмосферата и останалата част от вечерята ми оправиха настроението.По такъв повод си струва човек да бие път до балканските градчета или Родопите, тука е пълна скръб.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпроси за компютри и електроника.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАми нищо не съм инсталирал от преинстала на бозата зимата.Имам една кожа на виста инспират и съм подменил ligonui.exe-то с модифицирано но стар трек.Ма той така си работи от много години.Всеки преинстал си ги слагам тия работи.Офис ,аvg, рар, зип, стелариум, вин дежавю четец и фрее опенер, кмплейър,фремаке видео конвертер, килайт кодеците, допедееф, с-клеънъра и аида 64 екстрем.Сичко туй си го качвам винаги.Два дена бачка след като дефрагментирах.
И аз съм с виваком ма не ще.Утре ще тургам проксита че тряа се готвя за ресторант че днеска прая 30 години от доживотната присъда с русата/изрусената/.
Ааа... да попитам само - какво те е възпрепятствало досега, че не използваш някоя от многобройните Линукс дистрибуции?145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Те ти да се запознаеш отблизо:
http://learnfree.eu/desktop/features/?lang=bg
Дърпаш .iso файла(32 или 64-битов в зависимост от твоята машина) и го записваш на двд или флашка. Написали са упътвания и не можеш да се объркаш, колкото и да искаш.
След това буут-ваш от съответния дивайс, който си сътворил и тестваш на воля. Бозата ще си седи на диска ти и можеш да рестартираш компа с нея, когато пожелаешLast edited by pa4ito; d.m.y г., 00:56.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеТва текстови, изображения и прочие файлове сътворени на Линукс могат ли да се четат на бозата директно и обратното.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Ако проблема ми е хардуерен какво ме спасява линукс.
Каква е разликата между KDE, Ubuntu, xUbuntu
Това кракната версия ли е щото разбрах че официално се продава.
Как на 7-а да подкарам Стелариум иска 3д графична карта или Open GL.Това последното има ли го за 7-а.Щото на лаптопа на ХР вървеше ма след като му надянаха няква седмица/есенциал, кракната естествено / не ще да тръгне и си иска OpenGL пък оня/гуруто в сервиза/ ми разправя че нямало за 7-а/било архаична работа/, не съм бил свалил правилната версия на стелариума - http://www.stellarium.org/bg/ - да го духа.Та ако ще сменям хардуера - процесор, дъно и памет, друго трябва ли заради тази програма, имам пред вид допълнителна карта с 3д или в дъното има вградена, или в процесора, не знам къде точно е тва чудо.И що гугъл земя върви на 7-та а тоя стелариум не ще след като и двете използват 3д.Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:47.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАко проблема ми е хардуерен какво ме спасява линукс.
Как на 7-а да подкарам Стелариум иска 3д графична карта или Open GL.Това последното има ли го за 7-а.Щото на лаптопа на ХР вървеше ма след като му надянаха няква седмица/есенциал, кракната естествено / не ще да тръгне и си иска OpenGL пък оня/гуруто в сервиза/ ми разправя че нямало за 7-а/било архаична работа/, не съм бил свалил правилната версия на стелариума - http://www.stellarium.org/bg/ - да го духа.Та ако ще сменям хардуера - процесор, дъно и памет, друго трябва ли заради тази програма, имам пред вид допълнителна карта с 3д или в дъното има вградена, или в процесора, не знам къде точно е тва чудо.И що гугъл земя върви на 7-та а тоя стелариум не ще след като и двете използват 3д.
Open GL - а е софтуер за графичната карта и е в пакета с драйверите. Провери си точно каква е графичната карта и си дръпни последните драйвери за нея и 7-ца.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАко проблема ми е хардуерен какво ме спасява линукс.
Как на 7-а да подкарам Стелариум иска 3д графична карта или Open GL.Това последното има ли го за 7-а.Щото на лаптопа на ХР вървеше ма след като му надянаха няква седмица/есенциал, кракната естествено / не ще да тръгне и си иска OpenGL пък оня/гуруто в сервиза/ ми разправя че нямало за 7-а/било архаична работа/, не съм бил свалил правилната версия на стелариума - http://www.stellarium.org/bg/ - да го духа.Та ако ще сменям хардуера - процесор, дъно и памет, друго трябва ли заради тази програма, имам пред вид допълнителна карта с 3д или в дъното има вградена, или в процесора, не знам къде точно е тва чудо.И що гугъл земя върви на 7-та а тоя стелариум не ще след като и двете използват 3д.
Това, което си видял, че се "плаща" е всъщност дарение(donation), т.е. ако искаш.
Не съм запознат със Стелариум-а, но както казва градския, фани го шамаросай тоя твой гуру. Най-вероятно трябва ъпдейт на драйвери. Щом върви нещо на ХР, 1000000% върви и на 7-а. Просто се опитват да те набутат да си купиш нещо.145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Ши ва таковам в спицялистите, вземете са разберете има ли няма ли OpenGL за atiradeon 1100 за 7-a аз съм прост потребител.Имам за хр, да ги качвам ли или ще оакам работата съвсем.На лаптопа иде реч с интел нам кой си процесор и горната графична карта.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
И аз не зная що е то стелариум със сигурност, ама май се сещам. Проблемът мисля е софтуерен, за съжаление далеч не всичко що върви на XP, върви и на 7, особено като не е ясно що за чеп е тоя 7. Послушай човека, качи си някакъв линукс, имай предвид че може и да не се инсталира или да се инсталира на флашка или външен диск. Пусни си го на "живо", ако те заинтригува но имаш съмнения инсталирай на външен носител. Има интерпретатор на уйндоус, който подкарва доста от програмите, като проблемни са главно игрите. Линукс вижда, чете и слуша почти всичко, вин НЕ вижда чува и слуша всичко създадено от Линукс. Като започнеш от файловата система, та свършиш със свободните формати за компресия. Е има там приложения които може да си купиш, кракнеш, хакнеш....
По сериозните производители на софтуер предлагат и линукс версия на продуктите си. Абе.....пробвай, най близко като визия и функционалност(до това на което си свикнал) е средата КДЕ, Юнити е нещо като вин 8, Гном3 е нещо средно в момента, има и среда МАТЕ, това е гном 3 с функционалност на по старият 2, ама не е за прохождащи май. Ако поназнайваш английски - няма проблем на който да не се намери решение, рано или по късно(хи,хи). Като дистрибуция, аз като фен на дебиан базираните системи препоръчвам убунту или минт, даже по скоро минт, че идва със всички кодеци и куп джунджурии, които при убунту трябва да си доинсталираш. А, има и български дистрибуции, ама може да налетиш на нещо недовършено, което да те откаже, преди да си скочил с двата крака. Имай предвид че има и вируси за линукс, малко е играчка да си ги инсталираш и подкараш, но има, ако ти стане скучно(като на Иво).Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеШи ва таковам в спицялистите, вземете са разберете има ли няма ли OpenGL за atiradeon 1100 за 7-a аз съм прост потребител.Имам за хр, да ги качвам ли или ще оакам работата съвсем.На лаптопа иде реч с интел нам кой си процесор и горната графична карта.ма нъл съм добър чиляк:
http://www.amd.com/en-gb/innovations...ogies/catalyst
Те това ти требе.
А, забуравих. Знайш ли ка съ изправят на коча рогите?
Те тъй напрай с оня специалист.Last edited by myato; d.m.y г., 08:19.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Стелариум Ванка е 3д астрономическа карта, в реално време.Понеже съм и звездоброец я ползвам на лаптопа до телескопа, че ми е трудно да дотътря настолния до терасата еле пък ако ида някъде извън града трее и гнератор да нося с мене.Инсталира се без проблем, но кагато се стартира изписва че няма драйвери за ОPEN GL. -http://www.stellarium.org/bg/ има си и за линукс има си и системни изисквания.Доколкото разбрах подръжката на тези карти е спряна отдавна та може и да няма за нея драйвери.
Да де Майто, ама лапнитопа е с Интел не с АМД.Засега се спасявам с едно приложение на телефона....бива, не е като без хич.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеШи ва таковам в спицялистите, вземете са разберете има ли няма ли OpenGL за atiradeon 1100 за 7-a аз съм прост потребител.Имам за хр, да ги качвам ли или ще оакам работата съвсем.На лаптопа иде реч с интел нам кой си процесор и горната графична карта.Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеСтелариум Ванка е 3д астрономическа карта, в реално време.Понеже съм и звездоброец я ползвам на лаптопа до телескопа, че ми е трудно да дотътря настолния до терасата еле пък ако ида някъде извън града трее и гнератор да нося с мене.Инсталира се без проблем, но кагато се стартира изписва че няма драйвери за ОPEN GL. -http://www.stellarium.org/bg/ има си и за линукс има си и системни изисквания.Доколкото разбрах подръжката на тези карти е спряна отдавна та може и да няма за нея драйвери.
Да де Майто, ама лапнитопа е с Интел не с АМД.Засега се спасявам с едно приложение на телефона....бива, не е като без хич.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment