Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпроси за дома.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тоците ли ще му замръзнат, подобен конвектор събира прахта при майка ми.Не може стопли хол 18 кв.Само аби ток, в сравнение с масления радиатор.Зимата ще кажеш как е.По големия ташак са некви инфраред излъчватели дето трее стоиш на пост пред тях че да усетиш топло.Лично мое мнение неангажиращо ако не е целогодишно конвектор духалка или печка с дърва - несравнимо удоволствие спрямо всичко електрическо.А ако разпнеш и една меча кожа до печката и си вземе Мордохайско от колегата Иво/Мордохи/ мацките ще се редят на опашка на звънеца.То и ние ще се наредим ама заради Мордохайското, да не си помислиш нещо друго.Мезето от нас.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Няма да ти свърши работа.
      Този който си пуснал в линка е за помещение до 23 квадрата. Ти искаш да отоплиш 40 квадрата. Трудно ще се получи. Цяла зима се топлихме в спалнята на апартамрнта с конвектор който е за 20 квадрата,а стаята е 16 квадрата. Мога да кажа,че стопля по-добре и равномерно от духалка Ровента 2100W. За мое очудване и доста по-бързо от духалката.

-----------
      Пай сеее ...
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Хм, и аз се учудвам но няма да споря, от конвектор до конвектор има разлика.Наблюденията ми са единствено върху.....абе български беше ама стенния с вентилатор топли по добре.Само заради шума от вентилатора взех тоя с естествена циркулация ма не съм доволен.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Здравейте, колеги! Решил съм да си сложа вкъщи такава стъклена мозайка http://www.gaudi-ds.com/product/2749...08-xx-041.html . Много се чудя с какво да я лепя дали с бяло лепило за плочки, или със силикон? Моля ви, помагайте.

Comment

Първоначално публикувано от petio26 Покажи съобщение
            Здравейте, колеги! Решил съм да си сложа вкъщи такава стъклена мозайка http://www.gaudi-ds.com/product/2749...08-xx-041.html . Много се чудя с какво да я лепя дали с бяло лепило за плочки, или със силикон? Моля ви, помагайте.
            За лепилото за плочки, не знам, но с полиуретаново лепило - уплътнител става по-здраво отколкото със силикон.

http://www.marisanbg.com/bg/teraflek...1#.V8QjE1t97GI

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря ти за информацията! Ще разпитам за това лепило.

Comment

Някой правил ли е подобно нещо?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Може, ако живееш на първия етаж на небостъргач и тези отгоре редовно и непрекъснато се къпят
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Става въпрос за собствения канал.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако живееш в блок няма как, не разполагаш с долните помещения, освен ако пак не си на първия етаж и мазето е под теб. Това го е измислил някой който може да рисува и си няма понятие от другите неща. Мога да доразвия идеята, увий серпентината със студена вода около тръбата на парното и ще е ефективно, обаче сигурно ще е незаконно.

Comment

Що да няма как? Става въпрос да се монтира топлообменник на канала в участъка между сифона на твоята баня и общата канализационна тръба.

Нещо такова:

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще си изкъртиш новите плочки да сложиш това? Няма да има никаква ефективност, студената вода ще преминава твърде бързо, това е твърде късо и един градус няма да вдигне, медта е отровна.
                          Иначе се прави така и работи добре
                          http://www.hvac-construction.bg/11.%...BE%D0%B4%D0%B0

Comment

Нищо няма да къртя. Само питам дали някой го е правил. Пътя на водата можеш да го удължиш значително.
                            Това дет си го показал е термопомпа. Демек друга история.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Мога да покажа и проточен бойлер никой не го е правил защото само като го гледам без да правя изчисления се вижда, че няма как да е ефективно. Колко може да се удължи пътя- минимално, скоростта на водата трябва да се забави и пак нищо няма да стане.

Comment

Ами не е нищо. Може да е малко, но не и нищо.

А [кWh] = 0,00116*V*(T2-T1)

Това е енергията (A), необходима да се загрее количество вода (V [л.]), от температура T1 до температура T2.

Колкото и да е, не е нищо.

Примерно ако загрееш 100 л. само с 1 гр. това са ти 116 ват часа. Това ми е осветлението на жилището за 1 час. Нищо ли е?
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:49.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X