Известие

Collapse
No announcement yet.

За честитките от КАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Личният живот, както е заложено в конституцията, снимането ип рочее, не се отнася когато караш по пътища, улици и прочее.Тук се разбира повече, че един вид никой няма право да те следи, събира сведения за теб, заснема /че ходиш по мъже или жени примерно, че маструбираш, че пиеш като идиот, но не пречиш на никой!!/-тоест да не си изнудван и прочее, но когато извършваш престъпление е друго, не случайно в много държави от ЕС тия престъпления /каране с алкохол/ са един вид криминализирани.
    И в Гърция и в АВстрия, в Италия /там съм ходил/ съм виждал хора да карат бързо, особено в ИТалия, но навсякъде има голяма толерантност в движението, такива засичания, простотии, хората карат културно, нашенската простотия не съм забелязъл да вирее там,
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      И в Гърция и в АВстрия, в Италия /там съм ходил/ съм виждал хора да карат бързо, особено в ИТалия, но навсякъде има голяма толерантност в движението, такива засичания, простотии, хората карат културно, нашенската простотия не съм забелязъл да вирее там,
      Това се опитвам да обяснявам във всички теми, в коитонякой се прави на по-католик от папата. и друго - там контролните органи няма да се заядат с теб че си превишил скоростта, но ако създаваш опасност за движението прошка няма да има. Ама що да е така - по-лесно е да си говорим за "войната по пътищата".
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

E и това е вярно
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Личният живот, както е заложено в конституцията, снимането ип рочее, не се отнася когато караш по пътища, улици и прочее.
          Напротив отнася се!
          Най-малкото защото камерата не заснема само автомобила но и теб вътре - ами ако си с любовница, готов си за рекет.

Няма лошо да има камери, но нека има табели (дори да има фалшиви камери с табели) - така ще се кара културно!
          Но скрити камери и скатани рекетиращи куки - НЕ!
          Това не намалява нарушенията, а увеличава корупцията.
          Крайно време е да проумеем, че война по пътищата няма... има умишлен тормоз на стадото от овластените и масова промивка на мозъци!
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Много модерно стана да се цитира конституцията напоследък, както и да си обясняваме кой как кара. Е да ама каквото и да ми кажете конституцията все си я тълкуваме на кой както му е удобно. И всеки в тези си тъклувания и обяснение гони някакъв перфекционизъм, който нито е постижим нито е необходим. А да сравняваме нашите условия с условията такива каквито са в останалият свят....айде нямя нужда. Поне 98% от целия форум е бил къде ли не по света и всеки може да каже къде, какво и как, но това няма да ни помогне. Самосъзнание, преценка на ситуацията и не на последно място умения се искат за да могат всички тея неприятни моменти по пътищатата да се избегнат.
            Last edited by detelazurno; d.m.y г., 11:51.
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

напоследак
              неприатни

уха
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Е хайде сега. На есеки се случва да сбърка. Не съм превключил достатачно бързо от писане на латиница към писане на кирлица.
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от SamuraiJack Покажи съобщение
                  Аз нещо не мога да разбера. Значи за т.нар. война на пътищата е виновна корупция, манталитет, нямало събираемост на глобите и т.н. Всички мрънкаме и се съгласяваме. В следващия момент се пуска друга тема и почваме да се чудим как точно да прецакаме системата, та да не си платим глобите. И пак се почва едно умуване, мрънкане, то не са обжалвания, то не са адвокати, то не са закони.

Кво праим
                  Да прецакаме системата? Аз не живея на адреса ми по лична карта от година и нещо ... как така 100 лв за неявяване, при положение, че 100% няма да получа писмото ... тея да не са мръднали?!? направо ще ги осъдя!
                  Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от wasp Покажи съобщение
                    Да прецакаме системата? Аз не живея на адреса ми по лична карта от година и нещо ... как така 100 лв за неявяване, при положение, че 100% няма да получа писмото ... тея да не са мръднали?!? направо ще ги осъдя!
                    Не си ли длъжен да си смениш адреса в такъв случай?
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Напротив отнася се!
                      Най-малкото защото камерата не заснема само автомобила но и теб вътре - ами ако си с любовница, готов си за рекет.

Няма лошо да има камери, но нека има табели (дори да има фалшиви камери с табели) - така ще се кара културно!
                      Но скрити камери и скатани рекетиращи куки - НЕ!
                      Това не намалява нарушенията, а увеличава корупцията.
                      Крайно време е да проумеем, че война по пътищата няма... има умишлен тормоз на стадото от овластените и масова промивка на мозъци!
                      Знаци има, но са трудно забележими. Има например на бул. Цариградско шосе преди орлов мост, на жълтите павета и къде ли още не.
                      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Аз не мога да разбера за какво се палим. На селския тарикат каквото и да му обясняваш, той ще ти докара от 10 кладенци вода, че видиш ли, има оправдание. Ма той отивал отпред, щото другите се бавели, ма той на никой не пречел, като се предрежда, ма той нямало да чака другите, щото държавата не му е създала условия да кара в пиков час без задръствания...

И какво се оказва, снимали го нашия, че нарушава, и той почва да се пеняви, да пита по форуми, почват да се цитират закони, адвокати се намесват и други такива. Авто форумите са пълни с такива. Същия тоя като му строшат огледалото, щото е спрял на тротоара и майката с детето минават по пътя в дъжда и биват окъпани от глава до пети от друг такъв безсмъртен(както ми се оплака жена ми оня ден, само дето аз не съм по трошенето), той почва да се заканва как на никой не пречел, щял да пребие и така нататък.

По-нагоре се каза, че трябва да почнем от себе си. Тоест ако не почнем чинно да си чакаме на опашката, а не да нарушаваме, оправдавайки се с другите, положението ще си остане такова. Само че това никога няма да стане, така че спокойствие му е майката

Все пак се забелязва от известно време повече толерантност по улиците, поне според мен. Преди 4-5 години не беше така.
                        156 2.4JTD '99 - продадена
                        Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Първоначално публикувано от wasp Покажи съобщение
                          Хехе, осъди ги тогава. Според законодателя официалната кореспонденция с теб е на постоянния ти адрес (т.е. адреса ти по лична карта), това че не си си го сменил си е твой проблем, оплачи се на арменския поп че не са назначили екстрасенси да разпределят честитките там където си в момента.
                          146 1.6 TS '00
                          156 2.4 JTD '01

Comment

Тая тема отиде в съвсем различна посока.
                            Аз днес ходих до КАТ и ми кзаха следното:
                            -на снимките по принцип не се вижда кой кара и може да кажеш, че е дядо ти. Ако е така, значи и за "мобифон" не може да те търсят.
                            -нарушенията често са дребни - настъпване на стоп-линия, където глобата е 20-30 кинта, без отнемане на точки. Или неправилно престрояване и разни глупости.
                            И най-важното...
                            -снимките се пазят 1 година и след това ако не те глобят - чао.
                            Ако имаш работа в КАТ, през това време обаче, си плащаш и 100те лева допълнителна глоба и пак минаваш през видео-стаята.
                            Ако някой има друго инфо по темата да казва, иначе тва дали работи системата или не, тва е безкраен спор.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                              Хехе, осъди ги тогава. Според законодателя официалната кореспонденция с теб е на постоянния ти адрес (т.е. адреса ти по лична карта), това че не си си го сменил си е твой проблем, оплачи се на арменския поп че не са назначили екстрасенси да разпределят честитките там където си в момента.
                              Айде регистрирай се за постоянно в Студентски град, да кажем.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Аз съм твърдо за правата ни,където има камери да слагат табели,а колите с камери да са облепени със стикери.Така като те снимат мърдане няма и като видиш табела щеш нещеш намаляш и се стараеш по правилата.Дори първото нарушение глобата трябва да е символична ,нещо като "внимавай вече има камери" ,като казвам първо нарушение имам предвид настъпване на лентата,пристрояване без предпостваки за ПТП и т.н.Но това е БГ все пак,тук държавата се старае всякак да те смачка,да измъкне колкото може от твоя джоб ,то не са данъци,такси,глоби и какво ли още не.Докато държавата така и ние така ще се опитваме "по тънката лайсна",дори да сме виновни.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X