Известие

Collapse
No announcement yet.

Акт ?!!!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акт ?!!!?

Здравейте колеги ,
    днес бях на разнос с служебният бус , който е като подвижен магазин. Разнасям авточасти до различни градове.Постоянно е натоварен със стока , която се продава по магазините на едро и дребно . Днес ме спряха в с.Черник (Силистренска област) . Буса технически и документално е изряден , както и аз (шофьора) . Спря ме представител на "Пътна полиция" а ме проверява служител на ДАИ . Буса се води до 3.5 тона и се кара с Б категория. Та до проблема в който се забърках . След като всичко се оказа ОК , изникна проблема че нямам документ за стоката която е в буса. ДАИ-аджията ми написа акт по чл.100. ал.1 , т.4 който гласи липса на " превозните документи, определени от министъра на транспорта; . Та питам се какви трябва да са тези документи ......само министъра ли си ги знае .....от къде мога да видя какъв е този документ и още ред въпроси ......
    п.п Отнеха ми талона като доказателсто ...... ся след като си платя АКТ-а ли ще ми го върнат или ще си го получа без да плащам ?
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Първоначално публикувано от gero_records Покажи съобщение
    п.п Отнеха ми талона като доказателсто ...... ся след като си платя АКТ-а ли ще ми го върнат или ще си го получа без да плащам ?
    За другото не му разбирам колега, но за това ще ти кажа, че отмина онова време в който ти дават талона преди да си платиш. Та плащаш си глобата, после с платената бележка отиваш пак в КАТ, че да ти върнат талона.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
    AR 155 2.0 16v SUPER
    Toyota Corolla 2014 S Premium
    Moskvich 2140

Comment

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
      За другото не му разбирам колега, но за това ще ти кажа, че отмина онова време в който ти дават талона преди да си платиш. Та плащаш си глобата, после с платената бележка отиваш пак в КАТ, че да ти върнат талона.
      В акта пише че талона ми с номер ******** е иззет като доказателство ?!?

Comment

И колко ти е глобата?
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Глоба не пише колега. Може би ся като ида в ДАИ-Разград ще ме зарадват , но ще ви споделя щом разбера .

Comment

акт

http://www.account-bg.info/e107/page.php?431

Тъй като предполагам ги имаш тези документи по чл.18, особено тия за произхода на товара, що не жалиш акта в 3дневния срок, като ги представиш? Най-отдолу на акта ти пише къде и пред кого. Нищо не губиш.
            Alfa 156 2.0 - ех,
            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Здравейте колеги ,
              днес бях на разнос с служебният бус , който е като подвижен магазин. Разнасям авточасти до различни градове.Постоянно е натоварен със стока , която се продава по магазините на едро и дребно . Днес ме спряха в с.Черник (Силистренска област) . Буса технически и документално е изряден , както и аз (шофьора) . Спря ме представител на "Пътна полиция" а ме проверява служител на ДАИ . Буса се води до 3.5 тона и се кара с Б категория. Та до проблема в който се забърках . След като всичко се оказа ОК , изникна проблема че нямам документ за стоката която е в буса. ДАИ-аджията ми написа акт по чл.100. ал.1 , т.4 който гласи липса на " превозните документи, определени от министъра на транспорта; . Та питам се какви трябва да са тези документи ......само министъра ли си ги знае .....от къде мога да видя какъв е този документ и още ред въпроси ......
              Ми най- малкото трябва да имаш фактура или товарителница, където е описано, какво караш. Щото иначе излиза, че си го откраднал.
              Lexus IS200

Comment

Какви документи трябва да нося за превозваната стока ? Товарителница или опис на стоката в буса ? Незнам само 2500 бройки ..... 500 артикула да ги опиша в товарителницата. Няма ли доставчици които могат да ме просветят !?

Comment

Размера на глобата не я пише в акта. Глобата не се определя от пътните полицаи, така, че няма как да я пише.
                  Решението на акта ще излезе след 30 дневен срок най-рано.
                  Като излезе, отиваш в КАТ Разград, където ще ти бъде и талона. Взимаш си решението, където вече ще пише колко пари дължиш.
                  Отиваш в банката, превеждаш ги по сметката на КАТ и с платежната разписка се връщаш обратно в КАТ. Тогава ще ти върнат талона.
                  Но според мен виж идеята на колегата да обжалваш акта в 3 дневен срок. Ако има за какво да се хванеш, може и да падне.
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Освен талон, застраховка, технически преглед и шоф. книжка трябва да имаш пълномощно с което управляваш служебното МПС и документи за стоката. Товарителница от митница, складова разписка или фактура. Както казаха колегите по-горе иначе излиза, че си я откраднал. Пътния лист или пътната книжка също са задължителни и могат да те глобят заради липсата на такива, независимо, че управляваш МПС до 3,5т. Винаги в актовете пишат, че талона е иззет като доказателство. Не се притеснявай щом си платиш акта ще ти го върнат.
                    Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                    Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                    Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                    Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Благодаря МНОГО !

Comment

Какви документи трябва да нося за превозваната стока ? Товарителница или опис на стоката в буса ?
                        Е - без да цъкнеш на линка и да си ги прочетеш, изброени поименно, насила няма как да стане, брат...
                        Alfa 156 2.0 - ех,
                        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                          Е - без да цъкнеш на линка и да си ги прочетеш, изброени поименно, насила няма как да стане, брат...

Колега, изчетох закона 2 пъти .... но или аз съм малоумен или никъде не е опоменато разбираемо какво и как да де попълни в "товарителница-та" . Точно това искам да разбера . ..... Как да опиша стока от 2500 бр в една товарителница ? Имам опис на стоката ...цени всичко .....

Comment

Колега, изчетох закона 2 пъти .... но или аз съм малоумен или никъде не е опоменато разбираемо какво и как да де попълни в "товарителница-та" . Точно това искам да разбера . ..... Как да опиша стока от 2500 бр в една товарителница ? Имам опис на стоката ...цени всичко .....
                            Ами както имаш опис на стоката и цените, така може същите неща да ги имаш в товарителницата. Какъв е проблемът? Занимавка е знам..
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                              Размера на глобата не я пише в акта. Глобата не се определя от пътните полицаи, така, че няма как да я пише.
                              Решението на акта ще излезе след 30 дневен срок най-рано.
                              Като излезе, отиваш в КАТ Разград, където ще ти бъде и талона. Взимаш си решението, където вече ще пише колко пари дължиш.
                              Отиваш в банката, превеждаш ги по сметката на КАТ и с платежната разписка се връщаш обратно в КАТ. Тогава ще ти върнат талона.
                              Но според мен виж идеята на колегата да обжалваш акта в 3 дневен срок. Ако има за какво да се хванеш, може и да падне.
                              Ако акта му е от ДАИ , глобата си се плаща в ДАИ.

Comment

Working...
                              X