Може ли да се вози дете на 7 месеца на предната седалка,по посока на движението,в кола без въздушни възглавници,в детско столче?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Детско столче на предната седалка
Collapse
X
-
Може,ако седалката е обърната обратно по посока на движението.Даже дори и да имаш възглавници е задължително да ги изключиш.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
-
Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщениеМоже ли да се вози дете на 7 месеца на предната седалка,по посока на движението,в кола без въздушни възглавници,в детско столче?
Бе тия деца за нищо ли ги нямате.
.......
Чл. 133
(1) Забранява се превозването на по-голям брой пътници от определения в свидетелството за регистрация на моторното превозно средство. Допуска се в лек автомобил да се превозва допълнително на задната седалка още две деца до 7 години или едно до 14 години.
(2) Превозването на деца до 10-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.Last edited by fred; d.m.y г., 22:58.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Fred,четеш между редовете!
Ако беше така както цитираш закона,на столчетата нямаше да има рисунки как да сложиш столчето на предната седалка,нито да имаш ключ с които да изключиш пасажерската възглавница.Дай пример на това как сама жена ще вози детето си на два-три месеца на задната седалка???
Още повече че цитираш алинея втора в която закона позволява превозването на дете само и единствено в специална седалка!
Наздраве....sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеFred,четеш между редовете!
Ако беше така както цитираш закона,на столчетата нямаше да има рисунки как да сложиш столчето на предната седалка,нито да имаш ключ с които да изключиш пасажерската възглавница.Дай пример на това как сама жена ще вози детето си на два-три месеца на задната седалка???
Още повече че цитираш алинея втора в която закона позволява превозването на дете само и единствено в специална седалка!
Наздраве....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеFred,четеш между редовете!
Наздраве....Мисля, че е по рисково просто да се вози на първата седалка по принцип.
А как ще вози жена-ами слага го отзаде и това е, ако нещо има ще спре.Но всеки сам решава.
---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:47 ----------
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеТова че има рисунки на столчетата,незначи че БГ закона го позволява обаче.Колкото до сама жена,ми мойта си се оправяше перфектно,слагаше си столчето по средата и си обръщаше огледалото към него..............Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеТова че има рисунки на столчетата,незначи че БГ закона го позволява обаче.Колкото до сама жена,ми мойта си се оправяше перфектно,слагаше си столчето по средата и си обръщаше огледалото към него..............
Интересува ме дали закона в България го забранява?Защото имахме търкания с двама тъпанари на едно крастовище,викащи през стъклото че ако не го преместим отзад щели да ми напишат за 500 лева акт.
Преценили сме че на предната седалка ще я возим нашата мома.
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеПо-горе ти отговориха. Не е забранено да се вози дете на предната седалка ако е изпълнено условието за допълнителната специална седалка.
Щото не знам кое от написаното не можете или не искате да асимилирате !?!?!?!?
Чл. 133
,,,,,,,,,,
(2) Превозването на деца до 10-годишна възраст е забранено на задната седалка на мотоциклет или мотопед и на предната седалка на лек автомобил, освен ако за детето е поставена допълнителна специална седалка.Last edited by Linkestis; d.m.y г., 17:39.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
И аз моя (сега е на 4 години, но е там от малък) го возя отпред, в детска седалка (Ferrari) и изключена въздушна възглавница. Просто там най много му харесва - гледа пътя, не се чувства изолиран отзад. А и закона го позволява.
Иначе - навремето, когато децата му бяха малки, Шумахер ползваше за семеен автомобил Фиат Мултипла, защото и двете му деца държали непременно да се возят отпред до него (в детски седалки естествено). Както знаете, Мултиплата има 3 отделни седалки отпред.Last edited by pinko; d.m.y г., 18:26.
Comment
-
Всеки сам си решава,но за мен е адска тъпотия да си возиш детето отпред,за да гледало пътя или еди кво си,щом тези фактори са по важни от живота и сигурността му,евала.....................даже си мисля че става много по-опасно за всички,защото като е отпред ти отвлича повече вниманието,което може да доведе до неприятни последствияМойта щерка е почти на 6 год.вози се само отзад,на седалка вече,не стол,винаги е вързана с колан/има редки изключения,ако става въпрос за 200-300 м./,винаги пита дали може да си отвори прозореца,децата трябва да имат култура на возене в МПС.
Last edited by Mury; d.m.y г., 19:11.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Виж сега...тук не спорим дали е глупаво или не.Много по-опасно е ако детето ти е малко и си го сложил отзад,и то започне да повръща и да се дави.В момента в които ти или жена ти се обръщаш и се панираш..докато спреш си се размазал!Точно и поради тази причина ако си сам/сама,закона е разрешил както и производителите на автомобили и тези на столчета,да возиш малкото дете отпред.Разбира се ако не си сам е по-разумно детето да е отзад.Моите деца и двете се возят отзад.Но жена ми например като шофира сама,вози синчето отпред.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеВсеки сам си решава,но за мен е адска тъпотия да си возиш детето отпред,за да гледало пътя или еди кво си,щом тези фактори са по важни от живота и сигурността му,евала.....
Ето кво се случва с последния Golf с максимален брой звезди по NCAP при среща с ХС90 - най-добре се вижда на 1:15
http://www.youtube.com/watch?v=a-GTTdnpGNg
А и на пазара все още няма друга кола, чиито прозорци да останат здрави при подобни екшъни:
http://www.youtube.com/watch?v=CqNITUm3WA8
http://www.youtube.com/watch?v=79utO...eature=related
виж от 0:22 нататък
Да не дава Господ де, ама усещането за 2,2 тона шведско железо е успокоително
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
Ето кво се случва с последния Golf с максимален брой звезди по NCAP при среща с ХС90 - най-добре се вижда на 1:15
http://www.youtube.com/watch?v=a-GTTdnpGNgLexus IS200
Comment
Comment