Известие

Collapse
No announcement yet.

Регистрация на автомобил(мпс) в данъчното / общината

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Регистрация на автомобил(мпс) в данъчното / общината

Здравейте, колеги тъй като минах съвсем скоро по този досаден път ще го обясня за тези които им предстои покупка на автомобил втора ръка от предишен собсвеник и така да си спестят моите 3 разходки до прекрасната ни общинска администрация.

На крадко необходимите документи са :

1.Голям талон на автомобила + ксеро копие на документа

2.Квитанция за платен данък от предишния собственик за изминалата година + ксеро копие на документа

3.Нотариално заверения договор за покупко-продажба + ксеро копие на документа

4.Квитанция за платен местен данък(плаща се при нотариуса)

5.Попълнена декларация по чл.54 ал.1 от ЗМДТ (дава се на място)

6.Удостоверение за застрахователна оценка *(на мен ми го изискваха но успя да мина и без него защото го бях забравил при нотариуса)

7.Удостоверение за наличен катализатор на автомобила(ако не е упоменато в точка V.9 на големия талон) *на мен ми го изискваха и го извадих безплатно от оторизиран сервиз на марката, но в някой сервизи или в технотест се плаща м/у 10 и 30лв

!!! т.7 важи само за автомобили под 74Kw (100к.с.) и обем на двигателя под 1800 куб.см при тях наличието на катализатор намалява данъка с 50%
    над 74Kw(100к.с.) няма значение дали има катализатор или не - плаща се пълния размер.

На места в зависимост от служителя може да минете и по лесно примерно само с копията и декларацията без да се налага да носите и оригиналите. Или без удостоверението за застрахователна оцена и това за катализатора. Но ако искате да ви е напълно чиста работата носете всичко и няма как да ви върнат.

Ако модераторите сметнат за правилно да направят темата важна.
    Last edited by cassillas; d.m.y г., 18:35.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Искам да попитам следния въпрос: Като си купих колата предишните собственици ми я продадоха с платена част от данъка, мисля, че беше 20лв. Като я взех все още не съм я регистрирал в данъчното. Ако искам да я продам какво трябва да стане? Мога ли да направя и аз като старите собственици и да заплатя само част от данъка или не е много законно, защото сега ходих при нотариус и ми искат данък в пълен размер. Възможно ли е при някой нотариус да става по начина по който попитах?
    www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
      Искам да попитам следния въпрос: Като си купих колата предишните собственици ми я продадоха с платена част от данъка, мисля, че беше 20лв. Като я взех все още не съм я регистрирал в данъчното. Ако искам да я продам какво трябва да стане? Мога ли да направя и аз като старите собственици и да заплатя само част от данъка или не е много законно, защото сега ходих при нотариус и ми искат данък в пълен размер. Възможно ли е при някой нотариус да става по начина по който попитах?
      От около година тая практика отпадна, така че си позакъснял с тоя гяволък. Ако си намериш такъв нотариус, който да се съгласи го давай насам
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
        От около година тая практика отпадна, така че си позакъснял с тоя гяволък. Ако си намериш такъв нотариус, който да се съгласи го давай насам
        Е ноември месец стана това... Сега ако ми кажеш, че трябва да си платя данъка и глобите за закъснение по-добре да я мятам за скрап....
        www.t-auto.bg

Comment

Е ноември месец стана това... Сега ако ми кажеш, че трябва да си платя данъка и глобите за закъснение по-добре да я мятам за скрап....
          Данъка си плащаш от момента на придобиването по договор. Назад не те интересува, ако ще 20 години да не е плащан данък.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Данъка си плащаш от момента на придобиването по договор. Назад не те интересува, ако ще 20 години да не е плащан данък.
            Е това е ясно ама пак 140 + някой друг лев глоба... поне 200. А понеже съм от Берковица, трябва ли да се прибирам, за да я регистрирам в данъчното или може и в София?
            www.t-auto.bg

Comment

Е това е ясно ама пак 140 + някой друг лев глоба... поне 200. А понеже съм от Берковица, трябва ли да се прибирам, за да я регистрирам в данъчното или може и в София?
              По-постоянен адрес на собственика.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

По-постоянен адрес на собственика.
                Ами след като не съм я регистриал по постоянен адрес къде се води колата в момента? Преди беше в София. Мога ли да платя данъка тук, да я продам и да не се налага да я вписвам в Берковица?
                www.t-auto.bg

Comment

Не може. Всяка община си е за себе си. Дори и данъците са различни.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Ами след като не съм я регистриал по постоянен адрес къде се води колата в момента? Преди беше в София. Мога ли да платя данъка тук, да я продам и да не се налага да я вписвам в Берковица?
                    Почни отначало, колата прехвърлял ли я изобщо на твое име в някои КАТ?

http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html А това калкулаторче върши чудна работа.
                    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 00:05.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Почни отначало, колата прехвърлял ли я изобщо на твое име в някои КАТ?

http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html А това калкулаторче върши чудна работа.
                      Да бре Радко, колата си е на мое име. Регистрирана е в кат, но в данъчното не е и данъка не е плащан.
                      www.t-auto.bg

Comment

Да бре Радко, колата си е на мое име. Регистрирана е в кат, но в данъчното не е и данъка не е плащан.
                        Аз да доизясня че нещо ме омота.

Та 0тиваш в данъчната, регистрираш, бият ти един акт за закъснение, плащаш си данъка като поп и си ти
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Аз да доизясня че нещо ме омота.

Та 0тиваш в данъчната, регистрираш, бият ти един акт за закъснение, плащаш си данъка като поп и си ти
                          За 6 месеца закъснение колко ще ме глобят? А това, че тряя се прибирам до Берк е голям шит.... ама да съм го мислил на време. Мерси много за помощта.
                          www.t-auto.bg

Comment

За 6 месеца закъснение колко ще ме глобят? А това, че тряя се прибирам до Берк е голям шит.... ама да съм го мислил на време. Мерси много за помощта.
                            100 ЛВ е глобата + данъците от датата на придобиване по договора + лихвите.
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                              100 ЛВ е глобата + данъците от датата на придобиване по договора + лихвите.
                              Да ама не... глобата е по преценка на органа, в моя случай - 20 лв + дължимата сума до момента. Няма никакви лихви.
                              www.t-auto.bg

Comment

Working...
                              X