Известие

Collapse
No announcement yet.

Отличителни знаци и маркировки, които трябва да са поставени върху радарите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отличителни знаци и маркировки, които трябва да са поставени върху радарите

Търсих тук там, но ударих на камък. Затова се обръщам към по знаещите от мен.
    Въпросът ми е как изглеждат и какво трябва да пише на знаците/маркировките на радара, че е минал прегледи за техническа годност.
    Знам, че трябва периодично всичката такава техника да се проверява.
    Преди месец и малко ми писаха акт за превишена скорост. Че беше превишена, беше си. Не е за това спора. Но на лепенката за метрологичния контрол пишеше "03/09", което аз го изтълкувах като "трети месец, 2009 година", а полицаите като "трети месец, девети ден". А ме спряха точно на 3-ти март 2010.
    Та да обобщя отново въпроса: какви са отличителните знаци и маркировки за радарите и какво трябва да пише на тях?
    There's always more money to make and more shit to bitch about.
    156 SW 2.4 JTD

За радарите не знам,но на медицинската апаратура е месец и година.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

При корабното оборудване също е месец и година. Ако има и ден, то той е трета цифра.
      Полицаите са били явно високоинтелигентни, но радарът си е бил в срок. Ако беше в началото на април, тогава щеше да е изтекла годността на проверката.
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
        При корабното оборудване също е месец и година. Ако има и ден, то той е трета цифра.
        Полицаите са били явно високоинтелигентни, но радарът си е бил в срок. Ако беше в началото на април, тогава щеше да е изтекла годността на проверката.
        Хм, март 2009 беше преди около година ...

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          За радарите не знам,но на медицинската апаратура е месец и година.
          Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          От тези две мнения да разбирам, че датата означава кога последно е минавало на проверка като месец и година. Правилно ли съм разбрал?
          Ако е така остава да се провери колко време след това важи тази проверка.
          156 SW 2.4 JTD

Comment

Да,на стикерът са месеца и годината,когато е минал на преглед измервателния прибор.За повечето срокът е една година,но има и изключения.Трябва да питаш в метрологията.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Намерих малко повече информация по въпроса. В момента преглеждам наредбата.
              1. Български институт по метрология - http://www.bim.government.bg/ - това е институцията, на която е възложена задачката да се занимава със средствата за измерване (проверка, одобряване и т.н.)
              2. НАРЕДБА за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол - http://www.bim.government.bg/pdf/naredba_za_ci.pdf - това е наредбата, която касае всички уреди за измерване, които подлежат на периодични проверки. "Раздел XXXVI Радарни скоростомери" касае радарните скоростомери.
              156 SW 2.4 JTD

Comment

Working...
              X