Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предимство при кръстовище с кръгово движение

Интересно ми е да видя мненията по темата, но на база това, което е в главата като знания, не след справка в Правилника за ЗДвП.
    Важно ми е да знам също тези, които са карали курса преди 10-15 и повече години как са ги учили тогава.
    Жена ми почна наскоро курс и покрай нея ми се спря вниманието на казуса.
    Намерих същата тема в друг форум, но засега няма да пускам линк, за да не компроментирам резуултатите от анкетата
    246
    движещите се в кръговото
    58.94%
    145
    прилага се правилото на десния
    41.06%
    101
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Мен са ме учили, че тия които са в кръговото са с предимство, а не тези които навлизат в него ))
    .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Първоначално публикувано от Mirela Покажи съобщение
      Мен са ме учили, че тия които са в кръговото са с предимство, а не тези които навлизат в него ))
      Дам. да видим и другите какво ще кажат. Иначе ти наскоро кара курса, нали?
      Last edited by trustworthy; d.m.y г., 22:12.
      _______
      146 JTD - ex

Comment

Ами преди две години като навърших 18
        .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

Според мен предимството е на движещите се в кръговото, но в Пловдив съм виждал кръгово вътре в което има знак номер 1 "пропусни движещите се по пътя с предимство" което според мен е по-неправилно защото извън кръговото има по-добра видимост и е по-логично предимството да е за навлезлите в него
          Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

аа аз знам за едно кръгово където като влезнеш вътре в него и трябва да чакаш!ако някой е ходил в Казанлък сам ще се увери!
            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Говорим за НЕРЕГУЛИРАНО кръгово! няма знаци
              _______
              146 JTD - ex

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                Говорим за НЕРЕГУЛИРАНО кръгово! няма знаци
                Уж не би трябвало да има такива, аз например не съм виждал
                Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Аз преди година и половина изкарах книжка и тогава ни учеха че при нерегулирано се прилага правилото на десния, ако има знак (а то в повечето случай има), то с право са тези в кръговото.
                  AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                  Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                  AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Не важи ли правилото за по тежкия автомобил?

Comment

Е какво ще е тва кръгово което не е регламентирано със знак? Аз как да знам че трее да въртя? Ми то тогава си правиш ляв завой и не ти дреме
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от ReLeFNIQ Покажи съобщение
                        ... при нерегулирано се прилага правилото на десния, ако има знак (а то в повечето случай има), то с право са тези в кръговото.
                        +1

В София също има такива кръгови "казуси"
                        Пример: На кръговото на паметника Левски, който е в кръговото е с предимство, докато на кръговото на Руски паметник е обратното, който е в кръговото НЕ е с предимство
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Светльо, на кръговото на Руски паметник предимството е за бул."Цар Борис III", защото по него се движи трамвая и от там се създава илюзията за хаос, а всъщност всичко си е по правилата

В отговор на въпроса, на който преди три-четири дни отговорих в един друг форум, ще кажа, че:
                          -При регулирано кръстовище с кръгово движение, се спазват знаците за предимство и с малки изключения, винаги предимство имат автомобилите навлезнали в кръговото движение.
                          -При НЕрегулирано или казано по друг начин, кръстовище на равнозначни пътища с кръгово движение, важи правилото за дясностоящия.
                          Точка по въпроса

П.П.
                          Трябваше да пуснете анкета, да стане смях....
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                            Е какво ще е тва кръгово което не е регламентирано със знак? Аз как да знам че трее да въртя? Ми то тогава си правиш ляв завой и не ти дреме
                            Става дума за знаци, които да обуславят предимство. иначе си има знак,ч е е кръгово движението

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:15 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            .....
                            -При регулирано кръстовище с кръгово движение, се спазват знаците за предимство и с малки изключения, винаги предимство имат автомобилите навлезнали в кръговото движение.
                            -При НЕрегулирано или казано по друг начин, кръстовище на равнозначни пътища с кръгово движение, важи правилото за дясностоящия.
                            Точка по въпроса
                            ....

П.П.
                            Трябваше да пуснете анкета, да стане смях....
                            Е пуснал съм анкета бе В момента сме 50/50 при отговорите

Иначе тая вечер се замислих дали просто заблудата идва от това, че в 95% от случаите кръговите са така регуулирани, че с предимство са тея в кръговото. И ми е интересно дали винаги е било такова правилото или е имало промени наскоро.
                            _______
                            146 JTD - ex

Comment

Да, според мен е точно така - заради общоприетото правило, хората са в заблуда
                              sigpic

Comment

Working...
                              X