Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяната на постоянно местожителство изисква ли смяна на талона?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяната на постоянно местожителство изисква ли смяна на талона?

Здравeйте момчета (и момичета). Както заглавието на темата подсказва имам следното питане: Трябва ли след смяна на постоянното местожителство (от една област в друга) да се сменя и адресът в талона (евентуално и рег. номера на автомобила)? Това, че адресът в личната карта и в талона не е един и същ води ли до санкции и глоби?

Благодаря ви предварително.
    Last edited by mitaka_cs; d.m.y г., 02:59. Основание: грешка в заглавието
    Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
    Alfa Romeo 156 Arese

Да.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Благодаря за отговора. Едно уточнение само ако може. "ДА"-то и за рег. номера ли се отанся или само относно смяна на адресната регистрация на собственика на автомобила в талона.
      Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
      Alfa Romeo 156 Arese

Comment

Първоначално публикувано от bochkata Покажи съобщение
        Благодаря за отговора. Едно уточнение само ако може. "ДА"-то и за рег. номера ли се отанся или само относно смяна на адресната регистрация на собственика на автомобила в талона.
        Ако и двата адреса са в един и същи град номера остава същия
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
        BMW 316 Compact '95

Comment

Леко да повдигна темата с едно въпросче:

Преди няколко месеца си смених постоянния адрес от едно място в Пловдив на друго място пак в Пловдив. Зачудих се дали трябва да сменя и талона на колата, но прочетох, че адресът там е адрес на местодомуване на автомобила, т.е. не би следвало да е задължителна подмяната му, тъй като аз може да пътувам всеки ден и да си оставям колата на стария адрес. Та някой има ли представа законово как седят нещата?

Comment

Да, трябва. И аз преди няколко месеца си смених постоянния адрес по лична карта. Когато ходих в КАТ да попитам се наложи да го сменя.
            Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
            Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
              Да, трябва. И аз преди няколко месеца си смених постоянния адрес по лична карта. Когато ходих в КАТ да попитам се наложи да го сменя.
              Лошо... аз съм с номерата с флагче и сигурно и тях ще ме накарат да сменя.

Comment

За това не знам. Сега не се сещам какви са ми номерата (дали са с флагче или не). Утре ще погледна и ще пиша.

Comment

Мисля, че това е излишно набутване. Аз карам 12 години Фолксвагена от подписа ми със Силистренски номера, като съм бил през това време и с Пловдивски , а в последствие и със Софийски постоянен адрес. Все още вагона е със Силистренски номера и никога не съм имал проблеми с КАТ или който и да било. Все пак автомобила се води на мое име, което е единственото важно в случая.
                  Alfa 155 2.0TS 8V '93
                  sigpic
                  VW LADAVAGEN '81
                  CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Вчера забравих да погледна. И моите номера са с трибагреника, и не ме накараха да ги сменям.

Comment

АКо е от един квартал в друг на същия град не се налага да сменяте талона. Чак когато му изтече срока. Няма проблем с това, знам го от длъжностно лице..
                      AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                      Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                      AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Аз ходих в КАТ да питам и там казаха че трябва да се смени. При мен преместването не е и в друг квартал, а в същия само че в друг блок. Колкото то набутването - по спомен беше 10на лева.

Comment

Това и мен ме касаеше заради тъпата синя зона в центъра на СФ.Смених си личната карта но още не съм си сменил талона на колата.И незнам какви док. ще са необходими за смяна.Стар талон , малък и голям и предолагъм данък?
                          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Да, и не забравяй гражданската отговорност и лична карта.

Comment

Aз си смених адресната регистрация преди години и талона на Алфата си е още на стария адрес, даже новата ми кола не си бях в БГ когато я регистрираха и наще намерили копие от старата лична карта от преди 2 -3 год и данните в новия талон пак са стари.... Ама не мисля да дава излишни пари за талони, какъв е проблема ?
                              sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Working...
                              X