Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за компютри и електроника.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не знам защо продължавате да му предлагате УСУ при положение, че съществува Linux Mint с графична среда Cinnamon http://www.linuxmint.com/download.php Приблизително еднакъв интерфейс като на Windows, поддръжката му е много добра - драйвери и софтуер в хранилищата. Без проблем си вървят приложенията писани да работят под Windows. Преведен е и на български. Ето и едно ревю https://www.youtube.com/watch?v=maEcB85mQpM

Comment

• Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
      Пачи дали няма да го вкараш във филм с това ATI на Linux-a
      Ми идеята ми беше да ръг-не от флаш/двд и да види дали му бачка всичко. УСУ-то има Стелариум, не знам дали е същото...

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Свободният драйвер уж го дават с пълна поддръжка. Не би следвало да има проблем. Така или инак - вариянта отпада, както става ясно.
      Е това е другия момент, уж го поддържат вече

Първоначално публикувано от Skipper Покажи съобщение
      Не знам защо продължавате да му предлагате УСУ при положение, че съществува Linux Mint с графична среда Cinnamon http://www.linuxmint.com/download.php Приблизително еднакъв интерфейс като на Windows, поддръжката му е много добра - драйвери и софтуер в хранилищата. Без проблем си вървят приложенията писани да работят под Windows. Преведен е и на български. Ето и едно ревю https://www.youtube.com/watch?v=maEcB85mQpM
      Защото в УСУ има сложен много допълнителен софтуер, тъй като идеята му е да могат потребители на Бозата да минат лесно на него. Докато Минт-а е "гол" и трябва да имаш някакво поняти, за да си качиш останалия софт.
      145, 1.6 boxer
      156, 2.4 JTD - ex
      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
        Докато Минт-а е "гол"
        Не е, отдавна не си тествал други дистрибуции явно.
        Така или инак, всички изброени са отрочета на Дебиан, та разликата е предимно "козметична". От как се пръкна софтуерният център на Убунту, хора дето не могат да си инсталират бозава програма се справят с лекота. Отдавна е въпрос само на преодоляване на инерцията, преминаването на "светлата страна". Обаче....друго си е да хакваш, кракваш, пачваш........да се бориш с вируси......по романтично е някак.....
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Не е, отдавна не си тествал други дистрибуции явно.
          Така или инак, всички изброени са отрочета на Дебиан, та разликата е предимно "козметична". От как се пръкна софтуерният център на Убунту, хора дето не могат да си инсталират бозава програма се справят с лекота. Отдавна е въпрос само на преодоляване на инерцията, преминаването на "светлата страна". Обаче....друго си е да хакваш, кракваш, пачваш........да се бориш с вируси......по романтично е някак.....
          Ми последно май някаква 17-ка свалях и пробвах на виртуалка, та сега не знам. Ма при всички положения няма толкоз много софт директно в дистрото. Инак да, СофтЦентъра улеснява много нещата, макар че на мен ми е много "тежък" и предпочитам Синаптик-а
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Ми идеята ми беше да ръг-не от флаш/двд и да види дали му бачка всичко. УСУ-то има Стелариум, не знам дали е същото...

Е това е другия момент, уж го поддържат вече

Защото в УСУ има сложен много допълнителен софтуер, тъй като идеята му е да могат потребители на Бозата да минат лесно на него. Докато Минт-а е "гол" и трябва да имаш някакво поняти, за да си качиш останалия софт.
            Минт-а си е много добре от гледна точка на това, че ти намира драйверите. За предварително инсталирания софтуер, лично аз съм против, защото всеки един човек си има определени софтуерни продукти, които ползва. За това по-добре да влезе в софтуерния център и да си избере какво иска, а ако е малко по-напред с материала и не му се занимава с глупости - > конзолата

Comment

• Първоначално публикувано от Skipper Покажи съобщение
              Минт-а си е много добре от гледна точка на това, че ти намира драйверите. За предварително инсталирания софтуер, лично аз съм против, защото всеки един човек си има определени софтуерни продукти, които ползва. За това по-добре да влезе в софтуерния център и да си избере какво иска, а ако е малко по-напред с материала и не му се занимава с глупости - > конзолата
              Абсолютно съм съгласен с тебе, но в случая става дума за човек, който хал-хабер си няма от Линукс и е по-добре да види какво има в "кутията"
              145, 1.6 boxer
              156, 2.4 JTD - ex
              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Абсолютно съм съгласен с тебе, но в случая става дума за човек, който хал-хабер си няма от Линукс и е по-добре да види какво има в "кутията"
                При това си е нашенско, пък всички знаем, че нащо гардже е най хубаво. Ама много "тлъсто" бре!
                А то....какво да има в кутията.....всичко без игри. Не че няма игри, ма не са интересни май.
                Центъра е муден,тромав, пипкав обаче точно за прохождащи е незаменим. Имаш си иконка, именце и подробно описание на родният език. Инсталираме само с "цък". Едва ли някой го ползва, след като навърти малко стаж, но в началото.....
                Имах някакви претенции към Усу, не помня какви, може и само удълженото време за инсталация да е бил дерта ми.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  При това си е нашенско, пък всички знаем, че нащо гардже е най хубаво. Ама много "тлъсто" бре!
                  А то....какво да има в кутията.....всичко без игри. Не че няма игри, ма не са интересни май.
                  Центъра е муден,тромав, пипкав обаче точно за прохождащи е незаменим. Имаш си иконка, именце и подробно описание на родният език. Инсталираме само с "цък". Едва ли някой го ползва, след като навърти малко стаж, но в началото.....
                  Имах някакви претенции към Усу, не помня какви, може и само удълженото време за инсталация да е бил дерта ми.
                  Е да де, ма кат не знаеш какво да търсиш, как да разбереш че го има
                  Мен не ме кефи, че е с KDE и визия на Гном 2. Да бяха турнали MATE-то - хем е по-леко, хем същата визия...
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• "Линукс не е точно алтернатива на Windows. Правилата и начина на работа са други. Въобще са съвсем различни. Линукс обаче може да прави всичко, което Windows може плюс още неща. Нещата, които са писани за Windows тръгват под Линукс посредством емулатори - безплатния wine например или платения CrossOver. ArchiCAD го чувам за пръв път, така че не съм го тествал, за да кажа от личен опит. С AutoCAD съм си играл за подкарване под Линукс. Успях да пусна преди време изцяло версия 2004 на този продукт. От него директно скочих за тест на 2007, за съжаление за момента без успех, макар че вероятно съм на крачка от успеха. Трябваше в wine да кача DirectX, Framework .Net 2, IE6. До тук съм стигнал, първите 2 съм ги качил. Успях да кача IE5.5, но 2007 иска твърдо поне IE6. Вероятно след като успея да кача IE6, инсталацията на AutoCAD ще тръгне най-сетне. Въпрос на малко време е, което хич го нямам. Когато успея да го пусна, ще драсна едно ръководство за инсталирането на AutoCAD 2007 под Линукс."

Въобще нямам намерение да се занимавам, освен това изчетох доста по форумите, ми не е като да няма проблеми и Линукса.Кой не му тръгнало въйфито, кой не знам какво си...От безплатни кебапчета саниране и алтернативни програми мерси.Връщам му хп-то и толкова.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Linux с една виртуална машина на Windows и вътре програми бол....

Sent from my XT1032 using Tapatalk
                      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                        Linux с една виртуална машина на Windows и вътре програми бол....

Sent from my XT1032 using Tapatalk
                        Много задълбавате. Тук става въпрос за нещо просто и ясно.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          "Линукс не е точно алтернатива на Windows. Правилата и начина на работа са други. Въобще са съвсем различни. Линукс обаче може да прави всичко, което Windows може плюс още неща. Нещата, които са писани за Windows тръгват под Линукс посредством емулатори - безплатния wine например или платения CrossOver. ArchiCAD го чувам за пръв път, така че не съм го тествал, за да кажа от личен опит. С AutoCAD съм си играл за подкарване под Линукс. Успях да пусна преди време изцяло версия 2004 на този продукт. От него директно скочих за тест на 2007, за съжаление за момента без успех, макар че вероятно съм на крачка от успеха. Трябваше в wine да кача DirectX, Framework .Net 2, IE6. До тук съм стигнал, първите 2 съм ги качил. Успях да кача IE5.5, но 2007 иска твърдо поне IE6. Вероятно след като успея да кача IE6, инсталацията на AutoCAD ще тръгне най-сетне. Въпрос на малко време е, което хич го нямам. Когато успея да го пусна, ще драсна едно ръководство за инсталирането на AutoCAD 2007 под Линукс."

Въобще нямам намерение да се занимавам, освен това изчетох доста по форумите, ми не е като да няма проблеми и Линукса.Кой не му тръгнало въйфито, кой не знам какво си...От безплатни кебапчета саниране и алтернативни програми мерси.Връщам му хп-то и толкова.
                          Това IE-то трябва да се забрани със закон, особено въпросните версии, щото швейцарското сирене е с по-малко дупки
                          А за дриверите - всеки път, когато съм инсталирал Бозата на лаптоп досега(около 100-ина), никога не открива видео, вифи или нещо по-сложно. Та се почва един филм - аре пускай линукса да ти "види" хардуера къв е, аре ходи из сайтовете да дириш драйвери и инсталирай и ми отива 2 пъти повече време отколкото самата инсталация на бозицата + офиса и всички останали простотии накуп. Ма да ти кажа, кат си свикнал с нещо, карай си с него докато все още можеш и да ти е мир на душата...
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Мойто си види сичко то първия път...смени си торента.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Това IE-то трябва да се забрани със закон, особено въпросните версии, щото швейцарското сирене е с по-малко дупки
                              А за дриверите - всеки път, когато съм инсталирал Бозата на лаптоп досега(около 100-ина), никога не открива видео, вифи или нещо по-сложно. Та се почва един филм - аре пускай линукса да ти "види" хардуера къв е, аре ходи из сайтовете да дириш драйвери и инсталирай и ми отива 2 пъти повече време отколкото самата инсталация на бозицата + офиса и всички останали простотии накуп. Ма да ти кажа, кат си свикнал с нещо, карай си с него докато все още можеш и да ти е мир на душата...
                              За еКСплорера има един готин лаф, ма е на руски
                              Като почнеш да инсталираш "Хариер софтуера" на лаптоп, първо бегом на сайта на производителя за драйвери.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                Мойто си види сичко то първия път...смени си торента.
                                Оригиналнни цд-та, брато, холограмни. И ХР и 7-ца...

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                                За еКСплорера има един готин лаф, ма е на руски
                                Като почнеш да инсталираш "Хариер софтуера" на лаптоп, първо бегом на сайта на производителя за драйвери.
                                Е кажи лафа де, аз руския го вдявам
                                145, 1.6 boxer
                                156, 2.4 JTD - ex
                                Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Working...
                                X