Спешно имам нужда от инфо , писаха ми АКТ по снимка направена от любителска камера на служител на МВР за участието ми в протеста срещу цените на горивата в Неделя , акта е за неправилно паркиране извън населено място чл.94 ал.1 от ЗДВП. Ще пиша възражение сега до началника на РПУ-то , но ме интересува след излизането на НП ако обжалвам в съда каква тежест има тази снимка от любителска камера.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Снимки камера МВР
Collapse
X
-
Обикаляше цивилен полицай с любителска камера и снимаше номерата на колите и сега ХОПAlfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex
Comment
-
Нагли...... не мразя органите на реда. Ама тия омърсяват името на полицията и ме карат да изпитвам възмущение и неприязън към тях. Гаранция ще се измъкнеш... но на каква цена..? Коко е акта? Да не се окаже, че е по-добре да го платиш отколкото да се занимаваш. Но при всички положения, трябва да ги поствиш на място. Щом ти се занимава
Сега се сещам, че нали дознатели и разследващи имат служебни апарати с които снимат ПТП-та, местопресъпления и т.н. Може и камерата да има някаква давност. Поинтересувай се.Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех
Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04
Comment
-
Аз така или иначе ще жаля акта , защото ми написаха в него ,че съм спрял перпендикулярно и съм блокирал двете платна а на снимката , която ми показаха се вижда че съм в едното и част от банкета наистина под някакъв ъгъл но в никакъв случай не както са го описали те и за мен това е основателна причина за обявяването на акта за нищожен.Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex
Comment
-
Каквато и да е камерата, то трябва да има предупреждение за нея.
Едно са камерите следящи за трафика, а съвсем друго някой да те снима, щото му е скимнало.
Освен това, винаги може да се оправдаеш с авария или нещо друго.
Щом не е имало моментална намеса, а те е снимал, значи е провокирал нарушението. Това също е забранено.
С една дума, снимащият е в нарушение от всякъде!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
..
Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщениеСпешно имам нужда от инфо , писаха ми АКТ по снимка направена от любителска камера на служител на МВР за участието ми в протеста срещу цените на горивата в Неделя , акта е за неправилно паркиране извън населено място чл.94 ал.1 от ЗДВП. Ще пиша възражение сега до началника на РПУ-то , но ме интересува след излизането на НП ако обжалвам в съда каква тежест има тази снимка от любителска камера.
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеПървото нещо за което се сещам че може да го съдиш защото те е снимал без твое позволение
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеСнимката няма тежест пред съда щом е направена така.Съгласен !
Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.
Comment
-
Колега, а за оглед на ВД чувал ли си? Записа от камерата се дава за експертиза и се съставя протокол на който лицата на който е възложено това описват какво са видели, това може да се приложи като доказателство в съда, не че в този случай това ще се направи, просто защото не е необходимо.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Никой няма право да бъде заснеман без негови изрично знание и съгласие, освен в предвидените от закона случаи - нещо такова имаше в конституцията.
Камерите за скорост и тези по кръстовищата са по закон, но това заснемане , не нарушава ли конституционното ти право, ако имаше предупреждение "Снимаме" тогава щеше да е с твое знание и оставайки там или навлизайки в тази зона си съгласен - демек с твое съгласие, но неналичието на тези според мен нарушава основното ти прави.
Не съм юрист, просто така разсъждавам, макар в случая ако представят снимката и акта те самите ще се набутат защото очевидно от снимката не си спрял напреко на двете платна за да затвориш движението, казваш че от натрупалите се автомобили и колата е прегряла и при опита да се махнеш така е изгаснала. Поне аз това си мисля.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Бат Вас, Конституцията на РБ забранявали снимането на обществено място? Не. Полицията има правото да снима действията си по време на работата си, в конкретният случай става въпрос за нарушаване на общественият ред в който служителите на МВР по закон са длъжни да го възстановят, независимо от личните си виждания по случая. "Ключа за бараката" се крие в края на ал.2, на чл. 32 от КБ, а именно -освен в предвидените от закона случаи. А, като говорим за конституционни права да не забравя ме и Чл. 16. Трудът се гарантира и защитава от закона. А дали е така?! И ред други права уж гарантирани от Конституцията...SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
За съжаление може и да те прецакат с този запис колега. Както каза по-горе BatVas никой няма право да те заснема, фотографира,рисува и т.н. без твоето изрично съгласие. Но съм сигурен,че има някаква вратичка в закона ако се извършва нарушение,престъпление и т.н. извършен любителски запис може и да има тежест в съда.Първото което ми идва наум в момента е футболното хулиганство, хулиганите бяха осъдени вчера по записи на телевизиите които камери в никакъв случай не са сертифицирани.
Все пак дано да се измъкнеш.
Успех.sigpic
Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
.:: My PRECIOUS ::.
Comment
Comment