Известие

Collapse
No announcement yet.

Приеха ли се промените в ЗДвП за младите водачи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Приеха ли се промените в ЗДвП за младите водачи

Колеги, питането ми е свързано с това дали се приеха промените в ЗДвП, според които млад водач (този който е под 25 г. и до 1г. шофьорски стаж) не може да управлява МПС с двигател над 1600 куб.см. Прочетох ЗДвП и ППЗДвП, но не намерих такъв член или алинея. Предварително благодаря.
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Доколкото знам няма нищо прието по въпроса.
    Като се замисля обаче: има някаква логика, но ограничението не трябва да е в кубатурата на ДВГ...
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Ако го има ще е поредната гениална идея - по тая логика не мога да карам 123-ка 200D 63 коня, но мога да карам Пунто ГТ или Сивик VTI
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

има и друго.
        талона на колата няма никъде по него да пише нещо за двигателя. Нито номер, нито кубици, нито мощност.
        Интересно ми е как като те спрат, ще разберат тази кола с какъв мотор е? по лепените цифри по колата ли ще се подразбира?
        Давам пример с ТС моторите, 1.6 1.8 и 2.0 имат еднаква глава (говоря за външния вид), пък дори 1.4 прилича много, само дет е по-малка.

така, че това е поредната глупост според мен.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
        AR 155 2.0 16v SUPER
        Toyota Corolla 2014 S Premium
        Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
          Доколкото знам няма нищо прието по въпроса.
          Като се замисля обаче: има някаква логика, но ограничението не трябва да е в кубатурата на ДВГ...
          И аз съм на същото мнение.

Първоначално публикувано от tonimeer Покажи съобщение
          има и друго.
          талона на колата няма никъде по него да пише нещо за двигателя. Нито номер, нито кубици, нито мощност.
          Интересно ми е как като те спрат, ще разберат тази кола с какъв мотор е? по лепените цифри по колата ли ще се подразбира?
          Давам пример с ТС моторите, 1.6 1.8 и 2.0 имат еднаква глава (говоря за външния вид), пък дори 1.4 прилича много, само дет е по-малка.
          така, че това е поредната глупост според мен.
          Е, колкото до това като нищо могат да спретнат някоя нова доходоносна за КАТ масовка със седене по опашки и смяна на талони, като тая за смяната на номерата преди, че току виж ни станало скучно без седене по опашки.
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

В полицата за гражданска отговорност не пишеше ли кубатурата?
            Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

големи сте хитрецикато те спрат и направят справка веднага ще излезе колко кубика е мотора.
              карай бавно за да живееш по-дълго.

Comment

Working...
              X