Известие

Collapse
No announcement yet.

Призовка от Пътна Полиция,Въпрос?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ами ако се включва от някоя пресечка и не може да се престрои по-рано? А къде в закона пише кога точно трябва да се престрои?
    Ей затова съм против камерите. Като решат да пълнят бюджета, ще глобяват раята и за неправилно дишане, а недосегаемите ще си карат на червено както винаги.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

години наред съм обикалял малко повече само и само да излизам от светофар, а не от друга пресечка, само и само да не се налага да ме пускат.
      не пише в закона къде трябва да се престрои. комън сенса подсказва, че трябва да се престроиш преди да е започнала опашката. ако изрезеш колоната и после дадеш десен мигач, не е ОК и никой не е длъжен да те пусне. не е ли елементарно?
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
        години наред съм обикалял малко повече само и само да излизам от светофар, а не от друга пресечка, само и само да не се налага да ме пускат.
        не пише в закона къде трябва да се престрои. комън сенса подсказва, че трябва да се престроиш преди да е започнала опашката. ако изрезеш колоната и после дадеш десен мигач, не е ОК и никой не е длъжен да те пусне. не е ли елементарно?
        Май комън сенс пък мейкс ъ дифрънт кънклужън. Уай ду ю аджеба тинк дат дей хев ту чардж дъ драйвърс ъпон йор комън сенс бът нот майн?
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

The problem with common sence is that is not at all common

А това с нахалите дето се пререждат е една друга тема. Тия са за бой. Всъщност за бой са КАТ щото има три кръстовища дето само като се смени маркировката и разрешат завоите от две ленти и се отпушват на мига. Ама дай по-лесно место да мислим да събираме глоби и рушвети.

Кольо, английският ти е слаб ))
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            The problem with common sence is that is not at all common

А това с нахалите дето се пререждат е една друга тема. Тия са за бой. Всъщност за бой са КАТ щото има три кръстовища дето само като се смени маркировката и разрешат завоите от две ленти и се отпушват на мига. Ама дай по-лесно место да мислим да събираме глоби и рушвети.

Кольо, английският ти е слаб ))
            Ю уил сей.
            В превод: ти шъ кайш.

Comment

Пепоне, че кой ги спазва тия ленти бре?!
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Пепоне, че кой ги спазва тия ленти бре?!
                еми никой
                щото в някои случаи ако спазваш минаваш за 20 мин иначе за две
                анализирал съм ги ушавите
                а се решава елементарно
                мога да ви заведа да ви покажа тъкмо няколко такива кръстовища

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                  То има цели булеварди дето ако се спре с малоумното секциониране ще се отпушат.
                  Но целта на КАТ напоследък не е да отпушва трафика, напротив, новите светофари и промени го затрудняват.
                  Или става дума за "плашило" или за пари... а най-вероятно за двете на куп.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Виж са, че на Орлов мост трябва да се пусне и средната лента за десен завой, е факт. Обаче малко или много прецакваш тези, които спазват правилата.
                    Ако искате да минем точка по точка, за да видим къде не се разбираме?

Примерно, имаме ли съгласие по следното твърдение:
                    Докато дадено правило го има, трябва да се спазва.

?
                    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                    Roosevelt

Comment

да, така е, това ми е комплекс. казвам го без ирония.
                      при положение, че всеки втори си мисли, че си му длъжен, се стига до тук.

аз, лично, като карам, пък и по принцип, гледам да не преча на хората и да не се налага да правят компромиси заради мен. при положение, че е възможно и не е кой знае какво, що, да го еба, да не се престроиш правилно, от където е нужно?
                      И като не познаваш кръстовището какво правиш? Спираш в средаа на пътя и чакаш колоната да свърши ли? Има доста кръстовища, на които знаците за предварително престрояване са точно преди кръстовището - от к'ъв х*й са ми там? Така или иначе никой няма да ме пусне 'щото съм голям тарикат! Или е по-добре да направя забранен обратен да се върна в началото на колоната?
                      Нищо няма да стане на никой и няма да го забавят кой знае колко ако отпусне десния педал за да има 3-4 метра дистанция с предната кола, нали? И в повечето случаи се лепят в задницата на хората тия дето само гледат да не са прееб@ни и нарушават спокойствието на предната кола. Или като не е на мен няма проблем?

...
                      Примерно, имаме ли съгласие по следното твърдение:
                      Докато дадено правило го има, трябва да се спазва.
                      Не! Като правилата започнат да действат в полза на народа и са еднакви за всички тогава и аз ще ги спазвам. До тогава си нося отговорността за последствията, но аз си решавам дали да спазвам правилника, нали? А не да ми направят заобиколка (съжалявам, но това най-много описва направеното) на околовръстното с чъкъл (който е минавал от снощи до днес през пресечката на околовръстното и черни връх знае за какво говоря)
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                      BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                        нося отговорността за последствията, но аз си решавам дали да спазвам правилника
                        Нямам възможност да обяснявам на всички за нуждата от спазване на правилата. Щом не действате по съвест, правилата се налагат силово. Очевидно, вече и малко по-успешно.
                        Roosevelt

Comment

Нямам възможност да обяснявам на всички за нуждата от спазване на правилата. Щом не действате по съвест, правилата се налагат силово. Очевидно, вече и малко по-успешно.
                          Ми не бих казал, че е по-успешно. И не става въпрос дали има нужда от спазване на правилника. Идеята беше, че в момента правилата не са еднакви за всички и не са в полза на народа
                          И бих казал че търпимостта между хората е много важна. Много "обичам" да съм в непознат район и да видя малко преди светофара, че съм в грешната лента , давам мигач и всеки гледа да ме удари, само и само да не мина пред него Дори в Сърбия когато се включваш в магистралата даваш мигач и хората минават в лява лента за да може да се включиш, а тук се започва със светкане и свиркане! Там карам с кеф по правилника, а тук в момента, в който се опитам да го спазвам, всички гледат да ме ... отзад.

Така че основния проблема не е в правилата - даже не е и в изпълняването им, а в манталитета. Докато гледаме все "на вуте да му е зле" няма да се оправим!!!

Аз действам не по съвест, а по това как искам да действам към мен. Бакшишки номера не правя, не натискам хората по задръстванията и пускам други хора само защото искам и с мен да се държат така на пътя

П.П. Надявам се този път да ме разбра
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                          BMW 316 Compact '95

Comment

даде, но случая на колегата май не е такъв. обикновено си личи кой се е объркал. и пак: никой не е _длъжен_ да пуска, за да му се сърдиш после.
                            Както и изказването "не искам да ги засичам" - очевидно вече прието за нещо нормално. А аз не пускам (обикновено) щото всички станаха тарикати и гледат да се прередят. При едно нормално движение, единични заблудили се шофьори не биха дали реално отражение на натовареността.
                            Вземи за пример въпросния светофар на орлов мост. За десен завой към цариградско, светофарът свети най-дълго, но дясната лента е доста по бавна, което в не малка степен е заради включили се в последния момент. А като направиш нерегламентирания десен завой от средна лента, не даваш възможност на мен, който спазва правилата и е минал от правилната лента да се престрои правилно и без засичане в лявата лента на цариградско, щото рейса е спрел по средата.
                            Е, не искам да съм наказан заради това, че правя всичко както трябва.
                            Roosevelt

Comment

Вземи за пример въпросния светофар на орлов мост.
                              За което всъщност са виновни ушавите + кмето
                              оти трее се мисли малко и да се пусне още една лента за надясно и тапата изчезва фтоматично. Ега пукницата ги тръшне.

Comment

абсолютно съм съгласен. Но докато е така, трябва да се кара така.
                                Roosevelt

Comment

Working...
                                X