Ами датата си е като за след 3 години, демек за догодина чак, ама аз тоагава в яда си съвсем изключих да обърна талона и да им посоча прилежно датата. Нервираха ме, защото първоначално се опита да ме изкара, че съм и без колан, а аз колана си свалих като започнах да си ровя по джобовете на панталона. Както и да е. Следващия път ще гледам да не изключвам така, че може да изгоря лошо.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Нов автомобил и технически преглед
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеКолата съм я регистрирал на 11.10.2007.... Според чичковците вчера обаче няма такива филмимоята е ноември 2007, и дори и гражданска отговорност не ми искат, щото колата била нова и много ясно че имала, тея преглед ти искат омг цялата работа е била за пари - ако мине номера, друго обяснение нямам
Comment
-
Темата е от 25.11.09 г., 14:02 , колегата досега си е решил 100 пъти проблема.
А за да не е само спам това, ако те хванат без да си минал преглед глобата е 500лв.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колеги извинявам се, че ще вдигна толкова стара тема, но днес попаднах на следния казус...
Колата е лизингова. Миналата година лично ходих да и направим технически преглед, тъй като стана на 3 години (2011г). Да уточня, че прегледа го минах по НОРМАЛНИЯ начин без почерпки и прочие (все пак колата е нова - без забележки). Така тази година колата прави 4-та година, НО забелязах днес че прегледа са ми го писали до април месец 2012г, а не до 2013. Прочетох, че по закон се правят на 3-та, 5-та и след това на всяка следваща година....
Тоест тия от техническия са допуснали грешка, но сега като отида в пункта да се разправям, едва ли ще си признаят грешката или ще се оправдаят с моето невнимание (да съм бил гледал тогава)....Въобще да се надявам ли, че БЕЗПЛАТНО ще си оправят грешката и ще ми удължат техническия преглед до 2013 или не?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Те ще си видят грешката и трябва да ти удължат прегледа до законово предвидения срок .
НО някой ще трябва да плати съответните такси и стикери .
По принцип би трябвало те да си поемат тези разходи но все пак живеем в България и нищо чудно да се направят на луди и да се опитат да "минат метър" да ги платиш ти .
Имах подобен казус миналата година и доста спорихме докато накрая не се стигна до ДАИ и си покриха разходите за тяхна сметка.
Разликата е ,че ги излових на същия ден и се върнах да се разправям .
При теб след година време не мога да кажа как ще се развият нещата .Last edited by Sunny; d.m.y г., 21:41.Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Тук май колегата dilian alfa gtv е най - добре да си каже мнението. Иначе в братския форум на фиат имаше подобен казус в темата за new Bravo... според някои колеги, за да важи правилото 3-2-1-1... (като години разбира се) трябва да минеш първия преглед преди автомобила да навърши 3 години, т.е. 1-2 дена преди това примерно... ако го направиш след навършването на 3-тата година се минавал преглед на всеки 12 месеца... дали е достоверно и законно това нямам идея... но ако има развитие по въпроса колега, сподели какво е станало, защото след 3-4 месеца и мен ме чака същото.Alfa Romeo 155 2.0 16V; FIAT Bravo 1.4 T-Jet 16V 150 PS
Овладяването на принципите на скептицизма не изисква научна степен – това е доказано на практика от успелите търговци на автомобили на старо. Карл Сейгън
Comment
-
Първоначално публикувано от Azatril Покажи съобщение, за да важи правилото 3-2-1-1... (като години разбира се) трябва да минеш първия преглед преди автомобила да навърши 3 години, т.е. 1-2 дена преди това примерно... ако го направиш след навършването на 3-тата година се минавал преглед на всеки 12 месеца... .
Можеш ли да дадеш линк от темата във фиат форума?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...asc&start=3480
дано да е излезнал линка.... и да се е получило и да не е... беше на 233 страница ако се не лъжа... падна малко ровене, но пак казвам, че не съм сигурен за тази информация... ако колегата от Варна не каже нещо от първа ръка бих могъл да проверя в пункт за технически прегледи, където работят мои познати, но ще отнеме ден - два... поздрави колега и дано оттървеш тия 30 - 40 лв... дано не са повече
Last edited by Azatril; d.m.y г., 01:07.Alfa Romeo 155 2.0 16V; FIAT Bravo 1.4 T-Jet 16V 150 PS
Овладяването на принципите на скептицизма не изисква научна степен – това е доказано на практика от успелите търговци на автомобили на старо. Карл Сейгън
Comment
-
Аз му писах на колегата на Л.С,той е пресрочил срока,съответно колата влиза вече във 4-тата година и затова са му дали срок от 1год за следващ технч.преглед.Начин за поправка или удължаване на периодичен технически преглед не съществува,също и за дубликат на техническа изправност също няма,варианта е нов ПТП-период.технч преглед,съответно и такса за него.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
Comment