Днес ми написаха фиш за червен светофар, глобата е 50лв. Въпроса ми е, ако не ги платя в срок щял да стане акт, ако това стане ще ми вземат ли точки и как точно ще ме задължат да платя след като талона и всичко друго си е в мен?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно фиш
Collapse
X
-
А да питам аз...писаха ми фиш за превишена скорост с 19км/ч при извънградски условия....Гледам в закона има само глоба и точки не се взимат, дори и да ми беше съставен АКТ....Тоест сега като не си платих фиша и е станал акт пак ли само пари ще ми взимат?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Имам неплатен фиш, от миналата година е още. Сега си вадих нова книжка и очаквах че ще ме "зарадват" като ида да си я взема, но.... нито питах какво е станало с фиша, нито пък ми искаха пари за него. Дадоха ми книжката и аз газ ! Така че не вярвам, че неплатеният фиш ставал на акт.Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.
Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.
Comment
-
Първоначално публикувано от gogo79 Покажи съобщениеИмам неплатен фиш, от миналата година е още. Сега си вадих нова книжка и очаквах че ще ме "зарадват" като ида да си я взема, но.... нито питах какво е станало с фиша, нито пък ми искаха пари за него. Дадоха ми книжката и аз газ ! Така че не вярвам, че неплатеният фиш ставал на акт.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеПоредната глупост. От Бургас до София има десетки населени места. Ако трябва във всичките да карам с под 50...Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеИма ли някакво развитие по темата с фишовете? На мен ми писаха фиш за 18 км. Поредната глупост. От Бургас до София има десетки населени места. Ако трябва във всичките да карам с под 50... Сега кво се прави с тоя фиш? Аз мисля да си направя детско самолетче, изглежда хубава хартията.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеИма ли някакво развитие по темата с фишовете? На мен ми писаха фиш за 18 км. Поредната глупост. От Бургас до София има десетки населени места. Ако трябва във всичките да карам с под 50... Сега кво се прави с тоя фиш? Аз мисля да си направя детско самолетче, изглежда хубава хартията.
А фишът - отиваш в банката и им казваш, че имаш фиш към КАТ, те им знаят банковата сметка и ще ти пуснат касов превод. Направи го преди да мине 1 седмица, че после се превръща в постановление и ще ти гепят и точки... остави го gogo79 какво разправя, със сигурност тоя фиш, дето е имал, не е бил за превишена скорост и не е бил от тия с белите фуражки...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеВ населените места се кара с 60 или каквото е указано на знака
Comment
-
Фиша си е фиш!!! Не става нито акт,нито на раета и точки,а след изтичането му става към НАП
Престанете да се заблуждавате по думите на униформените.
-----------------
§ 93. (1) Наложените глоби по чл. 186 от Закона за движението по пътищата се събират
по реда на Данъчния процесуален кодекс.
(2) Незаплатени глоби по издадени до влизането в сила на този закон фишове по реда на
чл. 186 от Закона за движението по пътищата се заплащат в 6-месечен срок от
влизането в сила на този закон в данъчното подразделение по местоживеене, без да се
изпраща покана за доброволно изпълнение. След изтичането на 6-месечния срок
издаденият фиш се счита за влязло в сила наказателно постановление и наложената
глоба се събира по реда на Данъчния процесуален кодекс.Last edited by Linkestis; d.m.y г., 13:35.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Аз пък да ви кажа през целия си шофьорски стаж не съм дал една стотинка за актове и фишове, а такива са ми били писани. Нито после в общината ги има, нито някой ми е пращал искане да си ги платя. Незнам, може да съм минал между капките.
Факт е също така, че от както въведоха промените- първо плащаш, после ти връщат талона, не са ми писали актове, нито съм давал пари на ръка. Само преди 2 години ми написаха един фиш за говорене по телефон, но не го платих и до сега няма последствия.
Също така от общината са ми писали 2 акта за паркиране в зелена площ преди 2 години, но и тях не съм плащал.
Разбира се не приканвам никого към неплащане, просто излагам фактите, каквито са били при мен.Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 13:46.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеФиша си е фиш!!! Не става нито акт,нито на раета и точки,а след изтичането му става към НАП
Престанете да се заблуждавате по думите на униформените.
Чл. 186. (7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение...и започнете да четете закона за движение по пътищата.Lexus IS200
Comment
-
ЗДП, чл. 187 (7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител.
И ревльовците от този линк: http://posredniknews.com/site/index....-13&Itemid=315
Могат да ходят да се жалват на pop@armenia.com, ако желаят...
Едит: колегите ме изпреварили с цитата от ЗДП...
---------- Post added at 13:49 ---------- Previous post was at 13:47 ----------
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеЕ така де- влязло в сила наказателно постановление според теб равно ли е на акт?
Актът е основание за издаване на наказателно постановление. Едното и другото са различни неща!!!Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
Comment